3D Stadswandeling in Trondheim

Excursiecode: 3D
Wanneer Dag 3
Naam Stadswandeling in Trondheim
Omschrijving De wandeling begint bij de haven die in de tweede helft van de 19e eeuw werd gebouwd. Dan stappen we naar Stiftsgården, de koninklijke residentie in Trondheim. We gaan door naar het marktplein om het standbeeld van de oprichter van de stad, de Viking Koning Olav Tryggvason, te bezichtigen. Vanaf hier wandelen we naar de Nidaros-dom, het nationale monument van Noorwegen.voor een bezoek (niet gegidst). Dit is ‘s werelds noordelijkste middeleeuwse kathedraal. Hierna gaan we over de oude stadsbrug met de rode poort. De brug is bekend bij de lokale bevolking als “het portaal van geluk”. Nu komen we aan in “Bakklandet”, waar de charmante houten architectuur behouden is. Oorspronkelijk was dit het industriële deel van de stad, maar nu zijn de oude fabrieken gerenoveerd in leuke woningen omringd door boetiekwinkels en gastronomische restaurants. Hier vindt u de enige fietslift ter wereld.
Transport /
Maaltijd incl? /
Periode 01.01 – 31.12
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 105
Niveau 2
Waar gaat u van boord? Trondheim
Waar terug aan boord? Trondheim
Opmerking Tijdens deze excursie wordt er geen bezoek gebracht aan de binnenkant van de kathedraal. U moet een afstand van ongeveer 5km te voet kunnen afleggen.
Niet beschikbaar op 24/12.

Hurtigruten-Excursie-3B

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid