Vakantiehuis Smidgården – Andersstugan

Fryksås

Ideale accommodatie voor

4-6 personen

Andersstugan (40m²) is een 19eeuws huisje, zorgvuldig gerenoveerd in de typische Dala-stijl. Ideaal voor gasten die houden van een karaktervol verblijf in rustieke stijl. Het huis ligt in het hoger gelegen deel van Fryksås. Dit vakantiehuis is geschikt voor max. 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen).

Eet- en zitkamer: Gezellige living en eetruimte met comfortabele hoekbank, tv en open haard.
Keuken: Aparte, goed uitgeruste keuken met fornuis, oven, vaatwasser, koelkast en diepvriezer.
Slaapkamer: geen. De bedden, in de vorm van “beddenbakken”, staan in de leefruimte. 2x dubbele bedden boven elkaar, met een beneden- en bovenbed van 140 cm breed. Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Opgelet: iedereen slaapt in dezelfde ruimte! Beddenbakken niet geschikt voor jonge kinderen.
Sanitair: Badkamer met douche, toilet en vloerverwarming.
Divers: Ruime patio, gedeeld met de gasten uit vakantiehuis Ladan. Ski-piste en Smidgården restaurant en café bevinden zich op 200m. afstand. Mogelijkheid tot gebruik elektrische sauna (gedeeld) die zich bij het hoofdgebouw van Smidgården bevindt (bord Bagarstuga). De sauna wordt gereserveerd op een leistenen plank buiten de sauna en wordt door de gasten zelf gestart. Mogelijkheid tot gratis opladen elektrische wagen (in de late avond/tijdens de nacht).

Andersstugan grenst aan vakantiehuis Ladan, eveneens voorzien van 4 slaapplaatsen. Beide huisjes kunnen samen gehuurd worden (op aanvraag). In dat geval wordt de verzegelde deur tussen beide huizen geopend.

Honden zijn niet toegestaan.

Mogelijke uitstappen of activiteiten op weg naar, vanuit of weg van Fryksås:

 • Berenexcursies via Björn & vildmark
 • Geniet en kom tot rust in Smidgårdens Fäbodrelax: chloorvrij binnenzwembad met jetstream, houtgestookte sauna, heerlijke relaxruimte in een unieke omgeving en een behandelloft met o.a. spa in koperen bad, massages, voetmassages en geurrelaxatie
 • Wandeltocht met ezels via Bäckergårdens Ridåsnor
 • Spannend wandelpad langs de Enån-vallei (3,5 km, +/- 2u, gemiddeld niveau): een 2 km lange ravijn met overblijfselen van de 40 molens die ooit in gebruik waren op het traject. Start de wandeling bij Hembygdsgården (zuidelijke ingang van Orsa). Het pad eindigt bij Slättbergsbadet. Je vindt er unieke flora met diverse zeldzame planten.
 • Bezoek Helvetesfallet: een kloof gevormd door Ämån, met ongeveer 30 meter hoge en steile rotswanden. De kloof is begroeid met ongerept bos dat een groot aantal ongewone planten herbergt
 • Orsa Grönklitt, het grootste berenpark in EuropaBezoek aan het atelier van de gebroeders Olsson in Nusnäs, waar de beroemde roodgeverfde Dalapaardjes met de hand worden vervaardigd.
 • De 625m lange steiger Långbryggen in Rättvik, aanlegplaats van de oude stoomboot Gustaf Wasa die vaart tussen verschillende plaatsen in het Siljanmeer
 • Tomteland, amusementspark van de Kerstman en zijn elfjes in Gesunda (open ± 25/6 tot 14/8)
 • Mooie traditionele dorpjes Tällberg, Vikarbyn, …

Hoogtepunten van de accommodatie

Faciliteiten:

 • Sauna (elektrisch - gemeenschappelijk in bijgebouw)
 • Ruime patio (gedeeld)

01. Je verblijf

02. Prijzen

Opmerkingen

 • Dit vakantiehuis wordt steeds per halve week van zondag tot donderdag of van donderdag tot zondag verhuurd.

03. Extra info