Van de Botnische Golf tot Lofoten

Algemene info
Botnische-golf-tot-lofoten

Van de Botnische Golf tot Lofoten

Op deze reis maakt u kennis met unieke verblijven, unieke landschappen en unieke excursies! U combineert op 1 reis Zweeds Lapland, het Zweedse hooggebergte en de magische Lofoten: de mooiste eilandenarchipel van Noorwegen. U reist van het vlakke Zweden nabij de Botnische Golf door het Zweedse hooggebergte naar een Alpien berglandschap in zee gelegen. Daarenboven combineert u het Treehotel en het ICEHOTEL met een rorbu of typische vissershut op Lofoten. Dit alles wordt nog extra mooi ingevuld met een aantal optionele typische activiteiten.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Treehotel
 • ICEHOTEL
 • Zweedse hooggebergte
 • Lofoten
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Luleå
Vlucht met Scandinavian Airlines van Brussel naar Luleå via Stockholm. Meteen na aankomst staat uw transfer klaar richting het unieke Treehotel van Zweden. Deze transfer is een gegidste transfer zodat u meteen ook alles te weten komt over Zweeds Lapland en de regio van Luleå tot Harads! U heeft de keuze uit 6 verschillende kamers: elke kamer werd ontworpen door architecten met zin voor design. Elke kamer is een kunstwerk, hoog in de bomen gebouwd. U kan zich dit het beste voorstellen als een luxueuze boomhut in hedendaags design. U verblijft hier 1 nacht op basis van kamer en ontbijt. Indien u graag een extra nacht in het Treehotel verblijft zorgen wij voor een aangepaste offerte en heeft u ook de tijd om aan een of meerdere excursies deel te nemen.

U heeft de keuze uit een van onderstaande kamers:

 • The Cabin
 • The Bird’s Nest
 • The UFO
 • The Mirrorcube
 • The Blue Cone
 • Dragonfly (mits toeslag)

Dag 2: Naar het ICEHOTEL
U begint de dag met een heerlijk ontbijt en vervolgens heeft u een transfer naar het treinstation van Boden waar u de trein neemt naar de mijnstad Kiruna. Dit wordt beslist geen saaie rit. U rijdt door adembenemende landschappen met besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte vlaktes vol ijs en langgerekte dicht gevroren meren. Af en toe stopt de trein in een klein station om na finaal 3,5 u aan te komen in Kiruna. Transfer per bus naar het ICEHOTEL van Jukkasjärvi en check-in in de warme accommodatie. U overnacht de komende nacht in een Nordic Hotel Chalet met douche en toilet. U start meteen met een korte rondleiding in het ICEHOTEL en krijgt de nodige informatie over het slapen, de bar, de kapel en het bezichtigen van de ijssculpturen. Een bezoek aan de Absolut Icebar is alvast niet te missen en een van de hoogtepunten van het ICEHOTEL. U kan eventueel al deelnemen aan een van de optionele excursies.

Dag 3: Vrije dag en overnachting in het ICEHOTEL
Vandaag heeft u de dag vrij om te genieten van een van de optionele excursies nabij het ICEHOTEL. Het is zeker aan te raden een aantal excursies op voorhand te boeken. Zo bent u zeker van uw plaats wat ontgoochelingen ter plaatse kan vermijden.

Zie alvast het tabblad “Excursies” als leidraad bij het maken van een keuze:

 • Sneeuwscootersafari’s
 • Paardrijtochten
 • Hondensledetochten
 • Rendiersledetochten
 • Langlaufen
 • Sneeuwschoenwandelen
 • Cursus ijssculpturen

U kunt ook nog een bezoek brengen aan de shop van het ICEHOTEL of het dorpje van Jukkasjärvi zelf. Dit ligt op wandelafstand van het ICEHOTEL. Hier moet u zeker een bezoek brengen aan de houten kerk die dateert van 1607: een typisch bouwwerk van die tijd.

Uiteraard kan u ook facultatief een bezoek brengen aan het centrum van Kiruna met zijn houten kerkje, stadhuis en gezellige straten. Alles in deze stad draait, net zoals in de omliggende steden, om de mijnen. Een geleid bezoek (facultatief) met Engelstalige gids zal beslist de moeite zijn. De mijn heeft een diepte tot 1.000m onder de zeespiegel en tijdens de rondleiding kan u een beter beeld krijgen dan deze mijn. Wist u dat Zweden met deze mijn 1% van alle ijzererts wereldwijd in handen heeft?
In deze mijn wordt ijzererts ontgonnen van hoge kwaliteit wat maakt dat bekende autoconstructeurs zoals Audi en BMW hier trouwe klant zijn. Bij de lokale toeristische dienst kan u deze rondleiding met een Engelstalige gids (min. 15 deelnemers, duur: 4u, transfers inclusief) boeken. Er is een bezoekerscentrum op 540m diepte waar u een aantal machines kan bezichtigen en u krijgt ook een videopresentatie te zien.

Tegen de avond bereidt u zich voor op de overnachting in het ICEHOTEL. U ontvangt een thermische slaapzak en een muts en brengt vervolgens de nacht door in een bed van ijs en sneeuw voorzien van rendiervellen. Dit wordt een onvergetelijke nacht en belevenis!

Dag 4: Jukkasjärvi naar Narvik
U wordt gewekt met warm bessensap aan uw ijsbed. Nadien kunt u genieten van een deugddoende warme sauna of douche en heeft u een Scandinavisch ontbijtbuffet. Naargelang het vertrekuur van de trein naar Narvik kan u ter plaatse nog genieten van een optionele excursie of lunch gevolgd door een bustransfer naar het station van Kiruna. Om 10u29 of om 14u39 neemt u dan de trein door het Zweedse hooggebergte naar Narvik. Deze 4,5u durende treinrit brengt u langs besneeuwde toppen en ijslandschappen tot de oevers van het bevroren meer van Torneträsk en verder door tot het ski- en sneeuwparadijs Björkliden en over de bergen heen naar Narvik. Hier verblijft u in het nieuwe en prachtige Scandic hotel.

Dag 5: Over de bergen en langs de fjorden naar Lofoten
U heeft nog even de tijd om de mijnstad Narvik te ontdekken. U pikt vervolgens op een paar 100 van het treinstation de huurwagen op en u begeeft zich meteen richting mooiste eilandenarchipel van Noorwegen: de Lofoten. U verblijft hier de komende 3 nachten in een typische rorbu in kamer ontbijt.

Dag 6 en 7: Ontdekking van Lofoten
Al meteen de volgende ochtend zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. Rij langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. Ontdek de vissersdorpjes Henningsvær en Nusfjord. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen.

Dag 8: Bezoek Svolvær en Noord-Lofoten
Vandaag verlaat u deze prachtige locatie. In de voormiddag kan u er nog even op uit trekken in het sfeervolle stadje Svolvær, langs het water gelegen met zijn roodhouten vissershuisjes en vele bezienswaardigheden. U kan bvb. de ijsscuplturen bezoeken. Verder via Noord Lofoten rijdt u naar Harstad voor een verblijf met ontbijt en een licht avondmaal in Clarion Collection Hotel Arcticus.

Dag 9: Vlucht terug
U ontbijt nog in het hotel waarna u naar de luchthaven van Evenes rijdt om de huurwagen in te leveren. Via een mooie kustweg komt u in Evenes aan waar u afscheid neemt van de mooiste eilanden van Noorwegen en uw vlucht naar huis (via Oslo) begint.

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
06.01.19 tot 18.01.19
01.03.19 tot 31.03.19
19.01.19 tot 28.02.19
2 volw. – dubbel kamer (huurwagen cat. B) € 2.095 € 2.225
3 volw. – triple kamer (huurwagen cat. G) € 1.825 € 1.895
4 volw. – 2x dubbel kamer (huurwagen cat. H) € 1.895 € 2.025
HUURWAGEN
Cat. B Type Toyota Yaris of gelijkaardig
Cat. G Type Ford Focus STW of gelijkaardig
Cat. H Type VW Passat STW of gelijkaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Stockholm-Luleå en Evenes- Oslo-Brussel in klasse L
 • Luchthaventaksen (€ 68)
 • Alle transfers bij het Treehotel en het ICEHOTEL
 • 1 nacht in een kamer van het Treehotel met ontbijt
 • 1 nacht in een Nordic Chalet van het ICEHOTEL met ontbijt
 • 1 nacht in een ijskamer van het ICEHOTEL met ontbijt
 • 3 nachten in een typische rorbu met ontbijt
 • 2 nachten in hotels te Narvik en Harstad
 • Treinritten van Boden-Kiruna en Kiruna-Narvik in 2e klasse
 • Huurwagen met omnium verzekering met franchise in de vermelde categorie (upgrade mogelijk)
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele excursies.
 • Upgrades in het Treehotel of ICEHOTEL.
 • Via uw kredietkaart is ter plaatse voor de one way verhuur van de huurwagen een kost te betalen van ongeveer 1.430 NOK + 25% taks (ong. € 200), richtprijs 2018.

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • Kamerverdelingen indien u met 4 personen reist: 2x dubbel kamer in Treehotel, ICEHOTEL, Narvik en Harstad; 1x rorbu met twee slaapkamers en twee badkamers in Svolvaer.
 • Voor de overnachting in de koude accommodatie dient u zelf thermisch ondergoed te voorzien!
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht, …

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Treehotel

Bij het beroemde Treehotel hoort Britta’s Pensionat dat geopend is voor de gasten van het Treehotel. Het ontbijt, de lunch en het avondmaal worden hier geserveerd in een authentieke omgeving van de jaren ’30 tot ‘60. Er is een restaurant, een bar en enkele gezellige zitruimtes waar u helemaal tot rust kan komen. Koffie en thee staan hier steeds klaar.

Bij aankomst in het Treehotel, gaat u eerst langs in Britta’s Pensionat; nadien kan u een korte wandeling aanvatten door de adembenemende natuur naar uw boomverblijf. Het is aan te raden een deel van de bagage te laten staan in het “Pensionat” en slechts het nodige mee te nemen naar uw boomverblijf. Indien nodig kan u een rugzak van het Treehotel gebruiken voor de bagage die naar de boomhut gaat.

Alle boomhutten zijn van een zeer degelijke kwaliteit. Bij het Treehotel kiest u voor een toplocatie met een van de meest unieke accommodatietypes in Lapland, en zelfs ter wereld!

The Cabin

De locatie van deze boomkamer was gebaseerd op het idee van het creëren van een platform hoog op een heuvel met uitzicht op de vallei van de Luleå rivier. U kan de hut vanaf bereiken via een horizontale brug tussen de bomen. De kamer hangt een beetje onder het bladerdek van de bomen, deels om het visueel te verkleinen en deels om de boomkamer haar eigen aangepaste look te geven.

“The Cabin” is als een capsule, een rechthoekig voorwerp tussen de bomen. De kamer is 24m² groot en is geschikt voor twee personen. Vanuit het tweepersoonsbed heeft u een magnifiek uitzicht. Er is ook een badkamer met een toilet en een lavabo. Het dak van de boomhut is eveneens een terras.

U kan de gemeenschappelijke douches in het saunagebouw gebruiken. Deze liggen op wandelafstand van alle boomhutten.

Zweden-Treehotel-The-Cabin-1Zweden-Treehotel-The-Cabin-2

The Bird’s Nest

Opmerkelijk aan The Bird’s Nest zijn de tegenstellingen tussen de buiten- en binnenkant. De buitenkant van deze boomkamer is het nest van een reusachtige vogel.

Het interieur daarentegen is strak en exclusief. Het is een ruime kamer waar een gezin met twee kinderen comfortabel kan verblijven. De muren zijn bekleed met houten panelen en de ramen verdwijnen haast in het netwerk van takken aan de buitenkant. De kamer is 17m² en een dubbel bed en een stapelbed, een badkamer met een toilet en een lavabo. U betreedt deze kamer met de hulp van een intrekbare trap.

U kan de gemeenschappelijke douches in het saunagebouw gebruiken. Deze liggen op wandelafstand van alle boomhutten.

Zweden-Treehotel-Birds-Nest-1Zweden-Treehotel-Birds-Nest-2

The UFO

De kamer is opgebouwd uit duurzaam materiaal. Het interieur geeft de kamer een moderne en comfortabele look. De UFO is geschikt voor 5 personen, nl. 2 volwassenen in een tweepersoonsbed en 3 kinderen in aparte bedden. Er is eveneens een badkamer met een toilet en een lavabo en een leefruimte. 30m² is alles wat u nodig heeft voor een comfortabel, jeugdig verblijf. Dit is de meest favoriete kamer voor gezinnen die met kinderen reizen.

U kan de gemeenschappelijke douches in het saunagebouw gebruiken. Deze liggen op wandelafstand van alle boomhutten.

Zweden-Treehotel-The-UFO-1 Zweden-Treehotel-The-UFO-2

The Mirrorcube

De Mirrorcube is een exclusieve kamer tussen de bomen, gecamoufleerd door spiegelwanden die hun omgeving weerspiegelen. De afmetingen zijn 4 x 4 x 4 meter. De basis bestaat uit een aluminium kader rond de boomstam en de muren zijn bedekt met reflecterende glazen. Om te voorkomen dat vogels in de spiegelwanden zouden vliegen, zijn de wanden bekleed met een infraroodfilm. De kleur is onzichtbaar voor de mens, maar zichtbaar voor de vogels.

Het interieur is gemaakt van multiplex met een berken oppervlak. De zes ramen bieden een prachtig panoramisch uitzicht. De Mirrorcube is een uitstekende accommodatie voor twee personen en heeft een tweepersoonsbed, een badkamer met een toilet en een lavabo en een dakterras. Een 12 meter lange brug leidt u naar de boomkamer.

U kan de gemeenschappelijke douches in het saunagebouw gebruiken. Deze liggen op wandelafstand van alle boomhutten.

Zweden-Treehotel--Mirrorcube-1Zweden-Treehotel-Mirrorcube-2

The Blue Cone

De Blue Cone is gebaseerd op eenvoud en toegankelijkheid, zowel op het vlak van materiaal als design. De kamer heeft een traditionele houten structuur met drie verankeringen in de grond om een gevoel van hoogte en lichtheid te creëren, evenals stabiliteit.

U krijgt toegang tot de kamer via een brug. De brug is eveneens geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. De buitenkant bestaat uit gelamineerd berkenhout en het interieur uit hout. Deze boomkamer is 22m² en heeft vier bedden, een badkamer met een toilet en een lavabo. Ondanks de naam is het verblijf niet blauw maar rood gekleurd.

U kan de gemeenschappelijke douches in het saunagebouw gebruiken. Deze liggen op wandelafstand van alle boomhutten.

Zweden-Treehotel--Blue-Cone-1Zweden-Treehotel-Blue-Cone-2

Dragonfly

Met z’n 52 m² en een gewicht van 22 ton is de Dragonfly zonder enige twijfel een indrukwekkende kamer. Deze unieke accommodatie kan zowel dienst doen als kleine conferentieruimte en als leefruimte.

Een 15 meter lange weg brengt u naar de Dragonfly, waar de grote panoramische ramen u een prachtig uitzicht over de vallei bieden. Het is gebouwd uit hout, met een buitenkant van metalen platen die roestbruin verkleurden en zo mooi opgaan in het dennenbos. Het design en spectaculaire interieur zijn van de hand van Rintala Eggertsson Architects.

Deze boomkamer beschikt over twee slaapkamers (eentje met een dubbel bed en eentje met twee single bedden). U heeft er een ruimte tafel en een badkamer met toilet, lavabo en douche. De ruimte is ideaal voor 2 koppels of een gezin van vier.

Zweden-Treehotel-Dragonfly

Excursies Treehotel

ALGEMEEN:

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van het Treehotel. Hou rekening met onderstaande info:

 • Prijzen per persoon.
 • Minimum 2 personen per excursie, tenzij anders vermeld.
 • Sneeuwscooterexcursies:
  • Verzekering voor de scooter met eigen risico.
  • Om eens scooter te besturen, dient u minstens 18 jaar oud en in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn.
  • Steeds 2 personen per scooter. Single gebruik kan voor bepaalde excursies mits het betalen van een toeslag.
 • Hondensledetochten:
  • Steeds 2 personen per slede. Single gebruik kan voor bepaalde excursies mits het betalen van een toeslag.
  • De gids beslist steeds ter plaatse of personen in staat zijn de slede zelf te besturen. Dit geldt voor tieners en voor volwassenen.
 • Gebruik van thermische uitrusting is inbegrepen in de activiteiten waar nodig.
 • Professionele, Engelstalige begeleiding.
 • De excursies worden gepland in samenspraak met het Treehotel. Wanneer u een keuze gemaakt heeft, geven wij dit door aan het hotel en bekijken zij hoe deze het best ingepland kunnen worden in uw verblijf.

Wellness

Treesauna – EXCTRE04

Gedurende 2 uur kan u privé gebruik maken van de boomsauna. U krijgt ter plaatse een handdoek, badjas, zeep en shampoo.

 • Prijzen: € 11 pp / kind 3-12j € 5 pp
 • Periode: heel het jaar door
 • Duur: 2 uur
 • Inbegrepen: handdoek, badjas, zeep en shampoo, 2u privaat gebruik van de Treesauna

Relax package: sauna & jacuzzi – EXCTRE07

Relax arrangement sauna en jacuzzi gedurende 2 uur. Inbegrepen: handdoek, badjas, zeep, shampoo, koude dranken bier/cider, lokale hapjes.

 • Prijzen: € 71 pp / kind 3-12j € 33 pp
 • Periode: heel het jaar door
 • Duur: 2 uur
 • Inbegrepen: handdoek, badjas, zeep en shampoo, koude dranken bier/cider, lokale hapjes 2u privaat gebruik van de sauna en de jacuzzi

Husky’s & scooters

Tocht met de slede – EXCTRE05

Een tocht met hond en slee door de ongerepte bossen en over de bevroren rivier biedt een schitterende en onvergetelijke ervaring. U bevindt zich te midden van de natuur samen met uw viervoeter vrienden. De tocht begint bij het Treehotel waar de gids u zal voorzien van warme kleding, handschoenen en een muts.

Na een briefing en instructies voor het zitten op de slede, is het tijd om te gaan! Na een uur sleeën, zal u pauzeren om te genieten van een warm drankje in de prachtige wildernis voordat u terugkeert naar het Treehotel. U bestuurt tijdens deze activiteit de slede niet zelf.

 • Prijzen: € 235 pp / kind 7-12j € 118 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 2 uur (3,5 à 4u inclusief transfers)
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 4 personen per slede, warme kleding en warme dranken.

Huskysafari – EXCTRE08

Een tocht met hond en slee door de ongerepte bossen en over de bevroren rivier biedt een schitterende en onvergetelijke ervaring. U bevindt zich te midden van de natuur samen met uw viervoeter vrienden. De tocht begint bij het Treehotel waar de gids u zal voorzien van warme kleding, handschoenen en een muts.

 • Prijzen: € 270 pp / kind 7-12j € 135 pp
 • Single supplement hondenslede: € 35 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 2 uur (3,5 à 4u inclusief transfers)
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, warme kleding en warme dranken
 • Minimum leeftijd om een hondenslede te besturen is 14 jaar. De gids beslist ter plaatse of de personen in staat zijn de slede zelf te besturen.

Dagtocht met de hondenslede – EXCTRE06

Dompel uzelf helemaal onder in de kust van het mennen van een hondenslede. U trekt er met uw eigen team en de gids op uit voor een langer tocht. Er wordt onderweg gestopt voor een gezellige wildernislunch bij een kampvuur.

 • Prijzen: € 585 pp (door de duur van de activiteit enkel mogelijk voor volwassenen)
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5-6 uur (7 à 8u inclusief transfers)
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 1 persoon per slede, warme kleding, warme dranken en wildernislunch.

Sneeuwscootersafari – EXCTRE01

Een sneeuwscootersafari door het uitgestrekte winterlandschap is beslist een unieke en spannende ervaring. Deze rit start en eindigt onder begeleiding van ervaren gidsen nabij het Treehotel.

 • Prijzen: € 180 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 65 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 2,5 uur
 • Inbegrepen: ervaren gids, 2 personen per scooter, thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken.

Dagtocht met de sneeuwscooter – EXCTRE09

Rij doorheen het beboste landschap, door moerasgebieden, over bevroren meren en langsheen met sneeuw bedekte bomen. Onderweg wordt gestopt voor een wildernislunch aan een kampvuur.

 • Prijzen: € 360 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 65 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 à 6 uur
 • Inbegrepen: ervaren gids, 2 personen per scooter, thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken, wildernislunch.

Op zoek naar het noorderlicht – EXCTRE03

De gids neemt u mee in de slede achter z’n sneeuwscooter op zoek naar het mysterieuze noorderlicht. Geniet van deze avondlijke tocht en een warm drankje tijdens een korte stop.

 • Prijzen: € 180 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 2,5 uur
 • Inbegrepen: ervaren gids, 2 personen per scooter, thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken.

Andere activiteiten

Sneeuwschoenwandeling

U bindt een paar sneeuwschoenen aan en gaat met de gids op pad doorheen de prachtige natuur aan het Treehotel. Samen wandelt u naar een uitzichtpunt. De gids vertelt u graag meer over de lokale fauna en flora.

Wandeling van 3 uur – EXCTRE10

 • Prijzen: € 195 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 3 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, sneeuwschoenen, warme kleding en Zweedse fika (koffie en lekkernijen)
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

Wandeling van 5 uur – EXCTRE02

 • Prijzen: € 255 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, sneeuwschoenen, warme kleding en wildernislunch
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

IJsvissen – EXCTRE11

De gids neemt u mee naar een van de duizenden bevroren meren in Zweden. Daar kan u uw geluk beproeven tijdens het ijsvissen.

 • Prijzen: € 210 pp / kind 7-12j € 110 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, sneeuwschoenen, warme kleding en warm drankje
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

IJsvissen & sneeuwschoenen – EXCTRE12

Op sneeuwschoenen of langlauflatten begeeft u zich naar een nabijgelegen meer. Onderweg zal de gids u meer vertellen over de fauna en de flora. Wie weet spot u wel dieren. Lunch wordt bereid op een kampvuur. Na de lunch krijgt u de kans om het ijsvissen uit te proberen.

 • Prijzen: € 255 pp / kind 7-12j € 130 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en lunch
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

Langlaufen

Langlaufen is dé sport in Scandinavië. Op langlaufski’s kan u zich heel gemakkelijk voortbewegen doorheen de uitgestrekte Zweedse natuur. U kan kiezen voor een 3 of voor een 5 uur durende excursie.

Wandeling van 3 uur – EXCTRE13

 • Prijzen: € 195 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 3 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en Zweedse fika (koffie en lekkernijen)
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

Wandeling van 5 uur – EXCTRE14

 • Prijzen: € 260 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en wildernislunch
 • Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

Dagtrip met een kijkje in de Sami-cultuur – EXCTRE15

Breng een bezoek aan Lars Eriksson die met zijn familie al zijn hele leven in het afgelegen Flakaberg woont. Reeds 7 generaties lang verblijft deze Sami-familie in deze regio. Lars brengt u graag meer bij over hun cultuur en over hun leven. Annette, de vrouw van Lars, serveert een heerlijke lunch in hun blokhut. Op de terugkeer wordt er even gestopt aan de poolcirkel.

 • Prijzen: € 325 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, lunch en niet-alcoholische dranken

Fatbike – EXCTRE16

Tijdens de wintermaanden kan u met de fatbikes gaan waar u in de zomermaanden niet kan gaan: over bevroren meren en rivieren, de open velden, … Wie weet spot u wel een eland tijdens uw tocht.

 • Prijzen: € 195 pp
 • Periode: 01.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Duur: +/- 3 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, fietshelm, drankje en snack.
 • Opmerking: minimum leeftijd 16 jaar
IJshotel

Algemeen en ligging: het enige echte ijshotel ligt in het dorpje Jukkasjärvi, 20 kilometer ten oosten van Kiruna in het Zweedse gedeelte van Lapland en op ongeveer 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel.

Faciliteiten klassieke ijshotel: elk jaar wordt het ijshotel vanaf oktober opnieuw gebouwd en ziet het er anders uit. Wel is er steeds een koude receptie, een centrale gang, prachtige ijssculpturen, de unieke Icebar, een sauna en een ijskapel. Binnenin ligt de temperatuur altijd rond -5 graden terwijl het buiten veel kouder kan worden. Het hotel heeft een warme receptie, restaurant, een winkel en een omkleedruimte met sanitair en verschillende sauna’s. Je kan verblijven in het hotel (Nordic Hotel Chalet) of het echt ijshotel waar je keuze hebt tussen kamers en suites.

Faciliteiten ICEHOTEL 365: dit is een totaal nieuw en uniek concept! Het ICEHOTEL 365 zal vanaf 1 november 2016 haar deuren openen. U zal hier winter én zomer kunnen verblijven in een ijshotel. Er wordt een speciale structuur gebouwd waarin het nieuwe ijshotel gebouwd zal worden. De middernachtzon zal tijdens de zomermaanden dit deel van het ijshotel koelhouden. Alles zal namelijk draaien op groene zonne-energie.

Bouw klassieke ijshotel: elk jaar wordt in het kleine dorpje Jukkasjärvi vanaf midden november het unieke 5500 m2 grote ijshotel opgebouwd. Ook voor het komende winterseizoen zullen een dertigtal ijskunstenaars van overal ter wereld het enorme ijs- en sneeuwpaleis met niet minder dan 60 kamers opnieuw creëren. Je kunt het ijshotel overdag bezoeken of er overnachten in een warme knusse slaapzak bij temperaturen van -5 tot -8 °C. In en rond het ijshotel valt er heel wat te beleven. Zo kun je zelf een ijssculptuur proberen te maken of onder begeleiding van een gids het magische noorderlicht gaan aanschouwen. Een jaar op voorhand wanneer de Torne-rivier bedekt is met een 60 cm. dikke ijsmassa is worden met grote ijszagen blokken tot wel 2 ton uit de rivier gezaagd en bewaard in een gigantische vriesruimte. Het jaar nadien wordt dit ijs dan gebruikt voor de bouw van het enige echt ICEHOTEL.

Oorsprong: het ontstaan van het ijshotel is terug te vinden in de winter van 1990 toen vooral Japanse kunstenaars hun ijssculpturen tentoonstelden in Jukkasjärvi. Dit was voor enkele bezoekers de aanleiding om te overnachten in een iglo op de Torne-rivier. Het heerlijke slapen op warme rendierhuiden in combinatie met de koude omgeving in en rond de iglo bleek het unieke recept te zijn voor de uitbouw van een ijshotel. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de beroemdste en grootste ijshotels ter wereld.

“warme” kamers:

 • Kaamos (28m²): deze kamers beschikken over twee bedden, een zitruimte en een badkamer. Ze werden ondergebracht per 6 of 8 kamers in een houten gebouw.
 • Kaamos superior (28m²): deze kamers beschikken over twee bedden, een zitruimte en een badkamer en worden tijdens de zomer van 2018 gerenoveerd. Ze werden ondergebracht per 6 of 8 kamers in een houten gebouw.
 • Nordic chalet (33m²): deze appartementjes hebben twee slaapkamers (dubbel bed en stapelbed), een kitchenette, een zitruimte en een badkamer.
 • Arctic chalet (33m²): deze appartementjes bieden plaats voor maximum 3 personen (kamer met een dubbel bed en kamer met een single bed). U beschikt er over een kitchenette, een zitruimte en een badkamer.

“koude” kamers:

 • IJskamer: de standaard kamers van het ICEHOTEL beschikkien over slaapplaats voor 2 of 3 personen. U kan gebruik maken van de gemeenschappelijke warme ruimte met toiletten en sauna’s voor mannen en vrouwen. Deze kamers bevinden zich in het klassieke ijshotel en worden elk jaar opnieuw opgebouwd.
 • Art suite: de Art suites bevinden zich ook in het klassieke ijshotel en hebben elk een eigen decoratief thema. Ze hebben verschillende groottes met 2 tot 4 bedden. U heeft hier een kleine, private ruimte waar u zich kan klaarmaken voor uw overnachting. U kan gebruik maken van de gemeenschappelijke warme ruimte met toiletten en sauna’s voor mannen en vrouwen.
 • Art suite 365: de Art suites 365 bevinden zich in het nieuwe gedeelte van het ijshotel dat het hele jaar rond geopend is en hebben elk een eigen decoratief thema. Ze hebben 2 bedden. U heeft hier een kleine, private ruimte waar u zich kan klaarmaken voor uw overnachting. U kan gebruik maken van de gemeenschappelijke warme ruimte met toiletten en sauna’s voor mannen en vrouwen.
 • Deluxe suite 365 en 365 Johka: top-of-the-bill zijn de deluxe suites. Elke suite is uniek en werd nooit eerder gemaakt. U beschikt er over een dubbel bed en een en-suite, verwarmde, private badkamer. U kan gebruik maken van de gemeenschappelijke warme ruimte met toiletten en sauna’s voor mannen en vrouwen.

Alle bedden in de “koude” kamers zijn gemaakt uit ijs en sneeuw met een houten frame. Dankzij een thermische slaapzak en zachte rendierenvellen blijft u altijd lekker warm. ‘s Ochtends wordt u gewekt met een warme tas bessensap en kan u genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een douche.

Zweden-ICEhotel-Jukkasjarvi (20)
Zweden-ICEhotel-Jukkasjarvi (14)

Excursies IJshotel

ALGEMEEN:

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten In Kiruna (organisatie: Kiruna Guidetur). Hou rekening met onderstaande info:

 • Prijzen per persoon.
 • Steeds minimum 2 personen! Als single kunt u aansluiten bij een groepje dat reeds geboekt heeft, zonder dat u een toeslag betaalt. Indien niemand anders de excursie boekt, kan u de excursie enkel doen als u betaalt voor 2 personen. U dient als single reiziger (of indien u met een oneven aantal personen reist) sowieso steeds een single supplement te betalen bij hondensledetochten en sneeuwscootertochten.
 • Single gebruik van hondenslede en sneeuwscooter kan mits toeslag.
 • Eigen risico bij gebruik van sneeuwscooter is SEK 8000 (ongeveer € 950).
 • De bestuurder moet minstens 18j. oud zijn en een geldig rijbewijs hebben voor voertuigen met meer dan 125cc.
 • Voor het besturen van een hondenslede is de min. leeftijd 14j. (beslissing ligt steeds bij de gids ter plaatse).
 • Gebruik van thermische uitrusting is inbegrepen in de activiteiten.
 • Begeleiding is steeds Engelstalig.

Scooters

Wildernistrip scooter – EXCKRN01

Welkom op deze adembenemende sneeuwscootertocht. De gids neemt u mee op een tour doorheen “de laatste wildernis van Europa”. Deze excursie brengt u naar het prachtige gebied rond de Torne rivier. Tijdens een pauze aan het kampvuur kan u proeven van een aantal lokale lekkernijen.

 • Prijzen: € 100 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 50 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
 • Periode: 01.12.18 – 25.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 10u
 • Duur: +/- 3,5 uur (15-30km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, snack

Sneeuwscootertocht met lunch – EXCKRN02

Na een uitgebreide uitleg door de gids start u zelf de ronkende motoren van de sneeuwscooter. Tijdens deze adembenemende tocht met de sneeuwscooter, neemt de gids u mee op een tocht langs en op de Torne rivier en doorheen het bosrijk gebied van Noord Zweden. Rijden doen we in kleine groepjes. Tijdens de pauze in aan het kampvuur geniet u van een traditionele Lapse wildernislunch.

 • Prijzen: € 110 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 55 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
 • Periode: 01.12.18 – 25.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 10u
 • Duur: +/- 5 uur (30-50km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, lunch

Lunchtour met ijsvissen – EXCKRN03

Deze gevarieerde sneeuwscootertocht toont u de mooiste plekjes van Zweeds Lapland. Het grootste deel van deze tocht rijdt u in het kielzog van de Torne rivier. De gids zoekt een leuk plekje uit waar u kan ijsvissen en waar u samen met de groep even pauzeert. Lunchen doet u aan het kampvuur in de open lucht.

 • Prijzen: € 145 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 70 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
 • Periode: 01.12.18 – 25.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 10u
 • Duur: +/- 6 uur (20-40km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, lunch

Noorderlicht spotten in het Aurora Colosseum – EXCKRN08

Met de minibus rijden we naar het noorderlicht kamp. Van hieruit rijden we in de slede achter de sneeuwscooter van de gids naar Aurora Colosseum.  Zittend op rendiervellen rond het kampvuur wachten we tot het natuurschouwspel begint. Een avondmaal is inbegrepen tijdens deze activiteit.

 • Prijzen: € 90 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 45 pp
 • Periode: 07.12.18 – 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 19u
 • Duur: +/- 4 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, avondmaal

Op jacht naar het noorderlicht per sneeuwscooter – EXCKRN06

We rijden met de sneeuwscooters door de stille duisternis en de adembenemende natuur op jacht naar het noorderlicht. We maken een stop aan een typische wildernishut waar u een aantal Lapse delicatessen kan proeven.

 • Prijzen: € 135 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 65 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 70 pp
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 18u, vanaf 25/3 om 19u
 • Duur: +/- 5 uur (15-30km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, avondmaal

Noorderlichtexcursie met overnachting – EXCKRN07

We rijden met de sneeuwscooters door de wildernis van de vallei van de Torne rivier. In het spoor van de gids gaan op zoek naar de mooiste plekjes in de buurt van de rivier. Ver weg van alle lichtvervuiling, is dit dé uitgelezen plek om het noorderlicht te spotten! Overnachten doet u in het Aurora Camp in uw eigen wildernis suite met sauna, douche en toilet. Na het ontbijt keert u terug naar de bewoonde wereld.

 • Prijzen: € 345 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 170 pp
 • Single supplement sneeuwscooter: € 60 pp
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 15u
 • Duur: +/- 20 uur (30-60km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, avondmaal, ontbijt

Husky’s

Korte huskytour – EXCJUK01

Neem plaats in de hondenslede (niet zelf te besturen) en ervaar de huilende husky’s die staan te popelen om op tocht te vertrekken. Eens onderweg geniet u van de stilte en de overdonderende sneeuwlandschappen. Koffie en sandwich bij het kampvuur inbegrepen. De gids bestuurt de huskyspan, 4 à 5 personen per slede.

 • Prijzen: € 120 pp
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 10u
 • Duur: +/- 2-3 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, snack

Hondensledetocht op zoek naar noorderlicht – EXCJUK02

In de slede van de gids gaat u op zoek naar de mooiste plaatsjes om het Noorderlicht te spotten. Eens vertrokken zal de ongekende kracht van de husky’s u verbazen, ze lijken onvermoeibaar. Rijdend doorheen de duisternis met het maanlicht dat weerkaatst op het mooie sneeuwlandschap waant u zich eventjes aan het einde van de wereld.

 • Prijzen: € 130 pp
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 17u
 • Duur: +/- 2-3 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, snack

Husky dagtocht – EXCJUK03

Uw begeleidende gids toont u graag het leven van een échte musher van dichtbij.  Deze dagtocht brengt u doorheen de laatste wildernis van Europa. Ieder team bestuurt een span van ongeveer 5 husky’s. Een traditionele warme lunch is inbegrepen.

 • Prijzen: € 185 pp
 • Single supplement slede: € 40 pp
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 9u
 • Duur: +/- 4,5 à 5 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, lunch

Hondensledetocht met overnachting – EXCJUK05

U kan uw verblijf in Kiruna verlengen of een van de nachten omboeken tot een hondensledetocht met een overnachting in een wilderniskamp met saunafaciliteiten. Het is mogelijk om per 2 te rijden op een slede getrokken door 5 tot 6 honden of single met 3-4 honden. Overnachting in een wilderniskamp. Drankjes, diner en ontbijt zijn inbegrepen.

 • Prijzen: € 395 pp indien u een single slede heeft, € 310 pp indien u een gedeelde slede heeft
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 13u, einde voorzien de volgende dag om 10u ‘s ochtends
 • Inbegrepen: gids, transfer, dranken, avondmaal en ontbijt

3-daagse hondensledetocht – EXCJUK06

U kan uw verblijf in Kiruna verlengen of 2 nachten omboeken tot een meerdaagse hondensledetocht met verblijf in een wilderniskamp met saunafaciliteiten. Het is mogelijk om per 2 te rijden op een slede getrokken door 5 tot 6 honden of single met 3-4 honden. Drankjes en vol pension zijn inbegrepen.

 • Prijzen: € 765 pp indien u een single slede heeft, € 660 pp indien u een gedeelde slede heeft
 • Periode: 01.12.18 – 15.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 13u, einde voorzien de laatste dag om 10u ‘s ochtends
 • Inbegrepen: gids, transfer, dranken, volpension vanaf het eerste avondmaal tot het laatste ontbijt

Paarden en elanden

Elandsafari te paard – EXCKRN10

Na de transfer naar het startpunt en de nodige voorbereidingen, starten we onze tocht te paard doorheen desolate bossen die de flanken van de omliggende heuvels bekleden. Met een beetje geluk kan u elanden in het wild zien. Lunch wordt geserveerd in een Sami hut.

 • Prijzen: € 200 pp
 • Periode: 01.12.18 – 07.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities – niet op 24/12 en 31/12)
 • Start activiteit: 9u20
 • Duur: +/- 5,5 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, lunch
 • Maximum gewicht: 90 kg.
 • Minimum leeftijd voor deze activiteit: 13 jaar

Op zoek naar het noorderlicht te paard – EXCKRN11

Na de transfer naar het startpunt en de nodige voorbereidingen, starten we deze paardrijtocht. De gids leidt ons naar een prachtig uitkijkpunt ver weg van alle lichtvervuiling, hier hebben we veel kans om het Noorderlicht te spotten. Diner wordt geserveerd in een traditionele Sami hut.

 • Prijzen: € 200 pp
 • Periode: 01.12.18 – 07.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities – niet op 24/12 en 31/12)
 • Start activiteit: 15u50 ; 17u20 vanaf 1/3
 • Duur: +/- 5,5 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, avondmaal
 • Maximum gewicht: 90 kg.
 • Minimum leeftijd voor deze activiteit: 13 jaar

Elanden spotten in het wild per minibus – EXCKRN15

De Kalix vallei is de perfecte uitvalsbasis voor deze begeleide tour opzoek naar elanden in het wild. Met een beetje geluk kunnen we deze wilde dieren benaderen en vanop de eerste rijd fotograferen. Transfer en outdoor lunch inbegrepen.

 • Prijzen: € 100 pp / kind 3 t.e.m. 12 jaar € 50 pp
 • Periode: 01.12.18 – 20.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 8u30
 • Duur: +/- 4,5 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, lunch

Overige activiteiten

Sneeuwschoenwandelen – EXCKRN16

Deze sneeuwschoenwandeling is een fantastische trip op de berg Sakkaravaara. Tijdens deze tocht heeft u een heel mooi zicht over de valleu van de Torne rivier. De wandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten. Onderweg houden we halt voor een koffie/thee en een sandwich.

 • Prijzen: € 75 pp / kind 10 t.e.m. 12 jaar € 40 pp
 • Periode: 01.12.18 – 30.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 11u30
 • Duur: +/- 3 uur (1-2 km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, snack

Noorderlicht Sneeuwschoenwandeling – EXCKRN17

De gids neemt u mee naar enkele afgelegen topplaatsen om het noorderlicht te zien. Het tempo wordt door u bepaald, waardoor deze tocht geschikt is voor ieders conditie.

 • Prijzen: € 75 pp / kind 10 t.e.m. 12 jaar € 40 pp
 • Periode: 01.12.18 – 30.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 19u ; om 20u vanaf 25/3
 • Duur: +/- 3 uur (1-2 km)
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, snack

Dagje winterplezier – EXCKRN18

Proef van het rodelen, wandelen met sneeuwschoenen, langlaufen en ervaar een ritje in een slede getrokken door de sneeuwscooter. Er is een parcours voor de kinderen (min. 2 jaar) om te leren rijden met een aangepaste sneeuwscooter. De lunch wordt geserveerd in een typische hut.

 • Prijzen: € 130 pp / kind 2 t.e.m. 12 jaar € 65 pp
 • Periode: 01.12.18 – 30.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Start activiteit: 11u
 • Duur: +/- 4 uur
 • Inbegrepen: gids, transfer, koffie/thee, lunch
Excursies Lofoten

Noorderlichtsafari – EXCLOF12

U ontmoet de gids een de receptie van Svinøya Rorbuer en hij leert u de basistechnieken om mooie foto’s te maken van het Noorderlicht. Het transferbusje brengt u naar de plaatsen waar er die avond het meeste kans is om het Noorderlicht te zien, weg van de lichtvervuiling.

 • Prijs: € 135 pp
 • Periode: dagelijks van september tot maart (behalve 23 tot 26 december)
 • Vertrek: Svinøya Rorbuer om 20u
 • Duur: max. 4 uur
 • Inbegrepen: busrit, instructies om foto’s te nemen, warme drank
 • Minimum aantal personen: 2
 • Maximum aantal personen per busje: 15
 • Opmerking: het waarnemen van het noorderlicht tijdens deze excursie kan niet gegarandeerd worden.
 • Niet vergeten zelf mee te nemen: warme kledij, foto-apparaat en extra batterijen, tripod.

Natuursafari op Lofoten – EXCLOF06

Ervaar de prachtige Lofoten eilanden tijdens de wintermaanden vanop zee! Tijdens deze excursie komt u meer te weten over het zeeleven op de Lofoten. De dag begint met een lezing en diapresentatie over de lokale vogels, zoogdieren, geologie en klimaat op de eilanden. Daarna gaat u aan boord van een kleine boot die u meeneemt op de Vestfjord en naar de prachtige Trollfjord. De kans is groot dat u de machtige zeearenden en andere zeevogels zult spotten. Aan boord wordt vissoep geserveerd als lunch.

 • Prijs: € 140 pp (kind -12 jaar: € 75 pp)
 • Periode: september tot maart op woensdag en zaterdag (m.u.v. de kerstperiode)
 • Vertrek: Svinøya Rorbuer om 9u
 • Duur: max. 4 uur
 • Inbegrepen: lezing, soeplunch, koffie/thee, boottocht, thermische kledij indien nodig
 • Minimum aantal personen: 6

Zeearendsafari met RIB-boot – EXCLOF10

De ideale manier om de spectaculaire Trollfjord en de machtige zeearend te ontdekken! Tijdens deze excursie kunt u de zeearenden observeren in hun natuurlijke habitat, passeert u kleine, geïsoleerde dorpjes langsheen de kust en vaart u de Trollfjord in.

 • Prijs: € 100 pp
 • Periode: het hele jaar dagelijks om 11u
 • Vertrek: Lofoten Explorer om 11u (Kirkegt. 15, 8300 Svolvaer)
 • Duur: 2u
 • Inbegrepen: alle nodige beschermende kledij
 • Maximum 12 personen per boot
 • Opmerking: minder geschikt voor jonge kinderen en mensen met rugklachten

Lofoten te paard – EXCLOF16

Draaf langs witte stranden, overblijfselen uit de Viking tijd en prachtige panorama’s. Het tempo en de paarden worden aangepast aan de ervaring van de ruiters.

 • Prijs: € 85 pp
 • Periode: het hele jaar (dagelijks indien de weerscondities het toestaan)
 • Vertrek: 11u, Hov Hestegård, Hov, Gimsøysand
 • Duur: 2 uur
 • Inbegrepen: paardrijdtocht
 • Minimum aantal personen: 2
 • Maximum aantal personen: 16
 • Opmerking: niet gepast voor zwangere vrouwen, gewichtsgrens van 110 kg

Sneeuwschoenwandeling – EXCLOF14

Een plaatselijke gids vergezelt u op een sneeuwschoenwandeling door de spectaculaire natuur van de Lofoten-eilanden. Deze excursie start aan Svinøya Rorbuer. De gids brengt u met de auto of minibus naar het startpunt van de wandeling.

 • Prijs: € 125 pp
 • Periode: december tot april (dagelijks indien de weerscondities het toestaan)
 • Vertrek: Svinøya Rorbuer om 10u
 • Duur: 3u
 • Inbegrepen: transfers, sneeuwschoenen, wandelstokken
 • Minimum aantal personen: 2
 • Maximum aantal personen: 15
 • Opmerking: voorzie zelf goede schoenen, warme kledij en extra kledij, rugzakje met eten en drinken
 • Deze excursie is niet geschikt voor kleine kinderen

Zeekajaktocht op winterse fjorden – EXCLOF15 (halve dag)

Bent u klaar voor één van de meest impressionante ervaringen op de Lofoten? De gids wacht u op aan de receptie en neemt u met de auto of minibus mee naar het vertrekpunt. Er worden goede, stabiele, zeewaardige kajaks voorzien.

 • Prijs: € 150 pp (halve dag)
 • Periode: september tot april (dagelijks indien de weerscondities het toestaan)
 • Vertrek: Svinøya Rorbuer om 10u
 • Duur: 4u (indien halve dag)
 • Inbegrepen: transfers, kajak, de nodige materialen, gids
 • Opmerking: voorzie zelf warme kledij, extra kledij en een waterdichte rugzak, eten en drinken, fotoapparaat en zonnebril
 • Deze excursie is niet geschikt voor kleine kinderen

Informatie

AFREIZEN: Elke zondag of maandag van 06.01.19 tot 31.03.19
DUUR: 9 dagen / 8 nachten
PRIJS: Vanaf € 1.895 pp (4 pers.)
ACCOMMODATIE: Hotels, rorbuer, Treehotel én ICEHOTEL!
FORMULE: 9 x ontbijt
REISCODE: 2-BOGOLOF

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Kinderen onder 18 jaar kunnen geen sneeuwscooter besturen.
 • Geldig rijbewijs is vereist voor het besturen van de sneeuwscooter.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid