7A De Russische grens

Excursiecode: 7A
Wanneer Dag 7
Naam De Russische grens
Omschrijving Kirkenes is de enige stad in Noorwegen waar het Oosten en het Westen elkaar ontmoeten. U kunt de Russische invloed zien die wordt gekenmerkt door straatnaamborden in beide talen, en u kunt vaak Russisch horen spreken. We rijden naar de Noors-Russische grens bij Storskog. De grensovergang bepaalt de grenzen van het Schengengebied en is een van de meest bewaakte grenzen in Europa. Helaas is het niet toegestaan om de grens over te steken, maar u kunt wel foto’s maken.

We gaan verder naar Gapahuken Restaurant met een spectaculair uitzicht op Rusland. Hier leren we meer over de Russische cultuur, en krijgen we proeverijen op eten uit Rusland. Ook is het mogelijk om Russische ambachten te kopen. Vanaf hier gaan we verder naar de mijnstad Bjørnevatn, waar we het koude mijnwerkersmonument bezoeken. Terug in Kirkenes nemen we je mee naar een ander uitzichtpunt op de Prestefjellet (berg) voor een overzicht van Kirkenes voordat we terugkeren naar het schip.

Transport Bus
Maaltijd incl? /
Duur 2u30min
Prijs per persoon 01.04.19 – 31.12.20: € 127
Niveau 1
Waar gaat u van boord? Kirkenes
Waar terug aan boord? Kirkenes

Hurtigruten-Excursie-7A-Kirkenes-Russische-grens

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid