Gegidste natuurreis In het Hart van Groenland

Algemene info

 Begeleide natuurreis “In het hart van Groenland

Ga mee op een buitengewone en exclusieve reis naar de fascinerende poolwereld van het noordelijke halfrond. Deze exploratiereis neemt u mee naar het hart van Groenland. Daarenboven reist u in de periode van de middernachtzon. Dit betekent dat u dag en nacht kan genieten van de fascinerende arctische natuur en al zijn contrasten. Deze reis is uitzonderlijk en zeer uniek door de variatie. Woorden schieten te kort om de pracht van West-Groenland te beschrijven. Ervaar het gevoel aan het einde van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, wetende dat deze zich nog 2.400 kilometer verder naar het noorden uitstrekt. Tijdens excursies zoals kajakken of wandelen leert u het echte Groenland kennen en ontmoet u de plaatselijke bevolking: de Inuit.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Walvissen spotten tussen de ijsbergen
 • Diskobaai met gigantische ijsbergen
 • Kilometerslange gletsjermuren
 • Ontmoetingen met de Inuit-bevolking
 • Authentieke dorpen die leven van de visvangst
Dag per dag

10.07.18: Vlucht naar Kangerlussuaq
Op de luchthaven van Zaventem ontmoet u uw reisbegeleider die u meeneemt op een uniek Arctisch avontuur. Vlucht naar Kopenhagen en na enkele uren wachten, bereikt u ‘s avonds per vlucht Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Vanaf hier leidt een weg u direct naar de magische wereld van de ijskap. Reeds op de weg vanaf de luchthaven kan u een of meerdere muskusossen zien. Inschepen aan boord van MS Fram.

11-19.07.18: Noordwest-Groenland
Sisimiut is een populair vertrekpunt voor trektochten en wandelingen. Wie verkiest in het dorp te blijven met zijn kenmerkende kleurrijke huizen, krijgt een uniek inzicht in het dagelijkse leven van de Inuit en kan genieten van de plaatselijke lekkernijen in het lokale restaurant. “De stad” ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel en betekent letterlijk vertaald “mensen die leven in een plaats waar vossen zijn”. Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland, een moderne nederzetting die oude tradities onderhoudt. Onze optionele excursies hier zijn onder andere wandeltochten en kajaktochten maar u kan ook plaatselijke kunstenaars bezoeken die kunstwerken maken uit bot, leer en metaal. Of proef Groenlandse specialiteiten in een lokaal restaurant.

Qeqertarsuaq is dan weer de enige stad op het oude vulkanische eiland Disko. Met zijn gigantische ijsbergen, het schilderachtige uitzicht op zee, de fjorden en de wilde dieren, heeft deze regio alles in petto voor een geweldige poolervaring. Ons expeditieteam kent de paden naar spectaculaire uitkijkposten. Tijdens een kajaktocht kunt u de soms bizar gevormde ijsbergen zelfs bijna aanraken. Als u van archeologie en geschiedenis houdt, moet u zeker een bezoek brengen aan het lokale museum. Ontdek het dorp op eigen initiatief, of neem deel aan onze excursie.

Qasigiannguit wordt de ‘Pearl of the Disco Bay’ genoemd en is het vergeten paradijs van Groenland. De natuur domineert het dagelijkse leven hier. De nederzetting is de plaats waar u de oudste huizen van Groenland kan aantreffen. Het is gebouwd in 1734 en is vandaag het museum van de stad met een aantal van de mooiste oude kunstwerken van Groenland en indrukwekkende collecties.

De stad Uummannaq is gelegen in een mooie omgeving aan de voet van een hartvormige berg. Volgens de legende laat elke bezoeker hier een stukje van zijn hart achter. Dit zou te wijten zijn aan de gastvrije Inuit, die u graag willen inwijden in hun tradities. Of volg onze expeditieleiders op een sportieve wandeling in de schaduw van de ‘hartberg’. Een ander hoogtepunt: de poolcirkelboottocht met landing in Qilakitsoq, waar de beroemde mummies uit het Thule-tijdperk werden teruggevonden.

In Ukkusissat worden we op de pier reeds door de bewoners verwelkomd met zang en dans. Alleen met Hurtigruten kan u zo diep doordringen in de lokale cultuur! Illorsuit is een gemeente die slechts 90 inwoners telt. De lokale bevolking leeft er van de traditionele jacht en visserij. U zult zien dat veel huishoudens walvisvlees of vis drogen op de veranda – pal naast hun wasgoed! Dit is een schilderachtige buitenpost die zelden door toeristen wordt bezocht.

We kunnen ook een locatie bij Saqqaq bezoeken op ongeveer 70°N 51°W. Deze plaats had tot 2013 geen officiële naam. Nu echter heeft ze een speciale betekenis voor Friederike Bronny, een van onze expeditie teamleden. Als jonge geoloog student bracht ze een jaar door in een tent in deze kleine vallei. Zij heeft ook een aantal keren later de plek bezocht als expeditieleider. Enkele jaren geleden was MS Fram hier voor de eerste keer aan het land en de kapitein moest de autoriteiten informeren hierover. Helaas had deze specifieke site geen naam. Dus de kapitein zei: ‘bij Hurtigruten noemen we het “Camp Frieda“.’ Niet lang daarna vertelden de autoriteiten dat Camp Frieda vanaf dat moment de officiële naam van de positie zou zijn.

Qullissat is een verlaten mijnbouwnederzetting op Disko-eiland, waarvan de huizen nog steeds worden gebruikt door jagers. Zij geven daarbij de voorkeur aan de hoger gelegen huizen vanwege overstromingsgevaar. De nabijgelegen en geduchte Eqip-Sermia gletsjer kalft hier namelijk massaal af. Bekijk dit machtig natuurverschijnsel met eigen ogen! We komen opnieuw heel dicht bij de natuur tijdens een tocht met de poolcirkelboten. Iedereen die aan wal komt, wordt uitgenodigd voor een barbecue met een prachtig uitzicht over de gletsjer.

Ilulissat is het Groenlandse woord voor “ijsberg” – een toepasselijke naam: de Sermeq Kujalleq, de meest productieve gletsjer op het noordelijk halfrond, kalft namelijk onophoudelijk en luidruchtig af. Hierdoor komen enorme ijsbergen in de 1.000m diepe fjord terecht. Het resultaat is een drijvend sculptuurpark, dat sinds 2004 tot het Unesco Werelderfgoed behoort. Deze machtige ijsbergen zijn uniek en ze veranderen van wit en blauw naar tinten oranje en rood wanneer het ijsberg oppervlak wordt belicht door de middernachtzon. Wanneer u hier doorheen vaart, hoort u het klikkende, grommende en mompelende geluid van het ijs. Dit herinnert eraan dat dit kunstwerk altijd in beweging is. Beleef deze unieke natuur vanuit een spannend perspectief! Vanuit de lucht bijvoorbeeld, tijdens een helikoptervlucht.

Itilleq betekent “de holle”, en zoals de naam aangeeft, ligt deze kleine nederzetting in een fjordeinde majestueus omringd door hoge bergen en gletsjers. De 130 mensen die hier wonen zijn voornamelijk bezig met jagen en vissen. Het eiland heeft geen zoet water, dus de inwoners moeten gebruik maken van een toestel dat zoet water uit zeewater maakt. De kerk van de stad heeft een interessante geschiedenis: Het werd in 1930 in Thule (Umanak, Noord-Groenland) gebouwd en werd in 1963 naar Itilleq verhuisd.

20.07.18: Kangerlussuaq
Na aankomst in Kangerlussuaq, kan u nog deelnemen aan een excursie met terreinbussen naar de Groenlandse ijskap, waar we een laatste inclusieve verkenningstocht met diner plannen. Geniet op de weg daarheen van de diversiteit van deze prachtige en natuurlijke omgeving. Aansluitend neemt u uw terugvlucht naar Kopenhagen.

21.07.18: Kangerlussuaq
Vroeg in de ochtend komen we aan in Kopenhagen waar we na enkele uren wachten een aansluitende vlucht hebben naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN PER PERSOON
Hutcategorie Dubbel Single –  steeds op aanvraag
Polar binnenhut I € 4.995 € 7.695
Polar buitenhut FJ* Op aanvraag Op aanvraag
N € 5.895 € 8.695
Arctic buitenhut superior U € 6.295 € 9.495
F € 6.995 € 10.695
Expeditie suites M Op aanvraag Op aanvraag
MG Op aanvraag Op aanvraag

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Vlucht naar Kangerlussuaq en terug
 • Vlucht naar Kopenhagen en terug
 • Luchthaven-, veiligheids- alsook luchtverkeerstaks
 • Transfers en excursie met diner in Kangerlussuaq
 • Nordic-reisbegeleider
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Ervaren Duits-/Engelstalig expeditieteam, dat ook voordrachten houdt en landingen/activiteiten begeleidt
 • Wind- en regenbestendige jas
 • Thee en koffie aan boord

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • Prijzen per persoon
 • Dekplan van het schip kan u hier vinden
 • Gezien het beperkt aantal kajuiten aan boord van MS Fram zijn single kajuiten steeds op aanvraag.
 • Gebruik van laarzen aan boord
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden
 • Wijzigingen aan het programma zijn expliciet voorbehouden
 • *FJ: beperkt of geen uitzicht.

Activiteiten en optionele excursies:

 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden.
Uw gids

Tijdens deze reis zal uw gids Leen Audenaert u met veel enthousiasme vergezellen. Een goeie tien jaar geleden reisde ze voor de eerste keer naar het hoge Noorden waar ze haar hart verloor aan de uitgestrekte landschappen, de stilte, de ongerepte natuur en de prachtige kleuren. Na haar studie biologie specialiseerde Leen zich in klimaatsverandering en de geologische aspecten daarvan. Een onderwerp waar in arctische gebieden veel over te vertellen valt.

Volgende zomer gaat Leen met jullie aan boord van het schip om Groenland te verkennen, waar ze graag haar kennis en ervaring over de fauna en flora met jullie deelt. We ontdekken prachtige vergezichten, gigantische ijsbergen, indrukwekkende fjorden en maken kennis met de plaatselijke cultuur. Het impressionante zeeleven trachten we zoveel mogelijk mee te pikken. Typische arctische soorten zoals poolvossen, walrussen en rendieren, Groenlandse walvis en diverse robben, … staan op de verlanglijst. Eveneens hebben we aandacht voor de sneeuwspecialisten onder de vogels en kunnen we ons vergapen aan rosse franjepoten, ijsduikers, burgemeesters (een volledig witte meeuwensoort), ijsgorzen, eidereenden en sneeuwuilen.

Daarnaast vertelt Leen jullie op deze Groenland reis graag meer over de boeiende interactie tussen natuur, klimaat en mens. Welke gevolgen heeft klimaatsverandering op de omgeving, op landschappen, en op ecosystemen? Hoe worden gletsjers gevormd? Hoe overleven grote zoogdieren in een koud, onherbergzaam gebied als Groenland?

Leen kijkt alvast uit naar een gezellige en comfortabele reis, met kennis en weetjes op maat van uw interesse. Ze staat er dan ook op dat je met een berg verhalen en unieke ervaringen huiswaarts keert!

Film

Informatie

REISPERIODE: 10.07 tot 21.07.18
DUUR: 12 dagen / 11 nachten – DEZE REIS IS VOLZET
PRIJS: Vanaf € 4.995 pp
ACCOMMODATIE: Expeditieschip MS Fram
FORMULE: Volpension
REISCODE: CENFRGRE1803

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Voor deze reis is een internationaal paspoort vereist.
 • 5% korting indien u reeds gereisd heeft met Hurtigruten (min. 3 nachten)

Wij zijn altijd zeer tevreden geweest met de dienstverlening van Nordic Info en eerder Bureau Skandinavia. Ten bewijze: we hebben inmiddels zes reizen via deze organisaties geboekt. Drie maal een reis met Hurtigruten, tweemaal in verbinding met een reis per huurauto door Noorwegen, en tweemaal met de treinreis van Bergen naar Oslo, waarbij uw organisatie de accommodatie heeft geboekt, maar wij zelf de route hebben uitgestippeld (een groot deel van het plezier van de reis!), eenmal een expeditiereis met Fram naar Spitsbergen, nu dus IJsland en voor 2014 alweer een reis naar Groenland.

Fam. Freudenstein

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid