Hamburg-Noordkaap-Hamburg, fjorden & middernachtzon ’21

15-daagse exploratiereis aan boord van Hurtigruten

Ideale reis voor

Beleving
Gastronomie
Hurtigruten zeereis
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Sightseeing
Wildlife

Neem deel aan een 15-daagse zomerexpeditie waarbij je zowel de bekende hoogtepunten als de verborgen parels langs de Noorse kust ontdekt. Tijdens de zomer geniet je van lange dagen. Boven de poolcirkel gaat de zon niet onder en kleuren roze en oranje tinten het landschap. In dit decor ontdek je Noorwegen op z’n best: hoge bergen, diepe fjorden, kleurrijke vissersdorpjes en ontelbare eilanden.

Vanaf 2021 kan je niet alleen kiezen voor de klassieke formule, maar ook voor een exploratieformule. Bij deze formule doet het schip minder havens aan, maar stopt het langer op bepaalde plaatsen zodat je ten volle kan genieten van de natuur en de sfeer van de omgeving. Een team van wetenschappers reist mee en geeft onderweg lezingen, een aantal excursies is inbegrepen en je krijgt standaard een wind- en waterdichte jas. De reis is een totaalervaring, verkorte trajecten zijn niet mogelijk.

Afreisdata

Vaste afreisdata: 10.08.21; 24.08.21; 07.09.21; 21.09.21

Hoogtepunten van de reis

 • De verbluffende Lofoten en Vesterålen eilanden
 • De Noordkaap
 • Natuurwonder Torghatten in Brønnøysund
 • De Lyngen Alpen
 • Nederzettingen Havnnes en Træna
 • Zomersfeer en middernachtzon

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je vanuit de op een na grootste stad van Duitsland richting het noorden om de prachtige kustlijn van Noorwegen te verkennen. Bereid je voor op eeuwigdurend daglicht, kristalheldere fjorden, bergen die van zee tot lucht reiken en watervallen die uit onmogelijk hoge afgronden stromen. Terwijl we over de Noordzee varen, wil je misschien je expeditieschip leren kennen. Bekijk het Science Centre, de sauna en bubbelbaden, zoek een comfortabele stoel in de Explorer-lounge, zoek een tafel bij het raam die je leuk vindt in het scheepsrestaurant of zoek een goede plek aan dek om de ongelooflijke kustlijn van Noorwegen te bekijken. Of misschien wil je gewoon ontspannen en rustig genieten van deze dag op zee.

— Lees meer —

Geniet van weer een idyllische dag op zee op weg naar de Noorse kust. Maak kennis met ons expeditieteam, een deskundige bemanning van avonturiers die je zullen voorbereiden op de komende kustexpeditie. Luister naar deze bekwame ontdekkingsreizigers die hun uitgebreide kennis delen om je te vertellen wat je kunt zien, hoe je het kunt zien en hoe je optimaal van uw expeditie kunt genieten. Dit is ook een goed moment om aan dek een drankje te drinken, te genieten in de hot tub of een gezellige hoek te zoeken om te ontspannen met een goed boek.

— Lees meer —

's Morgens zien we in de verte een glimp van de Noorse kustlijn. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. Ten slotte verlaten we de Noordzee en varen we rustigere zeestraten en fjorden in.

Na de lunch bereiken we Bergen, misschien wel de mooiste stad van Noorwegen en een ideale plek om te voet te verkennen. Bergen, opgericht in 1070 na Christus, heeft veel van zijn lokale karakter, charme en geschiedenis behouden. Het was ooit een belangrijke haven in de middeleeuwse Hanze. Ervaar deze erfenis in de historische wijk Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de kleurrijke houten kades die dateren uit de 14e eeuw. Bezoek een van de vele terrasjes en restaurants, proef verse garnalen op de vismarkt of ga een pub binnen en bestel een lokaal Hansa pilsje.

Bezoek de berg Fløyen - de Fløibanen-kabelbaan brengt je in slechts zes minuten naar de top. Geniet van een fantastisch uitzicht over Bergen - gelegen tussen zeven bergen en de zee.

Terug aan boord van het schip zeilen we noordwaarts langs de Hjeltefjord, een route die ooit door Vikingen naar het westen werd gebruikt. Breng de rest van de avond door met ontspannen en voorbereiden op je avontuurlijke dagen.

— Lees meer —

Vandaag meren we aan in de ‘Stad van de Rozen’ in Noorwegen - Molde. Als je het geluk hebt om een bezoek te brengen aan het jaarlijkse zomerjazzfestival, wil je misschien een concert bijwonen van een van de vele uitvoerende artiesten van wereldklasse. Molde is ook de thuisbasis van een van de grootste volksmusea van Noorwegen, Romsdalsmuseet, opgericht in 1912. Regionale volkskunst en design worden tentoongesteld, samen met bewaard gebleven historische gebouwen en interieurs. Misschien wil je het schilderachtige uitzichtpunt van de stad, Varden, bezoeken voor fantastische vergezichten over Molde, de omliggende fjord en eilanden, en de Romsdal-Alpen in de verte.

Kristiansund ligt op vier zee-eilanden in de Noorse Zee. De omgeving heeft de stad historisch gezien voorzien van een welvarend bestaan in de visserij, scheepsbouw en olie-industrie.

— Lees meer —

Vandaag komen we aan in Brønnøysund, een aantrekkelijk stadje van 5000 inwoners dat zich ongeveer halfweg de Noorse kust bevindt. In de omgeving vind je de bekende berg met een gat in het midden: Torghatten. Vergezel de lokale gidsen en het expeditie team op een epische wandeling naar de berg en in het gat. Dit zal je ongetwijfeld niet snel vergeten!

We varen vandaag ook langs de bergketen “de Zeven Zusters”. Volgens de legende werden zeven knappe trollenzussen verrast door het zonlicht en omgetoverd tot steen.
’s Avonds varen we over de Poolcirkel en betreden we het gebied van de middernachtzon. Maak je klaar voor 24u daglicht!

— Lees meer —

De Lofoten-eilanden zijn letterlijk adembenemend. De onvergelijkbare schoonheid van dramatische bergtoppen, beschutte baaien en ongerepte stranden is wereldberoemd. Lofoten staat bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, pittoreske dorpjes en zelfs surfen van wereldklasse (bij Unstad). Je zal je eerste nadering van de Lofoten nooit vergeten, aangezien je de bergen uit de zee ziet oprijzen.

In de ochtend meren we aan in het idyllische dorpje Reine - de perfecte plek om jeverkenning van de regio te beginnen. Schilderachtige vissershutten tegen een achtergrond van granieten pieken die uit de zee steken, maken van Reine een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen.

Nadat we Reine hebben verlaten, zeilen we naar Svolvær aan de Vestfjord. In de stad vindt u ook interessante winkels, galeries, cafés en restaurants. In de middag varen we de ongelooflijke Trollfjord binnen, met pieken die zo'n 1.200 meter boven zeeniveau stijgen in een smalle doorgang die diep en dramatisch het hart van het eiland in snijdt. We navigeren voorzichtig en zo dicht bij de bergwanden dat je ze wilt aanraken.

— Lees meer —

Tromsø is tijdens de zomer een verbazingwekkend bruisende stad. Als je op zoek bent naar avontuur, dan is dit de plek bij uitstek. Wandelen, fietsen, kajakken of een rit op de kabelbaan… alles is mogelijk!
De stad heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het was de startplaats van veel Arctische expedities en de eerste stop van exploratiereizigers op hun terugweg naar de civilisatie. Daarnaast is het ook een hotspot voor shoppers en foodies. De stad wordt wel eens “het Parijs van het noorden” genoemd omwille van de erg creatieve keuken vol verse en lokale producten. Ook de architectuur is gedurfd: de kathedraal is een van de hoogtepunten van de stad.

Vandaag breng je een bezoek aan het Polaria Arctic Experience Centre. Daar ervaar je dat het leven op zee en het leven aan land onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In Tromsø kan je ook deelnemen aan wandelingen, een boottocht op de fjorden of een panoramische busrit.

— Lees meer —

Welkom in het vissersdorpje Honningsvåg! Dit is de toegangspoort tot de Noordkaap. We starten de dag met een panoramische busrit van Honningsvåg naar de Noordkaap. Aan de Noordkaap ben je op 2100 km van de Noordpool, enkel de Barentszzee en Spitsbergen liggen nog tussenin. Het gevoel bijna aan het einde van de wereld te zijn is onbeschrijfelijk!

Terug in Honningsvåg kan je langs de idyllische huisjes kuieren. Je kan ook deelnemen aan optionele activiteiten met het expeditie team, zoals een koningskrabsafari, een stadswandeling met een lokale gids, of een excursie naar Gjesværstappan. Dit is een van de grootste en drukste vogelkliffen van Noorwegen. Het is de thuis van bijna een miljoen papegaaiduikers!

— Lees meer —

Vandaag meren we aan in Finnsnes. Net over de brug ligt het eiland Senja, dat vaak ‘het sprookjesachtige eiland’ wordt genoemd vanwege de magische betovering die de landschappelijke schoonheid op bezoekers werpt.

Senja staat bekend om zijn diverse landschapis en is het op een na grootste eiland van Noorwegen en heeft bijna 8.000 inwoners. . De buitenkant van het eiland wordt gekenmerkt door steile bergen die recht in zee storten, beschutte baaien en prachtige zandstranden. Zuid-Senja onderscheidt zich door een rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van Ånderdalen National Park. De oostkant van Senja heeft een rustiger landschap met glooiende heuvels en berkenbossen.

Na Senja te hebben verlaten, vaart het schip langs het prachtige eiland Dyrøy en Andørja, voordat het de zeestraat Tjeldsund binnengaat op onze reis naar het zuiden.

— Lees meer —

Omgeven door zee en fjord, verandert het licht in Bodø constant met de wind en het weer. De lucht wordt hier in de zomer nooit helemaal donker. Bodø is de hoofdstad van de provincie Nordland en ligt net ten noorden van de poolcirkel aan de rand van zowel de zee als het platteland. De kleine stad staat bekend om zijn gastvrijheid en herbergt een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen.

De sterkste getijdenstroom ter wereld, Saltstraumen, met watersnelheden van 22 knopen, ligt net ten zuidoosten van Bodø. Wil je dit wonder van moeder natuur zien? Doe mee aan een optionele excursie om Saltstraumen te bezoeken.

— Lees meer —

Trondheim werd in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason en was 200 jaar lang de Noorse hoofdstad. Vandaag is de stad vooral bekend omwille van het groot aantal restaurants en cafés. Zoek er een tafeltje en geniet van het ontspannend zomerritme.

Er is heel wat te zien en te doen in deze historische stad. De inbegrepen excursie is een bezoek aan de Nidaros Kathedraal, de enige Gotische kathedraal in Noorwegen. Hij werd gebouwd over de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason), de patroonheilige van Noorwegen. Daarnaast zijn er nog een aantal optionele excursies mogelijk: wandelen, fietsen, een kajaktocht door het centrum of een museumbezoek.

— Lees meer —

De Hjørundfjord onderscheidt zich van andere fjorden door zijn eenzame schoonheid. Hij ligt ver weg van de bewandelde paden en is omringd door de Sunnmøre Alpen. Door de steile bergen met pieken van 1700 meter is landbouw er haast onmogelijk. Toch zijn er enkele kleine boerderijen en dorpjes, zoals Urke. We leggen er aan en maken een wandeling van 7 km naar een lokale boerderij. Je kan ook deelnemen aan excursies waarbij je de andere dorpjes rond de Hjørundfjord verkent, of je kan een intensievere wandeltocht of een kajaktocht maken. Ook kan je een excursie maken naar de Geirangerfjord, die met zijn hoge bergen en smalle fjorden Unesco Werelderfgoed is. In de avond komen we aan in het charmante art-nouveau stadje Alesund.

— Lees meer —

Gebouwd op de rijkdom van de Noorse olie-industrie, stelt Stavanger niet teleur. Stavanger staat op de radar van bijna elke bezoeker van Noorwegen. Het is de perfecte plek om te verkennen, zoals de beroemde Preikestolen, 'het meest adembenemende uitzichtpunt ter wereld' genoemd, en Kjerag, het 1100 meter hoge bergplateau met een gigantisch rotsblok erin.

Optionele activiteiten hier zijn wandelen naar de top van de Preikestolen of zeilen met het schip naar de majestueuze Lysefjord onder het uitzicht. Lysefjord betekent ‘lichtfjord’ en dankt zijn naam aan de omliggende granieten toppen die wel 1000 m hoog kunnen worden.

Dan is er de stad zelf. Stavanger staat bekend om zijn internationale sfeer, creatieve keuken en levendige culturele scene. De waterkant van Stavanger herbergt in de zomer verschillende terrassen waar je mensen en boten voorbij kunt zien drijven. De trotse geschiedenis van de stad is ook nooit ver uit het zicht. In Old Stavanger staat de best bewaarde houten huisnederzetting van Europa die dateert uit de 18e eeuw. De prachtige kathedraal is de oudste van Noorwegen en dateert uit het begin van de 12e eeuw.

Stavanger is ook de olie- en energiehoofdstad van Europa en de thuisbasis van het Norwegian Petroleum Museum. Kom meer te weten over de belangrijke oliegeschiedenis van Noorwegen door middel van spannende interactieve tentoonstellingen.

— Lees meer —

Vandaag steken we de Noordzee over op de terugweg naar Hamburg. Misschien wil je de hele dag doorbrengen met het bewerken van jefoto's, een laatste duik nemen in de hot tub of gewoon ontspannen in de comfortabele Explorer-lounge van het schip. Je kunt ook aansluiten bij het expeditieteam terwijl ze de hoogtepunten van je geweldige zomerexpeditiecruise langs de Noorse kustlijn bespreken.

— Lees meer —

We meren aan in Hamburg in de vroege ochtenduren. Na het ontbijt is het tijd om het schip te verlaten. Het einde van een prachtige reis!

— Lees meer —

02. Prijzen

Onderstaande prijzentabel geeft alvast een idee qua richtprijs voor deze exploratiereis. Hurtigruten hanteert een flexibel prijzenbeleid, waardoor prijzen kunnen variëren. Contacteer ons gerust voor een concreet en vrijblijvend offertevoorstel!

Kajuittype Richtprijs per persoon
I-kajuit (lager gelegen binnenkajuit) € 5899 - 6099
L-kajuit (lager gelegen buitenkajuit, dek 2 en 3) +/- € 6041
J-kajuit (hoger gelegen buitenkajuit met belemmerd zeezicht) +/- € 6247
QJ-kajuit (ruimere en hoger gelegen buitenkajuit met belemmerd zeezicht) € 6161 - 6696
N-kajuit (lager gelegen buitenkajuit, dek 3) € 6521 - 6746
O-kajuit (lager gelegen buitenkajuit, dek 3 en 5) +/- € 6996
P-kajuit (hoger gelegen buitenkajuit op panoramadek) € 6747 - 7306
U-kajuit (hoogst gelegen buitenkajuit) € 7371 - 8256
Q-kajuit (mini suite) € 10636 - 11654
M-kajuit (suite) € 12508 - 13602
MG-kajuit (grote suite) € 14189 - 15351

Inbegrepen

 • Exploratiereis Hamburg– Noordkaap – Hamburg (14 nachten) in de geboekte hutcategorie in volpension aan boord van een van de Hurtigrutenschepen
 • Maaltijden in restaurant Aune & Fredheim, huiswijn en –bier, water, frisdrank tijdens de maaltijden inbegrepen
 • A-la-carte restaurant inbegrepen voor suite gasten
 • Welkomstdrink en informele samenkomsten met de crew, lezingen aan boord, gratis wifi, fotografieworkshop
 • Koffie en thee gedurende de hele zeereis inbegrepen
 • Water- en winddichte jas en hervulbare waterfles (mag meegenomen worden naar huis)
 • Gebruik van wandelstokken en materiaal te gebruiken tijdens activiteiten
 • Gebruik van gym, jacuzzi, sauna
 • Engels- en Duitstalig expeditie team aan boord dat een logbook maakt over de gemaakte reis
 • Inbegrepen activiteiten/uitstappen (zie lager)
 • Een overzichtskaartje van Noorwegen met de vaarroute van het schip en plannetjes van steden
 • Onze zelfgeschreven gids met algemene info over Noorwegen en de voornaamste beziens-waardigheden voor jouw stadsbezoek in Bergen

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Transfers in Hamburg
 • Aan- en afreispakket (vluchten en hotelovernachtingen)

Opmerkingen

 • Reisbedragen in euro en per persoon
 • De hutnummers worden toegekend zonder toeslag
 • Hutten van bepaalde categorieën hebben een beperkt of geen uitzicht
 • Supplement single kajuit op aanvraag
 • Inbegrepen excursies:
  • Dag 3: Bergen – De Fløibanen kabelbaan
  • Dag 4: Molde - De atlantische route
  • Dag 5: Brønnøysundet - Wandeling Torghatten
  • Dag 6: Reine - Bezoek aan vissersdorp Å
  • Dag 7: Tromsø – Polaria Experience Centre
  • Dag 8 : Honningsvåg - Panoramische route naar de Noordkaap
  • Dag 9: Finnsnes - Panoramische route in Senja
  • Dag 10: Bodø - Natuurwandeling en Noors Jekt-handelsmuseum
  • Dag 11: Trondheim – Beleef de Viking geschiedenis in de Nidaros kathedraal
  • Dag 12: Hjørundfjord - Bezoek van het dorp & concert
  • Dag 13: Stavanger - Norwegian Petroleum Museum
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Noorse wafels en kos

Met een lange geschiedenis achter zich zijn Noorse wafels niet meer weg te denken uit de Noorse cultuur. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte wafel te bedenken. Hoewel ze nergens zo lekker smaken als tijdens een prachtige reis door Noorwegen, kun je ze ook thuis proeven met dit recept!

Lees meer
replica's van Vikingschepen op de Lofoten
Nordic Stories

Laat je onderdompelen in de Noorse Vikinggeschiedenis

Duizenden jaren geleden werd Europa opgeschrikt door de Vikingen of ‘Noormannen’. In Noorwegen komt de Vikinggeschiedenis tot leven dankzij de mogelijke culturele uitstappen en musea. Wil je even terugkeren in de tijd naar het Vikingtijdperk? In deze blog leren we je alles over de geschiedenis en geven we tips mee voor de leukste uitstappen tijdens je reis naar Noorwegen.

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox