Mushers week

Ervaar het leven als Musher in Lapland

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht uitdagend
Ongerepte natuur
Ontspanning
Soft adventure

Gebeten door de Laplandmicrobe en/of de liefde voor honden? Dan is dit dé perfecte reis voor jou. Leef een week als een echte musher met je eigen hondenteam en leer hoe het is om hen te verzorgen en te trainen. Je reist in een kleine groep van hondenliefhebbers. De herfst is de periode waarin de honden worden klaargestoomd voor de nakende winter en waarbij je voor het eerst de natuur in kan trekken met een kart, getrokken door je team. Na de zomer zijn de nachten en het prachtige Noorderlicht terug! Een week lang is de Pinetree Lodge jouw thuis, je helpt bij de verzorging van de honden en je trekt mee op training met een ervaren team mushers. Op vrije momenten kan je rustig genieten aan het mooie meer of er nog eens actief op uit trekken.

Afreisdata

02-09.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Intense kleurenpracht tijdens nazomer
 • Reis in een kleine groep van 8 personen
 • Leer alles over het verzorgen en trainen van de husky's
 • Husky trainingstocht met overnachting in de wildernis
 • Unieke setting, in de wildernis, elke dag kans op het noorderlicht
 • Dagwandeling in het prachtige natuurgebied

01. Dag per dag

Via Helsinki vlieg je naar Rovaniemi. Een transfer per minibus brengt je diep de wildernis in naar Sarkimukka, op 67° noord. Geniet tijdens de rit naar de lodge al meteen van de fenomenale herfstkleuren doorheen het landschap. Je bestemming is de Pinetree Lodge, die zich aan een idyllisch privémeertje bevindt. Je overnacht in comfortabele kamers met eigen sanitair en geniet van een heerlijk diner. Hou de hemel ’s avonds steeds in de gaten… Zo diep in de wildernis heb je vanaf de eerste avond al enorm veel kans om het noorderlicht te spotten!

— Lees meer —

Je wordt onmiddellijk heel hartelijk verwelkomd, in de huskykennel staan meer dan 190 honden je op te wachten! Je krijgt een uitgebreide rondleiding en alle nodige informatie. Ook ontmoet je de schattige puppy’s die in de zomer geboren werden en aan het popelen zijn om geknuffeld te worden. Na een kennismaking trek je er even te voet op uit, en voel je jou waarschijnlijk onmiddellijk helemaal thuis! Het motto van de lodge luidt immers “come as a guest, leave as a friend”.

Na de rondleiding trek je er al een eerste keer op uit met de honden. Je doet een wandeling naar een nabijgelegen kota waar je luncht midden in de natuur. Na de wandeling help je mee met het kuisen van de kennel en het eten geven aan de honden.

— Lees meer —

Vandaag staat een eerste dag vol hondentraining op het programma. Je wordt steeds comfortabeler met de honden en je kart en geniet van de stilte en de rust die deze trainingen met zich mee brengen. Vergeet niet rondom je te kijken, je bevindt je in het absolute hoogtepunt van de Scandinavische herfst. De natuur baadt in vele tinten geel, oranje, rood en bruin en de lucht voelt onwaarschijnlijk zuiver aan.

Wanneer je terug komt in de kennel voelt het niet meer dan normaal aan dat je helpt met de verzorging en het voederen van je honden. Je weet stilaan wie welke diëten moet volgen en wie de meest hongerige zijn.

Moe maar voldaan geniet je van een nieuw tweegangendiner. Vergeet voor je jouw bed inkruipt niet even naar buiten te gaan, wie weet krijg je nog een bezoekje van “Lady Aurora”.

— Lees meer —

Deze namiddag vertrek je voor een tocht inclusief overnachting in de wildernis. In de voormiddag ben je nog even vrij om helemaal tot rust te komen. Huur een mountainbike en trek de natuur in op een van de paden rondom de lodge of geniet van een goed boek aan het knetterende haardvuur. En voor wie het echt niet kan laten: je bent natuurlijk ook welkom in je geliefde kennel.

Na de middag is het tijd om te vertrekken! De tocht is een combinatie van honden trainen en wandelen in de wildernis. Je trekt verder dan je ooit al bent geweest en ‘s avonds kampeer je samen met de honden in het midden van de wildernis. Weg van de bewoonde wereld worden rondom het kampvuur hechte vriendengroepen geboren én heb je de allerbeste kansen om noorderlicht te spotten!

— Lees meer —

In de voormiddag keer je nog nagenietend van het avontuur terug naar de lodge. Daar heb je ruim de tijd hebt om te helpen met het verzorgen van je hondenteam en om helemaal tot rust te komen!

Je namiddagprogramma stel je zelf samen. Ga op mountainbiketocht door de kleurrijke omgeving, vang je eigen vis, ga wandelen of stook zelf een vuurtje en bereid een typisch Zweedse koffie.

Wandel ‘s avonds nog even langs de kennel naar één van de vele meren vlakbij, de duisternis is je perfecte partner bij het spotten van het noorderlicht!

— Lees meer —

Vandaag staat er een prachtige dagwandeling gepland in het Naakajärvi natuurgebied. Je gaat samen met een natuurgids dit ongerepte stukje natuur ontdekken en leert ongetwijfeld veel bij over de fauna en flora van de Zweedse wildernis. De wandeling duurt een hele dag en onderweg stop je op een mooie plaats om te lunchen. in de namiddag keer je terug naar de lodge.

Elke avond voel je de spanning stijgen… zullen we vanavond het magische noorderlicht kunnen bewonderen? Acht dagen lang maak je kans! Ook kan je de avond doorbrengen in de gezellige lounge bij het haardvuur.

— Lees meer —

Ver weg van de drukte en de stad, geniet je op je voorlaatste dag verder van ultieme natuur. Ga wandelen, fietsen of roeien en ervaar de pure natuur. Welke activiteiten je ook kiest, één ding is zeker: de zuivere lucht en stilte die je omringen zijn een constante. Met wat geluk spot je ook zeldzame vogels, rendieren, elanden of bevers!

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Wandelen: Er starten een aantal heel mooie en goed gemarkeerde paden vanaf de lodge. Uiteraard kan je ook gewoon door het bos struinen.
 • Bessen plukken: Afhankelijk van de periode, zijn er veel bosbessen, veenbessen en bergbraambessen te vinden. Heerlijk om op ontdekking te gaan!
 • Sauna: De lodge beschikt over een sauna die je vrij mag gebruiken. Na alle beweging is dit het ideale moment om je lichaam even rust te gunnen en de spieren te ontspannen.

Of ga even langs bij je nieuwe beste vrienden, de husky’s. Ze raken het nooit beu om je te zien en verwelkomen je dag na dag met evenveel enthousiasme.

Je kan uiteraard ook genieten van een goed boek met een lekker aperitiefje op het terras van de Pinetree Lodge onder een aangenaam herfstzonnetje. Niets moet, alles kan!

Tegen de vooravond kan je de gids helpen met de BBQ door mee te vissen op het meer en het bereiden van een BBQ met tal van lokale ingrediënten. Zo maak je ook je eigen cocktail met zelf geplukte bessen.

— Lees meer —

Tijd om afscheid te nemen van de husky’s, van het geweldige team en van de prachtige Zweedse natuur. Transfer naar de luchthaven van Rovaniemi en vlucht naar huis via Helsinki.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen 2023 per persoon
Dubbele of gedeelde kamer € 1995
Single kamer € 2565

Inbegrepen

 • vluchten heen- en terug met Finnair Brussel-Rovaniemi (via Helsinki) in "T"-klasse
 • luchthaventaks
 • transfer van en naar de lodge
 • 6 overnachtingen in de Pinetree lodge, dubbele kamer met privé sanitair
 • 1 overnachting op een unieke wildernislocatie
 • verblijf op basis van half pension (van diner dag 1 tot ontbijt dag 8)
 • excursies zoals beschreven in het programma:
 • Engelstalige begeleiding tijdens activiteiten
 • alle nodige reisinformatie en praktische tips

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: https://www.nordic.be/verzekeringen/
  • Annuleringsverzekering: 6,5% op de totale reissom. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
  • Reisbijstandsverzekeringen personen. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
  • Travel Selection Europa + Mid. Zee: € 3 per persoon per dag / € 8 per gezin per dag
 • Optionele excursies

  Opmerkingen

  • minimum en maximum acht deelnemers
  • de volgorde van de excursies wordt bepaald door de lokale organisator
  • Als single reiziger kan je er voor kiezen om een kamer te delen met een andere single reiziger

  04. Extra info

  Placeholder map image

  AY1542 02SEP BRUSSEL 11u40 HELSINKI 15u15

  AY 535 02SEP HELSINKI 16U00 ROVANIEMI 17U15

  ***

  AY 534 09SEP ROVANIEMI 14U15 HELSINKI 15U30

  AY1545 Y 09SEP HELSINKI 16U40 BRUSSEL 18U15

  Nog interessante reizen

  Op de hoogte blijven?

  Ontvang tips & tricks in je mailbox