Unieke herfstbeleving

Geniet van de prachtige herfstkleuren van het Nuuksio Nationaal Park!

Ideale reis voor

Beleving
Families
Ongerepte natuur
Ontspanning

De Finse “Ruska” is een fenomeen dat ieder jaar plaatsvindt in de herfst. Het is een van de mooiste periodes van het jaar om een bezoek te brengen aan Finland, dankzij het prachtige kleurenpalet dat de herfstperiode biedt. De bladeren veranderen vanaf midden september van groen naar een waaier aan diverse herfstkleuren, zoals geel, oranje en rood. Het kleurenpalet van de Finse “Ruska” is adembenemend mooi en trekt ieder jaar menig toerist aan. De maanden september tot november vormen de ideale periode om te wandelen en te genieten van deze prachtige herfstlucht. Deze reis is een ideale manier om te genieten van de nazomer. Ga wandelen in het wondermooie Nuuksio Nationaal Park, geniet van je eigen privé sauna & strand met roeibootje en beleef één van de mooiste seizoenen als een échte Fin.

Afreisdata

Elke vrijdag of zaterdag van september tot november

Hoogtepunten van de reis

 • Privé villa aan het meer
 • Eigen strand en roeibootje
 • Privé sauna
 • Wandelen in het Nuuksio Nationaal Park: ontdek meren, moerassen en rotsen in de ruige wildernis
 • Ga zelf op pad en ontdek alle verborgen schatten van de Finse natuur

01. Dag per dag

Op de eerste dag vlieg je vanuit Brussel met Finnair naar Helsinki. Eens aangekomen haal je de huurwagen op en vertrek je meteen noordwaarts, richting het wondermooie Hawkhill Resort. De stedelijke geluiden van de hoofdstad maken al snel plaats voor rust en stilte, want na slechts 45 minuten rijden ben je al op de bestemming. De aankomst in Hawkhill is voorzien rond 17u00, waar je warm onthaald wordt door de gastheer of gastvrouw ter plaatse. Zij bezorgen jou de sleutel van je eigen prachtige privé-villa, geven graag een woordje uitleg over de regio en de mogelijke activiteiten in de buurt en zijn beschikbaar voor eventuele vragen. Daarnaast geven ze jou eveneens verschillende wandeltips mee en is er de mogelijkheid om fietsen, kajaks of SUP-boards te huren. Op de eerste avond is een diner voorzien, dat zal klaarstaan rond 18u00. Geniet van het lekkere diner en vul de rest van de avond vrij in: neem een duik in het meer, ontspan in je privésauna of maak een avondwandeling in het bos achter de blokhut.

Op dag twee kan je meteen de Finse flora en fauna ontdekken, maar uiteraard niet op een lege maag! In de koelkast van jouw blokhut kan je het ontbijt terugvinden, dat je zelf dient te bereiden aan de hand van een speciaal voor jou gemaakt ‘doe-het-zelf-pakket’. Alle ingrediënten en recepten om het ontbijt succesvol klaar te maken worden aan jou overhandigd. Je bent de hele dag vrij om op eigen houtje het Nuuksio Nationaal Park te verkennen, of je kan ervoor kiezen om een begeleide wandeltocht te boeken (vraag naar prijzen bij interesse). Indien je de begeleide wandeltocht bijboekt, ga je samen met een echte wildernis-gids het Nuuksio Nationaal Park verkennen: een prachtig natuurgebied in zuid-Finland. Het park beschikt over uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en glooiende heuvels: niet voor niets vormt het een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en kampeerders. Een echte must-see voor natuurliefhebbers! Maar je kan er dus ook voor kiezen om zelf het Nationaal Park te verkennen. Na de actieve wandeling keer je terug naar de blokhut, waar je zelf je eigen lunch kan klaarmaken, opnieuw aan de hand van een ‘doe-het-zelf-pakket’. De namiddag vul je naar eigen wensen in: ga met je eigen roeibootje op het meer, geniet van een extra sauna-moment, speel gezelschapsspelletjes met je reisgezelschap of waag je aan een frisse duik in het meer, zoals een echte Fin. De ingrediënten en recepten van het diner zijn vandaag ook voorzien en kan je eveneens zelf klaarmaken. Ontspanning en culinaire verrassingen gaan vandaag sterk hand in hand!

Op dag 3 kan je meteen opnieuw de natuur in trekken! Ontbijten doe je weer aan de hand van het ‘doe-het-zelf-pakket’, waarna je de rest van de dag zelf kan invullen. In de supermarkt vlakbij kan je bijvoorbeeld inkopen doen voor de rest van je verblijf, of je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een cultureel tripje te maken, bijvoorbeeld naar de één van de vele unieke plekjes zoals Hankoo, Fiskars, Porvoo, Tammisaari of Nummela: allen op minder dan 1,5 uur rijden van de blokhut. Geen zin in cultuur? Geen zorgen, je kan er ook voor kiezen om mountainbikes, SUP-boards of fatbikes te huren bij de accommodatie.

De rest van je verblijf zorg je zelf voor ontbijt, lunch en diner, maar de supermarkten zijn gelukkig vlakbij. Na een gezellig ontbijtje kan je opnieuw het bos intrekken, op zoek naar de echte schatten van het Nuuksio Nationaal Park. Indien gewenst kan je een "Treasures of the Woods"-excursie optioneel bijboeken (vraag ernaar bij de offerte). Tijdens een twee uur durende “Treasures of The Woods”- excursie ga je op zoek naar de échte schatten van het Nuuksio Nationaal Park: pluk bessen, oost eetbare paddenstoelen en leer de wilde kruiden van de natuur kennen. In de namiddag kan je er weer voor kiezen om zelf je activiteiten te plannen, of je kan er ook nu weer voor kiezen om een extra excursie te boeken: koken op open vuur in het bos samen met Hawkhills wildernis-chef. De rest van de avond kan je dan weer invullen hoe je dat zelf wenst, maar vergeet vooral niet te genieten van al het moois in de omgeving!

Ook de voorlaatste dag kan je beleven zoals je zelf wil. Je kan je opnieuw wagen aan een cultureel uitstapje in de buurt (naar Hankoo, Fiskars, Porvoo, Tammisaari of Nummela), of er eveneens voor kiezen om een optionele activiteit in te plannen: het leren bouwen van een vogelhuisje of insectenhotel. Tijdens het maken van de huisjes vertelt de wildernis-gids je met plezier meer over de biodiversiteit van het Nuuksio Nationaal Park. Vandaag is zo’n dag dat niets moet en alles mag, dus een hele dag zorgeloos vertoeven in de sauna van je blokhut, afgewisseld met een koele duik in het meer, kan uiteraard zeker ook.

Op woensdag (of donderdag indien je zou vertrekken op zaterdag) is jammer genoeg het einde voorzien van deze unieke “Wilderness Autumn Retreat”. Neem gerust nog uitgebreid de tijd om gezellig samen te ontbijten, want de check-out dient pas te gebeuren om 12u00. Indien je ervoor zou kiezen om een avondvlucht te nemen, kan je altijd nog even gezellig kuieren in Helsinki.

Wens je graag nog meer tijd door te brengen in de moderne designhoofdstad? Een optionele verlening in Helsinki is zeker mogelijk! Vraag ernaar bij je aanvraag.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap Prijs per persoon
Cottage Anna (2 personen) € 1885
Cottage Anna (3 personen) € 1565
Cottage Eino (4 personen) € 1485
Cottage Iivari (5 personen) € 1395
 • Contacteer ons indien je met een groter reisgezelschap reist (6 of meer personen) of indien je met ferry en eigen wagen wenst te reizen!

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Helsinki – Brussel met Finnair, inclusief luchthaventaksen (prijzen zoals gekend in mei '23), inclusief 23kg ruimbagage en 8kg handbagage
 • Huurwagen Finland (via Europcar): 6 x 24u:
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • Omnium- en diefstalverzekering met franchise
 • 5 overnachtingen in een privé-villa aan het meer met eigen sauna en roeibootje
  • Bedlinnen en handdoeken per persoon inclusief
  • Eindschoonmaak inclusief
  • Ecologische zeep en shampoo inclusief
  • Brandhout inclusief
 • Hawkhill’s DIY Meal Kit (doe-het-zelf-pakket):
  • Finse snacks
  • 2 x diner
  • 2 x ontbijt
  • 1 x lunch
  • Recepten en ingrediënten voor elk gerecht zijn inclusief
 • Materiaal om te lenen: nordic walking-stokken, tools voor het plukken van bessen en paddenstoelen, een wandelkaart in bruikleen voor het Nuuksio Nationaal Park, koffiepan voor open vuur, yogamatten, etc. (alles gratis te huur ter plaatse)
 • Onze travel-app met uitgebreide reisinformatie
 • BTW
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Excursies optioneel bij te boeken (vraag ernaar bij de offerte):
  • Begeleide wandeling rond het ruige Hawkhill en het stille meer van Liukoi
  • Treasures of the Woods-excursie
  • Koken op open vuur in het bos met een echte wildernis-chef
  • Het leren bouwen van een insectenhotel of vogelhuisje
 • Verhuur van fatbikes, mountainbikes en/of SUP-boards (ter plaatse te betalen, prijs vanaf 35 euro/dag)
 • Andere maaltijden naast de doe-het-zelf-kit (de doe-het-zelf-kit voorziet 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner)
 • Annulerings- en bijstandsverzekering

04. Extra info

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox