Avontuurlijk IJsland:
trektocht en autorondreis

Algemene info

Avontuurlijk IJsland: trektocht en autorondreis

Deze unieke kampeerreis hebben we speciaal uitgetekend voor wie het pure IJsland wil beleven. Gedurende een 5-daagse trekking worden alle zintuigen geprikkeld door de buitenaardse landschappen langs het pad van de warme bronnen: de Laugavegur.

Het Fjallabak Nature Reserve is een onwezenlijk decor waarin je je nietig voelt en geconfronteerd wordt met de vele facetten van Moeder Natuur. Je wandelt zowel door sprookjesachtige taferelen als gekwelde landschappen die niet zouden misstaan in een film over het begin der tijden, een ‘once in a lifetime’ ervaring.

Zelfs voor ons IJslandteam, met jarenlange ervaring, blijft deze tocht verbluffend.

Op het einde van de trekking staat een huurwagen klaar om verder te reizen rond het eiland.

Hoewel we naast de trekking ook een dag-aan-dag routeboek voorzien voor het vervolg van de reis met mogelijke wandelingen, mooie stops, verschillende bezoeken en de kampeerplaatsen, heb je de mogelijkheid om de route zelf aan te passen.

Wij zetten je alvast op weg met het benodigde lichtgewicht kampeermateriaal en een uitgebalanceerd voedselpakket voor de trektocht, aangepast aan onze Vlaamse normen. Je moet dus geen tijd verspillen met aankopen doen.

Een extra troef bij NORDIC!
Bagage die je tijdens de trekking niet nodig hebt, kan achterblijven te Reykjavík en wordt samen met de huurwagen afgeleverd op het einde van de trekking.

Dag per dag

Dag 1: lijnvlucht Brussel – Keflavík
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Keflavík word je naar jouw hotel gebracht in het centrum van Reykjavik. Het kampeermateriaal en het voedselpakket worden overhandigd.

Dag 2: bus naar Landmannalaugar
Per bus naar het Fjallabak Nature Reserve. Eerst langs de flanken van de Hekla vulkaan en nadien dwars door de wildernis. Rond de middag bereik je de vallei van Landmannalaugar omringd door de kleurrijke bergen die deze geïsoleerde locatie zo uitzonderlijk maken.

Dag 3-5: Hrafntinnusker – Hvanngil – Emstrur
De 4-daagse trektocht start met een korte klim naar het lavaveld boven Landmannalaugar. Het pad  loopt gedurende 2 dagen stijgend verder via het plateau van Htafntinnusker naar de rand van het Zwanenmeer, Álftavatn.
Nadien daalt de trail in 2 dagen tot Þórsmörk. Onderweg is het genieten. Pastelkleurige bergen, stoomzuilen, dampende zwavelpoelen, erosiegeulen, canyons, zwarte aswoestijnen met eilanden van groen bemoste bergen, een imponerende eenzaamheid en stilte,…

(wandeltijden/hoogteverschillen: dag 3: 6u/+490 m, dag 4: 6u/-470 m, dag 5: 5u/-40 m)

Dag 6: Þórsmörk
Ook tijdens het laatste traject van de trekking verandert het landschap. De omgeving wordt terug groener. Þórsmörk, het ‘Woud van Thor’ is het eindpunt aan de noordzijde van de Mýrdalsgletsjer.

(wandeltijd/hoogteverschil: 6u/-300 m)

Dag 7-8: de Zuidkust
Vanuit Þórsmörk word je naar Hvolsvöllur gebracht waar de huurwagen en de achtergebleven  bagage overhandigd wordt.

In twee dagen verken je de zuidkust tussen de Seljalands-waterval en het Skaftafell N.P., een langgerekt lint van donderende watermuren, zwarte zandstranden afgeboord met basaltzuilen, lavavelden bedekt met eeuwenoud mos, fossiele eilanden, spoelvlaktes, gletsjertongen en verschillende wandelopties.

[facultatief: gletsjerwandeling – € 90/pers.]

Dag 9: de Oostfjorden
Iets verder naar het oosten scheuren kolossale ijsbrokken zich los van Europa’s grootste gletsjer om in de ijsmeren van Fjallsárlón en Jökulsárlón, na duizenden jaren, herleid te worden tot hun oorspronkelijke staat.

Van zodra je het ijs achterlaat, kom je in het fjordengebied terecht. De weg slingert zich langs mooie kusten naar omhoog tot in Egilsstaðir.

[facultatief: zodiactocht op Jökulsárlón – € 80/pers.]

Dag 10-11: Mývatn
Rondom het Mývatn meer is de aardkorst extreem dun. De energie die vanuit de hotspot onder het eiland een uitweg zoekt, zorgde hier voor uitzonderlijke fenomenen en doet dat vandaag nog altijd.

Kokende modderpoelen, warmwaterrivieren, azuurblauwe kratermeren, enorme askraters, explosiekraters, dreigende lavavelden, Europas’s krachtigste waterval, Europa’s meest sierlijke waterval,… het is er allemaal.

[facultatief: walvistocht – prijs: ca. € 80/pers.]

Dag 12: er was eens
Via Akureyri bereikt u de bergen en gletsjerdalen van het Trollen Schiereiland. Hier ben je op slechts 40 km van de poolcirkel. Het gebied voor de kust was ooit een van ’s werelds meest visrijke zeeën. Tegenwoordig getuigt alleen het haringmuseum nog van deze glorieperiode.

Dag 13: het drakeneiland
via een vergeten kustroute naar de ‘drakenrots’. Ze doet dienst als een soort toegangspoort tot het gebied. Mits wat geluk ziet u zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van de jacht.

Dag 14: de Walvisbaai
Naar Reykjavík via de beruchte Walvisbaai waar je een laatste keer de natuur intrekt voor een avontuurlijke wandeling of je kiest voor de ‘golden circle’  en de klassieke hoogtepunten van het eiland.

Inleveren van het kampeermateriaal en hotelovernachting in het centrum van de stad.

Dag 15: Keflavík – Brussel
Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

Prijzen
PRIJS PER PERSOON
2 pers. /
wagen type B
3 pers. /
wagen type N
4 pers. /
wagen type N
01.07. t.e.m. 19.08.2019 € 2.770 € 2.590 € 2.360
20.08. t.e.m. 31.08.2019 € 2.510 € 2.400 € 2.215
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen:

 • heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit Brussel
 • luchthaventaks
 • alle transfers ter plaatse, behalve de taxirit vanaf het hotel naar het busstation te Reykjavík (ca. € 18)
 • 2 nachten te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair & ontbijt
 • kampeergelden langs de Laugavegur trekking
 • kampeermateriaal (2 pers. tent, 2 slaapmatjes en kookmateriaal)
 • voedselpakket vanaf lunch dag 2 tot lunch dag 7
 • huurwagen volgens het programma, onbeperkt aantal km’s, CDW-omniumverzekering met eigen risico van ca. € 1.620, incl. 2e chauffeur
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig en gedetailleerd routeboek, trekkingskaart, praktische info en Dominicus reishandboek

Niet inbegrepen:

 • slaapzak
 • overige maaltijden
 • overige kampeergelden (ca. € 10 p.p./nacht)
 • brandstof huurwagen
 • het bedrag ‘eigen risico’ kan verlaagd worden naar ca. € 410 of volledig worden afgekocht (zie tabblad huurwagens)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen:

 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
 • Momenteel is er nog onduidelijkheid of er al dan niet een natuurpas (of andere) zal worden ingevoerd voor iedereen die rondreist op IJsland. We houden u op de hoogte via onze website.
Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE WAGENTYPES BIJ RONDREIZEN MET GEWONE HUURWAGEN.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. B Volkswagen Golf of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage3
Cat. N Skoda Octavia Break of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-aantal-personen1IJsland-huurwagen-bagage4IJsland-huurwagen-bagage1

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een wagen is 20 jaar (23 jaar voor 4×4 wagens) waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag varieert naargelang het type huurwagen tussen € 1.620 (Cat A, B, N) en € 3.100 (alle andere categorieën).
  Tegen een supplement van respectievelijk € 16 en € 26 per dag kan de franchise worden verlaagd naar respectievelijk
  € 410 en € 750. Of de franchise kan volledig afgekocht worden tegen een supplement van €30 en € 44 per dag.
 • in tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt.
 • een verzekering tegen as- en zandstormen kan worden afgesloten aan € 12 of € 16 per dag. De minimum franchise van € 210 wordt bij dergelijke schade altijd aangerekend.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 28 per bijkomende chauffeur.
 • huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.
 • de wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • de bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.
Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.07. tot 31.08.19
DUUR: 15 dagen / 14 nachten – individuele trekking + rondreis
PRIJS: vanaf € 2.510 p.p. op basis van 2 personen
FORMULE:  kamperen
ACCOMMODATIE: tent

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Omwille van de trajecten door het binnenland kan deze reis enkel maar worden uitgevoerd vanaf juli tot eind augustus.
 • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel (Zaventem) van midden mei tot begin oktober.
 • Tijdens deze reis is kaart en kompas kunnen lezen noodzakelijk. Daarom krijg je van ons alvast het ZAKBOEK KAART, KOMPAS, GPS.
  Een handig boekje om je vlot en snel te leren oriënteren.

   

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid