De Westfjorden individueel

De Westfjorden individueel

In het uiterste noordwesten hechten de Westfjorden zich als een klauw aan het eiland.  Deze regio behoort tot de oudste delen van IJsland en heeft haar authenticiteit grotendeels weten te behouden. De afgelegen ligging maakt ook dat het gebied minder wordt bezocht.

In het zuiden doemen enorme fjorden geheimzinnig op uit de oceaan en onthullen kleine vissersdorpjes, dramatisch hoge vogelkliffen en kleurrijke stranden.

Grindwegen slingeren omhoog door de centraal gelegen groene hoogvlaktes en liggen bezaaid met watervallen.

Verder in het oosten loopt de weg langs een grillige rotskust. Een verlaten gebied waar u kan wandelen van kleine inhammen aan zee tot waanzinnige viewpoints.

Omwille van de mystieke toets die constant aanwezig is, is het niet te verwonderen dat vele saga’s en legendes hier hun oorsprong vonden.

Nota:
Deze rondreis kan in principe ook worden uitgevoerd met een gewone huurwagen, maar doordat er heel wat tijd wordt gespendeerd op de Westfjorden is het comfortabeler om met een 4×4 voertuig te rijden over de ‘mindere’ wegen.

Informatie

Afreis: van 01.05. tot 30.09.2019
Duur: 11 dagen / 10 nachten
Prijs: vanaf € 2.145 p.p. op basis van 2 personen
Accommodatie: naar keuze
Formule: kamer met ontbijt

Goed om weten:

  • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussels Airport van midden mei tot begin oktober.

ONZE EXTRA SERVICE:

  • Op IJsland kan de herstelkost van schade aan de wagen oplopen. Bij Nordic is de extra verzekering die ervoor zorgt dat de franchise (eigen risico) beperkt blijft altijd inbegrepen. Zie algemene voorwaarden en de rubriek inbegrepen bij iedere reis.
    U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte, grote kosten op het einde van de reis.
  • Een tweede chauffeur is gratis.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid