6C Sami cultuur

Excursiecode: 6C
Wanneer Dag 6
Naam Sami cultuur
Omschrijving De Sámi zijn inheemse volkeren die aan de noordelijke rand van Europa wonen. Ze staan bekend om het hoeden van rendieren, hun kenmerkende handwerk (duodji) en hun affiniteit met de natuur. Het thuisland Sámi (erkend en beschermd onder de internationale conventies van inheemse volkeren) heet Sàpmi en strekt zich uit van het midden van Noorwegen tot het noordwesten van Rusland, inclusief Noord-Zweden en Noord-Finland. Tijdens deze excursie leren we over de uitdagingen waar de rendierhoeders van vandaag de dag voor staan, en hoe traditionele manieren relevant kunnen blijven in de moderne wereld.

Sámi rendierhoeders symboliseren de cultuur en zijn afhankelijk van uitgestrekte gebieden in de wildernis. Ze leven nog steeds een nomadische levensstijl, na de rendiermigratie van de vlakten naar de kust in april en weer terug in september. Op deze excursie ontmoet u een herdersfamilie en hun rendieren op de zomerweide op het schiereiland Nordkyn. Ze nodigen u uit voor een ontmoeting rond het vuur in hun traditionele lavvo (tipi) terwijl de rendieren buiten grazen. De leden van de familie zijn rendierhoeders, ambachtslieden en herauten van de Sámi tradities.

Zij geven inzicht in de uitdagingen waar rendierhoeders en de Sámi cultuur mee te maken hebben. Door middel van verhalen, gezang (joik), handwerk en rendierbouillon krijgt u een echte voorproefje van de Sámi-cultuur.

Transport Bus
Maaltijd incl? Koffie, rendierbouillon
Duur 2u30min
Prijs per persoon 06.05.19 – 05.09.19 en 06.05.20 – 05.09.20: € 125
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Kjøllefjord
Waar terug aan boord? Mehamn
Opmerking Combineerbaar met excursie 6A / 6B / 6F / 6G / 6H.

Hurtigruten-Excursie-6C-Lapland-voor-beginners

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid