Klassieke zeereis Bergen-Kirkenes

7-daagse klassieke zeereis aan boord van Hurtigruten

Ideale reis voor

Hurtigruten zeereis
Sightseeing
Koppels
Gastronomie

Op de noordelijke route van Bergen naar Kirkenes begeeft het schip zich in de richting van de poolcirkel en verder noordwaarts. De natuur toont een afwisseling van het groene zuiden naar de meer noordelijk gelegen arctische regionen met de typische flora. Je vaart langs schilderachtige steden zoals Ålesund en Trondheim en maakt kennis met spectaculaire fjorden. Men noemt dit ook de halve zeereis: een afstand van 2.500 zeemijlen, langsheen de Noorse kust in noordelijke richting.

Afreisdata

Vaste afreisdata doorheen het hele jaar

Hoogtepunten van de reis

 • De mooiste zeereis ter wereld
 • Magnifieke Noorse fjorden
 • Bezoek de Hanzestad Bergen en de koningsstad Trondheim
 • Uitgebreid gamma aan optionele excursies
 • Bezoek optioneel de Noordkaap

01. Dag per dag

Vanaf 15.00 u kan je inchecken in de terminal van Hurtigruten. Voor die tijd breng je een bezoek aan de charmante en voormalige Hanzestad Bergen. Verken de steegjes van de wijk Bryggen met haar karateristieke houten huizen langs de haven. Gamle Bergen, ofwel het oude bergen, is een doolhof van kleine straatjes met lokale winkels, het Hanzemuseum en vlakbij de vismarkt. Op de vismarkt kan je lekker lunchen. Fløibanen brengt je met een tandradbaan naar de 319m hoge heuveltop met als kers op de taart een magnifiek uitzicht over de stad en de fjord. Ook Troldhaugen, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg, kan je bezoeken.

Jouw kajuit is beschikbaar vanaf 18.00 u. Om 21.30 u kiest de kapitein het ruime sop. Je vertrekt op een onvergetelijke tocht langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld, met als eerste hoogtepunt de Hjeltefjord, waar ooit de Vikingen vertrokken voor hun reis naar de Shetlandeilanden. Dinerbuffet en informatieve bijeenkomst aan boord.

— Lees meer —

Langs de scherenkust en tussen de eilanden door vaart het schip naar Ålesund. 's Ochtends geniet je van ontbijt met utzicht op de adembenemende Nordfjord. Vooraleer het schip aanlegt in de stad passeer je de Westkaap. Ålesund is een echte ‘Art Nouveau’-parel, de mooiste huizen vind je in de Apotekergate en de voetgangerszone Kongensgate. Het uitzicht vanaf de berg Aksla mag je niet missen. 418 treden brengen je naar de top. Ontdek de drie eilanden waarop Ålesund gebouwd is, de schilderachtige zee-engte, de glinsterende zee en de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sunnmøre alpen.

Tijdens de maanden juni, juli en augustus vaart het Hurtigruten schip door de Storfjord in de spectaculaire en 15 km lange Geirangerfjord. Tijdens de maanden september en oktober vaart het schip Hjørundfjorden in. Na de ijstijd lieten de gletsjermassa’s deze diep doorgroefde inhammen in het kustlandschap achter. De tot wel 800 m steile rotswanden, grandioze watervallen en eenzame bergboerderijen gelden als het meest bekende reisdoel en meest geliefde fotomotief van West-Noorwegen.

De dag eindigt in de rozenstad Molde. De stad dankt haar naam aan de vele geliefde stadstuinen. Vanuit Molde geniet je van een panoramisch uitzicht op wel 222 bergtoppen. Tel jij ze allemaal?

— Lees meer —

's Ochtends meert het schip aan in de oude koningsstad Trondheim. Breng zeker een bezoek aan de stad en ontdek haar rijke verleden. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heb je een mooi zicht op de stad. Deze brug fungeerde lang als enige toegangspoort tot de stad. Ze werd in 1861 gebouwd in neogotische stijl. In de Nidarosdom, Noorwegens grootste gotische kerk, worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen in een zijkapel getoond. Er werden al 7 koningen en 3 koninginnen in de kerk gekroond. Bezichtig ook de oude, houten pakhuizen die op palen gebouwd werden en het in rococostijl gebouwde Stiftsgården, waar de koninklijke familie verblijft bij een bezoek aan Trondheim. Beleef van september tot mei Trondheim met een unieke rit op de meest noordelijk gelegen tramlijn ter wereld. Verken de stad per fiets of per kajak op de Nid-rivier die het centrum omarmt. Probeer tijdens de zomermaanden de enige fietslift ter wereld uit in de buurt van de schilderachtige Bakklandet-wijk. Je kan ook samen met de Hurtigruten-gidsen een wandeling maken om meer van de omgeving te ontdekken.

In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting. Je vaart langs duizenden eilanden, de vuurtoren van Kjeungskjær en de uitgestrekte rotskust. De kapitein navigeert het schip door de smalle Stokksund passage. Tegen de avond legt het schip aan in het charmante Rørvik.

— Lees meer —

Vandaag vaar je het noordpoolcirkelgebied binnen. Tussen Nesna en Ørnes vaart het schip de Poolcirkel over en kan je deelnemen aan een leuke Arctic Circle ceremonie aan dek. Deze denkbeeldige lijn op 66°33’51” herken je aan de wereldbol op een klein eiland dat het schip passeert. Je vaart nu door het gebied van de middernachtzon, tijdens de zomermaanden, en het noorderlicht, tijdens de herfst- en wintermaanden.

In de zomermaanden organiseert Hurtigruten een bootexcursie naar het Svartisen Tourist Centre, van waar je een fantastisch uitzicht hebt op de tweede grootste gletsjer van Noorwegen. Het schip zet haar tocht voort langs de kust van Helgeland naar Bodø. Wie liever aan boord blijft, reist langs het indrukwekkende gebergte Børvasstinden naar de volgende haven. Ga even van boord in Bodø of maak van daaruit een boottocht naar Saltstraumen, de meest krachtige maalstroom ter wereld.

Wanneer de Lofotenwand, een indrukwekkende, tot wel 1000m hoge rotswand van de eilandengroep Lofoten zich aan de horizon aftekent, liggen de Landegodefjord, Helligvær en Vestfjord achter je. In de Vestfjord worden vanaf januari tot april grote voorraden kabeljauw uit zee opgevist. De kabeljauw wordt nog steeds op rekken gedroogd in de zeelucht en als stokvis geëxporteerd naar Spanje, Italië en Afrika. Tegen de avond bereik je Stamsund en later Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten. Hier wacht de romantische schoonheid van de door de Golfstroom beroerde Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen (rorbu) en stokvis op houten rekken (meestal tussen januari en april te zien).

— Lees meer —

's Nachts passeert het schip de schilderachtige Raftsund en maakt het korte stops op de Vesterålen eilanden in Risøyhamn en Harstad. Het schip vaart langs de oostkant van het eiland Senja en maakt een stop in Finnsnes vlak voor de middag. In de loop van de namiddag legt het schip aan in de poolstad Tromsø. Er hangt een bijna mediterrane sfeer over de universiteitsstad, die als poort naar de arctische wateren al in het verleden uitgangspunt is geweest voor talrijke poolexpedities. In het Polarmuseum en het interactieve centrum Polaria krijg je informatie over de Noorse poolexpedities. Twee kerken zijn een bezoek waard: de houten domkerk, met 750 plaatsen, een van de grootste van het land, en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal. De IJszeekathedraal is om haar eigenzinnige moderne architectuur en grote glasmozaïek ramen wereldberoemd.

In de winter organiseert Hurtigruten een Polar History Walk, waarbij je kennis maakt met de ontdekkingsreizigers en pelsjagers. Je stopt ook even aan de meest noordelijk gelegen brouwerij ter wereld en de oudste pub van Tromsø voor een bierproeverij. Ook tijdens overige seizoenen nodigen de gidsen je graag uit voor een wandeling doorheen de stad. Tromsø toverde zich de laatste jaren om tot het mekka van de winteractiviteiten: geniet van een spannende rit met de huskyslede door het bevroren landschap, maak een wandeling op sneeuwrakketten of probeer de nationale Noorse sport, het langlaufen. Mag het wat avontuurlijker? Ga dan kajakken tijdens de zomermaanden!

De regio waar je nu door vaart, is het mekka van het noorderlicht. Van september tot maart laat dit magische natuurspektakel zich graag zien. Kijk 's avonds dus genoeg omhoog en stel het noorderlichtalarm in in jouw kajuit.

— Lees meer —

Vroeg in de ochtend bereikt het schip Hammerfest, ’s werelds meest noordelijk gelegen stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2100 km naar de Noordpool. Het Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund, een smalle zee-engte, naar Honningsvåg. Geniet onderweg van prachtige landschappen. In de zomer kan je in dit gebied rendierkuddes en kleine kampen van de inheemse Samí bevolking zien.

Honningsvåg is een dorpje aan de zuidkant van het eiland Magerøya. Van hieruit kan je deelnemen aan een optionele excursie naar het 307m hoge en mytische Noordkaapplateau, die aan de noordzijde van datzelfde eiland ligt op 71°10’21” noorderbreedte. In de winter rijdt de bus in konvooi naar het bezoekercentrum, een beleving op zich. Tijdens de andere seizoenen is de kans groot dat je rendierkuddes spot tijdens de busrit. Als alternatief raden we de bootexcursie naar Gjesværstappan, een vogelreservaat met 250 000 trekkende watervogels, aan.

Vanuit Honningsvåg zet het schip koers in oostelijke richting om de laatste kapen van de noordwaartse route te ronden. 's Middags vaar je langs Sværholtsklubben en de rotsformatie Finnkjerka. Beide behoren tot de grootste vogelrotsen van Noorwegen. In de winter kan je vanuit Kjøllefjord deelnemen aan een sneeuwscootersafari, in de herfst kan je ekennismaken met de Samí-cultuur.

— Lees meer —

Je komt vroeg aan in Vadsø, voordat het schip iets later aanlegt in Kirkenes - het keerpunt van het schip en beginpunt van de zuidwaartse reis. Het schip bevindt zich vandaag op dezelfde lengtegraad als Sint-Petersburg, Caïro en Istanbul. Het vissersdorp Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens. Merk op dat de verkeersborden zowel het Noors als het Russisch vermelden. Er zijn heel wat manieren om de grens te bereiken: het hele jaar door per bus, tijdens de zomer per boot of quand, ... In Kirkenes kan je ook koningskrabben vangen én proeven. In de winter bevind je je hier in het excursiemekka: neem deel aan een sneeuwscootertocht, een huskysledetocht of bezoek het sneeuwhotel. Deze optionele excursies zijn enkel mogelijk wanneer je een extra nacht in Kirkenes verblijft in een van de hotels.

Voor zij die vandaag per vliegtuig terugreizen, betekent het afscheid nemen.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Bekijk hier de volledige prijstabel van de klassieke zeereis Bergen-Kirkenes.

Inbegrepen

 • Zeereis Bergen – Kirkenes (6 nachten) in de geboekte formule en hutcategorie in volpension aan boord van een van de Hurtigrutenschepen
 • Een overzichtskaartje van Noorwegen met de vaarroute van het schip en plannetjes van steden
 • Een gedetailleerde gids waarin de zeereis beschreven wordt dag per dag
 • Onze zelfgeschreven gids met algemene info over Noorwegen en de voornaamste beziens-waardigheden voor uw stadsbezoek in Bergen en Trondheim

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Excursies aan land
 • Transfers in Bergen en Kirkenes
 • Aan- en afreispakket (vluchten en hotelovernachtingen)

Opmerkingen

 • Reisbedragen in euro en per persoon
 • Maatgevend voor de bepaling van het seizoen is de inschepingsdag op de Hurtigruten
 • De hutnummers worden toegekend mits toeslag bij de SELECT- en PLATINUM-formule, bij de BASIC-formule kan je geen hutnummer kiezen
 • Hutten van bepaalde categorieën hebben een beperkt of geen uitzicht
 • Supplement single kajuit op aanvraag

04. Excursies

€ 249 / € 259

Verken het landschap rond het dorp Geiranger en geniet van een panoramisch uitzicht op de Geirangerfjord, die op de UNESCO-lijst staat. De Geirangerfjord wordt omgeven door met sneeuw bedekte bergentoppen, prachtige watervallen en een weelderige, groene vegetatie. Vanuit Geiranger rijden we de kronkelende, steile Ørneveien (Adelaarsweg) op en genieten, op weg naar het meer Eidalsvatnet, van het prachtige uitzicht over de fjord. Vanuit Eidsdal steekt u de fjord over naar Linge. We trekken verder de bergen in en rijden richting de indrukwekkende Gudbrandsjuvet-kloof. Nadien volgt een ander hoogtepunt van de dag, we rijden de Trollstigen Pass af, een bergweg met 11 haarspeldbochten dat prachtig uitzicht biedt over steile watervallen, diepe fjorden en vruchtbare valleien. Na een warm drankje en een snack zetten we onze tocht verder naar het zachtere landschap van de Romsdalsfjord. We sluiten de dag af met een diner in Molde en schepen nadien opnieuw in aan boord van ons Hurtigrutenschip.

 • Van boord: Geiranger
 • Aan boord: Molde
 • Duur: 8 uur
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 14.25u-22.30u
 • Periode: 01.06 - 31.08
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Vervoer per bus en boot, koffie en thee, lichte snack, pannenkoeken en diner
 • Opmerking: Deelnemers aan de excursie worden in Geiranger aan land gebracht met een tenderboot. Op en af de boot stappen vereist een zekere mate van mobiliteit.
 • Prijs: € 249 tot 31.05.23 / € 259 vanaf 01.06.23
— Lees meer —

2C: €99 /2E: €69

Na een grote brand in 1904 werd Ålesund heropgebouwd in de Art Nouveau-stijl, die wordt gekenmerkt door zeer decoratieve v versieringen. De oude binnenstad is tot op heden vrij intact gebleven, wat van de stad een stedenbouwkundig monument maakt.

Tijdens een stadswandeling laat de gids ons kennismaken met de buitengewone architectuur, de cultuur en geschiedenis van dit bekoorlijk stadje. We wandelen langs de pittoreske vissershaven Brosundet, Apotekertorget plein en door de hoofdstad met prachtige gedecoreerde huizen. Een bezoek aan het Jugendstilsenteret, het museum en nationaal centrum voor Art Nouveau staat op het programma (enkel tijdens periode 02.11-01.06). Je krijgt er een inzicht in de Art Nouveau-stijl d.m.v. authentieke interieurs en voorwerpen, alsook multimedia-programma’s en tijdelijke tentoonstellingen. Er is ook een stop bij een kunstgalerie van de getalenteerde, in de stad geborgen kunstenaar Helge Bjørnsen. Kies een van zijn gratis gesigneerde preten om mee naar huis te nemen.

 • Van boord: Ålesund
 • Aan boord: Ålesund
 • Duur: 2C (periode 01.11-31.05: 2u) / 2E (periode 01.09-31.10: duur 1.5u)
 • Geschatte aankomst- en vertrektijden: 2C: 10.30u - 12.30u /2E: 18.15u - 19.45 u
 • Periode: 01.09-31.05
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: Toegangsticket voor het Jugendstilsenter (enkel tijdens de periode 01.11-31.05)
 • Uitrusting: wandelschoenen, warme en winddichte kledij
 • Prijs: 2C: €99 /2E: €69
— Lees meer —

€ 99

We beginnen de excursie met een bezoek aan de berg van de stad, Mount Aksla. Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair panorama van het stadscentrum, de archipel en de Sunnmøre Alpen in de verte. Maak een paar foto's vooralleer we verder gaan naar Atlanterhavsparken, een van de grootste en meest unieke zoutwateraquaria van Noord-Europa en een architecturaal juweeltje geïntegreerd in de kustlijn, waar u kennis maakt met het leven in de oceaan langs de Noorse kust. In het openluchtzwembad leven Humboldtpinguïns die deelnemen aan Europees kweekprogramma. In de prachtig geïllustreerde tentoonstellingsruimte krijg je antwoorden op vele vragen en ontdek je het belang van verder onderzoek naar het leven in de oceaan.

 • Van boord: Ålesund
 • Aan boord: Ålesund
 • Duur: 2 uur
 • Geschatte aankomst- en vertrektijden: 10.30u - 12.30u
 • Periode: 01.11-31.05
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: Vervoer per bus & snack (warme meervalcake)
 • Kleding/schoeisel: draag comfortabele schoenen
 • Prijs: € 99
— Lees meer —

€ 135 / € 139

Nadat het Hurtigrutenschip de Hjørundfjord is ingevaren, stappen we over op een tenderboot. In Urke wacht een bus ons op voor een rit door de een van de smalste valleien van Noorwegen, Norangsdalen. We rijden langs het Lyngstølvatnet-meer dat ontstond toen een natuurlijke aardverschuiving een deel van de nabijgelegen Norangrivier afdamde en het gebied onder water gezet werd. Op rustige dagen kunt u de ruïnes van een ondergelopen boerderij nog steeds aan het wateroppervlak zien liggen. In het dorpje Øye vinden we het historische Hotel Union Øye. Het hotel is gebouwd in 1891 en biedt elegant comfort in een prachtige natuurlijke omgeving en is al generaties lang favoriet van Europese vorsten, schrijvers en anderen. We houden halt bij een boerderij voor een typisch Noorse lefsekoek en koffie.

 • Van boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Aan boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Duur: 2 uur 15 minuten
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 12.45u - 15.00u
 • Periode: 01.09-31.10
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Vervoer per bus en boot, proeverij van lokale gerechten
 • Kleding/schoeisel: Draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Opmerking: Deelnemers aan de excursie worden in Urke aan land gebracht met een tenderboot. Op en af de boot stappen vereist een zekere mate van mobiliteit.
 • Prijs: € 135 (tot 31.05.23) / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 109 / € 129

Ga met ons mee op een spectaculaire bergwandeling in de idyllische Hjørundfjordregio. We starten de wandeling op een oude landweg, om vervolgens over een steil, ruw pad naar de top te klimmen. Een stenen trap leidt ons 500m hoger, waar u beloond wordt met een prachtig uitzicht over de omgeving en steile bergtoppen die rechtstreeks uit de fjord opstijgen. Deze reiken tot hoogtes van 1500m boven zeeniveau, zelfs in de zomer ligt er sneeuw op de bergtoppen. We vervolgen het pad over de heuvel vanwaaruit we zicht hebben op het dorpje Saebø, gelegen aan de andere kant van de fjord. Onderweg ontdekken we een verlaten berengrot. Vooraleer we via dezelfde weg afdalen, houden we een koffiestop en genieten nog even van het prachtige uitzicht.

 • Van boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Aan boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 12.30u - 15.25u
 • Periode: 01.09-31.10
 • Moeilijkheidsgraad: 4
 • Inbegrepen: Koffie en snack
 • Kleding/schoeisel: draag wandelschoenen en warme en winddichte kleding
 • Aanbevolen uitrusting: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril; de gids zal de nodige veiligheidsuitrusting meebrengen
 • Opmerking: Deelnemers aan de excursie worden in Urke aan land gebracht met een tenderboot. Op en af de boot stappen vereist een zekere mate van mobiliteit. Deelnemers aan de wandeltocht moeten in een goede algemene fysieke conditie zijn.
 • Leeftijdsgrens: 12 jaar samen met de ouder
 • Prijs: € 109 (tot 31.05.23) en € 129 (vanaf 01.06.23)

— Lees meer —

€ 125

Deze begeleide wandeling brengt u van de fjord, door vredige weiden naar een traditionele bergboerderij in Haukås. Deze kleine bergboerderij, gerestaureerd in de jaren 1900, is een charmante herinnering aan een vervlogen tijdperk. In het verleden bevonden de boerderijen zich in de dorpen en waren ze relatief klein. Er was niet veel weiland rondom en in de zomer moesten de kuddes steeds verder weg worden gebracht om op nieuw gras te grazen. Deze bergboerderijen werden gebouwd als overnachtingsplaats voor de boeren en melkmeisjes die elke ochtend en avond de koeien ver van de boerderij moesten melken. U wordt verwelkomd door de gastheren die u uitgebreid vertellen over het leven op de boerderij en demonstreren hoe het gereedschap gebruikt werd. Er is tijd om het terrein op einen houtje te verkennen en te proeven van lokale lekkernijen.

 • Van boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Aan boord: Hjørundfjorden (Urke)
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 12.30u - 15.25u
 • Periode: 01.09-31.10
 • Moeilijkheidsgraad: 3
 • Inbegrepen: Proeven van lokale delicatessen
 • Kleding/schoeisel: draag wandelschoenen en warme winddichte kleding
 • Aanbevolen uitrusting: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril; de gids zorgt voor de nodige veiligheidsuitrusting
 • Opmerking: Deelnemers aan de excursie worden in Urke aan land gebracht met een tenderboot. Op en af de boot stappen vereist een zekere mate van mobiliteit. Deelnemers aan de wandeltocht moeten in een goede algemene fysieke conditie zijn.
 • Prijs: € 125
— Lees meer —

111

Het museumgebouw is recent gebouwd en heeft een mooie houten architectuur. Er zijn zowel tijdelijke als permanente tentoonstellingen. Je krijgt een introductie over het gebouw en een gegidste rondleiding door het museum. Er wordt vertelt over de verschillende nationale kostuums en vervolgens ga je naar de tentoonstelling van de lokale geschiedenis van Romsdal. Het is interessant om te zien hoe hier geleefd werd doorheen de geschiedenis. Na de rondleiding krijg je koffie of thee en een lokaal gebak. Indien het weer het toelaat kan er ook nog een wandeling gedaan worden in het buitengedeelte, waar je de lokale architectuur kan bewonderen van de jaren 1600 tot 1900.

 • Van boord: Molde
 • Aan boord: Molde
 • Duur: 2 uur
 • Periode: 2.11 - 31.05
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Koffie en thee en lokaal gebak
 • Prijs: € 111 per persoon
— Lees meer —

€ 119

Trondheim, bewoond sinds de Vikingtijd, zit vol cultuur en een fascinerende geschiedenis. Vandaag verkennen we twee bezienswaardigheden in deze oude stad. Eerst bezoeken we de Nidaros kathedraal, het nationale heiligdom van Noorwegen. Deze kathedraal werd gebouwd op de begraafplaats van de beschermheilige van Noorwegen, St. Olav, en heeft ongelooflijke gotische architecturale details en prachtige kunstwerken. Na een rondleiding door de kathedraal rest er wat tijd om nog wat rond te kijken in de omgeving.

Vervolgens brengt de bus ons naar het Ringve Museum voor Muziekgeschiedenis, waar een enthousiaste gids de geschiedenis van de Noorse muziek tot leven brengt. Dit statige landhuis, omgeven door een prachtige botanische tuin, was het ouderlijk huis van de 18e-eeuwse Noorse zeeheld Peter Wessel Tordenskiold, die zich onderscheidde tijdens de Grote Noordse Oorlog tussen Noorwegen, Denemarken en Zweden. Het museum is mooi gelegen, net buiten de stad.

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Duur: ca. 2.5/3u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden:09.55u-12.35u
 • Periode: 01.04 - 31.08
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: Vervoer per bus
 • Prijs: € 119
 • Opmerking: In het Ringve Museum zijn er heel wat trappen, dus het is aangeraden om comfortabele schoenen te dragen. Op zon- en feestdagen is er geen rondleiding in de kathedraal omwille van de misdienst. Fotograferen is niet toegestaan in de kathedraal en het museum.
— Lees meer —

€ 99 / € 109

Trondheim is naar Noorse begrippen een grote stad, maar is erin geslaagd veel van de intimiteit en charme van een kleine stad te behouden. Het is ook een stad vol contrasten, met zijn middeleeuwse kathedraal, kleurrijke kades en een prachtige, rood geverfde houten brug die dateert uit 1861 enerzijds; en zijn moderne sportfaciliteiten, de wereldberoemde onderwijs- en onderzoeksgemeenschap en het bruisende nachtleven aan de andere kant. Een lokale gids vertelt je alles over Trondheim tijdens een bustour door de straten en stadsdelen, inclusief een korte stop bij Utsikten (het Uitzicht) om de stad van bovenaf te bewonderen.

Onze verkenningstocht brengt ons verder naar de indrukwekkende Nidaros-kathedraal, gebouwd op de begraafplaats van St. Olav, de patroonheilige van Noorwegen. De bouw van dit enorme gotische bouwwerk - met zijn talloze details en versieringen - begon al in 1070. Je begrijpt al snel waarom velen de Nidaros-kathedraal beschouwen als het mooiste religieuze gebouw in Noorwegen. Aan het einde van de tour ontvang je een gratis boek over de kathedraal van Nidaros om mee naar huis te nemen.

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Duur: 2 uur
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 09.55u-11.55u
 • Periode: 01.09 - 31.03
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Vervoer per bus
 • Kleding/schoeisel: draag comfortabele schoenen
 • Prijs: € 99 (tot 31.05.23) / € 109 (vanaf 01.06.23)
 • Opmerking: Op zon- en feestdagen is er geen rondleiding in de kathedraal omwille van de misdienst. Fotograferen is niet toegestaan in de kathedraal.
— Lees meer —

€ 79

Wandel met ons mee door Trondheim, de eerste hoofdstad van Noorwegen. We starten de wandeling in de haven, die in de tweede helft van de 19e eeuw is aangelegd, vooraleer we naar Stiftsgården lopen, de koninklijke residentie. Op het marktplein kunt u het torenhoge standbeeld van de stichter van de stad, Vikingkoning Olav Tryggvason, van dichtbij bekijken.

Vanaf hier lopen we naar de Nidaros kathedraal, waar je de kans krijgt om het nationale heiligdom van Noorwegen en de meest noordelijke kathedraal ter wereld even binnen te stappen. Houd uw camera gereed als we de oude stadsbrug Gamle Bybro passeren, met zijn rode, puntige bogen. De brug staat bij de plaatselijke bevolking bekend als "Het portaal van het geluk", een bijnaam die werd bedacht in een populaire wals van de 20e-eeuwse Noorse zanger en componist Kristian Hoddø. Geniet van het uitzicht op de kleurrijke kades langs de Nid voordat we terugwandelen naar de pier.

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Duur: ca. 3u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 09.50u - 12.40
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 3
 • Prijs: € 79
 • Kleding/ schoeisel: draag wandelschoenen en warme en winddichte kleding
 • Opmerking: Tijdens deze excursie is er geen begeleid bezoek aan de kathedraal. De wandeling is ca. 5km lang.
— Lees meer —

€ 149 / €159

Een van de meest unieke manieren om de bezienswaardigheden van Trondheim te bekijken is vanop de rivier de Nid, die zich een weg baant door de charmante oude binnenstad van Trondheim. Deze activiteit is ook geschikt voor wie nog nooit heeft gekajakt.

We beginnen bij de haven en glijden langs de kleurrijke houten gebouwen op de kades voordat we de kleinere kanalen van de stad in peddelen. Op onze weg zien we de Nidaroskathedraal, het Kristiansten Fort op een nabijgelegen heuveltop en het populaire Marinen Park.

De rivier de Nid staat ook bekend als een geweldige visplek. Er is heel wat forel aanwezig in de rivier, in de lagere delen van de rivier, ook zalm. Elk jaar worden er zalmen gevangen van meer dan 20 kg!

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 10.00u - 12.30u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 4
 • Inbegrepen: chocolade en drankje, vervoer per taxi
 • Kleding / schoeisel: Draag stevige schoenen en kleding die geschikt is voor het weer. Van november tot april is het gebruik van een droogpak inbegrepen in de excursieprijs.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar
 • Prijs: € 149 (tot 31.05.23) / € 159 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 79

Er is veel moeite gedaan om van Trondheim de meest fietsvriendelijke stad van Noorwegen te maken. De stad heeft nu meer dan 5 km rode fietspaden door het centrum. Vandaag sluiten we ons aan bij de talloze fietsers en beginnen we aan een ontspannende fietstocht door Trondheim.

We starten de fietstocht aan de kade en fietsen langs de fjord, vooraleer we de nieuwe fietsbrug oversteken. Deze brug biedt een prachtig uitzicht op het eiland Munkholmen, Trondheims versie van Alcatraz. Vanaf hier fietsen we via de wijk Ila langs de rivier de Nid, en zien we indrukwekkende Nidaros-kathedraal.

In de bruisende wijk Bakklandet stoppen we voor koffie en gebak in een van de vele gezellige cafés in de buurt. Op weg terug naar het schip doorkruisen we de historische wijk en de trendy wijk Solsiden, een voormalige scheepswerf die erg populair is geworden bij de plaatselijke bevolking.

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Duur: ca. 3u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 09.50u -12.40u
 • Periode: 01.04 - 31.08
 • Moeilijkheidsgraad: 3
 • Inbegrepen: Koffie/thee en gebak
 • Kleding / schoeisel: Draag stevige schoenen en warme kleding om te fietsen
 • Prijs: € 79
 • Opmerking: Minimum leeftijd 12 jaar of 150cm.
— Lees meer —

135

Een korte busrit brengt je naar de tramhalte in het stadscentrum. Van daaruit reis je in een vintage koets op de meest noordelijke tram ter wereld, langs kleurrijke huizen en de overblijfselen van de stadsmuur van Trondheim. De Gråkallbanen-lijn rijdt sinds 1924 op 8.7 km smalspoorbanen van het stadscentrum naar de buitenwijken van Trondheim.

U zult genieten van een spectaculair uitzicht op Trondheim in een koets uit de jaren 50, voordat u aankomt bij het Lianmeer (Lianvatnet), de eindbestemming van de tramlijn. Vanaf hier brengt de bus je naar het skischansgebied van Granåsen, gebouwd voor het Wereldkampioenschap in 1997. Je hebt tijd om je te vergapen aan de grote sprongen die zowel in de zomer als in de winter worden gedaan voor trainingen en wedstrijden.

Daarna brengt de bus je terug naar het schip via een korte rit door het centrum van Trondheim en een fotostop bij de Nidaros-kathedraal - het nationale heiligdom van Noorwegen. Het heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar en is het bedevaartsoord van het noorden vanwege de ligging op het graf van Sint Olav. Het verbazingwekkende westfront en het glas-in-loodraam zijn adembenemend.

 • Van boord: Trondheim
 • Aan boord: Trondheim
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 8:45 uur - 11:15 uur
 • Duur: 2 uur 30 min
 • Periode: 15.09 - 15.05
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Vervoer per bus en antieke tram
 • Talen: Noors, Engels, Duits (Frans en andere talen op aanvraag)
 • Prijs: € 135 per persoon
 • Opmerking: De rit wordt soms in omgekeerde richting gedaan. Niet beschikbaar op 24/12.
— Lees meer —

€ 309 / € 319

In Ørnes nemen we de bus naar het dorpje Holandsvik, onderweg passeren we prachtige landschappen en leren we meer over de omgeving. In Holandsvik gaan we aan boord van een boot voor een tochtje van 10 minuten over de fjord. We komen aan bij het Svartisen Tourist Center met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen gletsjer.

Met ongeveer 370 vierkante kilometer is Svartisen na de Jostedal gletsjer de grootste gletsjer van Noorwegen en, met het laagste punt op slechts 20 meter boven zeeniveau, de laagst gelegen gletsjer van het Europese vasteland. Zo'n 60-tal ijstongen strekken zich uit naar het omringende berglandschap, waar verschillende toppen van meer dan 1500 meter hoog liggen.

In het informatiecentrum genieten we van een warm drankje en een buffet met heerlijk gebak. Daarna zetten we onze trip langsheen de kust van Helgeland verder, richting Bodo. Onderweg passeren we Saltstraumen, de sterkste getijdenstroom ter wereld.

 • Van boord: Ørnes
 • Aan boord: Bodo
 • Duur: ca. 5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 10.10u- 15.00u
 • Periode: 01.06 - 31.08
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: vervoer per bus en boot, koffie/thee en cakebuffet
 • Kleding/schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding
 • Prijs: € 309 (tot 31.05.23) / € 319 (vanaf 01.06.23)
 • Opmerking: Er wordt niet op de gletsjer gegaan. Goede mobiliteit vereist.
— Lees meer —

€ 109 / € 119

Vergezel ons tijdens een wandeling langs de kust in de buurt van Bodø. De toewijding aan en harmonie met de natuur is diepgeworteld in de Noorse cultuur, wat wordt samengevat door het woord "friluftsliv", een Noorse uitdrukking die "buitenleven" betekent. Ervaren gidsen nemen ons mee over paden langs de kust en over de zandstranden en wijzen op dieren, planten,.. die ons pad kruisen. Misschien zien we wel een adelaar over de zee vliegen, of een poolvos op zoek naar voedsel.

Langs deze kustlijn zijn in de loop der jaren veel Vikinggraven ontdekt. De gidsen nemen ons mee naar een van deze graven en delen graag hun kennis over de geschiedenis van Bodø en de geologie van de kust.

 • Van boord: Bodø
 • Aan boord: Bodø
 • Duur: ca. 2u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 13.05u - 15.15u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 4
 • Inbegrepen: vervoer per bus
 • Kleding / schoeisel: Stevige wandelschoenen, warme en winddichte kleding
 • Prijs: € 109 (tot 31.05.23) / € 119 (vanaf 01.06.23)
 • Opmerking: Wandelstokken en spikes beschikbaar. De lengte van de wandeling is ongeveer 3 km. Goede mobiliteit en algemene conditie vereist.
— Lees meer —

€ 119

We starten met een bezoek aan de stad Bodø, die net ten noorden van de poolcirkel ligt. Met ongeveer 50.000 inwoners is dit de op één na grootste stad van Noord-Noorwegen. Daarna rijden we ongeveer 10km door een fantastisch kustlandschap naar Saltstraumen, de sterkste getijdenstroom ter wereld, met watersnelheden tot 22 knopen. Tot 13 miljard kubieke meter zeewater baant zich een weg door een 3km lange doorgang die slechts 150m breed en 30m diep is. Draaikolken (bekend als 'maalstromen') tot 10m in diameter en 5m diep worden gevormd wanneer de stroming het sterkst is. Na ons bezoek ontvangen we een doosje met zoutvlokken die hier worden geproduceerd. Het duurt 48 uur om de unieke mineralen van het water te scheiden. Net als sneeuwkristallen zijn zoutkristallen uniek, gevormd door de combinatie van watertemperatuur, seizoen en vochtigheid bij Saltstraumen. Gebruik, eens thuis, het zout in de kef, eens thuis, door

 • Van boord: Bodø
 • Aan boord: Bodø
 • Duur: ca. 2u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 13.05u - 15.15u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: vervoer per bus, doosje zoutvlokken
 • Prijs: € 119
 • Kleding / schoeisel: draag wandelschoenen en warme en winddichte kleding
 • Opmerking: De sterkte van de stroming van Saltstraumen is afhankelijk van de getijden. Multiguiding systeem op de bus
— Lees meer —

€ 169 / € 179

De maalstromen van Saltstraumen inspireren plaatselijke kunstenaars en schrijvers al eeuwenlang, en met reden. Saltstraumen is een zeestraat met de krachtigste getijdenstroom ter wereld. Vier keer per dag wordt 400 miljoen kubieke meter water in en uit gedreven door een doorgang van slechts 150 meter breed en 31 meter diep. Als de stroming op zijn sterkst is, kunnen draaikolken van wel 10 meter breed ontstaan.

Tijdens deze tour zitten we veilig en comfortabel in een RIB-boot (een stevige opblaasbare boot) met krachtige buitenboordmotoren die wordt bediend door een ervaren en deskundige piloot. Er is een goede kans om tijdens de boottocht zeearenden en andere vogels en wilde dieren te zien.Van boord: Bodø

 • Van boord: Bodø
 • Aan boord: Bodø
 • Duur: 2u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 13.05u - 15.05u
 • Periode: 29.03 - 31.10
 • Moeilijkheidsgraad: 3
 • Inbegrepen: Vervoer per RIB boot,
 • Kleding / schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding. Speciale kleding wordt verstrekt
 • Prijs: € 169 (tot 31.05.23) / € 179 (vanaf 01.06.23)
 • Opmerking: In- en uitstappen en rechtop blijven staan tijdens de vaart vereist een zekere mate van mobiliteit, niet geschikt voor personen met rugklachten. De sterkte van de stroming van Saltstraumen is afhankelijk van de getijden.
— Lees meer —

€ 189 / € 199

Vanuit Stamsund brengt een bus ons naar het Lofotr Vikingmuseum in Borg. Bij aankomst worden we uitgenodigd om rond te kijken in het huis van de hoofdman, dat op ware grootte is nagebouwd. In deze reconstructie zijn voorwerpen tentoongesteld die teruggaan tot 500 na Christus, toen het oorspronkelijke huis werd gebouwd.

De hoofdman en de vrouw des huizes nodigen ons vervolgens uit voor een authentieke en heerlijke Vikingmaaltijd in de feestzaal. Hier worden we ondergedompeld in de Vikingtijd, met traditionele gerechten, kostuums, zang en dans. Na de maaltijd, geserveerd met honingwijn, brengt de bus ons naar Svolvær waar we inschepen aan boord van ons Hurtigrutenschip.

 • Van boord: Stamsund
 • Aan boord: Svolvaer
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 19.30u - 22.05u
 • Periode: 01.11 - 31.03
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus, vikingmaaltijd (lam/everzwijn, groenten, brood en honingwijn)
 • Prijs: € 189 (tot 31.05.23) / € 199 (vanaf 01.06.23)
 • Kleding / schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Opmerking: Het bezoek aan het museum en maaltijd duurt ongeveer 1 uur.
— Lees meer —

€ 189 / € 199

Vanuit Stamsund brengt een bus ons naar het Lofotr Vikingmuseum in Borg. Tijdens de busrit daarheen zal de gids vertellen over het leven ten tijde van de Vikingen. Bij aankomst worden we uitgenodigd om rond te kijken in het huis van de hoofdman, dat op ware grootte is nagebouwd. In deze reconstructie zijn voorwerpen tentoongesteld die teruggaan tot 500 na Christus, toen het oorspronkelijke huis werd gebouwd.

De hoofdman en de vrouw des huizes nodigen ons vervolgens uit voor een authentieke en heerlijke Vikingmaaltijd in de feestzaal. Hier worden we ondergedompeld in de Vikingtijd, met traditionele gerechten, kostuums, zang en dans. Na de maaltijd, geserveerd met honingwijn, brengt de bus ons naar Svolvær waar we inschepen aan boord van ons Hurtigrutenschip.

 • Van boord: Stamsund
 • Aan boord: Svolvaer
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 19.30u - 22.05u
 • Periode: 01.04 - 31.10
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus, vikingmaaltijd (lam, groenten, brood en honingwijn)
 • Prijs: € 189 (tot 31.05.23) / € 199 (vanaf 01.06.23)
 • Kleding / schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Opmerking: Het bezoek aan het museum en maaltijd duurt ongeveer 1 uur
— Lees meer —

€ 129 / € 139

Deze excursie start in Stamsund en neemt ons mee op een tocht langs de vele vissersdorpen van de Lofoten. Onze eerste fotostop is Torvdalshalsen, gelegen op een heuveltop ten zuiden van het Torvdalsvatnet meer vanwaaruit we een prachtig uitzicht hebben over het glooiende landbouwlandschap en het Vikingmuseum in Borg.

Nadien rijden we naar Kabelvåg, het oudste vissersdorp op de Lofoten. Hier bezoeken we Espolin Gallery met de grootste collectie aan werken van de kunstenaar Kaare Espolin Johnson’s. Hij staat bekend om zijn afbeeldingen van de zee, de Lofoten en het harde vissersleven. Nabij de galerij ligt het Lofoten Museum. Het museum, ondergebracht in een groot landhuis en enkele bijgebouwen, schetst een goed beeld van hoe het leven van de vissers er in de 19de eeuw uitzag.

Onze laatste stop is de Vågan Kerk in Kabelvåg, ook bekend als de Lofoten kathedraal. De kerk is gebouwd in 1898 in de gotische stijl en is een van de grootste kerken van Noorwegen.

 • Van boord: Stamsund
 • Aan boord: Svolvaer
 • Duur: 2u40
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 19:25u - 22.05u
 • Periode: 01.04 - 28.08
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus
 • Prijs: € 129 (tot 31.05.23)- / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 169

Vandaag krijgen we de kans om het leven op een boerderij in het hoge noorden van Noorwegen te ervaren. Aalan Farm is een kruiden- en kaasboerderij in Lauvdalen en wordt gerund door het echtpaar Knut en Tove Åland, met hulp van hun kinderen. Er leven geiten, honden, katten, varkens, eenden, kippen,...

De Ålands vertellen met plezier over de voedselproductie, de veeteelt en hun dagelijkse werkroutines. De boerderij voorziet de Hurtigrutenschepen het hele jaar door van kwaliteitsvolle thee en smakelijke biologische kazen. Proef van de vele soorten kaas, kruiden en andere producten die hier geproduceerd worden.

 • Van boord: Stamsund
 • Aan boord: Svolvær
 • Duur: 2u40
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 19.20u - 22.00u
 • Periode: 01.04 - 27.09
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: Proeven van lokale kazen en kruiden, vervoer per bus
 • Prijs: € 169
 • Kleding / schoeisel: Draag comfortabele kleding en schoenen
 • Opmerking: Geen begeleiding tijdens de busrit tussen het schip en de boerderij
— Lees meer —

50

Lofotpils is Lofoten 's eerste en enige ambachtelijke brouwerij en staat bekend om het maken van bier met verschillende verse smaken afkomstig van de opmerkelijke prachtige natuur van Lofoten. Deze excursie begint met de oprichter van Lofotpils en Hurtigruten-leverancier Thorvardur die ons bij de pier ontmoet en ons naar de nabijgelegen brouwerij leidt. Een rondleiding leidt ons rond de brouwerij, waar we alles te weten komen over het bier. De geschiedenis van Lofotpils en hoe speciale ingrediënten van land en zee - in combinatie met Lofoten's ongerepte zoetwater - een bierbrouwsel mogelijk maakte met 'een smaak van puur natuur'. De tour eindigt met een bierproeverij, rechtstreeks uit de gistingstank geschonken.

 • Van boord: Svolvær
 • Aan boord: Svolvær
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 21.10 - 21.50 uur
 • Duur: 40 minuten
 • Periode: 2.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: Bierproeverij
 • Prijs: € 50 per persoon
 • Kleding / schoeisel: Draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Deze tour is alleen beschikbaar in het Engels en Noors.
 • Opmerking: Wordt niet georganiseerd van 23.12 t.e.m. 31.12 en op 1.01
— Lees meer —

€ 175 / € 179

Tromsø, de basis voor vele oude poolexpedities, is rijk aan cultuur en geschiedenis. Tijdens deze excursie krijgt u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze op twee na grootste stad ten noorden van de poolcirkel te zien.

we starten met rit per kabelbaan naar de bergtop Storsteinen, 421 meter boven de zeespiegel. Vanaf het uitzichtplatform bij het bovenste station van de kabelbaan genieten we van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende eilanden, bergen en fjorden.

Na de afdaling met de kabelbaan gaat de tocht verder naar de Arctische kathedraal, het meest herkenbare symbool van de stad en een waar architectonisch meesterwerk. We bezoeken ook Polaria, een educatief centrum met interactieve tentoonstellingen, waterbassins met plaatselijke zeedieren en -planten, en een panoramische bioscoop. We pikken een film met als thema het poolgebied en zien hoe de zeehonden gevoederd worden.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 3.5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 14.30u - 18.00u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijksheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: rit per kabelbaan, inkomticket Polaria, vervoer per bus
 • Opmerking: Het is verboden te filmen in de Polaria-bioscoop.
 • Prijs: €175 (tot 31.05.23) / € 179 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 329 / € 299

Vandaag staat ons een geweldig avontuur op het programma. Een bus brengt ons naar Kvaløya. Na de verdeling van de thermische pakken zijn we klaar voor onze tocht per hondenslede.

We worden enthousiast verwelkomd door de husky's die staan te popelen om de tocht aan te vatten. Leun achterover in de slede, ontspan en geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan en de omliggende bergen terwijl de husky's de slede over het bevroren landschap trekken. Bij heldere hemel zijn de sterren en de maan het enige licht, met wat geluk kunnen we tijdens de tocht het noorderlicht spotten. Om ons door bossen en velden te leiden, dragen we hoofdlampen, wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer.

Na de rit genieten we bij het open vuur in Sámi lavvo (een typische tent) van een warme drank en zelfgebakken cake en komen we te weten hoe een werkdag in het Wilderness Centre eruitzit.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 3,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 14.30u - 18.00u
 • Periode: 27.11 - 30.04
 • Niveau: 3
 • Inbegrepen: vervoer per bus, sledetocht (2 personen per slede, de slede wordt gemend door een begeleider) en aangepaste kledij, koffie/thee en gebak
 • Uitrusting: Comfortabele schoenen, warme kleding en winddichte kleding. Aangepaste kledij inbegrepen.
 • Opmerking: Er is geen gids in de bus. De periode waarin de excursie aangeboden wordt is afhankelijk van de weer- en sneeuwcondities. Afstand die per slede wordt afgelegd: ca. 6 km
 • Prijs: € 329 (tot 31.05.23) /€ 299 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 149 / € 159

Het Tromsø Wilderness Centre ligt in een schilderachtig gebied op het eiland Kvaløya, met een fantastisch uitzicht op de oceaan en de bergen. Hier leven meer dan 250 husky's en huskypups.

De oprichter, Tove Sørensen, heeft meer dan 30 jaar ervaring met hondenslederaces. Haar deelname aan de Iditarod, de langste hondenslederace ter wereld, werd bekroond met de "Most Inspirational Musher" Award. Ze is de eerste vrouw ooit die meer dan 20 keer deelnam aan de op één na langste hondenslederace ter wereld, de Finnmarksløpet. Tijdens deze uitstap komen we meer te weten over de wereld van het wedstrijdsleeën, huskyverzorging en fokken. U krijgt een film te zien over Tove's deelname aan de Finnmarksløpet.

De gids leidt ons rond in het wilderniscentrum en vertelt ons meer over het planten- en vogelleven rond het centrum. Vooraleer terug te keren naar Tromsø genieten we van een warm drankje en taart in een Sámi lavvo (Lapse tent).

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 3,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 14.30u - 18.00u
 • Periode: 14.05 - 31.10
 • Niveau: 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus, koffie/thee en gebak
 • Uitrusting: Draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding
 • Opmerking: Er is geen gids in de bus
 • Prijs: € 149 (tot 31.05.23) en € 159 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 109 / € 119

Ga mee op een wandeling door Tromsø waar een lokale gids ons alles vertelt over de geschiedenis van de stad. We ontmoeten de gids aan de kade en wandelen langs de kust naar het Poolmuseum. Onderweg houden we halt bij het standbeeld van de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen en het marktplein dat een vrij uitzicht biedt op de Arctische kathedraal.

Het Poolmuseum met tentoonstellingen en voorwerpen die de trotse Noorse poolgeschiedenis en de vele expedities naar de Noordpool beschrijven is gevestigd in een douanehuis uit de jaren 1830

Onze wandeling gaat verder langs de hoofdstraat naar de Mack Brouwerij en Ølhallen, het oudste café van Tromsø. Vroeger was dit een populaire ontmoetingsplaats voor vissers, jagers en poolreizigers. Proef het bier van de meest noordelijke brouwerij ter wereld terwijl een van de plaatselijke bewoners verhalen over vroeger vertelt.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 14.45u - 17.30u
 • Periode: 01.11 - 31.03
 • Inbegrepen: één bier/mineraal water
 • Kleding/Schoenen: Wandelschoenen, warme kleding en winddichte kleding
 • Prijs: € 109 (tot 31.05.23) / € 119 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

219

Het Tromsø-gebied vanaf zeeniveau ervaren, biedt een heel ander perspectief. Kajakken is niet alleen leuk en opwindend - als het soms uitdagend en intens is, kun je ook dicht bij de lokale zeedieren komen. Met een ervaren gids peddelt u op de fjord met de hoge bergen van Tromsø als prachtige achtergrond. Dit is het land van de middernachtzon en het wordt in de zomer nooit donker. Er is geen peddelervaring vereist om deel te nemen aan deze excursie, je gids geeft de eerste instructies voordat je het water op gaat en helpt je tijdens de hele tour. We gebruiken stabiele, dubbelwandige zeekajaks om de hoogste mate van veiligheid te garanderen.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Aankomst- en vertrektijden bij benadering: 14:30 - 18:00 uur.
 • Geldigheid: 28.05.2022 - 27.08.2022
 • Prijs: € 219 per persoon (afvaarten voor 1.04.2022) of € 209 per persoon (afvaarten na 1.04.2022)
 • Duur: 3u30
 • Niveau: 4
 • Vervoer: Minibus, kajak
 • Maaltijden: Koffie/thee en koekjes
 • Uitrusting: Comfortabele schoenen, warme kleding en winddichte kleding. Kajakjas en -schoenen worden ter beschikking gesteld.
 • Opmerking: Er is geen kajakervaring vereist en peddelvaardigheden zijn niet nodig om deel te nemen aan deze excursie. Instructies worden gegeven door de gids. Niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. Deelnemers dienen in een goede algemene fysieke conditie te zijn. Minimumleeftijd: 12 jaar oud, vergezeld van een ouder.
— Lees meer —

€ 175 / € 179

Deze tocht is een fantastische kennismaking met het langlaufen. Eerst leren onze ervaren skileraren ons enkele basistechnieken.

Zodra we deze onder de knie hebben nemen de begeleider ons mee op vlak terrein. Geniet van het prachtige landschap terwijl u zachtjes over de top van het eiland Tromsøya glijdt, op korte rijafstand van het stadscentrum. Naarmate u meer gewend raakt aan het skiën en meer vertrouwen krijgt in de sneeuw, introduceren de instructeurs meer technieken.

Alvorens terug te keren naar het schip genieten we van een warm drankje en een lefsekoek, een typische Noorse koek, bij een kampvuur.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 3u
 • Aankomst- en vertrektijden: 14:45u - 17:45u
 • Periode: 27.11-27.04
 • Niveau: 4
 • Inbegrepen: vervoer per bus, warm drankje/lefsekoek
 • Uitrusting: Warme kleding, waterdichte jas en broek, muts en handschoenen zijn essentieel. Winterkleding is niet inbegrepen in deze tour.
 • Opmerking: Ook wie nog nooit gelanglauft heeft, kan aan deze excursie deelnemen, het grootste deel van de tocht is op vlak terrein. Goede algemene conditie vereist.
 • Prijs: € 175 (tot 31.05.23) / € 179 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 175 / € 179

Vandaag krijgt u de kans om een klassieke Noorse winteractiviteit uit te proberen: sneeuwschoenwandelen. Na een korte busrit bereiken we de hoogstgelegen deel van het eiland Tromsøya. Het voornamelijk vlakke gebied is een lappendeken van besneeuwde berken- en sparrenbossen en een paar lichte hellingen.

Met sneeuwschoenen aan heb je het gevoel dat je boven de sneeuw zweeft. Adem de frisse winterlucht in, geniet onderweg van het winterse landschap en luister naar uw gids die vertelt over de natuur in de omgeving en het dagelijkse leven hier in het poolgebied.

De gids brengt u naar een open plek in het bos. Er wordt een gezellig kampvuur aangemaakt en een warm drankje en een lefsekoek, een typisch Noorse koek, aangeboden. Luister naar de verhalen van de gids of herbeleef wat kinderplezier door op een eenvoudige slee de hellingen af te glijden.

 • Van boord: Tromsø
 • Aan boord: Tromsø
 • Duur: 3u
 • Aankomst- en vertrektijden: 14:45u - 17:45u
 • Periode: 27.11 - 27.04
 • Niveau: 4
 • Inbegrepen: vervoer per bus, warm drankje en lefsekoek
 • Uitrusting: Warme kleding, waterdichte jas en broek, muts en handschoenen zijn essentieel. Winterkleding is niet inbegrepen in deze tour.
 • Opmerking: Goede mobiliteit en algemene conditie vereist.
 • Prijs: € 175 (tot 31.05.23) / € 179 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 179 / € 189

We reizen per bus over de 71ste breedtegraad naar de Noordkaap die 307 meter uit de oceaan oprijst, precies op de top van Europa. Kijk vol ontzag naar het grimmige maar prachtige landschap wanneer u op het meest noordelijke punt van het Europese vasteland staat en uw blik over de zee naar de Noordpool richt. Vergeet niet de verplichte foto of die o zo belangrijke selfie met de iconische wereldbol die het belang van de Noordkaap herdenkt te nemen.

In de winter en het vroege voorjaar volgt de bus een sneeuwploeg en wordt in colonne naar de Noordkaap gereden. De ongerepte witte vlakten en besneeuwde bergen weerspiegelen het zachte arctische licht. In de zomer kunt u kuddes grazende rendieren zien op de nabijgelegen plateaus op de rotsen.

Bij het bezoekerscentrum in North Cape Hall krijgen we een indrukwekkende 180° panoramafilm te zien over de regio in de vier seizoenen, leren we meer over de lange geschiedenis van het gebied via tentoonstellingen in de ondergrondse tunnel en stappen we binnen in de meest noordelijke kapel ter wereld. Er is zelfs een klein museum en een souvenirwinkel.

 • Van boord: Honningsvåg
 • Aan boord: Honningsvåg
 • Duur: 3u
 • Aankomst- en vertrektijden bij benadering: 11.15u - 14.15u
 • Geldigheid: 01.01 - 31.12
 • Niveau: 1
 • Vervoer: vervoer per bus, inkomticket Noordkaap
 • Uitrusting: Comfortabele schoenen, warme kleding en winddichte kleding.
 • Prijs: € 179 (tot 31.05.23) / € 189 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 229 / €239

Vanuit het vissersdorp Gjesvaer maken we een korte boottocht naar Gjesværstappan. De samenvloeiing van warme en koude oceaanstromingen zorgt hier voor voedselrijk water, terwijl de steile kliffen van de eilanden geweldige broedplaatsen zijn. Dit is een paradijs voor duizenden vogels, tijdens het broedseizoen bruist dit gebied van leven. Boven ons hoofd zweven er machtige zeearenden op zoek naar een prooi terwijl, afhankelijk van de periode, papegaaiduikers, zeekoeten, alken, aalscholvers, jagers, noordse stormvogels, Brünnich's zeekoeten of de grote jan-van-gent ons vanop de kliffen toekrijsen. In de herfst kan men hier ook een glimp opvangen van de kleinste zeevogel van Europa, het Britse stormvogeltje.

 • Van boord: Honningsvåg
 • Aan boord: Honningsvåg
 • Duur: 3 u
 • Aankomst- en vertrektijden bij benadering: 11.10u - 14.10u
 • Geldigheid: 01.04 - 31.08
 • Niveau: 2
 • Inbegrepen: vervoer per bus en boot
 • Uitrusting: Comfortabele schoenen, warme kleding en winddichte kleding.
 • Opmerking: neem een camera en een verrekijker mee, aan wal gaan in het natuurgebied in niet toegesaan. Deze uitstap is niet geschikt voor gasten met een beperkte mobiliteit. De vogelsoorten die tijdens deze uitstap gespot worden, varieert van het tijdstip.
 • Prijs: € 229 (tot 31.05.23) / € 239 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 129 / €139

De Sami zijn inheemse volkeren die aan de noordrand van Europa leven. Bekend om het hoeden van rendieren, hun kenmerkende traditionele duodji ambachten en hun affiniteit met de natuur, zijn de Sámi een volk met een rijke cultuur en geschiedenis.

Sápmi, zoals de Sámi het noemen, is hun gebied dat zich uitstrekt van het midden van Noorwegen tot de noordwestelijke punt van Rusland en dat ook Noord-Zweden en Noord-Finland omvat. Het leven van een Sámi rendierhoeder is nomadisch en volgt de instinctieve trek van de rendieren, van de vlaktes in het binnenland naar de kust in april en weer terug in september.

Tijdens deze excursie ontmoeten we een familie waarvan de rendieren op de zomerweide staan op het Nordkyn schiereiland. Terwijl de dieren buiten grazen, komen we in de lavvo tent en zitten we rond het gloeiende vuur. Luisterend naar hun kleurrijke verhalen en joik gezang en genietend van een portie rendierbouillon, proeven we het echte Sámi leven.

 • Van boord: Kjøllefjord
 • Aan boord: Mehamn
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 16.40u - 19.15u
 • Periode: 01.05 - 31.08
 • Niveau 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus, rendierbouillon en koffie
 • Kleding / schoeisel: Draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Prijs: € 129 (tot 31.05.23) / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 379 / € 399

Vandaag wacht ons een onvergetelijk avontuur! Voordat we onze tocht per sneeuwscooter aanvangen, geven ervaren instructeurs een introductie en enkele te volgen richtlijnen.

We rijden vanuit de oude handelspost en het vissersdorp Kjøllefjord over de bergen en door de valleien naar Mehamn. Onderweg vertellen de gidsen ons meer over het gebied en over de inheemse Sámi bevolking die samen met hun kuddes rendieren in dit extreme landschap wonen.

In de winter, tijdens de poolnachten, komt de zon niet boven de horizon. Met wat geluk worden we tijdens de rit getrakteerd op een vertoning van het noorderlicht. In de lente keert de zon terug, het zonlicht weerkaatst op de sneeuw en verlicht de schoonheid van de bergen, bossen en valleien.

 • Van boord: Kjøllefjord
 • Aan boord: Mehamn
 • Duur: ca. 2u15min
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 16.40u - 18.55u
 • Periode: 10.12 - 25.04
 • Niveau 3
 • Inbegrepen: vervoer per bus, tocht per sneeuwscooter
 • Kleding / schoeisel: Draag comfortabele schoenen en warme kleding. Er wordt voor speciale kleding gezorgd.
 • Opmerking: 1 persoon per sneeuwscooter, geldig rijbewijs verplicht, deze excursie is afhankelijk van weer- en sneeuwomstandigheden.
 • Prijs: € 379 (tot 31.05.23) / € 399 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 129 / € 139

Vandaag ontmoeten we nomadische rendierhoeders met Sámi-roots die leven in Sápmi, een regio die de grenzen van Noorwegen, Zweden en Rusland overschrijdt. Zij wijden ons in in hun leefwereld en vertellen o.a. hoe zij de lokale flora als natuurlijke apotheek gebruiken.

De herfst is voor de Sámi een periode van voorbereiding op de winter waarin voedselvoorraden worden aangelegd. We mogen proeven van traditionele gerechten zoals gedroogd rendiervlees, kraaiheiensap, brandnetelthee en rozewortelbrouwsel.

Ga lekker zitten en luister naar de joiks (volksmuziek) en verhalen van de noaidi, Sámi Sjamaan en bekijk het kleurrijke traditionele handwerk, bekend als duodji, van dichtbij.

 • Van boord: Kjøllefjord
 • Aan boord: Mehamn
 • Duur: 2u15min
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 16.40u - 18.55u
 • Beschikbaar van: 01.09 - 31.10
 • Niveau 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus, proeven van lokale specialiteiten
 • Kleding / schoeisel: Draag comfortabele schoenen en warme kleding
 • Prijs: € 129 (tot 31.05.23) / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 349 / € 369

Een ervaren gids neemt ons mee op uitstap en vertelt hoe mensen, fauna en flora zich hebben aangepast aan het arctische klimaat en de contrasterende seizoenen.

Vanop het Noordkaapplateau genieten we van een adembenemend uitzicht over de Barentszzee naar de Noordpool. In de Noordkaapzaal wordt een spectaculaire panoramafilm getoond die ons meeneemt op een reis door de vier seizoenen in een landschap vol contrasten en licht. We proeven van enkele lokale lekkernijen alvorens terug te keren naar het schip. Een Noordkaapcertificaat nemen we als dierbaar souvenir mee naar huis.

 • Van boord: Honningsvåg
 • Aan boord: Honningsvåg
 • Duur: 3 u
 • Geschatte aankomst- en vertrektijden: 11.15u - 14.15u
 • Geldigheid: 01.01 - 31.12
 • Niveau 1
 • Inbegrepen: vervoer per minibus, inkomticket Noordkaap, lokale snack en drankje
 • Uitrusting: comfortabele schoenen, warme kleding en windjacks.
 • Opmerking: Deze exclusieve excursie is enkel beschikbaar voor passagiers die in de Platinumformule reizen.
 • Prijs: € 349 (tot 31.05.23) / € 369 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 139

De excursie vertrekt vanuit Honningsvåg. Per bus rijden we door het schilderachtige landschap op het eiland Magerøya. Onderweg vertelt de gids ons meer over de natuur, de lokale cultuur en de geschiedenis van het gebied. In Skarsvåg bezoeken we het 'Kerst- en Winterhuis', waar de muziek en kerstversiering het hele jaar door voor een gezellige kerstsfeer zorgen. Bewonder er de lokaal geproduceerde sieraden en gebreide kleding. We genieten van een warm drankje en cake.

Vervolgens rijden we naar het meest noordelijke vissersdorp ter wereld, Kamøyvær. We bezoeken er de pittoreske haven waar kleine vissersboten op het water dobberen. We houden halt bij de galerie van kunstenares Eva Schmutterer. De permanente tentoonstelling omvat kunst en kunstnijverheid geïnspireerd door Magerøya en de veranderende seizoenen.

Als het weer het toelaat, is er tijdens de terugrit een korte fotostop bij het uitkijkpunt Tufjord, waar je een glimp opvangt van de 'hoorn' van de Noordkaap die uit de zijkant van de klif steekt. Deze natuurlijke rotsformatie is een heilige plaats voor de Sámi.

 • Van boord: Honningsvåg
 • Aan boord: Honningsvåg
 • Duur: ca. 3u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 11.10u - 14.05u
 • Periode: 01.04 - 31.12
 • Level 2
 • Inbegrepen: vervoer per bus, koffie/thee en cake
 • Kleding / schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding.
 • Prijs: € 139
— Lees meer —

499

Vanuit Havøysund neemt een opwindende RIB-boottocht je mee langs de ruige kustlijn van de regio Finnmark, waarbij je stopt bij de kliffen om nestelende zeevogels van dichtbij te zien. Je gids deelt verhalen over de lokale geografie en cultuur. Als je per boot nadert, bewonder je het indrukwekkende Noordkaapplateau vanaf de zee voordat je aan land gaat in Hornvika. Na een korte pauze, maak je een wandeling langs de bergwand op de historische route naar het adembenemende uitzicht van de Noordkaap.

 • Van boord: Havøysund
 • Aan boord: Honningsvåg
 • Southbound or Northbound: Northbound
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 8:45 uur - 14:45 uur
 • Beschikbare periode: 27.05.2022 - 25.09.2022
 • Duur: 6 u
 • Niveau: 4
 • Vervoer: RIB, bus
 • Maaltijden tijdens de reis: lunchpakket, koffie / thee, gedroogd rendiervlees, chocolade en snacks.
 • Kleding / schoeisel: wandelschoenen, warme en winddichte kleding.
 • Let op: we raden je aan om een rugzak met bidon, extra kleding, camera en zonnebril mee te nemen. Er wordt gezorgd voor speciale kleding (overlevingspakken, reddingsvesten, bril, hoeden en handschoenen).
 • Toegang tot de Noordkaap is inbegrepen.
— Lees meer —

€ 129 / € 139

Kirkenes, de enige stad in Noorwegen waar oost en west samenkomen, vertegenwoordigt het keerpunt van uw Hurtigruten-reis. Je kan de Russische invloed zien aan de straatnaamborden in beide talen, en je kan vaak Russisch horen spreken.

Per bus rijden we vanuit Kirkenes naar de nabijgelegen Noors-Russische grens bij Storskog. Onderweg komen we meer te weten over de geschiedenis van beide landen. Langs de Siberische Taiga, een uitgestrekt bos dat zich over duizenden vierkante kilometers over Oost-Europa uitstrekt, rijden we door de prachtige Pasvikdalen vallei. De vallei is rijk aan flora en fauna en herbergt de grootste populatie bruine beren van Noorwegen.

Bij Storskog stoppen we bij een van de meest bewaakte grensovergangen van Europa. Nadien rijden we naar Andersgrotta, Kirkenes' grootste schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog. We bekijken een fascinerende film over de ervaringen van de plaatselijke bevolking tijdens die tumultueuze periode.

Alvorens we in Kirkenes weer aan boord gaan, genieten we vanop de Prestfjellet berg nog van een prachtig uitzicht over de stad en het omringende landschap.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 09.15u - 12.15u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Inbegrepen: vervoer per bus
 • Kleding/schoeisel: Comfortabele schoenen, warme kleding en winddichte kleding
 • Prijs: € 129 (tot 31.05.23) / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 169

Kirkenes, de enige stad in Noorwegen waar oost en west samenkomen, vertegenwoordigt het keerpunt van uw Hurtigruten-reis.

Ga met ons mee voor een tocht op de Pasvik rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Rusland en Noorwegen, twee landen met een rijke geschiedenis en cultuur.

Terwijl we de Pasvik rivier bevaren komen we meer te weten over de geschiedenis van de Sámi, een inheems volk dat bekend staat om het nomadische rendierhoeden in de regio. Nabij de grens gaan we aan land en genieten van een warm drankje en braambessen met room, de favoriete zoete snack van elke Noor.

Terug op het water vertelt onze gids over het rijke dieren- en plantenleven in deze regio. Rendieren, beren, vissen en een veelvoud aan vogelsoorten maken dit een van de meest opwindende wildernisgebieden van Noorwegen.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst-/vertrektijden: 09.30u - 12.00u
 • Periode: 01.06 - 10.09
 • Moeilijkheidsgraad: 2
 • Inbegrepen: Vervoer per rivierboot, warme drank en zoete snack
 • Kleding/schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding.
 • Prijs: € 169
— Lees meer —

€ 245 / € 249

Kirkenes, de enige stad in Noorwegen waar oost en west samenkomen, vertegenwoordigt het keerpunt van uw Hurtigruten-reis.

Vandaag gaan we op sneeuwscooteravontuur doorheen de arctische wildernis. Een bus brengt ons naar het startpunt van de tocht. Een helm en thermisch pakket dat ons veilig en warm houdt tijdens de rit liggen klaar. De gidsen geven enkele belangrijke instructies en tonen hoe een sneeuwscooter correct te bedienen. We rijden in paren, zodat iedereen om de beurt kan rijden en ontspannen als passagier.

Voel een adrenalinestoot wanneer je de sneeuwscooter start. We rijden door het prachtige winterlandschap, steken een bevroren fjord over en beklimmen een bergkam. Geniet van het prachtige uitzicht over de bergen en het besneeuwde landschap. Met wat geluk duikt het Noorderlicht plots boven ons op.

We sluiten onze tocht af met een warm drankje en wat gedroogd rendiervlees. De ervaren gidsen vertellen intussen over het arctische klimaat, de nomadische Sámi bevolking en de lokale fauna.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 9.30u - 12.00u
 • Periode: 15.12 - 05.05
 • Moeilijkheidsgraad: 3Inbegrepen: vervoer per bus, sneeuwscooter, warme drank en gedroogd rendier
 • Kleding / schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding. Thermisch pak en helm zijn inbegrepen.
 • Opmerking: Geldig rijbewijs vereist om met de sneeuwscooter te rijden. Afhankelijk van weersomstandigheden en sneeuwcondities
 • Prijs: € 245 (tot 31.05.23) / € 249 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 135 / € 139

Kirkenes, de enige stad in Noorwegen waar oost en west samenkomen, vertegenwoordigt het keerpunt van uw Hurtigruten-reis.

Vandaag brengen we een bezoek aan het coolste hotel en de grootste ijsbar van Noorwegen. Bij aankomst worden we getrakteerd op een ijskoud bessensap. Vervolgens leidt de gastheer of gastvrouw ons rond in het hotel. De prachtige Snow Suites zijn volledig gemaakt van sneeuw en ijs, met meubels, beeldhouwwerken en muurschilderingen van kunstenaars uit de hele wereld. Elke kamer is een uniek juweeltje met een ander thema.

Daarna krijgen we de kans om de rendieren te ontmoeten die in het park rondzwerven en bezoeken we de hondenkennel waar 180 Alaska husky's en hun pups wonen. We ontspannen bij het haardvuur in het restaurant en proeven een lokale snack.

Tijdens de terugrit houden we halt op de Prestfjellet berg, die een prachtig panorama biedt over de stad Kirkenes en de omgeving.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst- /vertrektijden: 09.00u - 12.00u
 • Periode: 01.01 - 31.12
 • Moeilijkheidsgraad 2
 • Inbegrepen: vervoer per bus, bessensap, lokale snack
 • Kleding / schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding
 • Opmerking: afhankelijk van weersomstandigheden en sneeuwcondities
 • Prijs: € 135 (tot 31.05.23) / € 139 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 199

Vandaag wacht ons een spannend avontuur, waarbij we per quad de omgeving rondom Kirkenes verkennen.

We ontmoeten de gids aan de kade en krijgen een demonstratie over hoe de quad veilig en verantwoord te besturen. We rijden in paren zodat je afwisselend kan sturen, of achterop van het landschap kan genieten.

Onze eerste stop is een uitzichtpunt op de Sydvaranger ijzermijn, opgericht in het begin van de 20e eeuw. De gids schetst de geschiedenis van de mijn, inclusief de inname, vernietiging en wederopbouw tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gaat het richting Skafferhullet, de voormalige Noors-Russische grensovergang die in 1966 werd gesloten. Van hieruit hebben we uitzicht op enkele woningen en een kapel aan de overkant van de grens. We houden een korte pauze en genieten van een warm drankje en een snack.

Op de terugweg naar het schip rijden we de Prestfjellet berg op om het prachtige panorama te bewonderen.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 2,5u
 • Geschatte aankomst- / vertrektijden: 9.30u - 12.00u
 • Periode: 07.05-06.10
 • Moeilijkheidsgraad 4
 • Inbegrepen: quad, koffie en snack
 • Kleding / schoeisel: draag comfortabele schoenen en warme en winddichte kleding; Speciale kleding wordt verstrekt
 • Opmerking: We rijden over de hoofdweg, rijbewijs vereist. Min.leeftijd: 12 jaar
 • Prijs: € 199
— Lees meer —

€ 259 / € 289

Wat is een betere manier om het ongerepte Arctische landschap te ontdekken dan op een eeuwenoude, traditionele huskysledetocht?

Aangekomen in het kamp trekken we thermische outdoorkleding aan. De huskyhonden staan te popelen om ons te ontmoeten en ons mee te nemen op een rit die u nooit zult vergeten. Elke slee wordt bestuurd door een musher die weet hoe hij de huskyroedel het beste kan aansturen. Leun achterover en geniet van elke spannende minuut, in de absolute stilte.

We kronkelen door het terrein, over bevroren meren, door besneeuwde bossen en langs bergplateaus. Bewonder de met sterren bezaaide hemel en met wat geluk duikt het magische Noorderlicht plots op.

Aan het einde van onze tocht verzamelen we rondom een gezellig kampvuur voor een verwarmend drankje.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst- en vertrektijden: 9.15u - 12.15u
 • Periode: 20.10 - 30.05
 • Moeilijkheidsgraad 3
 • Inbegrepen: vervoer per bus, tocht per hondenslede, warm drankje
 • Kleding / schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding. Aangepaste kledij wordt verstrekt
 • Opmerking: afhankelijk van weeromstandigheden en sneeuwcondities. Min.leeftijd: 7 jaar
 • Prijs: € 259 (tot 31.05.23) / € 289 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

€ 239 / € 249

Vanuit Kirkenes gaan we aan boord van een RIB (zodiac) en varen we naar de Barentszzee met een ervaren visser als gids.

Rode koningskrabben kunnen tot 10 kg wegen en hebben een spanwijdte van bijna 2 meter. We kijken mee hoe de visser de kooien met koningskrabben uit de diepte haalt. Bij een goede vangst weegt de kooi zwaarder en wordt gevraagd om de visser een handje te helpen.

We brengen deze gigantische schaaldieren naar het traditionele boothuis aan de fjord waar een lokale kok de vangst van vandaag bereidt. We genieten en smullen samen naar hartelust van het heerlijke, sappige vlees.

 • Van boord: Kirkenes
 • Aan boord: Kirkenes
 • Duur: 3u
 • Geschatte aankomst- en vertrektijden: 9.15u - 12.15u
 • Moeilijkheidsgraad: 1
 • Periode: 21.04 - 30.11
 • Inbegrepen: vervoer per bus, RIB-safari, maaltijd met koningskrab, warme drank en water
 • Kleding / schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding. Speciale kledij wordt verstrekt.
 • Prijs: € 239 (tot 31.05.23) / € 249 (vanaf 01.06.23)
— Lees meer —

Nog interessante reizen

Nordic Stories

Langedrag Natur Park in Noorwegen: niet zomaar een boerderij

Soms kom je op plekken waarvan je meteen weet: deze vergeet ik niet snel! Langedrag Natur Park, vlakbij het plaatsje Geilo in Noorwegen, is zo’n plek. De ene na de andere bijzondere ervaring stapelt zich hier op. Van het uitlaten van de geiten, tot het voeren van wolven terwijl je bij hen in het verblijf zit.

Lees meer
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Noorse wafels en kos

Met een lange geschiedenis achter zich zijn Noorse wafels niet meer weg te denken uit de Noorse cultuur. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte wafel te bedenken. Hoewel ze nergens zo lekker smaken als tijdens een prachtige reis door Noorwegen, kun je ze ook thuis proeven met dit recept!

Lees meer
replica's van Vikingschepen op de Lofoten
Nordic Stories

Laat je onderdompelen in de Noorse Vikinggeschiedenis

Duizenden jaren geleden werd Europa opgeschrikt door de Vikingen of ‘Noormannen’. In Noorwegen komt de Vikinggeschiedenis tot leven dankzij de mogelijke culturele uitstappen en musea. Wil je even terugkeren in de tijd naar het Vikingtijdperk? In deze blog leren we je alles over de geschiedenis en geven we tips mee voor de leukste uitstappen tijdens je reis naar Noorwegen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox