Met de hondenslede langs de Telegraph Route naar Isfjord Radio

Algemene info
Spitsbergen

Spitsbergen

Als je een stap buiten Longyearbyen zet, kom je letterlijk terecht in de wildernis van Spitsbergen. Op deze trip beleef je de fenomenale natuur en verbazingwekkende landschappen van Spitsbergen. Je ervaart echte arctische nachten dichtbij de noordpool met 2 overnachtingen in een tent. Eenmaal je aankomt bij de Isfjord Radio kan het contrast niet groter zijn. De luxe van het moderne, gerenoveerde hotel en de dramatische natuur zijn werkelijk een streling voor het oog. Hier vergeet je weldra dat je bijna op het einde van de wereld bent.

Voor deze “once-in-a-lifetime” ervaring dien je over een zeer goede fysieke conditie te beschikken en moet je avontuurlijk ingesteld zijn!

Hoogtepunten op deze reis:

 • 5-daagse hondensledetocht
 • Kamperen in een wilderniskamp
 • Een nacht in het unieke, gerenoveerde radiostation Isfjord Radio
 • Op en top winters avontuur!
Dag per dag

22.03.2020/08.04.2020/27.04.2020: Naar Spitsbergen
Eens aangekomen op de luchthaven van Longyearbyen neem je de bus naar het Basecamp Hotel. Op wandelafstand van het hotel vind je enkele eetgelegenheden waar je terecht kan voor het avondmaal.

Om 15 uur maak je aan de receptie van het hotel kennis met jouw gids. Hij of zij zal samen met de groep het programma voor de komende dagen al eens overlopen.

23.03.2020/09.04.2020/28.04.2020: Wildernisavonturen met de husky’s
Op de eerste dag van dit avontuur ontmoet je de gids aan de receptie van het Basecamp Hotel om 10 uur. Nadat de gids samen met jou overloopt of je beschikt over alle benodigdheden, ga je rechtstreeks naar Trapper’s Station in Bolterdalen. De gids legt je met veel plezier uit hoe je jouw honden moet gaan aanlijnen. Tijdens deze tocht verzorg je ook jouw eigen hondenteam, jouw gids zal je uitleggen hoe je hierbij te werk gaat.

Je vertrekt met jouw team richting Isfjord Radio, onderweg geniet je van een wildernislunch. Op deze eerste dag rijd je langs majestueuze bergen. Na deze lange eerste tocht met de hondenslede, zet je samen met de gids een kamp, op ongeveer de helft van de route naar Isfjord Radio. Nadat je jouw hondenteam verzorgt hebt geniet je van een diner en gaat jouw eerste nacht in de wildernis in.

24.03.2020/10.04.2020/29.04.2020: Naar de westkust
Nadat je ontwaakt in de stille natuur is het tijd om de honden eten te geven, nadien geniet je van een ontbijt in de wildernis. De ontastbare stilte wordt enkel verbroken door het enthousiasme van de husky’s en het schrapende geluid van de slede op de witte sneeuw, een ware “once-in-a-lifetime” ervaring. Tijdens de middag heb je een pauze om jouw lunch te nuttigen. Na de tocht verder te zetten kom je in de late namiddag aan bij Isfjord Radio, waar een host je met open armen zal ontvangen. ’s Avonds krijg je een heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld! Je verblijft hier in kamers met gedeeld sanitair.

25.03.2020/11.04.2020/30.04.2020: Feeërieke omgeving van Isfjord Radio
Vandaag staat er een rustigere dag op uw programma. Na een stevig ontbijt vertrek je voor een korte sledetocht alvorens je terugkeert voor een warme lunch. Jouw host geeft je een gegidste tour rond het radiostation. Na afloop kan je de ultieme avonturier in je naar boven laten komen met een plons in de Arctische zee! Deze avond krijg je opnieuw een verrukkelijk driegangenmenu voorgeschoteld.

26.03.2020/12.04.2020/01.05.2020: Opnieuw de wildernis in
Na alweer een stevig ontbijt is het tijd om het expeditiemateriaal in te pakken, de honden aan te lijnen en te vertrekken voor het 2e deel van deze expeditie. Je start jouw weg terug naar de bewoonde wereld met onderweg enkele heel interessante stopplaatsen. De weersomstandigheden zijn niet voorspelbaar, maar zorgen voor een fantastisch avontuur in de magische natuur van Spitsbergen.

In de namiddag zet je met de gids en de rest van de groep het kamp op en verzorg je de honden. Je geniet deze avond terug van een wildernisdiner.

27.03.2020/13.04.2020/02.05.2020: Terugkeer naar de bewoonde wereld
Jouw laatste dag in de wildernis is aangebroken en na een vroeg ontbijt vertrek je terug richting Longyearbyen met jouw huskyteam. Een expeditielunch zal voor jou voorzien worden onderweg. Eenmaal terug bij het Trapper’s Station verzorg je, alvorens je terugkeert naar Longyearbyen, jouw vermoeide maar voldane hondenteam waar je ondertussen een band mee opgebouwd hebt.

Je komt in de namiddag terug aan in jouw hotel, Basecamp Hotel. Trek het kleine stadje in voor een lekker avondmaal.

28.03.2020/14.04.2020/03.05.2020: Naar huis
Aan dit onvergetelijke avontuur komt helaas een einde. Afhankelijk van de vluchturen heb je na het ontbijt nog wat vrije tijd in Longyearbyen waarna je de transferbus naar de luchthaven neemt.

Opmerkingen: 

 • Contacteer ons voor het aan- en afreispakket.
 • Het hier beschreven programma is een indicatie. Het definitieve reisprogramma is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment. De route kan hierdoor aangepast worden.
 • Door het zeer avontuurlijke karakter van de trip, dien je over een zeer goede fysieke conditie te beschikken.
Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN DATA
22 tot 28 maart 2020
8 tot 14 april 2020
27 april tot 3 mei 2020
Dubbel kamer – Eigen hondenslede € 3.865
Triple kamer – Eigen hondenslede € 3.770
Single kamer – Eigen hondenslede € 4.155

Inbegrepen:

 • Transfer luchthaven-Longyearbyen-luchthaven
 • 2 overnachtingen in Basecamp Hotel met ontbijt (in dubbel, triple of single kamer)
 • 5-daagse hondensledetocht:
  • 2 overnachtingen in boetiek hotel Isfjord Radio met gedeelde kamers en gedeeld sanitair
  • 2 overnachtingen in een tent (die je samen met de gids opzet)
  • Volpension tijdens de trip (5x ontbijt, 5x lunch (waarvan 4x in de wildernis), 4x diner (waarvan 2x in de wildernis))
  • De nodige materialen
  • “Climate investment” van 250 NOK pp
 • Ervaren, Engelstalige gidsen

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Vluchten naar/van Longyearbyen (contacteer ons voor de mogelijkheden).
 • Upgrade naar een single kamer in Isfjord Radio (supplement op aanvraag).
 • Dranken en overige maaltijden.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon.
 • Het hier beschreven programma is een indicatie. Het definitieve reisprogramma is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment. De route kan hierdoor aangepast worden.
 • Door het avontuurlijke karakter van de trip, dien je over een zeer goede fysieke conditie te beschikken.
Accommodatie

BASECAMP HOTEL

In het hart van Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse, arctische pelsjagers. De inrichting van Basecamp Hotel belichaamt deze sferen tot in de kleinste details. De muren zijn er bedekt met drijfhout, pels van robben, oude kaarten en voorwerpen die verwijzen naar vervlogen en meer recente tijden. Hier overnacht je in een van de authentiek ingerichte kamers tijdens jouw verblijf in Longyearbyen.

Basecamp Hotel heeft 16 kamers en biedt plaats aan een 40-tal gasten. Elke kamer is individueel ingericht in de traditionele trapper-stijl met drijfhout, zeehondenpels en leisteen. Geen twee kamers zijn hetzelfde. Ze beschikken allemaal over comfortabele bedden en een private badkamer met douche en toilet. De tweepersoonskamers hebben een dubbel bed of twee enkele bedden. De driepersoonskamers zijn voorzien van stapelbedden. Tegen een meerprijs kan je ook kiezen voor een van de suites (met aparte slaapkamers en een zithoek).

Om trouw te blijven aan de trappers-stijl, werden er geen televisietoestellen voorzien in de kamers. Het hotel heeft wel een boekenkast in de lobby staan waaruit je een boek kan kiezen.

ISFJORD RADIO

Het Isfjord Radio Station ligt in vogelvlucht op ongeveer 90km ten westen van Longyearbyen. Tot enige jaren geleden was dit afgelegen radiostation een van de belangrijkste communicatiemiddelen tussen Svalbard en het Noorse vasteland.

De gebouwen werden volledig gerenoveerd en zeer smaakvol ingericht. Vandaag de dag doet het dienst als wildernishotel met een hoog niveau aan comfort. De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen. Je verblijft hier steeds in een kamer met gedeeld sanitair. Het lijkt misschien minderwaardig, maar er zijn genoeg voorzieningen en alles is van uitermate hoge kwaliteit.

De lokale chef tovert verrassend lekkere en gevarieerde maaltijden op tafel! De diners zijn om de vingers bij af te likken en het ontbijt zorgt er voor dat je de dag stevig kan starten.

Praktisch

Opmerkingen:

 • Moeilijkheidsgraad: ervaring met hondenslede is aangeraden.
 • Minimum: 3 deelnemers.
 • Minimum leeftijd: 18 jaar.

Extra informatie: 
Deze reis is een expeditie voor avonturiers. Je moet bereid zijn lange dagen op een hondenslede door te brengen. Een goede fysieke gezondheid is een must (geen rug-, nek-, polsproblemen!). Hou er rekening mee dat het weer snel kan omslaan en dat de koude en de wind hard kunnen zijn. De hondensledes zijn vrij gemakkelijk te besturen.

Alvorens te vertrekken zal de gids je een uitleg geven over het besturen van een hondenslede. Er wordt gestart aan een matige snelheid zodat iedere deelnemer de hondenslede gewoon kan worden. Elke deelnemer heeft een eigen slede met honden en zorgt van het begin tot het einde ook voor de dieren. Het is de bedoeling dat je de honden voor de slede spant, hen eten geeft, … Dit is echt een deel van de reiservaring.

CO2 investment:
Aangezien de lokale organisator een milieubewuste organisatie is, wil het proberen om klimaatneutraal te blijven. Hiervoor zal een extra klimaatcompensatie van 250 NOK per persoon aangerekend worden. Dit bedrag gaat volledig naar het Basecamp Foundations bosproject in Masai Mara, Kenya. De bomen gaan daar de CO2-uitstoot tegen door de CO2 te binden en zo de negatieve invloed er van te verminderen.

Internationaal paspoort:
Om aan deze reis deel te nemen, dien je over een internationaal paspoort te beschikken. Bij aankomst en bij vertrek op Spitsbergen wordt de identiteit gecontroleerd door de douane. Het is dus van belang dat je over een internationaal paspoort beschikt dat nog minstens 6 maanden na terugkeer geldig is.

Zich verplaatsen op het eiland/veiligheid:
In het stadsgedeelte van Longyearbyen hoef je je geen zorgen te maken over ijsberen. Maar wanneer je naar de rand van de stad gaat, zal je borden tegenkomen die je erop wijzen dat je de stad gaat verlaten en dat je dit onder geen geval mag doen zonder het dragen van een wapen. Ga niet voorbij deze borden en ga zeker niet de wildernis in zonder dat je een ervaren gids mee hebt en passend materiaal ter bescherming. Op al onze trips gaan ervaren gidsen mee die het juiste materiaal mee hebben om zich in de wildernis te begeven. Zij zorgen dus voor jouw veiligheid zodat je optimaal kunt genieten van jouw avontuur.

Materiaal

Vereist materiaal:

 • Internationaal paspoort
 • Waterdichte zak of rugzak voor persoonlijke uitrusting die meegaat tijdens de hondensledetochten– geen koffer! Het is aan te raden om eerder meerdere kleinere zakken te voorzien, omdat de slede smal is. Je kan tijdens de meerdaagse tocht jouw gewone bagage achterlaten in het Basecamp Hotel.
 • Neem tijdens de meerdaagse tocht enkel het hoogstnodige mee:
  • Tandenborstel en eventueel een kam/borstel
  • Genoeg warme, liefst wollen, sokken
  • Ondergoed
  • Extra thermisch ondergoed
  • Extra fleecetrui
  • Gemakkelijke kledij voor tijdens het avondmaal in Isfjord Radio
  • Warme muts, buff, een paar dunne en een paar dikke handschoenen
 • Voorzie warme kledij die je in laagjes draagt: thermische onderlaag, fleece trui, winterjas, stevige winterboek, wollen sokken, winterschoenen, muts/sjaal/wanten, …
 • Indoor schoeisel/slippers: in de hotels doe je jouw winterschoenen uit en ruil je deze voor een ander paar. Voorzie hiervoor slippers of stevige sokken die je gemakkelijk vindt.
 • Toiletartikelen
 • Zonnebril en zonnecrème
 • Contactlenzen voor brildragers
 • Skibril indien je graag je eigen exemplaar draagt
 • Kredietkaart waarmee je extra’s ter plaatse kan betalen

Aanbevolen materiaal:

 • Fototoestel in een waterdichte zak, extra geheugenkaarten en batterij, oplader
 • Camerastatief als je foto’s wil nemen van de sterrenhemel en het noorderlicht

Ter plaatse wordt volgend materiaal voorzien:

 • Hondenslede
 • Extra kledij voor de meerdaagse tocht (thermisch pak, laarzen, handschoenen/wanten, helm, bivakmuts en skibril)
 • Lakens, handdoeken en doucheartikelen in de hotels
 • Gedeeld materiaal tijdens de reis
 • Voorraden

Informatie

AFREIZEN: Op 22.03.2020, 08.04.2020 of 27.04.2020
DUUR: 7 dagen / 6 nachten
MAALTIJDEN: 6x ontbijt, 5x lunch, 4x diner
PRIJS: Vanaf € 3.865 pp
REISCODE: 2-

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Reeds ervaring met het besturen van een hondenslede aanbevolen.
 • We raden ten stelligste aan om over een internationaal paspoort te beschikken wanneer je naar Spitsbergen reist.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid