Rondane Trekking

4-daagse trekking door prachtige natuur

Ideale reis voor

Actief
Ongerepte natuur
Soft adventure
Wandelen

Betreed het land van trollen en Noorse sprookjes, terwijl je wandelt door het met heide bedekte landschap Rondane Nationaal Park. Slechts op 3u30 afstand ten noorden van Oslo, tref je de eerste en misschien wel mooiste bergen van Noorwegen. Met haar kleine, gorgelende beekjes en hoge, ruige bergen heeft Rondane menig kunstenaars weten inspireren. Het rotsachtige gebied met ronde toppen ligt bijna volledig boven de boomgrens en herbergt een groot aantal elanden en grote kuddes wilde rendieren.

Deze vierdaagse trekking via authentieke berghotels brengt je langs de mooiste uitzichtpunten van het oudste Nationaal Park van Noorwegen. Ze is toegankelijk voor iedereen: kies voor een rustige (familie-) route of laat u uitdagen door de hoogste panoramapunten. Wie houdt van lange tochten krijgt dagelijks de mogelijkheid om zijn route te verlengen met een extra hoogtepunt. Wie het wandelen liever combineert met een vleugje couleur locale, kan ‘s namiddags vissen, roeien of heerlijk ontspannen in de hotelsauna’s. Je dineert en slaapt in de meest charmante familieboerderijen.

Alle comfort is gegarandeerd: deze reis is inclusief bagagetransport, route- en reisinformatie en privékamer met eigen badkamer.

Afreisdata

Dagelijks van 19.06.2021 tot 10.09.2021

Hoogtepunten van de reis

 • Indrukwekkende Noorse natuurpracht
 • Lokale keuken en persoonlijk ontvangst
 • Comfortabele berghotels met privékamer (eigen badkamer)
 • Flexibele trekking route aan te passen aan weersomstandigheden en niveau
 • Goed bewegwijzerde route en haalbare hoogteverschillen van +- 460 m per dag
 • Inclusief bagagetransport
 • Proeven van hoofdstad Oslo

01. Dag per dag

Na aankomst in Oslo begeef je je met de trein van Oslo luchthaven naar Otta. Hier word je door onze lokale partner opgepikt en naar uw eerste berghotel gebracht. Smuksjøseter fjellstue, een prachtige lodge, bevindt zich in het hart van Rondane aan het glinsterende meer Høvringsvatnet. Maak alvast een verkennende avondwandeling naar Baksidevassberget (5km, 2u), ga vissen of roeien op het meer en geniet van een heerlijke welkomstmaaltijd.

Overnachting in berghotel Smuksjøseter, in een privékamer met badkamer. Diner, ontbijt en lunchpakket inclusief. Hier ontvang je ook alle route-info en kaart.

— Lees meer —

Maak je klaar voor jouw eerste wandeltocht. Deze gemakkelijke, 12km lange, route leidt u van Smuksjøseter via Peer Gynt naar het berghotel Putten Seter. Het pad is goed gemarkeerd en haalbaar voor elk niveau. Onderweg geniet je van indrukwekkende panorama’s en proeft je de beroemde zure roomwafels van Peer Gynt. Deze hut is vernoemd naar een personage uit de Noorse folklore. je herkent de naam misschien van het gelijknamige stuk van auteur Henrik Ibsen?

Wie een uitdaging niet uit te weg gaat, kan de top Formokampen onderweg beklimmen. Reken hiervoor 2u extra (+5km, + 470m hoogtemeters), toegankelijk voor iedereen met een goede (gemiddelde) conditie. Van op de top heb je een prachtig uitzicht over alle omliggende bergtoppen, waaronder ook de beroemde Galhøpiggen en Glittertinden. Onderweg naar de top kom je voorbij een rendierval van 14 stenen uit de Viking tijd.

Overnachting in berghotel Putten Seter, in een privékamer met badkamer. Diner, ontbijt en lunchpakket inclusief. Jouw bagage wordt ten laatste om 15u geleverd aan Putten Seter.

— Lees meer —

Vandaag wacht je een prachtige route over de drie Hårrtjønnin meren naar Høvringen. Dit dorp was een van Noorwegens grootste boerderijen. De boerderijen zijn vandaag beschermd erfgoed en bieden een prachtig uitzicht over de weides en bergheuvels. Vele Noorse schrijvers, schilders en muzikanten vonden inspiratie in deze idyllische setting. De route van zo ‘n 11 km brengt je van Putten Seter naar het historische berghotel Øigardseter. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de bergen Dovre en Jotunheimen.

Wie dat wenst kan vanuit Øigardseter een extra wandeling maken naar het uitzichtpunt Vardhøe (5.3 km; + 3 uur).

Overnachting in berghotel Øigardseter, in een privékamer met badkamer. Diner, ontbijt en lunchpakket inclusief. Uw bagage wordt opnieuw ten laatste om 15u geleverd.

— Lees meer —

Je sluit de trekking af met een rustige wandeling langs de Høvringsåa rivier, terug naar jouw startpunt. Onderweg geniet je van spectaculaire vergezichten.

Het is heerlijk thuiskomen aan het Høvringsvatnet! Geniet nog van een vrije namiddag. Ga vissen, maak een boottochtje of waag je aan de ultieme beklimming Steinbu voor een laatste panorama over Rondane, Dovre en de machtige Jotunheimen (+7km, +3.5u).

Je overnacht opnieuw in berghotel Smuksjøseter, in een privékamer met badkamer. Diner en ontbijt inclusief. Jouw bagage wordt opnieuw ten laatste om 15u geleverd.

— Lees meer —

Transfer terug naar Otta en trein naar Oslo. Je hebt de namiddag vrij voor een bezoek aan de hypermoderne hoofdstad van Noorwegen. Vanuit jouw hotel, Thon Opera, sta je te voet meteen in het centrum van de stad. Met het openbaar vervoer kan je vlot alle hoogtepunten van Oslo bereiken: het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen. Geniet van de gezellige havensfeer en het ruime aanbod aan restaurants.

Overnachting in Thon hotel opera in standaardkamer met badkamer, ontbijt inclusief.

— Lees meer —

Vandaag heb je nog de hele voormiddag en middag tijd om Oslo verder te ontdekken. Na jouw lunch neem je de luchthavenshuttle naar Gardemoen (niet inclusief) en keert je terug naar België.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon

in basic accomodatie

2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer) € 1065
Kind tot 12 jaar bij ouders op de kamer € 450

Reisgezelschap

Prijs per persoon

in comfort accomodatie

2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer) € 1195
Kind tot 12 jaar bij ouders op de kamer € 450

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Oslo heen en terug in klasse T met SAS, incl. luchthaventaks (€ 48)
 • Trein 2e klasse Oslo luchthaven – Otta en Otta- Oslo centraal
 • 5 hotelovernachtingen in standaardkamer met eigen badkamer
 • 5 x ontbijt, 4 x diner, 3x lunchpakket
 • Trekking informatie, kaart en reistips
 • Bagagetransport

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Luchthavenshuttle Oslo – Gardemoen
 • Maaltijden in Oslo

Opmerkingen

Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse T nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.

Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Noorse wafels en kos

Met een lange geschiedenis achter zich zijn Noorse wafels niet meer weg te denken uit de Noorse cultuur. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte wafel te bedenken. Hoewel ze nergens zo lekker smaken als tijdens een prachtige reis door Noorwegen, kun je ze ook thuis proeven met dit recept!

Lees meer
replica's van Vikingschepen op de Lofoten
Nordic Stories

Laat je onderdompelen in de Noorse Vikinggeschiedenis

Duizenden jaren geleden werd Europa opgeschrikt door de Vikingen of ‘Noormannen’. In Noorwegen komt de Vikinggeschiedenis tot leven dankzij de mogelijke culturele uitstappen en musea. Wil je even terugkeren in de tijd naar het Vikingtijdperk? In deze blog leren we je alles over de geschiedenis en geven we tips mee voor de leukste uitstappen tijdens je reis naar Noorwegen.

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox