Aurora Odyssey

Rondreis door Zweeds Lapland: Abisko, Icehotel en de Arctic River Lodge

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Koppels
Gastronomie
Ongerepte natuur
Uitgebreide kennismaking
vanaf €2318 p.p

Dit avontuurlijke programma neemt je mee naar 3 verschillende locaties in Zweeds Lapland. Als eerste verblijf je in Abisko. Vervolgens reis je verder door naar het Icehotel om af te sluiten in de Arctic River Lodge waar je een aantal typische Lapland excursies zal ervaren.

Elke locatie heeft zijn typische hoogtepunten. Zo heb je in Abisko, 2 noorderlichtexcursies op het programma staan. Het Icehotel is en blijft uiteraard het ICEhotel, tijdens je verblijf kan je het volledige complex bezoeken. In de Arctic River Lodge staan er om af te sluiten 3 Laplandactiviteiten op het menu, nl. een huskytocht, een sneeuwscootertocht en een noorderlicht sneeuwschoenwandeling.

Afreisdata

13.12.20, 14.03.21

Hoogtepunten van de reis

 • Abisko, Noorderlicht hotspot
 • Uniek overnachten in het ICEhotel
 • Comfortabele lodge
 • Uitstekende Scandinavische keuken
 • Excursies in kleine groep
 • Aurora excursies
 • Goede mix vrije tijd en activiteiten
 • Unieke rondreis

01. Dag per dag

Voor een vlotte verbinding naar Lapland wordt de heenreis van Brussel naar Kiruna opgesplitst over twee dagen. De eerste vlucht is een internationale vlucht van Brussel naar Stockholm. Aan jou de keuze om reeds in de voormiddag te vliegen en nog een dag Stockholm mee te nemen of om de avondvlucht te verkiezen.

Aansluitend overnacht je in het Clarion Airport Hotel op de luchthaven. De bagage blijft ingecheckt, dus is een kleine rugzak met enkele essentiële zaken aangeraden.

— Lees meer —

Vervolg van je reis naar Lapland met een binnenlandse vlucht van Stockholm naar Kiruna, transfer naar Abisko, check-in en diner.

Eerste kans om het noorderlicht waar te nemen. We overnachten in het Abisko fjällstation, heel centraal waar alle noorderlicht activiteiten starten.

's Avonds staat alles in het teken van noorderlicht: onder leiding van de ervaren en gepassioneerde topfotografen van Lights over Lapland trek je in een klein groepje op aurora foto-hunting! Iedereen ontvangt een professionele digitale reflexcamera, een statief en warme kledij. Dankzij de tips & tricks ga je met wat geluk naar huis met prachtige aurora beelden.

— Lees meer —

Vanavond staat er na het diner een avondexcursie gepland naar het wereldberoemde Aurora Skystation (21 u - 01 u). Met de zetellift trek je naar het hoogtepunt van de omgeving. Een waanzinnig panorama ontvouwt zich met het volledig arctisch gebergte rondom het Torneträsk meer, liefst 80 km lang. Dit is officieel de beste plaats in de héle wereld om het noorderlicht te kunnen aanschouwen!

— Lees meer —

Na het ontbijt neem je de transfer richting Kiruna naar het legendarische ICEhotel en check je in. Tijdens je vrije tijd kan je een bezoek brengen aan de ICEbar, de ijskapel, de ijssuites. In de omgeving zijn twee restaurants aanwezig: het ICErestaurant en the Old Homestead. (diner niet inbegrepen, tafelreservatie op voorhand aangeraden!)

Overnachting in een ijssuite of in de warme accommodatie van het ICEhotel.

— Lees meer —

Vrije voormiddag in het ICEhotel.

Transfer naar de Arctic River Lodge (2 u). Aankomst in de lodge waar je in checkt in je kamer, Aan de receptie wordt het programma overlopen en krijg je het tijdstip mee om de warme kledij te passen en op te halen. Geniet van de vrije tijd om alvast de omgeving te verkennen, om de honden in de kennel hallo te zeggen, of om een deugddoende sauna te nemen.

’s Avonds staat het diner op het programma en een vrije avond in de lodge.

— Lees meer —

We starten de dag met een bezoek aan de prachtige Arctic River huskykennel. Aansluitend een halve dag huskytocht (2.30 u). Met z'n twee delen we een hondenspan van vier tot vijf husky's. Afwisselend kan je de slede besturen en in de huskyslede zitten en van de voorbijglijdende toendra foto's nemen.

Tijdens vrije momenten kan je eventuele optionele excursies reserveren of er natuurlijk ook zelf op uit trekken. Gedurende het volledige weekend kan je gebruik maken van de sneeuwschoenen voor een wandeling door de prachtige natuur.

In de late namiddag wacht een warme sauna je op.

— Lees meer —

Vrije ochtend.

Na de lunch gaan we op weg met de sneeuwscooter. De tocht gaat langs de mooiste stukjes wildernis van Zweeds Lapland: langs bevroren rivieren, over uitgestrekte meren, over open fjell en door eeuwenoude bossen: variatie troef (2.30 u, 2 pers./scooter).

’s Avonds staat er een noorderlicht sneeuwschoenwandeling op het programma. Tijdens de tocht krijg je meer informatie over het Noorderlicht en de natuur, en wordt er gewandeld naar een ideale plek om het noorderlicht en de sterren te spotten.

— Lees meer —

Na het laatste ontbijt in de lodge is het tijd om richting de luchthaven van Kittila te vertrekken. Het exacte uur van de transfer zal uithangen in de lodge. Zij zijn op de hoogte van je vluchttijden en zorgen ervoor dat je tijdig aanwezig bent op de luchthaven. De terugvlucht is met een rechtstreekse verbinding van Kittila naar Brussel met Brussels Airlines. Wie weet vlieg je mee met een van hun 5 flagship vliegtuigen!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Fantastisch! Goed gepland, lang genoeg, maar niet te lang.

Tim V.

02. Je verblijf

03. Prijzen

afreisdata prijs
13.12.20 € 2318
14.03.21 € 2385

Prijs per persoon op basis van een superior kamer in Abisko, een Kaamos kamer in het Icehotel en een standaard kamer in de Arctic River Lodge. Andere kamertypes en groepssamenstellingen mogelijk op aanvraag.

Inbegrepen

 • Heenvlucht met een lijnverbinding van SAS op Kiruna in de K-klasse
 • Rechtstreekse terugvlucht van Kittila naar Brussel met Brussels Airlines
 • 20 kg bagage, alle luchthaventaksen en brandstofverzekering
 • 1 overnachting in het Clarion Airport hotel op basis van kamer met ontbijt
 • 2 overnachtingen in het STF in Abisko op basis van halfpension
 • 1 overnachting in het ICEhotel op basis van kamer met ontbijt
 • 3 overnachtingen in de Arctic River Lodge op basis van volpension
 • Excursies zoals beschreven in het programma: in Abisko een bezoek aan het skystation en een aurora photo hunt, in de Arctic River Lodge een huskytocht, een sneeuwscootertocht en een noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Warme kledij tijden de excursies in Abisko
 • Warme kledij tijden het verblijf in het ICEhotelen de Arctic River Lodge
 • Lokale transfers
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling
 • BTW, dossierkost en bijdrage aan het Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

 • Lunches tijdens verblijf in Abisko
 • Lunch en diner verblijf ICEhotel
 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • Lokale optionele verzekering afkoop eigen risico materiaalschade tot SEK 2000 (€6 per dag - eigen risico bedraagt standaard SEK 12 000 - tijdens verblijf in de Pinetree Lodge)
 • Eventuele vluchttoeslagen indien K-klasse niet meer beschikbaar

Opmerkingen

 • Voor het besturen van een sneeuwscooter dient met in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs b, en minimum 18 jaar te zijn
 • Tijdens de Aurora Photo hunt zijn camera en statief inbegrepen. Er dient wel een eigen SD kaart te worden voorzien
 • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
 • De volgorde van de excursies kan afwijkend van het programma op de website

04. Extra info

Kajakken-op-de-Zweedse-meren
Nordic Stories

Kajakken in Zweden

Scandinavië en kajakken of kanovaren worden vaak in één adem genoemd. En dat is helemaal terecht. Vooral Zweden is een paradijs voor kajakkers en kanovaarders. We delen graag onze vier favoriete regio’s.

Lees meer
Laat je glijden op een kicksled tijdens de beste reisperiode winters Lapland
Nordic Stories

Reisperiode winters Lapland

Wil je naar Lapland reizen, maar weet je nog niet precies wanneer? Hier vind je een overzicht van de typische kenmerken van de wintermaanden.

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Lofoten-eilanden-Noorwegen-spitse-bergen-en-zonsondergang
Nordic Stories

Lofoten en Vesterålen eilanden

De landschappen op de Lofoten en Vesterålen doen je soms naar adem happen. Hier rijzen spitse bergen majestueus uit de zee, spoelt azuurblauw water over witte stranden en ademen de kleurrijke dorpjes een ongedwongen visserssfeer.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox