10B Vega eilandengroep

Excursiecode: 10B
Wanneer Dag 10
Naam De eilandengroep Vega (Unesco)
Omschrijving De Vega Archipel werd in 2004 op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst. De unieke co-existentie tussen de eidereenden en de eilandbewoners zorgde ervoor dat de archipel deze status verwierf. We varen rond de eilanden en krijgen zo een inzicht in het lokale dorpsleven. De boot brengt ons van Sandnessjøen naar het vissersdorp Nes, gelegen op het hoofdeiland Vega. Onderweg varen we voorbij kleine woningen.

De reis van Sandnessjøen gaat langs talloze eilanden voor de kust die naar Gardsøy op Vega leiden. Geniet van een bezoek aan het Vega Werelderfgoedcentrum en een reis door de geschiedenis van de Vega-archipel, van de vroege nederzettingen uit de steentijd tot de moderne tijd. Krijg inzicht in de 1500 jaar oude praktijk van het verzorgen van eidereenden, een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Daarna reizen we langs de idyllische kustlijn van Helgeland naar Brønnøysund en gaan we weer aan boord van het schip.

Transport Boot
Maaltijd incl? Koffie/thee
Duur 4 uur
Prijs per persoon 10.06.19 – 09.09.19 en 10.06.20 – 09.09.20: € 299
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Sandnessjøen
Waar terug aan boord? Brønnøysund
Opmerking Er is een café en een winkel in het World Heritage Centre waar u iets te eten, te drinken en lokale souvenirs kunt kopen.

Hurtigruten-Excursie-10B-Vega-eilanden

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid