Noorderlichtreis Natuurpunt 2022

12-daagse groepsreis inclusief rechtstreekse vlucht vanuit Brussel

Ideale reis voor

Gastronomie
Hurtigruten zeereis
Koppels
Sightseeing

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur van Noorwegen en laat je kennis maken met de Noorse cultuur. De route hoort tot ver buiten de landsgrenzen tot de bekendste en meest geliefde reisroutes ter wereld. Je legt om en bij de 2500 zeemijlen af en beleeft heel bewust het aanmeren in de vaak piepkleine havens. Tijdens de zuidwaartse route doe je de havens waar je tijdens het noordwaartse traject waarschijnlijk lag te slapen overdag aan.

Bekijk hier alvast een introductiefilmpje over deze reis door onze Travel Designer An.

Onderweg heb je kans op het spotten van verschillende vogelsoorten zoals de Jan-van-Gent, Noordse stormvogel, grote mantelmeeuw en grote burgemeester of de grote zee- eend. Noordelijker komen daar ook nog eens de groepjes snel vliegende alken, groepjes eiders en giervalken bij.

De Nederlandstalige lezingen door o.a. Walter Roggeman, erevoorzitter van Natuurpunt en de extra aanwezigheid van onze meereizende bioloog/reisbegeleider maken het voor jou als natuurliefhebber nog aantrekkelijker.

Afreisdata

01.02.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Interessante Nederlandstalige lezingen door o.a. Walter Roggeman, erevoorzitter van Natuurpunt
 • Bijzonder veel kans op het spotten van het Noorderlicht (activeer het Noorderlichtalarm in uw kajuit!)
 • Mogelijkheid tot het spotten van talloze vogelsoorten en, met wat geluk, walvissen
 • Eilandenarchipels van de Lofoten en Vesterålen
 • Stedelijke toppers als Bergen, Trondheim, Tromso
 • Optioneel bezoek aan de Noordkaap

01. Dag per dag

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Zaventem en vliegen met Brussels Airlines rechtstreeks naar Bergen.

Vluchturen onder voorbehoud van wijziging (update 13.01.22)

Vertrek Brussel 09.00, aankomt Bergen 11.05 SN1023

Na aankomst, transfer per bus naar het centrum van de stad. Een lokale gids dompelt je onder in de rijke geschiedenis van deze havenstad met leuke weetjes en een parcours doorheen de oude stadskern van ‘Gamle Bergen’, langsheen de karakteristieke Bryggen huisjes langs de haven en de Fisketorget, het kloppend hart van de stad met de vismarkt. Indien open in deze periode, is een ritje met de het kabeltreintje, de Fløibanen, naar het hoogste punt (319m) voor een beklijvend panorama zeker een aanrader. Om 18u schepen we in aan boord van MS Polarlys.

Het schip MS Polarlys werd gebouwd in 1996, de naam verwijst naar “poollicht” en benadrukt de bijzonderheid van het arctische licht. Het werd in 2016 gerenoveerd en heeft nu een modern, op het noordpoolgebied geïnspireerd interieur. Aan boord bevinden zich verschillende restaurants, een sauna, 2 buitenjacuzzi's en een fitnessruimte. In de gezellige 'Explorer Lounge' kan je rustig zitten en de prachtige landschappen zien voorbijglijden, in de bar kan je genieten van een lekker traditioneel drankje.

Het schip vertrekt om 21u30, na de verplichte veiligheidsbriefing en de verwelkoming aan boord door de crew.

— Lees meer —

MS Polarlys vaart noordwaarts, tussen scheren en eilanden, richting Ålesund, dé Art Nouveau stad van het Noorden. In straten als de ‘Apotekergate’ en de voetgangerszone ‘Kongensgate’ ontdek je een knap staaltje architectuur. Ålesund beslaat eigenlijk drie eilanden en het geheel ligt er postkaartwaardig bij met de machtige Sunnmørsalpen op de achtergrond, voor de gelegenheid in sneeuwwit gehuld.

Excursiemogelijkheden:

 • 2C: Art nouveau wandeling (€ 109 pp)
 • 2D: Aquarium Atlanterhavsparken en uitzichtpunt Aksla (€ 109 pp)
 • 2K: Kajakken in Ållesund (€ 139 pp)
— Lees meer —

Een bezoek aan Trondheim is een duik in de geschiedenis doorheen verschillende periodes. De strategische ligging trok al heel vroeg bewoners en lonkte koningen en bisschoppen en later ook de Duitse bezetter. De Nidarosdom is de magistrale kathedraal in Gotische stijl waar onder andere de kroonjuwelen bewaard worden. De oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ was vroeger de enige toegangspoort tot de binnenstad.

In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting. Je vaart langs duizenden eilanden en de uitgestrekte rotskust. De kapitein navigeert het schip door de smalle Stokksund passage. Tegen de avond legt het schip aan in het charmante Rørvik.

Excursiemogelijkheden:

 • A: Begeleide stadswandeling in Trondheim & bezoek aan Nidaros kathedraal (onderdeel van excursiepakket 5-in-1 aan € 445 pp)
 • 3G: Kajakken op de Nidelven Rivier (€ 139 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
— Lees meer —

Vandaag vaar je het noordpoolcirkelgebied binnen. Tussen Nesna en Ørnes vaart het schip de Poolcirkel over en kan je deelnemen aan een leuke Arctic Circle ceremonie aan dek. Deze denkbeeldige lijn op 66°33’51” herken je aan de wereldbol op een klein eiland dat het schip passeert. Je vaart nu door het gebied van het noorderlicht.

Het schip zet haar toch voort langs de kust van Helgeland naar Bodø. Ga even van boord in Bodø of maak van daaruit een uitstap naar Saltstraumen, de meest krachtige maalstroom ter wereld.

Wanneer de Lofotenwand, een indrukwekkende, tot wel 1000m hoge rotswand van de eilandengroep Lofoten zich aan de horizon aftekent, liggen de Landegodefjord, Helligvær en Vestfjord achter je. In de Vestfjord worden vanaf januari tot april grote voorraden kabeljauw uit zee opgevist. De kabeljauw wordt nog steeds op rekken gedroogd in de zeelucht en als stokvis geëxporteerd naar Spanje, Italië en Afrika. Tegen de avond bereikt het schip Stamsund en later Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen (rorbu) en stokvis op houten rekken (meestal tussen januari en april te zien).

Excursiemogelijkheden:

 • 4B: Wandeling in Bodø (€ 119 pp)
 • 4C: Ontdek Bodø en Saltstraumen (€ 119 pp)
 • 4E: Vikingfeest in Lofotr Viking Museum (€ 185 pp)
 • 4H: Bezoek aan Lofotpils brouwerij (€ 50 pp)
— Lees meer —

s Nachts passeert het schip de schilderachtige Raftsund en maakt het enkele korte stops op de Vesterålen eilanden. 's Winters verschijnen rondom de eilanden van de Vesterålen honderden koningseiders, en af en toe enkele ijsduikers en geelsnavelduikers op het appèl. We varen via Finnsnes verder naar Tromsø. De IJszeekathedraal met een eigenzinnige, moderne architectuur met grote ramen uit glasmozaïek, aan de overkant van het water gelegen, springt meteen in het oog.

Er hangt een bijna mediterrane sfeer over de universiteitsstad, die als poort naar de arctische wateren al in het verleden uitgangspunt is geweest voor talrijke poolexpedities. In het Polarmuseum krijg je informatie over de Noorse poolexpedities, in het interactieve centrum Polaria kom je meer te weten over de fauna, flora en het klimaat in dit poolgebied. Twee kerken zijn een bezoek waard: de houten domkerk, met 750 plaatsen, een van de grootste van het land, en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal.

De regio waar je nu door vaart, is het mekka van het noorderlicht. Van september tot maart laat dit magische natuurspektakel zich graag zien. Kijk 's avonds dus genoeg omhoog en stel het noorderlichtalarm in in jouw kajuit.

Excursiemogelijkheden:

 • B: Begeleide stadswandeling in Tromsø en bezoek aan Polarmuseum (onderdeel van excursiepakket 5-in-1 aan € 445 pp)
 • 5B: Hondensledetocht Tromsø (€ 309 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 5M: Langlaufen (€ 169 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 5N: Sneeuwschoenwandelen in Tromsø (€ 169 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
— Lees meer —

Vroeg in de ochtend bereikt het schip Hammerfest, ’s werelds meest noordelijk gelegen stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2100 km naar de Noordpool. Het Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund, een smalle zee-engte, naar Honningsvåg. Geniet onderweg van de mooie kustlijn.

Honningsvåg is een dorpje aan de zuidkant van het eiland Magerøya. Van hieruit kan je deelnemen aan een optionele excursie naar het 307m hoge en mytische Noordkaapplateau. De bus rijdt in konvooi naar het bezoekercentrum, een beleving op zich.

Vanuit Honningsvåg zet het schip koers in oostelijke richting om de laatste kapen van de noordwaartse route te ronden. 's Middags vaar je langs Sværholtsklubben en de rotsformatie Finnkjerka. Beide behoren tot de grootste vogelrotsen van Noorwegen. Vanuit Kjøllefjord kan je deelnemen aan een sneeuwscootersafari.

Excursiemogelijkheden:

 • C: Per bus naar de Noordkaap, vrij bezoek (onderdeel van excursiepakket 5-in-1 aan € 445 pp)
 • 6H: Bezoek aan een vissersdorp (€ 135 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 6D: Sneeuwscootertocht (€ 375 pp)
— Lees meer —

's Ochtends bereikt het schip Kirkenes, het keerpunt van het schip en beginpunt van de terugreis. Het schip bevindt zich vandaag op dezelfde lengtegraad als Sint-Petersburg, Caïro en Istanbul. Het vissersdorp Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens. Merk op dat de verkeersborden zowel het Noors als het Russisch vermelden. Tijdens de stop in Kirkenes zijn er heel wat excursiemogelijkheden: je kan het sneeuwhotel bezoeken, een sneeuwscootertocht maken, koningskrabben vangen én proeven.

Kort na de middag start het volgende deel van jouw reis. Vergeet niet dat je slechts de helft gezien en beleefd hebt van wat de Noorse kustlijn te bieden heeft. De havens die 's nachts bezocht werden, zullen nu grotendeels overdag aangedaan worden. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaan het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat ’s avonds Berlevåg wordt bezocht.

Excursiemogelijkheden:

 • D: Bezoek aan het Sneeuwhotel en de huskyfarm (onderdeel van excursiepakket 5-in-1 aan € 445 pp)
 • 7A: Russische grens (€ 135 pp - opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 7C: Sneeuwscootersafari (€ 239 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 7F: Husky-avontuur (€ 259 pp – opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
 • 7H: Koningskrab (€ 205 pp - opgelet: valt samen met de activiteit inbegrepen in ons excursiepakket)
— Lees meer —

's Ochtends vroeg meert het schip even aan in Honningsvåg maar vaart meteen verder naar Hammerfest. Daar herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. ’s Werelds meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen.

Het schip zet haar koers naar het zuiden verder via Øksfjord met een korte stop bij de oude handelspost van Skjervøy. Vervolgens meert MS Polarlys rond middernacht in Tromsø aan. Het bijwonen van het middernachtconcert in de IJszeekathedraal (=excursie 8C) is beslist een aanrader. Of trek je liever op eigen houtje de stad in voor een bezoekje aan een van de vele gemoedelijke kroegen om het hier gebrouwen, smakelijke Arctic bier te proeven? Verlies in deze gezellige omgeving het uur niet uit het oog, om 1.30 zet MS Polarlys haar tocht verder.

Excursiemogelijkheden:

 • 8H: Into The Ice (€ 129 pp)
 • 8C: Middernachtconcert in IJszeekathedraal (€ 99 pp)
— Lees meer —

Een van de hoogtepunten van de zuidwaartse reisroute breekt aan. Je maakt vandaag uitgebreid kennis met de archipels van de Vesterålen en de Lofoten. In Harstad, de eerste stop van vandaag, staat de bus ons op te wachten. We bezoeken onderweg o.a. Trondenes met haar fraai middeleeuws kerkje en gaan tegen de middag opnieuw aan boord in het kustplaatsje Sortland, met haar blauwgeschilderde huizen. Nadien vaart het schip verder naar Stokmarknes, waar Hurtigruten meer dan 125 jaar geleden werd opgericht. Je kan hier een bezoek brengen aan het Hurtigruten museum.

De zee-engtes Risøyrenna en Raftsundet zorgen voor spectaculaire uitzichten. De steile rotsen lijken wel bewerkt door een beeldhouwer. Op sommige plaatsen zijn de zee-engtes nog geen 100 m breed, terwijl de bergen flirten met hoogtes van wel 1000 m.

Terwijl het schip Svolvær, de hoofdplaats op de Lofoten, en tenslotte Stamsund aandoet, trekken de majestueuze bergen van de Lofotenwand voorbij. Lofoten staat bekend om haar steile bergen, wilde natuur en pittoreske vissersdorpjes. Tegen de avond verlaat je de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.

Excursiemogelijkheden:

 • E: Verkenning van de Vesterålen-eilanden per bus (onderdeel van excursiepakket 5-in-1 aan € 445 pp)
 • 9D: Lofoten te paard (€ 195 pp)
 • 9F: Bezoek aan vissersdorp Svinoya (€ 105 pp)
— Lees meer —

Het loont de moeite om vandaag vroeg uit de veren te zijn: je kruist voor de tweede keer tijdens deze reis de Poolcirkel. Het schip vaart door een afwisselend landschap met talrijke eilanden en bergen. Net voorbij Sandnessjøen doemen links van het schip de Zeven Zusters op, met toppen tot meer dan 1000 m. Het verhaal gaat dat zeven prachtige trollenzussen bij zonsopgang gevangen werden en in steen veranderden tot zeven prachtige bergtoppen.

Brønnøysund is een mooi stadje met een charmante hoofdstraat en jachthaven. Hier start een excursie naar het Noorse Aquacultuur Centrum voor een interessante rondleiding en de smaak van verse zalm. Bij het verlaten van het stadje merk je al snel een vreemde berg op aan de rechterzijde van het schip. Torghatten staat gekend om het kenmerkende gat in het midden van de berg. De opening is 160 m lang, 35 m hoog en 20 m breed en is ontstaan in de ijstijd.

Tegen de avond verlaat je Helgeland en meer je aan in Rørvik.

Excursiemogelijkheden:

 • 10C: Bezoek bij de zalmen (€ 125 pp)
— Lees meer —

Wie vroeg uit de veren is, kan nog even de stad Trondheim intrekken. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra brengt het schip je naar Kristiansund en later die dag naar Molde.

Excursiemogelijkheden:

 • 11A: Busrit door Trondheim met de Nidaroskathedraal (€ 109 pp)
 • 11E: Marmermijn Bergtatt (€ 215 pp)
— Lees meer —

In de loop van de nacht doet het schip Ålesund, Torvik en Måløy aan. Jouw laatste dag aan boord is begonnen. Het schip vaart langs de pittoreske mondingen van de Nordfjord en Sognefjord en door de 'scherentuin', de talrijke rotseilanden voor de op zeven bergen gebouwde stad Bergen. In deze ruige kuststreek begon jouw reis langsheen de Noorse kust en op deze plek zal je het schip ook weer verlaten. Vooraleer het schip aanlegt in Bergen, kan je nog genieten van een laatste lunch.

Je wordt meteen na aankomst per bus naar de luchthaven gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht met Brussels Airlines.

De herinneringen aan 'de mooiste zeereis ter wereld' en de nieuwe contacten, neem je vast en zeker mee naar huis.

Vluchturen onder voorbehoud van wijziging (update 13.01.22)

Vertrek Bergen 17.35, aankomt Brussel 19.45 SN1024

— Lees meer —

02. Prijzen

BEZETTING

Polar binnenhut

Polar buitenhut

Arctic superior
I J N O PD UD
2 volw. - dubbel kamer 2385 2485 2685 2785 2985 3185
3 volw. - triple kamer - op
aanvraag
/ op aanvraag op aanvraag / / /
1 volw. - single kamer - op
aanvraag
/

/

4858 / 5424 /

Inbegrepen

 • Exclusieve Natuurpunt vluchten met Brussels Airlines heen en terug: Brussel-Bergen
 • Alle transfers: luchthaven/Hurtigruten
 • Nederlandstalige reisbegeleider/bioloog van NORDIC
 • Hurtigruten zeereis Bergen – Kirkenes – Bergen (11 nachten) in de geboekte hutcategorie incl. volpension, gratis WIFI en koffie/ thee aan boord
 • Gegidste stadswandeling in Bergen
 • 11 x ontbijt – 11 x avondmaal – 11 x lunch
 • Nederlandstalige lezingen aan boord
 • De aankoop van 400 m² natuurgebied door Natuurpunt

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering. Klik hier voor meer informatie.
 • Excursiepakket 5-in-1 aan € 445 EUR pp – excursies met Engelstalige lokale begeleiders - beperkt aantal plaatsen, meteen bij boeking bij te bestellen:
  • A: Stadswandeling Trondheim langsheen de voornaamste bezienswaardigheden in het centrum & bezoek aan de Nidaros kathedraal
  • B: Stadswandeling Tromsø langsheen de voornaamste bezienswaardigheden en bezoek aan het Polarmuseum
  • C: Per bus naar de Noordkaap en vrij bezoek
  • D: Bezoek aan het Sneeuwhotel en de huskyfarm in Kirkenes
  • E: Verkenning van de Vesterålen-eilanden per bus
 • Extra excursies aan land georganiseerd door Hurtigruten met Engelstalige, lokale begeleiders. Ook deze excursies moeten bij boeking bijbesteld worden. Wij raden aan om de excursies vooraf te boeken, zo vermijden we ontgoocheling bij volboeking. NORDIC hanteert de door Hurtigruten vastgelegde Euro-prijzen. Excursies kunnen ook aan boord bijgeboekt worden, waar ze verrekend zullen worden aan de dagprijs en dagkoers van de Noorse Kroon. Dit kan een prijsverschil geven ten opzichte van vooraf geboekte excursies in Euro.

Opmerkingen

 • Prijzen per persoon
 • Contacteer Nordic rechtstreeks voor meer informatie en/of boeking
 • Aangezien wij deze reis aan een promotarief aanbieden, is geen andere promo van toepassing (vb. Noorderlichtgarantie, getrouwheidskorting Ambassador 1893, vroegboekkorting,..).
 • Het kajuitnummer aan boord van Hurtigruten kan vooraf aangevraagd worden. Indien niet vooraf aangevraagd, wordt het kajuitnummer bij inschepen toegekend.

  Kajuittypes:

  • UD-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, hoog dek, dubbel bed
  • PD-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, promenadedek, dubbel bed
  • O-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit, tussendek vooraan, aparte bedden (bed en sofabed)
  • N-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit, tussendek achteraan, aparte bedden (bed en sofabed)
  • J-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit met belemmerd of geen uitzicht, promenadedek of hoog dek, stapelbed + sofabed
  • I-kajuit: Polar Inside, standaard binnenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)

 • Tijdens deze reis is er gemiddeld ongeveer 9u daglicht in het zuiden van Noorwegen, ongeveer 7-8u daglicht eens je boven de Poolcirkel vertoeft. De zon komt enkele uren boven de horizon. Het geringe licht dat zichtbaar is wordt weerkaats op het sneeuwwitte landschap en veroorzaakt een schemerig daglicht. De kleuren variëren van lichtgrijs tot blauw-paarsachtig en dit maakt dat ‘Kaamos’ voor een prachtige, unieke beleving zorgt.
 • Alle excursies onder voorbehoud van weersomstandigheden. In geval een excursie niet kan doorgaan omwille van het weer, wordt een waardig alternatief voorzien. Excursies moeten meteen bij boeking van de kajuit besteld worden.
 • Lezingen gegeven door o.a. Walter Roggeman, erevoorzitter Natuurpunt
 • Activeer het Noorderlichtalarm in uw kajuit zodat u verwittigd wordt wanneer er noorderlicht te zien is.
 • Als je deze reis boekt, geef je uitdrukkelijk toestemming aan NORDIC om jouw gegevens (naam, adres en e-mailadres) door te geven aan Natuurpunt. Op die manier kan de ledenkorting worden toegekend.
 • Annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis:
  • Tot 180 dagen voor afreis: het voorschot (=30% van de reissom)
  • Van 179 tot 90 dagen voor afreis: 50% van de reissom
  • Van 89 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom

03. Extra info

Kajuittypes:

 • UD-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, hoog dek, dubbel bed
 • PD-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, promenadedek, dubbel bed
 • O-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit, tussendek vooraan, aparte bedden (bed en sofabed)
 • N-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit, tussendek achteraan, aparte bedden (bed en sofabed)
 • J-kajuit: Polar Outside, standaard buitenkajuit met belemmerd of geen uitzicht, promenadedek of hoog dek, stapelbed + sofabed
 • I-kajuit: Polar Inside, standaard binnenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
Nordic Stories

Langedrag Natur Park in Noorwegen: niet zomaar een boerderij

Soms kom je op plekken waarvan je meteen weet: deze vergeet ik niet snel! Langedrag Natur Park, vlakbij het plaatsje Geilo in Noorwegen, is zo’n plek. De ene na de andere bijzondere ervaring stapelt zich hier op. Van het uitlaten van de geiten, tot het voeren van wolven terwijl je bij hen in het verblijf zit.

Lees meer
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Noorse wafels en kos

Met een lange geschiedenis achter zich zijn Noorse wafels niet meer weg te denken uit de Noorse cultuur. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte wafel te bedenken. Hoewel ze nergens zo lekker smaken als tijdens een prachtige reis door Noorwegen, kun je ze ook thuis proeven met dit recept!

Lees meer
replica's van Vikingschepen op de Lofoten
Nordic Stories

Laat je onderdompelen in de Noorse Vikinggeschiedenis

Duizenden jaren geleden werd Europa opgeschrikt door de Vikingen of ‘Noormannen’. In Noorwegen komt de Vikinggeschiedenis tot leven dankzij de mogelijke culturele uitstappen en musea. Wil je even terugkeren in de tijd naar het Vikingtijdperk? In deze blog leren we je alles over de geschiedenis en geven we tips mee voor de leukste uitstappen tijdens je reis naar Noorwegen.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox