De Westfjorden
AAN HET EINDE VAN DE WERELD

De Westfjorden

De Westfjorden regio is na het binnenland het dunst bevolkte gebied van IJsland, maar is ook het minst toeristische deel van het eiland.

Het is een aaneenschakeling van verlaten landschappen, ongetemde rotskusten en fjorden, de ene nog nauwer, groter, steiler, dieper en mooier dan de andere.

Over een afstand van ongeveer 900 km slingert de weg zich door een indrukwekkende natuur die een tijdloze eenzaam- heid uitstraalt. Af en toe wordt ‘de stilte’ doorbroken door een klein vissersdorp of een geïsoleerde nederzetting die niet zou hebben misstaan in een Hitchcock film. Het onderstreept de mysterieuze uitstraling en het desolate karakter van het gebied.

De tijd wordt hier compleet vergeten. Het enige wat telt zijn de eindeloze uitzichten die dag na dag wijzigen, intenser worden en overweldigen.

De Dynjandi waterval, een van de mooiste van het eiland, de 400 m hoge vogelkliffen van Latrabjarg, het ‘rode’ strand dat naargelang het zonlicht en de vochtigheid verkleurt en de ‘Strandweg’ die tot een van de wildste kustroutes van het eiland mag worden gerekend, zijn een paar stukjes uit de gevarieerde puzzel die de Westfjorden te bieden heeft.

Door de ligging van het gebied zal het waarschijnlijk nog lang een onbekende parel blijven of misschien zelfs nooit een klassieker worden, maar de schoonheid en de authenticiteit van het enorme schiereiland doen zeker niet onder voor de rest van het eiland.

Tijdens deze unieke reis bezoeken we ook de artisanale zoutproductie van Saltverk. Wereldwijd het enige zeezout dat gewonnen wordt met 100% geothermische energie. Iedere deelnemer krijgt ter plaatse een potje van  90 gr. van een smaak naar keuze!

Informatie

REISPERIODE: 04.06. tot 13.06.20 (nog 3 plaatsen)
DUUR: 10 dagen / 9 nachten
PRIJS: € 3.550 pp
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE:  kamer met ontbijt – 8 x avondmaal
REISCODE: GRPYSZWF

BELANGRIJKE INFORMATIE:

  • een unieke en  comfortabele hotelrondreis onder leiding van een professionele, Nederlandstalige gids die reeds jaren ter plaatse woont.
  • min. 10 – max. 14 deelnemers

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid