Citytrip Oslo en Bergen

Van het moderne Oslo naar het authentieke Bergen

Ideale reis voor

Families
Koppels
Openbaar vervoer
Sightseeing

Ontdek op deze reis de moderne Noorse hoofdstad Oslo en de gezellige hanzestad Bergen. Voor de verplaatsing tussen beide steden kiezen we voor de Norway in a Nutshell. Een combinatie van de beroemde Bergensbanen: één van de mooiste treinritten ter wereld, de Flåmsbana en een vaart doorheen de Nærøyfjord (Unesco!). De reis heeft de ideale lengte om het meeste van beide steden te zien. Wil je als erna nog wat ontspannen op een prachtige locatie bekijk dan ook onze reis met verlenging in het Solstrand hotel, zeker een aanrader!

Afreisdata

Dagelijkse afreizen van mei tot september

Hoogtepunten van de reis

 • Hoofdstad Oslo
 • Hanzestad Bergen
 • Excursie “Norway in a nutshell”
 • Bergensbanen
 • Hotel Solstrand (extensie)

01. Dag per dag

Na aankomst in Oslo ga je met de luchthaventrein ‘flytoget’ naar het centrum. Je verblijft 2 nachten in het moderne Clarion The Hub nabij het centraal station. Goed gelegen hotel nabij het prachtige operagebouw. Vanuit je hotel ben je te voet meteen in het centrum van de stad en met het openbaar vervoer kan je vlot alle hoogtepunten van Oslo bereiken: het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen.

— Lees meer —

Als ideale afwisseling tussen 2 steden voorzien we de excursie “Noorwegen in een notendop”, bestaande uit de wereldberoemde treinrit van Oslo naar Bergen: de Bergensbanen. Op het programma tevens de unieke bergtrein van Myrdal naar Flåm en een fjordcruise op de Nærøyfjord (Unesco). Nadien gaat het per comfortabele autocar verder naar het stadje Voss om tenslotte met de trein verder te reizen naar de hanzestad Bergen. Hier verblijf je 2 nachten in het uitstekende Clarion hotel Admiral in kamer met ontbijt. Dit hotel heeft een ideale ligging, vlak aan de haven en midden in het centrum van de stad. Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien. Bergen heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed. Bezoek alvast de oude havenwijk “Bryggen” met zijn typische gekleurde huizen en neem de kabelbaan Fløibanen die je 320 m hoger brengt om te genieten van een uniek zicht over de stad en de fjord. De laatste dag neem je de luchthavenbus of de taxi naar de luchthaven voor je terugvlucht.

— Lees meer —

Kan je echt genieten van gastronomische maaltijden en uitgebreide wellness faciliteiten? Dan is deze verlenging in het Solstrand hotel iets voor jou! In Os, zo’n 30 km ten zuiden van Bergen, te midden van de natuur vind je deze parel onder de Noorse hotels. Het hotel is eenvoudig te bereiken per taxi, bus of expressboot. Het Solstrand Hotel beschikt over een uitgebreide wellness-afdeling met binnen- en buitenzwembad, whirlpool, 3 sauna’s, stoombad en fitnessruimte. Gastronomisch kom je aan je trekken in het uitstekende restaurant met uitzicht op de fjord en de bergen. Je kan ook genieten van de rust in één van de lounges of de prachtige tuin die grenst aan de Bjørnafjord.

— Lees meer —

Je begeeft je naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon 5-daagse reis

2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 1285
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1195
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 1495
Ander reisgezelschap? prijs op aanvraag

Reisgezelschap Prijs per persoon 7-daagse reis (met extensie Solstrand Hotel)
2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 1645
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1545
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 1895
Ande reisgezelschap? prijs op aanvraag

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Oslo heen en Bergen-Brussel terug in “T” klasse met Scandinavian Airlines (zoals gekend op datum 27.09.2022)
 • Luchthaventaksen
 • 4 hotelovernachtingen in kamer & ontbijt - optionele verlenging in Solstrand 2 nachten in halfpension
 • Excursie “Noorwegen in een notendop” (trein Oslo tot Myrdal – trein tot Flåm – boot tot Gudvangen – bus tot Voss – trein tot Bergen) op dag 3 tussen Oslo en Bergen
 • Bagagetransport tijdens excursie: 1 koffer per persoon
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Transfers in Oslo en Bergen

Opmerkingen

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse T nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht
 • Prijs voor kamer met beter uitzicht bij Clarion The Hub op aanvraag

04. Extra info

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox