10B Vega eilandengroep

Algemene info
Excursiecode: 10B
Wanneer Dag 10
Naam De eilandengroep Vega (Unesco)
Omschrijving De Vega Archipel werd in 2004 op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst. De unieke co-existentie tussen de eidereenden en de eilandbewoners zorgde ervoor dat de archipel deze status verwierf. We varen rond de eilanden en krijgen zo een inzicht in het lokale dorpsleven. De boot brengt ons van Sandnessjøen naar het vissersdorp Nes, gelegen op het hoofdeiland Vega. Onderweg varen we voorbij kleine woningen.

In Nes bezoekt u het ‘E-huis’, een museum en documentatiecentrum dat volledig gewijd is aan de eidereenden. We komen hier meer te weten over de lokale traditie om eidereenden als huisdieren te houden. U krijgt er meer informatie over het leefgebied van deze eenden, over hun kleurrijke nestconstructies, u leert meer over de historische achtergrond van deze traditie en hoe het dons gereinigd en verwerkt wordt in donsdekens. We reizen terug door de Vega archipel naar Brønnøysund waar we opnieuw aan boord gaan van het Hurtigruten-schip.

Transport Boot
Maaltijd incl? Koffie/thee
Duur 4u (12:45 – 16:50)
Prijs per periode, per persoon 10.06.19 – 09.09.19: € 299
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Sandnessjøen
Waar terug aan boord? Brønnøysund

Hurtigruten-Excursie-10B-Vega-eilanden

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid