Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie belangrijkste steden van Noorwegen

Ideale reis voor

Families
Koppels
Openbaar vervoer
Sightseeing

Ontdek de Noorse “Gouden Driehoek” met het openbaar vervoer! Deze reis brengt je van de moderne hoofdstad Oslo, via de kroningsstad Trondheim naar de gezellige hanzestad Bergen terug naar Oslo. Tussen Oslo en Trondheim, en Bergen en Oslo geniet je van de mooiste treinritten ter wereld: Dovrebanen en Bergensbanen. Deze routes zijn echt adembenemend! Je verblijft tijdens deze reis ook een nacht aan boord van één van de majestueuze schepen van Havila. Wil je als erna nog wat ontspannen op een prachtige locatie bekijk dan ook onze reis met verlenging in het Solstrand hotel, zeker een aanrader!

Afreisdata

Geen beschikbare afreizen meer in 2023. Heb je interesse om deze reis in 2024 te maken, dan plaatsen we je graag op de wachtlijst en houden je op de hoogte van de lancering van ons aanbod.

Hoogtepunten van de reis

 • Steden Oslo, Bergen en Trondheim
 • Excursie Noorwegen in een notendop
 • De prachtige scherenkust met Havila
 • Bergensbanen en Dovrebanen

01. Dag per dag

Na aankomst in Oslo begeef je je met de luchthaventrein ‘flytoget’ naar het centrum. Je verblijft 2 nachten in het nieuwe Clarion hotel The Hub (kamer ontbijt) nabij het centraal station. Dit centraal gelegen hotel zorgt ervoor dat je de moderne stad Oslo snel en makkelijk kan verkennen. Bezoek het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen.

— Lees meer —

Laat je vandaag imponeren door het wondermooie Noorse landschap tijdens de treinreis van Oslo naar Trondheim: de Dovrebanen. Eerst spoor je langs de steden Hamar en Lillehammer. Daarna gaat het langs het nationale park Rondane en door het nationale park Dovrefjell. Uiteindelijk kom je aan in de kroningsstad Trondheim. Breng er zeker een bezoek aan de gotische Nidaros kathedraal! Je verblijft hier 2 nachten in het uitstekende Thon Hotel Nidaros.

— Lees meer —

Begeef je rond 9u30 naar de haven voor de inscheping aan boord van een van de schepen. Een uurtje later kiest het schip het ruime sop en kan je genieten van de rust van de oceaan en de pracht van de voorbijglijdende landschappen. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de zeereis al snel over open zee naar Molde, die dankzij haar vruchtbare ligging aan de golfstroom ook wel ‘rozenstad’ genoemd wordt. In de verte schitteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. De stad Kristiansund ligt op een minder gunstige plaats, aan de door de wind geteisterde rotskust van de Noord-Atlantische Oceaan. Ook gekend als ‘stokvisstad van Noorwegen’ was Kristiansund lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis. De volgende ochtend kom je rond 14u45 toe in Bergen.

— Lees meer —

Voor je aankomt in de hanzestad Bergen liggen er nog heel wat zeemijlen met fantastische landschappen voor jou. De vaart verloopt nu vooral tussen de indrukwekkende kustlijn en de duizenden eilanden voor de Noorse kust, ook wel de ‘scherentuin’ genoemd. Rond 14u45 komt het Havilaschip aan in Bergen. Je begeeft je op eigen houtje van de haven naar het centraal gelegen hotel. Je overnacht de komende 2 nachten in het Clarion hotel Admiral, in kamer met ontbijt. Je hebt de rest van de dag en de volgende dag om deze mooie stad te bezoeken. Bergen heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed en biedt de ideale mix tussen cultuur, natuur en het gezellige stadsleven. Zet alvast de oude havenwijk “Bryggen” met zijn typische gekleurde huizen (Unesco) op het programma. Er zijn een aantal interessante musea in de stad of neem de Fløibanen naar een uitzichtpunt van waaruit je een prachtig zicht hebt op de stad.

— Lees meer —

Als ideale afwisseling tussen 2 steden voorzien we vandaag de excursie “Noorwegen in een notendop”, bestaande uit de wereldberoemde treinrit van Bergen naar Oslo: de Bergensbanen. Op het programma staat tevens de unieke bergtrein van Flåm naar Myrdal en een fjordcruise op de Nærøyfjord (Unesco). Deze excursie duurt een hele dag en zit vol met een variatie aan de prachtigste landschappen! Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien. In Oslo overnacht je nog 1 keer in Clarion hotel The Hub, inclusief ontbijt. De volgende dag kan je in de voormiddag Oslo verder bezoeken. Je neemt in de namiddag opnieuw de luchthaventrein om naar de luchthaven te gaan.

— Lees meer —

Kan je echt genieten van gastronomische maaltijden en uitgebreide wellness faciliteiten? Dan is deze verlenging in het Solstrand hotel iets voor jou! In Os, zo’n 30 km ten zuiden van Bergen, te midden van de natuur vindt u deze parel onder de Noorse hotels. Het hotel is eenvoudig te bereiken per taxi, bus of expressboot. Het Solstrand Hotel beschikt over een uitgebreide wellness-afdeling met binnen- en buitenzwembad, whirlpool, 3 sauna’s, stoombad en fitnessruimte. Gastronomisch kom je aan jouw trekken in het uitstekende restaurant met uitzicht op de fjord en de bergen. Je kan ook genieten van de rust in één van de lounges of de prachtige tuin die grenst aan de Bjørnafjord.

Indien je deze verleninging neemt reis je op dag 9 naar Oslo via de excursie 'Norway in a Nutshell' en vlieg je op dag 10 van Oslo naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon

2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer)

€ 1795

3 volwassenen (o.b.v. triple kamer)

€ 1595

1 volwassene (o.b.v. single kamer)

€ 2495

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Oslo-Brussel in “K” klasse met Brussels Airlines zoals gekend op 27.09.2022
 • Luchthaventaksen
 • 7 hotelovernachtingen o.b.v. kamer ontbijt
 • Zeereis met Havila van Trondheim tot Bergen in een seaview superior double kajuit o.b.v. vol pension
 • Treinrit Oslo – Trondheim in 2e klasse
 • Excursie “Noorwegen in een notendop” (trein van Bergen tot Voss – bus tot Gudvangen – premium boot tot Flåm – trein tot Myrdal – trein tot Oslo) tussen Bergen en Oslo
 • Bagagetransport tussen Bergen en Oslo, 1 koffer per persoon
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Transfers in Oslo, Trondheim en Bergen
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse K nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht
 • Bij een vertrek op 21.06 en 29.06 wordt Clarion The Hub vervangen door Thon Opera

04. Excursies

€ 50 per volwassene € 40 per kind (1 jaar – 12 jaar) € 45 per kind/student (13 - 25 jaar) € 75 per E-bike

Oslo op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets opuit in het bijna volledig autovrije stadscentrum. De fietstocht door stille straatjes, over een modern netwerk van goed aangelegde fietspaden, langs het Vigeland beeldenpark en naar de gezellige havenwijk Tjuvholmen/Aker Brygge. Geniet van de uitzichten over het water en de Oslofjord.Onderweg ontdek je de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Op deze manier ontdek je de bruisende hoofdstad Oslo op korte tijden leer je snel over het leven in de stad.

 • Waar? 14u aan DFDS Boat Terminal ingebouw “Skur 42”(Akershusstranda 31, 0150 Oslo)
 • Wanneer? Dagelijks van 1.3.23 - 31.10.23
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij. Eventueel water en kleine snack
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? 13 km fietsen over een grotendeels vlak terrein. Studenten dienen ter plaatse hun student id te laten zien.
 • Laagseizoen: Reservatie in maart-mei & september-oktober: 5 euro korting
— Lees meer —

€ 50 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 10.00u aan Bergen Bike Rent
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2023 - 30.09.2023
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

€ 55 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 10.00u aan Bergen Bike Rent
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2023 - 30.09.2023
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

Vanaf 240 euro (afhankelijk van de reisdag- en periode)

De excursie 'Noorwegen in een Notendop' neemt je mee door enkele van de mooiste fjordlandschappen van Noorwegen. Je zal het prachtige treintraject Bergenbanen, de adembenemende Flåm-treinrit, de Aurlandsfjord, de smalle door UNESCO beschermde Nærøyfjord en een busreis door het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen ervaren. Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien.

— Lees meer —

Vanaf 240 euro (afhankelijk van de reisdag- en periode)

De excursie 'Noorwegen in een Notendop' neemt je mee door enkele van de mooiste fjordlandschappen van Noorwegen. Je zal het prachtige treintraject Bergenbanen, de adembenemende Flåm-treinrit, de Aurlandsfjord, de smalle door UNESCO beschermde Nærøyfjord en een busreis door het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen ervaren. Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien.

— Lees meer —

De excursie 'Noorwegen in een Notendop' neemt je mee door enkele van de mooiste fjordlandschappen van Noorwegen. Je zal het prachtige treintraject Bergenbanen, de adembenemende Flåm-treinrit, de Aurlandsfjord, de smalle door UNESCO beschermde Nærøyfjord en een busreis door het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen ervaren. Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien.

— Lees meer —

De excursie 'Noorwegen in een Notendop' neemt je mee door enkele van de mooiste fjordlandschappen van Noorwegen. Tijdens dit treintraject rij je langs de panoramisch Bergenbanen. Je ervaart het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen. Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien.

— Lees meer —

€ 95 per persoon

In 2015 verkoos UNESCO Bergen als Stad van de Gastronomie. Cultuur, tradities en gastronomie zijn er nauw verbonden. Leer meer over Bergen, de lokale eettradities en de geschiedenis tijdens deze culinaire stadswandeling. Onder leiding van een Engelstalige gids bezoek je 5 culinaire hotspots, waar je proeft van enkele lokale specialiteiten. Een aanraders voor foodies en fijnproevers!

 • Waar? 12 u 30 aan de toeristische dienst van Bergen (aan de vismarkt)
 • Wanneer? Dagelijks gedurende het hele jaar
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
— Lees meer —

€ 80 per persoon

Ervaar een kant van Oslo die je nog nooit eerder hebt gezien en proef enkele van de beste Noorse streetfood-gerechten tijdens deze Streetfood tour. De Engelstalige gids neemt je mee langsheen de minder bekende, alternatieve underground-kant van Oslo waar je Noorse lekkernijen kan proeven - van de beste wafels ter wereld, hartverwarmende cacao en speciale Oslo-frisdrank tot Noorse hotdog!

 • Waar? 15u aan Dansens Hus (Vulkan 1, Oslo)
 • Wanneer? Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? Gelieve allergieën of vegetariërs door te geven bij boeking
— Lees meer —

05. Extra info

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox