Middernachtzon zeereis van Bergen naar Kirkenes met Hurtigruten

7-daagse middernachtzoncruise met Hurtigruten en rechtstreekse vlucht vanuit Brussel

Ideale reis voor

Koppels
moeilijkheidsgraad = makkelijk
Sightseeing

Verken Noorwegen vanop zee met Hurtigruten! Deze route staat gekend als de voormalige postroute langs de Noorse kust. Tijdens de vaarroute van Zuid- naar Noord-Noorwegen legt het schip, MS Nordnorge, 34 keer aan. Het schip legt steeds aan in of nabij het centrum zodat je de tijd aan land optimaal kan gebruiken om op verkenning te gaan. Tijdens deze lentereis kan je, dankzij de vele uren daglicht, perfect genieten van de mooie uitzichten tijdens het varen.

Je vaart langs de ruwe Noorse kustlijn, voorbij eilandenarchipels en ziet het landschap steeds ruiger en desolater worden. Een van de hoogtepunten van de reis is een optioneel bezoek aan de Noordkaap.

Afreisdata

Vertrek op 20.05.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Een aantrekkelijk en exclusief excursiepakket
 • De prachtige kustlijn waarlangs u vaart
 • De steden Bergen, Ålesund, Trondheim en Tromsø
 • Optionele excursie naar de Noordkaap

01. Dag per dag

We verzamelen op de luchthaven van Zaventem en vliegen met Brussels Airlines rechtstreeks naar Bergen. Na aankomst is er een transfer per bus naar het centrum van Bergen. In deze charmante havenstad mag je het fotogenieke ‘Bryggen’ en het goedbewaarde oude stadsgedeelte met een wirwar van smalle steegjes niet missen. Ga ook even de sfeer opsnuiven op de Vismarkt.

In de late namiddag pikt de bus ons op voor de transfer naar de terminal. Vanaf 18:00 uur ligt het Hurtigrutenschip klaar voor inscheping. Vooraleer we aan boord gaan, wonen we de verplichte veiligheidsinformatiesessie in de Lecture Hall in de Guest Lounge bij. Eens je je intrek genomen hebt in de kajuit kan je genieten van een dinerbuffet. Het vertrek is gepland om 20.30.

— Lees meer —

Tussen scheren en eilanden door vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. De stad is een echte ‘Art Nouveau’-parel, de mooiste huizen vind je in de Apotekergate en de voetgangerszone Kongensgate. Vanaf de berg Aksla, 418 treden brengen je naar de top ervan, heb je een prachtig uitzicht over de glinsterende zee en de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sunnmøre-alpen hebt. MS Nordnorge ligt de hele dag aan de kade in Ålesund, je hebt dus voldoende tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.

— Lees meer —

Een bezoek aan Trondheim is een duik in de geschiedenis. De Nidarosdom is de magistrale kathedraal in Gotische stijl waar de kroonjuwelen te bewonderen zijn. De oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ was vroeger de enige toegangspoort tot de binnenstad en vormt een mooi vertrekpunt voor een stadswandeling. De brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd. Verder wijzen we graag op de op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water en Stiftsgården, een buitenverblijfje van de koninklijke familie.

Terug aan boord vaart ons schip door de qua navigatie uitdagende Stokksund-Passage. 's Avonds meren we aan in Rørvik.

— Lees meer —

Al vroeg in de ochtend is het zover: op 66°33’51’’NB steken we de poolcirkel over, een denkbeeldige lijn tussen Nesna en Ørnes, aangegeven met het model van de wereldbol op een klein eiland. Doe je dit voor het eerst, dan word je volgens de legende gedoopt door Neptunus. Eens boven de poolcirkel wordt het gedurende deze periode van het jaar ’s nachts niet meer donker en kan je bij helder en zonnig weer volop van de middernachtzon genieten.

Kort na de middag legt het schip in Bodø aan en kan je op verkenning in dit gezellige en levendige stadje.

In de namiddag vangt MS Nordnorge de overtocht richting Lofoten aan. Breng in de namiddag, wanneer de bergen van deze eilandengroep zich aftekenen tegen de horizon, zeker wat tijd aan dek door.

Tegen de avond bereiken we Stamsund en nog even later Svolvær, de pittoreske hoofdplaats van de Lofoten. Je kan ook ’s nachts de prachtige regio waar we doorvaren aanschouwen. Steevast zie je op de Lofoten, naast de Rorbuer vissershuisjes houten droogrekken met kabeljauw. De kabeljauw wordt vanaf januari tot april in grote voorraden in de Vestfjord opgevist uit zee en hangt te drogen tot ongeveer midden juni. Het droogproces transformeert de kabeljauw tot stokvis die geëxporteerd wordt naar Spanje, Italië en Afrika.

— Lees meer —

In de loop van de nacht vaart het Hurtigrutenschip voorbij de schilderachtige Raftsund. We houden even halt in Harstad en varen via Finnsnes verder naar de bruisende universiteitsstad Tromsø, waar het schip in de vroege namiddag aanlegt. Vanuit Tromsø vertrokken tal van poolexpedities, bij een bezoek aan het Polarmuseum kom je hierover meer te weten. Het interactieve Polaria, het meest noordelijke aquarium ter wereld, informeert je over het leven in het hoge noorden van Noorwegen. Twee kerken springen in het oog: de houten Domkerk, met z’n 750 zitplaatsen één van de grootste van het land, en de IJszeekathedraal met haar eigenzinnige, moderne architectuur met grote ramen uit glasmozaïek.

— Lees meer —

In de vroege ochtend legt MS Nordnorge even aan in Hammerfest. Via de Magerøysund varen we verder naar Honningsvåg, van waaruit een bezoek aan de Noordkaapplateau (71°10’21’’NB) mogelijk is.

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het eind van de middag, wanneer we voorbij de Sværholtsklubben varen, één van de grootste vogelrotsen van Noorwegen, en verderop ook de rotsformatie Finnskjerka passeren.

— Lees meer —

Om 9u legt het schip in Kirkenes aan, keerpunt van de reis. Je bevindt je nu op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Caïro en Istanbul. Hier gaan we aan land, de herinneringen aan ‘de mooiste zeereis ter wereld’ neem je vast en zeker mee naar huis.

Meteen na aankomst brengt de bus jou naar de luchthaven. Rechtstreekse vlucht Kirkenes/Brussel met Brussels Airlines.

— Lees meer —

02. Prijzen

Hutcategorie Prijs per persoon
Polar Inside type I/L € 2295
Polar Outside type J € 2495
Polar Outside type N € 2895
Polar Outside type O € 2995
Arctic Superior type P € 3295
Arctic Superior type U € 3495

Single en triple kajuiten op aanvraag.

Kajuittypes

 • U-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, hoog dek, dubbel bed
 • P-kajuit: Arctic Superior buitenkajuit, promenadedek, dubbel bed
 • O-kajuit: Polar Outside buitenkajuit, tussendek vooraan of promenadedek, dubbel bed of aparte bedden (bed en sofabed)
 • N-kajuit: Polar Outside buitenkajuit, tussendek achteraan, dubbel bed
 • J-kajuit: Polar Outside buitenkajuit met belemmerd of geen uitzicht, hoog dek, dubbel bed
 • L-kajuit: Polar Outside buitenkajuit met belemmerd of geen uitzicht, laag dek, dubbel bed
 • I-kajuit: Polar Inside binnenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)

Inbegrepen

 • Exclusieve vluchten met Brussels Airlines heen en terug: Brussel - Bergen en Kirkenes - Brussel
 • Alle transfers: luchthaven/Hurtigruten terminal
 • Tweetalige reisbegeleiders (Nederlands/Frans)
 • Hurtigruten zeereis Bergen - Kirkenes (6 nachten) in de geboekte hut-categorie incl. volpension, gratis WIFI en koffie/thee aan boord
 • 6x ontbijt - 6x avondmaal - 5x lunch

Niet inbegrepen

 • Reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Excursiepakket: excursies begeleid door Engelstalige, lokale begeleiders (meer informatie volgt)

Opmerkingen

 • Je reist aan boord van MS Nordnorge. Het schip werd gebouwd in 1997 en gerenoveerd in 2016 met een op het poolgebied geïnspireerd interieur. Naast het hoofdrestaurant Torget is er een à la carte restaurant, een bistro en tearoom. Vanuit de ruime panoramalounge heb je een prachtig uitzicht. Sauna, 2 buitenjacuzzi's en fitnessruimte. Er zijn 476 bedden aan boord.
 • Aan boord van het schip kom je in een internationaal gezelschap terecht maar van begin tot einde van de reis word je begeleid door onze eigen Nordic-begeleiders.
 • Prijs per persoon. Aangezien wij deze reis aan een promotarief aanbieden, is geen andere promo van toepassing (vb. getrouwheidskorting Ambassador 1893, vroegboekkorting,..).
 • Alle excursies zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden. In het geval dat een excursie uit het excursiepakket niet kan doorgaan vanwege de weersomstandigheden, wordt indien mogelijk een passend alternatief geregeld of wordt de geannuleerde excursie na terugkeer terugbetaald.
 • Extra excursies aan land, georganiseerd door Hurtigruten met Engelstalige, lokale begeleiders, kunnen enkel, indien beschikbaar, aan boord geboekt worden. Per stop kan je aan slechts één excursie deelnemen. We raden je aan de excursies, eens aan boord, meteen te reserveren, je betaalt ze in Noorse Kroon aan de dagkoers.
 • Getrouwheidsprogramma Ambassador 1893
  • Verbleef je reeds eerder 3 opeenvolgende nachten aan boord van Hurtigruten? Zorg dan dat je jouw Ambassador 1893 lidmaatschapsnummer level 2 bij de hand hebt bij inscheping. Leden van het Ambassador 1893 programma level 2 genieten aan boord van enkele voordelen waaronder 5% korting op optionele excursies.
  • Ook wie nog niet gereisd heeft met Hurtigruten kan zich lid maken van het Ambassador 1893 programma, level 1. Dit programma biedt eveneens enkele voordelen zoals 5% korting op optionele excursies. Registratie dient voor afreis te gebeuren.
 • Reis je samen met anderen? Geef dit zeker door bij reservering zodat we bij indeling van de excursies/tafelschikking hiermee rekening kunnen houden. Eens ter plaatse kan de planning/indeling niet meer gewijzigd worden.
  1. Specifieke wensen en allergieën? Deze moeten meteen bij reservering gemeld worden.
  2. Annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis:
   • Tot 180 dagen voor vertrek: het voorschot (= 30% van de reissom)
   • Van 179 tot 90 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
   • Vanaf 89 dagen voor vertrek of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom

  Nog interessante reizen

  Op de hoogte blijven?

  Ontvang tips & tricks in je mailbox