Combinatie Treehotel & hét ICEHOTEL

Algemene info
Combinatie-treehotel-en-icehotel

Combi Treehotel & ICEHOTEL

Zweden zijn – volgens zichzelf – niet alleen de uitvinders van Volvo, Abba en Knäckebröt, maar ze leveren ook ongezien wintervertier. Met deze reis bieden we één van onze meest unieke winterreizen naar Lapland aan. U vliegt naar Zweeds Lapland in Luleå, nabij de Botnische Golf gelegen en meestal “krakend” onder een massa sneeuw en ijs. Nadien logeert u in een design boomhut van het Treehotel en een ijskamer in hét ICEhotel van Jukkasjärvi: het meest prestigieuze ijshotel ter wereld. In beide verblijven heeft u de optie om deel te nemen aan een aantal unieke outdooractiviteiten.

Hoogtepunten:

 • Verblijf in twee iconische hotels
 • Overnacht in een boomhut van het Treehotel
 • Een nacht bij -5°C in het ICEhotel
 • Treinrit doorheen Zweeds Lapland
 • Winterse activiteiten naar wens!
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Luleå
U vliegt met Scandinavian Airlines van Brussel naar Luleå via Stockholm. Meteen na aankomst staat uw transfer klaar richting het unieke Treehotel van Zweden. U heeft de keuze uit zeven verschillende kamers: elke kamer werd ontworpen door architecten met zin voor en kennis van design. Elke kamer is een kunstwerk, hoog in de bomen gebouwd. U verblijft hier 2 nachten op basis van kamer en ontbijt en kan ter plaatse iets eten.

U heeft de keuze uit een van onderstaande kamers:

 • The Cabin
 • The Bird’s Nest
 • The UFO
 • The Mirrorcube
 • The Blue Cone
 • Dragonfly (mits toeslag)
 • NIEUW! The 7th room (mits toeslag, tot 5 personen)

Dag 2: Vrij verblijf Treehotel
Vandaag kan u deelnemen aan een aantal typisch winterse activiteiten. Neem alvast een kijkje in het tabblad “Excursies Treehotel” om zo uw verblijf te vervolledigen tot een spannende belevenis.

Dag 3: Naar het ICEHOTEL
U begint de dag met een stevig ontbijt om vervolgens de transfer te nemen naar het treinstation van Boden, waar u de trein richting mijnstad Kiruna neemt. Dat wordt – in tegenstelling tot vele andere – geen saaie rit. U rijdt namelijk door adembenemende landschappen met besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte vlaktes vol ijs en langgerekte dichtgevroren meren. Af en toe stopt de trein in een klein station om uiteindelijk 3,5u later aan te komen. Achteraf gaat u per bus naar het ICEHOTEL van Jukkasjärvi en checkt u in.

U overnacht de komende nacht in een Nordic Hotel Chalet met douche en toilet. U start meteen met een korte rondleiding in het ICEHOTEL en krijgt de nodige informatie over de overnachting, de bar, de kapel en het bezichtigen van de ijssculpturen. Een bezoek aan de Absolut Icebar is zéker de moeite waard! U kan eventueel al deelnemen aan één van de optionele excursies.

Dag 4: Vrije dag en overnachting in het ICEHOTEL
Vandaag heeft u de dag vrij om te genieten van een optionele excursie nabij het ICEHOTEL. Het is zeker aan te raden een aantal excursies op voorhand te boeken. Zo bent u zeker van uw plaats (wat ontgoochelingen ter plaatse kan vermijden).

Bekijk alvast het tabblad “Excursies” als leidraad bij het maken van een keuze:

 • Sneeuwscootersafari’s
 • Paardrijtochten
 • Hondensledetochten
 • Rendiersledetochten
 • Langlaufen
 • Sneeuwschoenwandelen
 • Cursus ijssculpturen

U kan tevens een bezoek brengen aan de shop van het ICEHOTEL of het dorpje van Jukkasjärvi zelf. Dat ligt op wandelafstand van het hotel. Hier moet u zeker een bezoek brengen aan de houten kerk die dateert van 1607: een typisch bouwwerk van toen dat onlangs nog is uitgeroepen tot de mooiste houten kerk van Zweden.

Uiteraard kan u ook facultatief een bezoek brengen aan het centrum van Kiruna. Een merkwaardigere stad zal je in heel Zweden niet vinden. Verstrooid tussen de kromme dwergberken op het bergplateau, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw is Kiruna nu gedwongen om de gehele stad te verhuizen vanwege het toenemende instortingsgevaar door het steeds verder uithollen van de mijnen onder de stad. Wist u dat Zweden met deze mijn – die meer dan duizend meter onder de zeespiegel ligt – 1% van alle ijzererts wereldwijd in handen heeft? In de mijn wordt ijzererts ontgonnen van hoge kwaliteit, wat maakt dat bekende autoconstructeurs zoals Audi en BMW hier trouwe klant zijn. Bij de lokale toeristische dienst kan u een rondleiding met een (Engelstalige) gids (min. 15 deelnemers, duur: 4u, transfers inclusief) boeken. Dat zal beslist de moeite zijn!

‘s Avonds bereidt u zich voor op de overnachting in het ICEHOTEL. Naast een thermische slaapzak, wordt u ook een muts aangeboden om u warm te houden op het bed van sneeuw en ijs (gelukkig ook voorzien van rendiervellen). Het wordt een onvergetelijke nacht!

Dag 5: Ontbijt en vlucht terug
U wordt gewekt met warm bessensap. Nadien kan u genieten van een deugddoende warme sauna of douche en schuift u de voeten onder tafel voor een typisch Scandinavisch ontbijt. Naargelang de vluchturen kan u ter plaatse nog genieten van een optionele excursie of lunch gevolgd door een bustransfer naar de luchthaven. Rond de middag vliegt u terug van Kiruna naar Brussel, via Stockholm.

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN DATA
Vertrek op zaterdag of zondag
08.01.18 tot 31.03.18
2 volw. – dubbel kamer € 1.940
Kind -12j op kamer van ouders € 960
3 volw. – triple kamer € 1.580
1 volw. – single kamer op aanvraag

Inbegrepen:

 • Vluchten heen op Luleå en terug van Kiruna via Stockholm of Kopenhagen in klasse L
 • Luchthaventaksen (€ 60)
 • 4x transfers
 • 2 nachten het Treehotel
 • 1 nacht in een Nordic Hotel Chalet met ontbijt
 • 1 nacht in een  ijskamer van het ICEHOTEL met ontbijt
 • Treinrit van Boden naar Kiruna
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele excursies
 • Toeslag voor een andere kamer dan een ijskamer in het ICEHOTEL
 • Toeslag voor een verblijf in de kamer Dragonfly of de 7th Room

Opmerkingen:

 • Andere reisdagen mogelijk op aanvraag.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • Voor de overnachting in de koude accommodatie dient u zelf thermisch ondergoed te voorzien!
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht, …
Treehotel

Bij het beroemde Treehotel hoort Britta’s Pensionat dat geopend is voor de gasten van het Treehotel. Het ontbijt, de lunch en het avondmaal worden hier geserveerd in een authentieke omgeving van de jaren ’30 tot ‘50. Er is een restaurant, bar, sauna en relaxruimte, tv en internet. Bij aankomst in het Treehotel, gaat u eerst langs in Britta’s Pensionat; nadien kan u een korte wandeling aanvatten door de adembenemende natuur naar uw boomverblijf. Het is aan te raden een deel van de bagage te laten staan in het “Pensionat” en slechts het nodige mee te nemen naar uw boomverblijf.

The Cabin
De locatie van deze boomkamer was gebaseerd op het idee van het creëren van een platform hoog op een heuvel met uitzicht op de Luleå River vallei. U kan de hut vanaf hier bereiken via een horizontale brug tussen de bomen. Aan de voorzijde van de brug is een grote houten dek.
De brug is een lange en interessante structuur tussen de bomen. De kamer hangt een beetje onder het bladerdek van de bomen, deels om het visueel te verkleinen en deels om de boomkamer haar eigen aangepaste look te geven.
De Cabin is als een capsule, een vreemd voorwerp in de bomen. De kamer is 24m² en is geschikt voor twee personen, met een tweepersoonsbed, een badkamer en een terras.

Zweden-Treehotel-The-Cabin-1Zweden-Treehotel-The-Cabin-2

The Bird’s Nest
Opmerkelijk aan The Bird’s Nest zijn de tegenstellingen tussen de buiten- en binnenkant. De buitenkant van deze boomkamer is het nest van een reusachtige vogel.
Het interieur daarentegen is strak en exclusief. Het is een ruime kamer waar een gezin met twee kinderen comfortabel kan verblijven. De muren zijn bekleed met houten panelen en de ramen verdwijnen haast in het netwerk van takken aan de buitenkant. De kamer is 17m² en heeft een aparte slaapkamer, badkamer en woonkamer. U betreedt deze kamer met de hulp van een intrekbare trap.

Zweden-Treehotel-Birds-Nest-1Zweden-Treehotel-Birds-Nest-2

The UFO
De kamer is opgebouwd uit duurzaam materiaal. Het interieur geeft de kamer een moderne en comfortabele look. De UFO is geschikt voor 5 personen, nl. 2 volwassenen in een tweepersoonsbed en 3 kinderen in aparte bedden. Er is eveneens een badkamer en leefruimte. 30m² is alles wat u nodig heeft voor een comfortabel, jeugdig verblijf. Dit is de meest favoriete kamer voor gezinnen die met kinderen reizen.

Zweden-Treehotel-The-UFO-1 Zweden-Treehotel-The-UFO-2

The Mirrorcube
De Mirrorcube is een exclusieve kamer tussen de bomen, gecamoufleerd door spiegelwanden die hun omgeving weerspiegelen. De afmetingen zijn 4 x 4 x 4 meter. De basis bestaat uit een aluminium kader rond de boomstam en de muren zijn bedekt met reflecterende glazen.
Om te voorkomen dat vogels in de spiegelwanden zouden vliegen, zijn de wanden bekleed met een infraroodfilm. De kleur is onzichtbaar voor de mens, maar zichtbaar voor de vogels.
Het interieur is gemaakt van multiplex met een berken oppervlak. De zes ramen bieden een prachtig panoramisch uitzicht. De Mirrorcube is een uitstekende accommodatie voor twee personen en heeft een tweepersoonsbed, badkamer, woonkamer en dakterras. Een 12 meter lange brug leidt u naar de boomkamer.

Zweden-Treehotel--Mirrorcube-1Zweden-Treehotel-Mirrorcube-2

The Blue Cone
De Blue Cone is gebaseerd op eenvoud en toegankelijkheid, zowel op het vlak van materiaal als design. De kamer heeft een traditionele houten structuur met drie verankeringen in de grond om een gevoel van hoogte en lichtheid te creëren, evenals stabiliteit.
U krijgt toegang tot de kamer via een brug vanaf de nabijgelegen berg. De brug is eveneens geschikt voor mensen met een handicap. De buitenkant bestaat uit gelamineerd berkenhout en het interieur uit van hout. Deze boomkamer is 22m² en bestaat uit vier bedden, aparte slaapzolder, badkamer en woonkamer. Ondanks de naam is het verblijf niet blauw maar rood gekleurd.

Zweden-Treehotel--Blue-Cone-1Zweden-Treehotel-Blue-Cone-2

Dragonfly
Met z’n 52 m² en een gewicht van 22 ton is de Dragonfly zonder enige twijfel de meest indrukwekkende kamer. Deze unieke kamer kan zowel dienst doen als conferentieruimte, als leefruimte.
Een 15 meter lange weg brengt u naar de Dragonfly, waar de grote panoramische ramen u een prachtig uitzicht over de vallei bieden. Het is gebouwd uit hout, met een buitenkant van metalen platen die roestbruin verkleurden en zo mooi opgaan in het dennenbos. Het design en spectaculaire interieur zijn van de hand van Rintala Eggertsson Architects.
De conferentieruimte bestaat uit een lounge, 2 groepsruimtes en een vergadertafel met 12 stoelen. De kamer is uitgerust met moderne audiovisuele apparatuur, Wi-Fi, toilet en airco. Er is slaapruimte voor 4 personen indien u de Dragonfly privé wil huren. De ruimte is groot genoeg voor 2 koppels of een familie.

Zweden-Treehotel-Dragonfly

Excursies Treehotel

Opgelet! Onderstaande prijzen zijn nog deze voor het winterseizoen 2016/2017, prijzen voor winter 2017/2018 zijn in voorbereiding! 

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van het Treehotel. Hou rekening met onderstaande info:

 • Sneeuwscooterexcursies:
  • Verzekering voor de scooter met eigen risico.
  • Om eens scooter te besturen, dient u minstens 18 jaar oud en in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn.
  • Steeds 2 personen per scooter. Single gebruik kan voor bepaalde excursies mits het betalen van een toeslag.
 • Hondensledetochten:
  • De gids beslist steeds ter plaatse of personen in staat zijn de slede zelf te besturen. Dit geldt voor tieners en voor volwassenen.
  • Steeds 2 personen per slede. Single gebruik kan voor bepaalde excursies mits het betalen van een toeslag.
 • Gebruik van thermische uitrusting is inbegrepen in de activiteiten waar nodig.
 • Professionele, Engelstalige begeleiding.
 • Kinderen krijgen voor bepaalde excursies korting.
 • Minimum 2 personen per excursie, tenzij anders vermeld.
 • Prijzen per persoon.

De excursies worden gepland in samenspraak met het Treehotel. Wanneer u een keuze gemaakt heeft, geven wij dit door aan het hotel en bekijken zij hoe deze het best ingepland kunnen worden in uw verblijf.

TREEHOTEL – EXCURSIES
Naam Omschrijving Duur Prijs per persoon
WELLNESS
Treesauna Gedurende 2 uur kan u privé gebruik maken van de boomsauna. U krijgt ter plaatse een handdoek, badjas, zeep en shampoo.

 • Kleine sauna: 1 tot 4 personen
 • Grote sauna: 5 tot 20 personen

Kindprijzen 3 tot 12 jaar: helft van de prijs

2u Kleine sauna: € 12

Grote sauna: € 24

Relax package met sauna en jacuzzi Relax arrangement sauna en jacuzzi gedurende 2 uur.

Inbegrepen: handdoek, badjas, zeep, shampoo, koude dranken bier/cider, lokale hapjes.

Kindprijzen 3 tot 12 jaar: helft van de prijs

2u € 60
HONDENSLEDETOCHTEN
Hondensledetocht Een tocht met hond en slee door de ongerepte bossen en over de bevroren rivier biedt een schitterende en onvergetelijke ervaring. U bevindt zich te midden van de natuur samen met uw viervoeter vrienden. De tocht begint bij het Treehotel waar de gids u zal voorzien van warme kleding, handschoenen en een muts.

Na een briefing en instructies voor het zitten op de slede, is het tijd om te gaan! Na een uur sleeën, zal u pauzeren om te genieten van een warm drankje in de prachtige wildernis voordat u terugkeert naar het Treehotel.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 4 personen per slede, warme kleding en warme dranken.

Opmerking: U mag de slede NIET zelf besturen.

Kindprijzen 7 tot 12 jaar: helft van de prijs

2u € 265
Bestuur zelf de hondenslede! Een tocht met hond en slee door de ongerepte bossen en over de bevroren rivier biedt een schitterende en onvergetelijke ervaring. U bevindt zich te midden van de natuur samen met uw viervoeter vrienden. De tocht begint bij het Treehotel waar de gids u zal voorzien van warme kleding, handschoenen en een muts.

2 personen per slede – 2 uur

Onderweg kunnen de bestuurder en inzittende eens wisselen. Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 2 personen per slede, warme kleding en warme dranken.

1 persoon per slede – 2 uur

Geniet ten volle van deze ervaring en kies ervoor om elke uw hondenteam te mennen! Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 1 persoon per slede, warme kleding en warme dranken.

Opmerkingen: 

 • Minimum leeftijd om een hondenslede te besturen is 14 jaar. De gids beslist ter plaatse of of personen in staat zijn de slede zelf te besturen.
 • Kindprijzen 7 tot 12 jaar: helft van de prijs
2u 2 pers./slede

€ 275

1 pers./slede

€ 335

Menner voor een dag Dompel uzelf helemaal onder in de kust van het mennen van een hondenslede. U trekt er met uw eigen team en de gids op uit voor een langer tocht. Er wordt onderweg gestopt voor een gezellige wildernislunch bij een kampvuur.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, 1 persoon per slede, warme kleding en warme dranken.

5-6u € 485
SNEEUWSCOOTERSAFARI’S
Sneeuwscootersafari Een sneeuwscootersafari door het uitgestrekte winterlandschap is beslist een unieke en spannende ervaring. Deze rit start en eindigt onder begeleiding van ervaren gidsen nabij het Treehotel.

Inbegrepen: ervaren gids, sneeuwscooter (2 personen per scooter), thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken, snack.

Single supplement sneeuwscooter: € 65 pp

Opmerking: Deze excursie kan ook ‘s avonds plaatsvinden om op zoek te gaan naar het noorderlicht en gaat dan enkel door bij heldere hemel.

2,5u € 185
Dagtocht met de sneeuwscooter Rij doorheen het beboste landschap, door moerasgebieden, over bevroren meren en langsheen met sneeuw bedekte bomen. Onderweg wordt gestopt voor een wildernislunch aan een kampvuur.

Inbegrepen: ervaren gids, sneeuwscooter (1 persoon per scooter), thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken en wildernislunch.

5-6u € 365
Op zoek naar elanden Tijdens de wintermaanden kan u met de sneeuwscooter opzoek gaan naar de koning van de Scandinavische wouden: de eland! Met wat geluk krijgt u nog andere dieren te zien.

Inbegrepen: ervaren gids, sneeuwscooter (2 persoon per scooter), thermische kleding, laarzen, handschoenen, helm, warme dranken.

2,5u € 185
ANDERE ACTIVITEITEN
Sneeuwschoenwandeling U bindt een paar sneeuwschoenen aan en gaat met de gids op pad doorheen de prachtige natuur aan het Treehotel. Samen wandelt u naar een uitzichtpunt. De gids vertelt u graag meer over de lokale fauna en flora.

Wandeling van 3 uur

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, sneeuwschoenen, warme kleding en Zweedse fika (koffie en lekkernijen)

Wandeling van 5 uur

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, sneeuwschoenen, warme kleding en wildernislunch

Opmerking: minimum leeftijd 12 jaar

3u

of

5u

€ 175

of

€ 220

IJsvissen De gids neemt u mee naar een van de duizenden bevroren meren in Zweden. Daar kan u uw geluk beproeven tijdens het ijsvissen.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en lunch

3u € 155
IJsvissen & sneeuwschoenen Op sneeuwschoenen wandelt u naar een nabijgelegen meer. Onderweg zal de gids u meer vertellen over de fauna en de flora. Wie weet spot u wel dieren. Lunch wordt bereid op een kampvuur. Na de lunch krijgt u de kans om het ijsvissen uit te proberen.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en lunch

5u € 220
IJsvissen De gids neemt u mee naar een van de duizenden bevroren meren in Zweden. Daar kan u uw geluk beproeven tijdens het ijsvissen.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en lunch

3u € 155
Langlaufen Langlaufen is dé sport in Scandinavië. Op langlaufski’s kan u zich heel gemakkelijk voortbewegen doorheen de uitgestrekte Zweedse natuur. U kan kiezen voor een 3 of voor een 5 uur durende excursie.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, materiaal, warme kleding en lunch

3u

of

5u

€ 175

of

€ 220

Dagtrip met een kijkje in de Sami-cultuur Breng een bezoek aan Lars Eriksson die met zijn familie al zijn hele leven in het afgelegen Flakaberg woont. Reeds 7 generaties lang verblijft deze Sami-familie in deze regio. Lars brengt u graag meer bij over hun cultuur en over hun leven. Annette, de vrouw van Lars, serveert een heerlijke lunch in hun blokhut.

Op de terugkeer wordt er even gestopt aan de poolcirkel.

Inbegrepen: transfers, ervaren gids, lunch en niet-alcoholische dranken

6u € 310
IJshotel

Algemeen en ligging: het enige echte ijshotel ligt in het dorpje Jukkasjärvi, 20 kilometer ten oosten van Kiruna in het Zweedse gedeelte van Lapland en op ongeveer 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel.

Faciliteiten klassieke ijshotel: elk jaar wordt het ijshotel vanaf oktober opnieuw gebouwd en ziet het er anders uit. Wel is er steeds een koude receptie, een centrale gang, prachtige ijssculpturen, de unieke Icebar, een sauna en een ijskapel. Binnenin ligt de temperatuur altijd rond -5 graden terwijl het buiten veel kouder kan worden. Het hotel heeft een warme receptie, restaurant, een winkel en een omkleedruimte met sanitair en verschillende sauna’s. Je kan verblijven in het hotel (Nordic Hotel Chalet) of het echt ijshotel waar je keuze hebt tussen kamers en suites.

Faciliteiten ICEHOTEL 365: dit is een totaal nieuw en uniek concept! Het ICEHOTEL 365 zal vanaf 1 november 2016 haar deuren openen. U zal hier winter én zomer kunnen verblijven in een ijshotel. Er wordt een speciale structuur gebouwd waarin het nieuwe ijshotel gebouwd zal worden. De middernachtzon zal tijdens de zomermaanden dit deel van het ijshotel koelhouden. Alles zal namelijk draaien op groene zonne-energie.

Bouw klassieke ijshotel: elk jaar wordt in het kleine dorpje Jukkasjärvi vanaf midden november het unieke 5500 m2 grote ijshotel opgebouwd. Ook voor het komende winterseizoen zullen een dertigtal ijskunstenaars van overal ter wereld het enorme ijs- en sneeuwpaleis met niet minder dan 60 kamers opnieuw creëren. Je kunt het ijshotel overdag bezoeken of er overnachten in een warme knusse slaapzak bij temperaturen van -5 tot -8 °C. In en rond het ijshotel valt er heel wat te beleven. Zo kun je zelf een ijssculptuur proberen te maken of onder begeleiding van een gids het magische noorderlicht gaan aanschouwen. Een jaar op voorhand wanneer de Torne-rivier bedekt is met een 60 cm. dikke ijsmassa is worden met grote ijszagen blokken tot wel 2 ton uit de rivier gezaagd en bewaard in een gigantische vriesruimte. Het jaar nadien wordt dit ijs dan gebruikt voor de bouw van het enige echt ICEHOTEL.

Oorsprong: het ontstaan van het ijshotel is terug te vinden in de winter van 1990 toen vooral Japanse kunstenaars hun ijssculpturen tentoonstelden in Jukkasjärvi. Dit was voor enkele bezoekers de aanleiding om te overnachten in een iglo op de Torne-rivier. Het heerlijke slapen op warme rendierhuiden in combinatie met de koude omgeving in en rond de iglo bleek het unieke recept te zijn voor de uitbouw van een ijshotel. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de beroemdste en grootste ijshotels ter wereld.

Kamers in het klassieke ICEHOTEL: 2 verschillende types:

 • Ice room: ijskamers van hoge standaard. In deze kamers is al het meubilair volledig uit ijs gebouwd. Maximaal 3 personen per kamer. Gedeeld sanitair in de verwarmde ruimtes.
 • Winter suite: unieke suites voor speciale gelegenheden. U wordt hier overdonderd door de kunstwerken van ijs. Maximaal 3 personen per kamer. Gedeeld sanitair in de verwarmde ruimtes.

Kamers in het ICEHOTEL 365: 2 verschillende types:

 • Art suite: unieke suites voor speciale gelegenheden. U wordt hier overdonderd door de kunstwerken van ijs. Maximaal 3 personen per kamer. Gedeeld sanitair in de verwarmde ruimtes. Deze kamers zullen vaste deuren hebben en geen gordijnen zoals de Ice room en de Winter suite.
 • Deluxe suite: zeer unieke ijskamer met de grootste zorg gebouwd door de beste kunstenaars. Maximaal 2 personen per kamer. Ideaal voor wie echt een unieke belevenis wenst! Deze kamers beschikken over een private, verwarmde badkamer.

Alle bedden zijn gemaakt uit ijs en sneeuw. Dankzij een thermische slaapzak en zachte rendierenvellen blijf je altijd lekker warm. ‘s Ochtends wordt u gewekt met een warme tas bessensap en kan u genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een douche.

Geen extra bed mogelijk in een Deluxe Suite. Maximaal 1 extra bed in een Ice room en Art Suite en 2 extra bedden in een Nordic Hotel Chalet.

Zweden-ICEhotel-Jukkasjarvi (20)
Zweden-ICEhotel-Jukkasjarvi (14)

Warme kamers: door of na de nacht in het Ijshotel kan je logeren in de warme Nordic Hotel Chalets. Deze zijn modern en beschikken over 2 slaapkamers (stapelbed en dubbel bed). Verblijf met max. 4 personen.

Zweden-ICEhotel-Jukkasjarvi (4)

Excursies IJshotel

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van het IJshotel van Jukkasjärvi op maat. Hou rekening met onderstaande info:

 • Eigen risico bij gebruik van sneeuwscooter is SEK 8000 (ongeveer € 950).
 • De bestuurder moet minstens 18j. oud zijn en een geldig rijbewijs hebben voor voertuigen met meer dan 125cc.
 • Voor het besturen van een hondenslede is de min. leeftijd 14j. (beslissing ligt steeds bij de gids ter plaatse).
 • Single gebruik van hondenslede en sneeuwscooter kan mits toeslag.
 • Gebruik van thermische uitrusting is inbegrepen in de activiteiten.
 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • Kindprijzen zijn op aanvraag.
 • Mogelijk om langlaufmateriaal, sneeuwschoenen en schaatsen te huren.
 • Steeds minimum 2 personen! Als single kunt u aansluiten bij een groepje dat reeds geboekt heeft, zonder dat u een toeslag betaalt. Indien niemand anders de excursie boekt, kan u de excursie enkel doen als u betaalt voor 2 personen.
 • Prijzen per persoon.
IJSHOTEL VAN JUKKASJARVI – EXCURSIES
Code Periode Naam Omschrijving Duur Prijs per persoon
SNEEUWSCOOTERSAFARI’S
EXCKRN01 Dagelijks

(01.12.17 tot 25.04.18)

10u

Wildernistrip Welkom op deze adembenemende sneeuwscootertocht. De gids neemt u mee op een tour doorheen “de laatste wildernis van Europa”
Deze excursie brengt u naar het prachtige gebied rond de Torne rivier. Tijdens een pauze aan het kampvuur kan u proeven van een aantal
lokale lekkernijen.
Start excursie: 10u
Inbegrepen: gids, transfer, koffie/broodje, twee personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting
3.5 u

15-30km

€ 100 pp
EXCKRN02 Dagelijks

(01.12.17 tot 25.04.18)

10u

Sneeuwscootertocht met lunch Na een uitgebreide uitleg door de gids start u zelf de ronkende motoren van de sneeuwscooter. Tijdens deze adembenemende tocht met de sneeuwscooter, neemt de gids u mee op een tocht langs en op de Torne rivier en doorheen het bosrijk gebied van Noord Zweden. Rijden doen we in kleine groepjes. Tijdens de pauze in aan het kampvuur geniet u van een traditionele Lapse wildernislunch.

Start excursie: 10u
Inbegrepen: gids, transfer, koffie, lunch, twee personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

5u

30-50km

€ 115 pp
EXCKRN03 Dagelijks

(01.12.17 tot 25.04.18)

10u

Lunchtour met ijsvissen Deze gevarieerde sneeuwscootertocht toont u de mooiste plekjes van Zweeds Lapland. Het grootste deel van deze tocht rijdt u in het kielzog van de Torne rivier. De gids zoekt een leuk plekje uit waar u kan ijsvissen en waar u samen met de groep even pauzeert. Lunchen doet u aan het kampvuur in de open lucht.

Start excursie: 10u
Inbegrepen: gids, transfer, koffie, lunch, twee personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 45 pp
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

6u

20-40km

€ 150
EXCKRN04 Dagelijks

(01.12.17 tot 15.04.18)

9u*

De bergen in per sneeuwscooter + ijsvissen Deze excursie begint met een transfer naar het afgelegen Nikkaluokta op zo’n 65 kilometer ten westen van Kiruna. Dit is de start van een unieke sneeuwscootertocht. Doorheen een prachtig bergachtig sneeuwlandschap gaat de tocht naar een bergmeer. U waant zich hier aan het einde van de beschaving. Hier heeft u een fantastisch uitzicht en is de kand groot dat u elanden zal spotten. Er is een lunch voorzien en voor de liefhebbers is er een mogelijkheid om te ijsvissen!

Start excursie: 9u
Inbegrepen: gids, transfer, warme kledij, lunch, ijsvissen, twee personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 140
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

6u

30-40km

€ 345
EXCKRN05 Dagelijks

(01.12.17 tot 15.04.18)

13u*

Overnachting in de bergen met ijsvissen Maakt u zich klaar voor een unieke ervaring! Deze activiteit begint met een transfer naar Nikkaluokta op zo’n 65 kilometer ten west van Kiruna. Hier stappen we op de sneeuwscooter en rijden we via een prachtige panoramische route naar het bergmeer. Hier hebben we een fantastisch uitzicht en is de kans heel groot dat we elanden in het wild kunnen spotten. Er is een lunch en avondmaal voorzien en u kan proberen ijsvissen.  In de late namiddag bereiken we de hut. Het uitzicht van hieruit is adembenemend, en bovendien is dit, ver weg van de bewoonde wereld, een topplek om het Noorderlicht te spotten. De wildernishut heeft geen stromend water. Wel is er een chemisch toilet en sauna aanwezig

Start excursie: 13u
Pick up: 12u30
Inbegrepen: gids, transfer, warme kledij, vol pension, ijsvissen, twee personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 140
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

22u

30-60km

€ 670
EXCKRN06 Dagelijks

(01.12.17 tot 15.04.18)

18u*

Op jacht naar het Noorderlicht per sneeuwscooter We rijden met de sneeuwscooters door de stille duisternis en de adembenemende natuur op jacht naar het noorderlicht. We maken een stop aan een typische wildernishut waar u een aantal Lapse delicatessen kan proeven.
Start excursie: 18u (vanaf 25.03.18:  20u)
Inbegrepen: gids, Lapse delicatessen, warme kledij en transfer naar het startpunt van de excursie. 2 personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 75 pp
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting
5u

15-30km

€ 145
EXCKRN07 Dagelijks

(01.12.17 tot 25.04.18)

15u

Tweedaagse noorderlichttocht naar het Aurora Camp We rijden met de sneeuwscooters door de wildernis van de vallei van de Torne rivier. In het spoor van de gids gaan op zoek naar de mooiste plekjes in de buurt van de rivier.  Ver weg van alle lichtvervuiling, is dit dé uitgelezen plek om het noorderlicht te spotten! Overnachten doet u in het Aurora Camp in uw eigen wildernis suite met sauna, douche en toilet.

Start excursie: 15u
Inbegrepen: gids, koffie, avondmaal en ontbijt. 2 personen per sneeuwscooter.
Single supplement sneeuwscooter: € 65 pp
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

20u

30-60km

€ 360
ANDERE NOORDERLICHTEXCURSIES
EXCKRN08 Dagelijks

(07.12.17 tot 31.03.18)

19u

Noorderlicht spotten in het Aurora Colosseum Met de minibus rijden we naar het noorderlicht kamp. Van hieruit rijden we in de slede achter de sneeuwscooter van de gids naar Aurora Colosseum.  Zittend op rendiervellen rond het kampvuur wachten we tot het natuurschouwspel begint. Een avondmaal is inbegrepen tijdens deze activiteit.

Start excursie: 19u
Inbegrepen: transfer naar het kamp, tocht in slede getrokken door een sneeuwscooter en avondmaal
Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

4u € 95
EXCKRN09 Dagelijks

(30.11.17 tot 24.03.18)

16u30

Abisko Sky station tour Met de minibus rijden we tot Abisko op zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Kiruna. De stoeltjeslift brengt u naar het Aurora Sky Station, waar een culinair viergangendiner geserveerd wordt. De gids vertelt u alles over het noorderlicht. Abisko is één van de topplaatsen ter wereld om het Noorderlicht te spotten. Hopelijk is “Lady Aurora” ook op de afspraak.
OPGELET! Neem zelf een warme muts en handschoenen mee. Een warme overall en sneeuwlaarzen worden ter plaatse voorzien.
Start excursie: 16u
Minimum leeftijd voor deze activiteit: 13 jaar
8.5u € 390
HONDENSLEDETOCHTEN
EXCJUK01 Dagelijks 10u Korte huskytour Neem plaats in de hondenslede (niet zelf te besturen) en ervaar de huilende husky’s die staan te popelen om op tocht te vertrekken. Eens onderweg geniet u van de stilte en de overdonderende sneeuwlandschappen. Koffie en sandwich bij het kampvuur inbegrepen.

De gids bestuurt de huskyspan, 4 à 5 personen per slede

2-3u € 130
EXCJUK02 Dagelijks 17u Hondensledetocht op zoek naar noorderlicht In de slede van de gids gaat u opzoek naar de mooiste plaatsjes om het Noorderlicht te spotten. Eens vertrokken zal de ongekende kracht van de husky’s u verbazen, ze lijken onvermoeibaar. Rijdend doorheen de duisternis met het maanlicht dat weerkaatst op het mooie sneeuwlandschap waant u zich eventjes aan het einde van de wereld.
Koffie en sandwich bij het kampvuur inbegrepen.
De gids bestuurt de huskyspan, 4 à 5 personen per slede
2-3u € 140
EXCJUK03 Dagelijks 9u Husky dagtocht Uw begeleidende gids toont u graag het leven van een échte musher van dichtbij.  Deze dagtocht brengt u doorheen de laatste wildernis van Europa. Ieder team bestuurt een span van ongeveer 5 husky’s. Een traditionele warme lunch is inbegrepen.

Wenst u graag uw huskyspan alleen te besturen? Dat kan mits een supplement van 50 euro per persoon.
Minimum leeftijd om de huskyspan te besturen is 14 jaar.

4.5-5u € 190
EXCJUK04 Dagelijks 14u15 Huskytocht 4 uur Na de middag wordt u opgepikt voor een prachtige huskytocht van maar liefst 25 à 30 kilometer (twee personen per huskyspan) langs de Kalix rivier. Onderweg wordt er gepauzeerd met een warme drank (koffie/thee) en een vieruurtje.

Minimum leeftijd om de huskyspan te besturen is 14 jaar.
Pick up tijd aan Icehotel: 13u45

4u € 185
EXCJUK05 Dagelijks om 13u Hondensledetocht met overnachting U kan uw verblijf in het ICEhotel verlengen of een van de nachten omboeken tot een 2-daagse hondensledetocht met verblijf in een wilderniskamp met saunafaciliteiten. Het is mogelijk om per 2 te rijden op een slede getrokken door 5 tot 6 honden of single met 3-4 honden. Overnachting in een wilderniskamp. Drankjes, diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Supplement: 1 persoon per hondenslede. U heeft dan de kans om de hele excursie uw eigen hondenslede te besturen! Supplement: € 85 pp.

13u dag 1 tot 10u dag 2 € 320
EXCJUK06 Dagelijks om 13u 3-daagse hondensledetocht U kan uw verblijf in het ICEHOTEL verlengen of 2 nachten omboeken tot een 3-daagse hondensledetocht met verblijf in een wilderniskamp met saunafaciliteiten. Het is mogelijk om per 2 te rijden op een slede getrokken door 5 tot 6 honden of single met 3-4 honden. Drankjes en vol pension zijn inbegrepen.

Supplement: 1 persoon per hondenslede. U heeft dan de kans om de hele excursie uw eigen hondenslede te besturen! Supplement: € 110 pp.

13u dag 1 tot 10u dag 3 € 695
PAARDRIJDEN / ELANDSAFARIS
EXCKRN10 Dagelijks (01.12.17 tot 09.04.18)

9u15

Elandsafari te paard Na de transfer naar het startpunt en de nodige voorbereidingen, starten we onze tocht te paard doorheen desolate bossen die de flanken van de omliggende heuvels bekleden. Met een beetje geluk kan u elanden in het wild zien. Lunch wordt geserveerd in een Sami hut.

Maximum gewicht: 90 kg.
Minimum leeftijd voor deze activiteit: 13 jaar
Vertrek: 9u15

 5.5u € 215
EXCKRN11 Dagelijks (01.10.17 tot 31.03.18)

15u45*

Op zoek naar het noorderlicht te paard Na de transfer naar het startpunt en de nodige voorbereidingen, starten we deze paardrijtocht. De gids leidt ons naar een prachtig uitkijkpunt ver weg van alle lichtvervuiling, hier hebben we veel kans om het Noorderlicht te spotten. Diner wordt geserveerd in een traditionele Sami hut.

Maximum gewicht: 90 kg.
Minimum leeftijd voor deze activiteit: 13 jaar
Vertrek: 15u45 (vanaf 01.03 om 17u15)

 4.5u € 215
EXCKRN15 Dagelijks

(01.12.17 tot 20.03.18)

8u30

Elanden spotten in het wild per minibus De Kalix vallei is de perfecte uitvalsbasis voor deze begeleide tour opzoek naar elanden in het wild. Met een beetje geluk kunnen we deze wilde dieren benaderen en vanop de eerste rijd fotograferen. Transfer en outdoor lunch inbegrepen.

Vertrek: 8u30 (vanaf 1.03 om 8u)

4.5u € 110
OVERIGE ACTIVITEITEN
EXCKRN16 Dagelijks

(01.12.17 tot 30.04.18)

11u

Sneeuwschoen-wandelen Deze sneeuwschoenwandeling is een fantastische trip op de berg Sakkaravaara. Tijdens deze tocht heeft u een heel mooi zicht over de valleu van de Torne rivier. De wandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten. Onderweg houden we halt voor een koffie/thee en een sandwich.

Minimum leeftijd voor deze activiteit: 10 jaar
Kind 10 t.e.m. 12 jaar: 50% korting

3u

1-2km

€ 80
EXCKRN17 Dagelijks

(01.12.17 tot 30.04.18)

19u

Noorderlicht Sneeuwschoenwandeling De gids neemt u mee naar enkele afgelegen topplaatsen om het noorderlicht te zien. Het tempo wordt door u bepaald, waardoor deze tocht geschikt is voor ieders conditie.

Minimum leeftijd voor deze activiteit: 10 jaar
Kind 10 t.e.m. 12 jaar: 50% korting

Opmerking: vanaf eind maart verkleint de kans om het noorderlicht te zien.

3u

1-2km

€ 80
EXCKRN18 Dagelijks

(01.12.17 tot 30.04.18)

11u

Dagje winterplezier Proef van het rodelen, wandelen met sneeuwschoenen, langlaufen en ervaar een ritje in een slede getrokken door de sneeuwscooter. Er is een parcours voor de kinderen (min. 2 jaar) om te leren rijden met een aangepaste sneeuwscooter. De lunch wordt geserveerd in een typische hut.

Kind t.e.m. 12 jaar: 50% korting

4u € 140
Film

Informatie

AFREIZEN: Zaterdag of zondag van 07.01.18 tot 31.03.18
DUUR: 5 dagen / 4 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel € 1940 pp
ACCOMMODATIE: Hét treehotel en hét ICEhotel
FORMULE: 4 x ontbijt
REISCODE: 2-TREENICE

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Geldig rijbewijs B is vereist voor het besturen van een sneeuwscooter.
 • Andere vertrekdagen mogelijk, prijs op aanvraag.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact