• Faeröer-vergezicht ©Nordic

Noord en Zuid

Nordic-Faeroer kaart_50 tinten

Faeroer – 50 tinten groen

Precies in het midden van de driehoek IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië liggen 18 eilanden die samen de Faeröer vormen, de ‘schapeneilanden’.

Een relatief onbekende reisbestemming met een nog minder bekende natuurpracht.

De kleine eilandengroep – België is 22 keer groter – van vulkanische oorsprong kreeg miljoenen jaren geleden zijn huidige vorm door de schurende werking van een bevroren oceaan van ijs. Vandaag heeft diezelfde oceaan, hetzij in vloeibare toestand, de Faeröer nog altijd in zijn macht.

Nergens ben je meer dan 6 km verwijderd van de Atlantische Oceaan. Het lijkt alsof het water de bewoners gevangen houdt en hen na iedere bocht confronteert met die natuurlijke barrière.

Meer zelfs. Langs de buitenrand van de eilandengroep beukt de oneindige watermassa met wisselende kracht in op de kliffen en stranden. Het dwingt de Faeröerders tot respect. Een mooi spektakel voor de toerist!

De oceaan bepaalt ook het weer en heeft wel eens last van een wispelturig karakter. Op een paar minuten tijd kan een blauwe hemel overgaan in een mistbank om een uur later door te schakelen naar een stormachtig moment, maar uiteindelijk toch te kiezen voor een mooie zonsondergang. Op dat vlak zijn de combinaties oneindig. Er kan zelfs een groot verschil zijn naargelang de kant van de berg waarop je wandelt.

Maar die geïsoleerde ligging, blootgesteld aan weer en wind, heeft er ook voor gezorgd dat de natuur er groen, ongeschonden en uniek te noemen is. Wie houdt van ruige en inspirerende landschappen, ruimte en verlaten gebieden vindt de Faeröer een paradijs: fjorden in alle maten, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen met duizenden zeevogels, merkwaardige rotsformaties en bergtopen, gletsjerdalen, hangende valleien,… en natuurlijk de fameuze en onvergetelijke zeezichten.

Het programma Noord en Zuid werd samengesteld om alle belangrijkste eilanden te ontdekken.
Qua inhoud loopt het traject gelijk aan het programma ’50 tinten groen’, maar als uitbreiding neem je nog de autoferry naar het meest zuidelijke eiland Suðuroy om je 2 dagen lang onder te dompelen in desolate en verlaten landschappen.

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.06. tot 30.09.20
DUUR: 11 dagen / 10 nachten – individuele reis met huurwagen
PRIJS: vanaf € 2.170 p.p. op basis van 2 personen
FORMULE:  kamer met ontbijt
ACCOMMODATIE: hotels

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid