Photography reis

Ideale reis voor

Beleving
Wildlife
Ongerepte natuur
Ontspanning
Wandelen
vanaf €1525 p.p

De intense duisternis zorgt voor het helderste noorderlicht en overdag staat de natuur als het ware in vuur en vlam, door de fenomenale herfstkleuren. Een droom voor elke fotograaf! Vanuit je verblijf, de Aurora Mountain lodge, heb je een geweldig uitzicht op de heuvels in de verte. Een talentvolle fotograaf neemt je op sleeptouw voor de mooiste foto's door de natuur, in het dorp en natuurlijk ook 's avonds in het donker.

Afreisdata

11.09.2020

Hoogtepunten van de reis

 • fotograferen van de herfstkleuren en noorderlicht
 • begeleiding van begin tot einde door een jonge topfotograaf
 • fotografie workshops
 • eindeloze natuur en rustgevende landschappen
 • mooiste wandeltochten van Zweeds Lapland
 • beste kansen op het noorderlicht

01. Dag per dag

Je vliegt samen met een topfotograaf van Brussel naar Kiruna in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt je op en brengt je naar de Aurora Mountain Lodge die op anderhalf uur rijden ligt. De Aurora Mountain Lodge is een kleinschalige B&B die over 6 dubbele kamers en 14 chalets beschikt. Het restaurant heeft een typisch “Lapse” inrichting. Ontspan in de gezellige lounge en geniet van heerlijke wellness momenten in de sauna en jacuzzi. Actief zijn, lekker en gezond eten, comfort, gastvrijheid en ontspanning gaan hier hand in hand. Je verblijft er 6 nachten op basis van vol pension. Geniet de eerste avond alvast van een gezellig diner!

Na het diner is het tijd om erin te vliegen. De fotograaf geeft jullie een inleiding rond het fotograferen van noorderlicht. Na een theoretische uitleg trek je naar buiten en oefen je op het fotograferen van het noorderlicht. Buiten wordt een kampvuurtje gestart en is er voldoende tijd om elkaar grondig te leren kennen.

— Lees meer —

‘s Morgens staat een workshop natuurfotografie op het programma. Je krijgt heel wat tips rond compositie, het gebruik van je camera en lichtinval.

Na deze workshop is het tijd om de theorie in praktijk te brengen. Jullie trekken naar het piepklein goudzoekersdorpje Lannavaara. Dit dorpje heeft een opmerkelijk rijke geschiedenis en cultuur. Er staat een knalgeel kerkje, er is een klooster met twee uiterst vriendelijke nonnetjes en een mineralenmuseum. De regio is gekend voor zijn zeer rijke Sámi geschiedenis. Terwijl je wandelt, worden heel wat verhalen verteld over de lokale bevolking en hun manier van leven. De natuur in de regio is in de nazomer ook uiterst fotogeniek: het staat vol met berken en de bodem is bedekt met vele soorten mos.

Na het diner maak je je klaar voor een eerste noorderlicht avondactiviteit. Samen met een gids ga je op pad, op zoek naar het noorderlicht. Op een mooie open plek maakt de gids een vuurtje en worden verhalen verteld over het noorderlicht, het leven in het Hoge Noorden en de fauna en flora. Hou zeker de hemel in de gaten, voor je het weet maakt “Lady Aurora” haar opwachting en heb je de perfecte foto!

— Lees meer —

Na het ontbijt neem je een transfer die je naar de voet van de Kuormakka berg brengt. Samen met een ervaren gids wandel je door een dicht bos naar het eerste uitzichtpunt. De wandeling gaat verder in de richting van Lannavaara, over de tweede en tenslotte de derde top… tot de volledige Kuormakka keten overwonnen is. Op het hoogste punt van de wandeling geniet je van een welverdiende lunchpauze en kan je in alle rust het geweldige uitzicht en de vele kleuren opnemen. Onderweg vertelt jouw gids alles over de lokale fauna en flora, jullie persoonlijke fotograaf helpt je om alles perfect in beeld te brengen.

‘s Avonds is er tijd om de voeten te laten rusten na een toch wel pittige wandeling. De sauna staat vrij ter beschikking om de spieren te laten ontspannen en een avondje rust is welgekomen. Maar leg je camera niet te ver weg, want voor je het weet verschijnt “Lady Aurora” voor je neus!

— Lees meer —

Een vrije dag die je zelf volledig naar wens invult. Nestel je met een goed boek in de gezellige lounge bij het haardvuur, verken het goudzoekersdorpje Lannavaara en wandel even het prachtige kerkje en de lokale kruidenierswinkel binnen of kies voor wat actie en maak een mountainbiketocht.

Je kan natuurlijk ook opteren voor een van de optionele activiteiten zoals bv. een wandeltocht met de husky’s.

Mogelijke optionele activiteiten:

 • outdoor diner onder het noorderlicht
 • Autumn Flavours (verzamel je eigen herfstdiner)
 • jacuzzi onder het noorderlicht
 • uniek overnachten in een aurora suite

Na het diner trek je eropuit met een gids voor een nieuw noorderlicht avontuur. Met een minibus maak je jacht op het noorderlicht. De gidsen houden de voorspellingen grondig in de gaten en weten waar naartoe. Met een minibus rij je naar de allerbeste locaties voor het spotten van het noorderlicht. Haal je statief alvast boven voor de allerbeste noorderlichtfoto’s.

Na enkele uren keer je moe maar voldaan en met een geheugenkaartje vol noorderlichtfoto’s terug naar de Aurora Mountain Lodge.

— Lees meer —

Ook deze dag kan je volledig zelf indelen. Je kan je inschrijven voor een van de optionele activiteiten of er zelf te voet op uit trekken om je nieuw aangeleerde vaardigheden uit te testen.

Of wat dacht je van een bezoekje aan de huskykennel? De ruim 60 honden staan te popelen om je te verwelkomen! Wie weet kan je ook deelnemen aan een echte huskytraining. De honden worden in deze periode getraind voor de aankomende winter en zijn vol energie en enthousiasme om erop uit te trekken.

De dag eindigt zoals steeds met een heerlijk tweegangendiner in het gezellige restaurant van de lodge.

— Lees meer —

Op de laatste dag trek je er opnieuw op uit. Ofwel te voet, ofwel met een minibus, dit wordt ter plaatse bepaald door de gidsen. Het hoofddoel? De koning van het woud spotten: de eland. Onderweg kan je ook andere dieren spotten: rendieren, poolhazen en -vosjes en natuurlijk arenden die boven deze wildernis rondcirkelen.

We voelen de spanning door ons lijf razen wanneer we van dichtbij kennis maken met de inwoners van dit paradijs. Met een rugzak vol verhalen keren we terug naar de lodge voor een laatste avond.

Eindig jullie verblijf in absolute schoonheid en maak gebruik van de sauna met een panoramisch uitzicht op het noorden. De ontspanning blijft nog lange tijd nazinderen in je lichaam! Vergeet natuurlijk ook niet naar de hemel te kijken, want voor je het weet komt ook het noorderlicht afscheid nemen, wat een fantastische reis…

— Lees meer —

Tijd om afscheid te nemen van prachtige Zweedse natuur, de husky’s, het geweldige team en jullie persoonlijke fotograaf. Transfer naar de luchthaven van Kiruna en vlucht naar huis via Stockholm.

Nog geen zin om naar huis te gaan? Verleng dan jouw verblijf met een weekendje Stockholm! Contacteer ons voor info en tips.

— Lees meer —
Single trip quote icon

In tegenstelling tot de winter laat het landschap zich van z'n kleurrijkste kant zien, de kans op noorderlicht is het grootst en de natuur levert de lekkerste ingrediënten. De Lapse herfst is zo uniek dat er zelfs een woord voor bestaat: ruska

Myriam Thys - Reisblogster Dichtbij en Ver weg

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen 2020 per persoon
Volwassene in een dubbele kamer en 3 personen (kleine chalet) € 1525
Single reiziger € 1695

Inbegrepen

 • vluchten Brussel-Kiruna in "T" klasse met Scandinavian Airlines
 • luchthaventaks
 • transfers van en naar de lodge
 • gebruik van de panoramische sauna, jacuzzi is standaad niet voorzien
 • 6 overnachtingen in de Aurora Mountain lodge:
  • 2 personen in een dubbele kamer
  • 3 personen in chalet met dubbel bed en stapelbed
  • 4 personen in chalet of 2 dubbele kamers
 • vol pension van de eerste avond tot de laatste ochtend
 • fulltime begeleiding en instructies van Vlaamse fotograaf
 • alle excursies zoals beschreven in het programma
  • avond workshop over noorderlichtfotografie
  • ochtend workshop over natuurfotografie
  • welkom/introductie bij het kampvuur
  • culturele dorpswandeling
  • dagtocht over de Kuormakka heuvelrug
  • noorderlichtwandeling en kampvuur
  • wildlife zoektocht te voet of met minibus
  • noorderlichthunt per minibus
 • BTW

Niet inbegrepen

 • upgrade naar een kleine chalet voor 2 personen, open leef- en slaapruimte en open haard: €95 per persoon
 • annulerings- en bijstandsverzekering
 • eventuele optionele excursies, lunches, versnaperingen en draken (ter plaatse te boeken en betalen)

Opmerkingen

 • prijzen per persoon
 • minimum 2 deelnemers. Single reizen enkel op aanvraag
Zweden-varen-met-bootje-op-meer
Nordic Stories

Promotie Ongerept Zweden

Nog geen concrete vakantieplannen? Geniet dan van onze speciale last minute actie! Bij het boeken van het programma "Ongerept Zweden" geniet je van € 200 korting per persoon. 

Lees meer
Laat je glijden op een kicksled tijdens de beste reisperiode winters Lapland
Nordic Stories

Reisperiode winters Lapland

Wil je naar Lapland reizen, maar weet je nog niet precies wanneer? Hier vind je een overzicht van de typische kenmerken van de wintermaanden.

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Lofoten-eilanden-Noorwegen-spitse-bergen-en-zonsondergang
Nordic Stories

Lofoten en Vesterålen eilanden

De landschappen op de Lofoten en Vesterålen doen je soms naar adem happen. Hier rijzen spitse bergen majestueus uit de zee, spoelt azuurblauw water over witte stranden en ademen de kleurrijke dorpjes een ongedwongen visserssfeer.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox