Exploratiereis met Dixie Dansercoer naar Spitsbergen, Groenland en IJsland

Algemene info
Groepsreis Expeditie Noordelijke IJszee: NO-Groenland, Spitsbergen en Ijsland

Groepsreis Expeditie Noordelijke IJszee: NO-Groenland, Spitsbergen en IJsland

Ga mee op een buitengewone en exclusieve expeditie onder leiding van Dixie Dansercoer, de meest bekende poolreiziger van België en Maarten Raes, zaakvoerder van Nordic. Deze exploratiereis neemt u na een bezoek aan Oslo mee naar drie eilanden in het noordpoolgebied: Spitsbergen, Groenland en IJsland. We bezoeken onder andere het Nationale Park Noordoost-Groenland, het grootste en minst bezochte nationale park ter wereld.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Walvissen nabij de kust te Groenland
 • IJsberen te Spitsbergen
 • Westfjorden van IJsland
 • Reykjavik en Oslo
 • Lezingen door Dixie Dansercoer
Dag per dag

23.08.16: Naar Oslo
Vlucht naar Oslo en overnachting in de stad.

24-25.08.16: Naar Longyearbyen en Barentsburg
Na een bezoek aan de stad Oslo nemen we het vliegtuig naar Longyearbyen, de hoofdplaats van Spitsbergen. We overnachten hier nog één keer vooraleer we aan boord gaan van MS Fram.
De volgende ochtend kunt u na het ontbijt even de stad verkennen en u heeft nog lunch in het hotel. Een transfer brengt ons naar de pier waar MS Fram op ons wacht voor een onvergetelijke reis. In de namiddag vertrekt het schip en zet het koers in noordelijke richting. Op de eerste avond aan boord maken we kennis met het schip en het expeditieteam. Dan zullen we ook het laatste nieuws krijgen over de weers- en ijsomstandigheden. Het vaarschema wordt hierdoor bepaald en kan te allen tijde aangepast worden door de kapitein.

26.08.16: Kongsfjorden en Noordwest-Spitsbergen Nationaal Park
In de daaropvolgende dagen zijn we van plan om de wat indrukwekkendere fjorden van Spitsbergen te bezoeken, zoals Kongsfjord, Krossfjord en Magdalenefjord. Het landschap hier varieert van grote toendravelden tot bergtoppen met enorme gletsjers die uitlopen in de oceaan. We varen ook naar Ny-Ålesund, een van de noordelijkste permanente nederzettingen ter wereld, op 78º 55’ N. Daarna steken we de Framstraat over, terwijl het expeditieteam lezingen geeft over het gebied waar we doorheen varen.

Wanneer de omstandigheden het toelaten, worden er op verschillende plaatsen landingen met zodiacs voorzien. Wandelingen en andere activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Kongsfjorden
De Koningsbaai is de grootste fjord aan de noordwest-kust van Spitsbergen. Eén van de zij-armen van deze fjord, de Krossfjorden, kan bezocht worden. Het landschap hier varieert van grote toendravelden tot bergtoppen met enorme gletsjers die uitlopen in de oceaan.

Ny Ålesund
Dit is op 78º 55’ N één van de meest noordelijk gelegen nederzettingen waar het hele jaar door mensen wonen. Het was voorheen een kolenmijn en huisvest tegenwoordig een onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied. Een aantal landen heeft hier eigen onderzoeksfaciliteiten gevestigd en met name in de zomer is er hier veel activiteit. Ooit was deze stad het beginpunt van vele Noordpoolexpedities.

Magdalenefjorden
In het Magdalenefjord komt u een enorm belangrijk cultureel erfgoed tegen: een walvishaven uit de 16e eeuw, inclusief een kerkhof voor walvisvaarders die omkwamen tijdens de eerste ‘oliekoorts’.

27.08.16: Op zee
Vandaag wordt de Straat van Denemarken overgestoken naar het noordoosten van Groenland. U zult een verandering van klimaat opmerken wanneer we de warmere golfstroom verlaten en de koudere golfstroom rond de kust van Oost-Groenland opvaren. Onthoud: waar ijs is, kunnen ijsberen zijn. De omgeving geeft u het gevoel dat u op een van de meest afgelegen plekken ter wereld bent, maar wel aan boord van een van de best uitgeruste schepen ter wereld. Onze professionele sprekers zullen u veilig begeleiden op bergwandelingen en kleine boottrips, naast de informatie en lezingen die ze u geven over de plaatsen waar we heen gaan. Tijdens de exploratiereis voorzien we ook meermaals een lezing in het Nederlands, gegeven door Dixie Dansercoer.

28.08-03.09.16: Noordoost-Groenland Nationaal Park
De komende dagen starten we met de passage door de Framstraat die Spitsbergen en Noord-Oost-Groenland van elkaar scheidt. Het gebied is zo genoemd omdat hier de oorspronkelijke Fram van Nansen in open zee terecht kwam na vast gezeten te hebben in de Noordelijke IJszee 1893-1896.

U zal de klimaatverandering duidelijk voelen eens we van de warmere wateren van de Golfstroom naar het koude water voor de kust van Oost-Groenland varen. In het Noord-Oost-Groenland Nationaal Park, proberen we om op een ​​aantal plaatsen te landen waarbij ons expeditieteam u meer uitleg zal geven over de natuur en wilde dieren. Wanneer de omstandigheden dit toelaten, zijn wandelingen of andere activiteiten op het land voorzien.

Als de ijsomstandigheden het toestaan zullen we de kust van Groenland bereiken op vergelijkbare breedtegraad als Longyearbyen. Het zeer geïsoleerde weer- en onderzoeksstation, Danmarkshavn is een van de plaatsen waar we landen. Noord-Oost-Groenland Nationaal Park is ongeveer 900.000 km² groot. Ongeveer 3 keer zo groot dan alle Britse eilanden samen. De bergen stijgen er recht omhoog uit de fjorden tot een hoogte van meer dan 2500 meter boven de zeespiegel. De wateren zijn bezaaid met grote ijsbergen en de dalen met kleine bruine stippen: muskusossen. Andere dieren die we kunnen tegenkomen zijn ijsberen, poolhazen, poolvossen en de zeer zeldzame arctische wolf. Naast de landdieren kunnen we ook de Groenlandvalk, sneeuwhoen, sneeuwuil en een verscheidenheid aan zeevogels ontmoeten.

Terwijl de meerderheid van onze landingen worden uitgevoerd met het oog op het ontdekken van de wildernis maken we ook een stop nabij “Sirius Patrol”: de Deense marine houdt hier toezicht met behulp van traditionele methoden zoals hondenslede. Een vanzelfsprekende plaats om een landing te maken voor MS Fram is natuurlijk Myggbukta, waar de legendarische gouverneur van Noord-Oost-Groenland, Helge Ingstad, zijn basis had.

Deze adembenemende tocht geeft u zonder twijfel het gevoel in een van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde te vertoeven, maar dan aan boord van één van de meest comfortabele expeditieschepen. Onze deskundige gidsen zullen u veilig begeleiden tijdens landingen in aanvulling op de lezingen.

04.09.16: Ittoqqortoormiit
Ittoqqortoormiit (ook bekend als Scoresbysund) is onze laatste stop in Noordoost-Groenland. Dit is de meest afgelegen stad in Groenland en de jagers die hier wonen mogen als enige jagen in het Nationale Park Noordoost-Groenland. Hier kunt u zowel met een gids als op eigen houtje rondwandelen.

05-07.09.16: West-IJsland
We steken nog eens de Straat Denemarken over, verlaten het gebied binnen de noordpoolcirkel en varen zuidwaarts naar IJsland. We zetten koers naar de Westfjorden van IJsland, een gebied dat we de komende drie dagen zullen verkennen. Het gebied geeft een gevoel van ongerepte natuur met kliffen en valleien, hoge watervallen en kristalheldere beekjes.

Grundarfjörður is gelegen aan het schiereiland Snæfellsnes, vaak “IJsland in het klein” genoemd vanwege de diversiteit van het landschap. Geniet van de variatie aan lavavelden en rotsformaties, gletsjers, vulkanen, warmwaterbronnen, evenals een overvloed aan vogels en pittoreske landschappen.

Flateyri heeft een handelspost sinds 1792 en is de basis voor de haai- en walvisjacht in de jaren 1900 geweest. Ísafjörður heeft een lange geschiedenis en was eeuwenlang een belangrijk centrum voor de visserij. Maak een wandeling door deze gezellige stad en geniet van de diverse architectuur.

08.09.16: Reykjavík
In de ochtend komen we aan in Reykjavík, de noordelijkste hoofdstad van de wereld, en tevens eindpunt van onze reis. Van hieruit gaan we nog op daguitstap naar de “Golden Circle”, één van dé hoogtepunten van zuidwest IJsland: het spectaculaire geisergebied Geysir, waar geiser Strokkur regelmatig kokend water 25 tot 30 meter de lucht in spuit, de Gullfoss waterval en het Thingvellir Nationaal Park, een plaats van groot geologisch en historisch belang, die ook prijkt op de Unesco werelderfgoedlijst. Overnachting in Reykjavik.

09.09.16: Vlucht naar huis
‘s Ochtends vroeg worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Brussel.

De hier beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment.

Prijzen
Prijzen per persoon
Dubbel kamer Single kamer
MG € 12.495 /
M € 11.195 € 17.895
F € 10.295 € 16.295
U € 9.595 € 15.095
N € 8.895 € 13.995
FJ € 8.895 € 13.995
I € 8.295 € 12.995

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Oslo, Oslo-Longyearbyen en Reykjavik-Brussel
 • Luchthaven- en veiligheidstaksen
 • 1 hotelovernachting in Oslo met ontbijt
 • 1 hotelovernachting in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch voor vertrek
 • 1 hotelovernachting in Reykjavik halfpension
 • Rondrit langs de ‘Golden Circle’ in IJsland
 • Ervaren expeditiegids en poolreiziger Dixie Dansercoer in Spitsbergen en Groenland
 • Reisbegeleider Maarten Raes, zaakvoerder Nordic
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte kajuitcategorie incl. volpension aan boord
 • Wind- en regenafstotende jas
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam dat voordrachten houdt en landingen begeleidt in het Engels
 • Thee en koffie aan boord
 • Suite-gasten genieten van een bijzondere service zoals gratis drank aan tafel en een welkomstgeschenk

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele excursies

Activiteiten en optionele excursies:

 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord tegen betaling geboekt worden.

Opmerkingen:

 • Maakte u reeds een zeereis met Hurtigruten dan geniet u op deze reis van 5% Ambassador-korting. Meer info en voorwaarden vindt u hier.
 • Dixie Dansercoer zal deze reis begeleiden van 23.08 tot 04.09, bij aankomst in IJsland.
 • Prijzen per persoon
 • Laarzenverhuur aan boord
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden
 • Wijzigingen aan het programma zijn expliciet voorbehouden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Praktische info over het schip MS FRAM en dergelijke kan u hier vinden
Excursies

Optionele excursies tijdens deze reis:

STYKKISHOLMUR: Lava sporen en Viking verhalen
Excursie code: G-STY4
Duur: ong. 4u
Niveau: 2
Taal: Engels / Duits
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: € 93 pp

Deze intrigerende excursie combineert de ruige natuur van het gebied en haar literatuur. We bezoeken beruchte sites die zijn vereeuwigd door de IJslandse sagen. De reis begint met een rit door het lavaveld Berserkjahraun. De naam is afgeleid van de Eyrbyggja-saga die het verhaal vertelt van twee Berserks die tragisch aan hun einde kwamen in het veld. De prachtige lavaformaties trekken onze aandacht door hun contrasterende kleuren van zwart en groen.
Onze reis gaat verder naar Bjarnarhöfn, ‘Bear Harbour’, een boerderij die a generaties lang in handen van dezelfde familie is. Hier zullen we het Shark Museum bezoeken. We krijgen ook de kans om zijn producten te proeven. Aangezien dit nogal ‘aromatische’ producten zijn, is het misschien een goed idee om een paar pepermuntjes mee te nemen voor de terugweg.
Vervolgens rijden we naar Helgafell Mountain, ‘The Holy Mountain’. Het lijkt misschien niet indrukwekkend; het heeft meer van een heuvel dan van een berg, maar het wordt verondersteld speciale krachten te hebben. We zullen op de 73 meter hoge helling naar de top lopen, indien het weer het toelaat, en krijgen een spectaculair uitzicht. In het oude boek Landnáma, wordt gezegd dat wanneer u deze berg beklimt, u een wens mag doen, maar u moet zich wel aan een paar regels houden.
We keren terug naar de mooie stad Stykkis-Hólmur. Hier zullen we een bezoek brengen aan het oudste gebouw van de stad, het Noorse Huis (1832), dat nu het lokale folk museum huisvest. Het huis heeft ook een indrukwekkende winkel waar lokale ambachten, goederen en kunst verkocht worden. Vanaf het museum is het slechts een korte afstand naar het schip.
We behouden ons het recht voor om de route te wijzigen indien nodig.

STYKKISHOLMUR: Hoogtepunten van Snaefellsnes
Excursie code: G- STY5
Duur: ong. 5u
Niveau: 3
Taal: Engels / Duits
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: € 112 pp

Deze excursie laat de hoogtepunten van het Snæfellsnes schiereiland zien: een gebied rijk aan natuurlijke schoonheid, geschiedenis en cultuur. Bij het verlaten van Stykkishólmur, neemt de tocht ons mee door kleine vissersdorpjes langs de kustlijn, wanneer we richting de beroemde gletsjer Snæfellsjökull gaan. De gletsjer werd populair door de Franse schrijver Jules Verne in zijn klassieke roman ‘Reis naar het centrum van de Aarde’. We maken onze eerste stop bij het Djupalonssandur strand, waar we een korte verfrissende wandeling over het kiezelstrand aan de Atlantische Oceaan maken. We vinden vreemde rotsformaties terug aan de kust. Hier kunnen we onze kracht testen op vier grote rotsen, met een gewicht van 23 tot 154kg. De stenen werden gebruikt om de mannelijkheid van de vissers te bepalen. Na een korte rit langs de kliffen Lóndrangar, rijden we naar Hellnar. Hellnar was een belangrijke haven. We bezoeken het bezoekerscentrum en genieten van de prachtige omgeving. Na Hellnar zullen we een korte stop bij Arnarstapi dorp maken. Vervolgens bezoeken we Budir, bekend om het prachtige landschap van zwarte lava en een van de weinige gele zandstranden in IJsland. We zullen genieten van de omgeving en een bezoek brengen aan de Búdakirkja kerk alvorens we terugkeren naar Stykkishólmur. Houd er rekening mee dat het zien van zeevogels niet gegarandeerd kan worden na half augustus, aangezien het afhangt van zowel het seizoen als het weer.
We behouden ons het recht voor om de route te wijzigen indien nodig.

THINGEYRI: De waterval Dynjandi
Excursie code: G-TEY1
Duur: ong. 4u
Niveau: 2
Taal: Engels / Duits
Inbegrepen: Inkom museum
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: 206 pp
Combineerbaar met excursie G-TEY2

De excursie vertrekt vanaf Þingeyri dorp en gaat naar de mooie Dynjandi waterval.
We rijden over en door de bergen, waardoor we het harde, maar inspirerende landschap van de Westfjorden ervaren; smalle doorgangen over bergkammen en diepe, rustige fjorden waar de dorpen zich op een smalle strook land bevinden.
We zullen stoppen aan de Dynjandi waterval en hebben ruim de tijd om rond te lopen, te genieten van het landschap en memorabele foto’s te nemen. Op de terugweg naar Thingeyri zullen we stoppen bij Hrafnseyri, waar de nationale held, Jón Sigurdsson, was geboren. Jón was de leidende figuur in het veiligstellen van de onafhankelijkheid van IJsland en zijn verjaardag, 17 juni, wordt jaarlijks gevierd als de nationale onafhankelijkheidsdag. Bij Hrafnseyri bezoeken we het museum met zijn persoonlijke geschiedenis en zijn betrokkenheid bij de strijd voor onafhankelijkheid. Vanaf Hrafnseyri keren we terug langs het schilderachtige landschap naar Þingeyri. Bij onze aankomst in Þingeyri verkennen we de Viking omgeving en maken kennis met de geschiedenis van het gebied.

THINGEYRI: Een beetje geschiedenis
Excursie code: G-TEY2
Duur: ong. 2,5u
Niveau: 2
Taal: Engels / Duits
Inbegrepen: Verschillende snacks
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: € 116 pp
Combineerbaar met excursie G-TEY1 of G-TEY3

Thingeyri is een kleine nederzetting gelegen aan de kust van de mooie en ruige Dýrafjördur Fjord. De stad is een van de oudste nederzettingen in de Westfjorden en ontleend haar naam aan de middeleeuwse parlementaire vergadering, Dýrafjardarþing. In Þingeyri bezoeken we de oude Blacksmith’s Workshop. De workshop toont de smid aan het werk. Daarna gaan we naar Koltra, een galerie die een grote verscheidenheid aan lokale ambachtelijke en gebreide producten laat zien. We krijgen de kans enkele IJslandse producten te proeven. Onze volgende stop is de Viking arena, waar de acteurs gekleed als Vikingen zullen strijden, dansen en zingen om u een zicht te geven op het leven van de Vikingen. Daarna gaat het naar de manege bij Sandar, waar de gasten zullen kennis maken met het IJslandse paard, een uniek ras voor het eiland. De gasten worden getrakteerd op een demonstratie en hebben de kans om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken.
We behouden ons het recht voor om de route te wijzigen indien nodig.

THINGEYRI: Paardrijden in Dyrafjördur
Excursie code: G-TEY3
Duur: ong. 3u
Niveau: 1
Taal: Engels
Inbegrepen: Huur van helm en zadel
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen. U mag geen eigen uitrusting gebruiken die u reeds bij andere paarden gebruikte.
Prijs: € 163 pp
Combineerbaar met excursie G-TEY2

Deze excursie is een geweldige kans voor degenen die het land van dichtbij willen zien en kennis willen maken met de vriendelijke en volgzame IJslander. Er is geen voorafgaande rijervaring nodig en alle benodigde “apparatuur” is voorzien. De Sanda Valley is gelegen tussen enkele van de meest spectaculaire bergen van de West-Fjord. Nadat u vertrouwd bent geraakt met het IJslandse Paard, rijden we in de vallei en volgen de rivier Sanda totdat we een kruising in de rivier te bereiken. We gaan verder langs groene velden aan een rustig tempo. Op de terugweg nemen we korte pauzes om te genieten van het landschap en laten we de paarden grazen op het gras. Het is aan te raden om warme en winddichte kleding en stevige schoenen te dragen. Helm en zadel krijgt u ter plaatse. Kinderen onder de 16 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

ISAFJÖRDUR: Poolvossen en lawines
Excursie code: G-ISA8
Duur: ong. 3u
Niveau: 2
Taal: Engels / Duits
Inbegrepen: Drankje
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: € 89 pp
Combineerbaar met excursie G-ISA9

Meer informatie over het enige inheemse landzoogdier van IJsland, de poolvos, krijgt u tijdens een bezoek aan het charmante dorpje Súðavíkurhreppur. Súðavíkurhreppur is klein, met slechts 200 inwoners. Het werd opgericht in de 19e eeuw. Het dorp is verdeeld in twee helften – de oude stad en de nieuwe stad. In het midden van de verdeelde stad vinden we het Poolvos Centre, een non-profit onderzoekscentrum en museum gewijd aan het enige inheemse landzoogdier in IJsland. Het museum richt zich op de biologie en natuurlijke geschiedenis van de poolvos. We genieten van een drankje in het prachtige café. Vervolgens zullen we de plaatselijke kerk bezoeken. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in Hesteyri, een dorp dat later werd verlaten, en enkele decennia later werd ze verplaatst naar de huidige locatie. We zetten onze rit naar Langeyri schiereiland verder. Voordat we terugrijden naar Isafjordur en uw schip, zullen we een snelle sightseeing stop maken in de fjord en bezoeken we het lawine gedenkteken.
De sites kunnen worden bezocht in een andere volgorde.

ISAFJÖRDUR: Bloemen en fjorden
Excursie code: G-ISA9
Duur: ong. 3u
Niveau: 1
Taal: Engels
Inbegrepen: Toegang tot de plantentuin, muziek in de kerk.
Opmerking: Niet geschikt voor personen met een rolwagen.
Prijs: € 87 pp
Combineerbaar met excursie G-ISA8

Ga mee op een excursie naar Flateyri village en haar omgeving, een rustige plek waar de eerste botanische tuin van het land is gemaakt. Het uitzicht tijdens de rit naar onze bestemming bestaat uit smalle, steile bergpassen en diepe, beschutte fjorden waar de boerderijen en dorpen bijeen liggen op een smalle strook land. De eerste stop op onze reis is Skrudur, waar IJslands eerste botanische tuin in 1905 werd opgericht. De tuin werd gebruikt om de studenten plantkunde te laten kennismaken met een meer groenterijk dieet en te onderzoeken welke planten in staat waren om te groeien in het sub-arctische klimaat van de West-fjorden. Van Núpur gaan we verder naar het dorp Flateyri. Hier zullen we de plaatselijke kerk bezoeken om van een muzikale uiteenzetting te genieten. Vanaf de kerk volgt een ontspannen wandeling langs de kleine hoofdstraat van het dorp. We zullen de oude boekhandel en de tentoonstelling in het huis van de handelaar bezoeken.

Grundarfjördur: Excursies aan boord

Deze excursies zijn enkel te boeken aan boord. De vermelde prijzen zijn een indictie, de definitieve prijs wordt aan boord meegedeeld.
IJSLAND: Excursie in Poolcirkelboot
Duur: 1-2u in Poolcirkelboot
Niveau: 1
Taal: Engels
Inbegrepen: Reddingsvest, warm drankje eens terug aan boord
Opmerking: Afhankelijk van weer- en ijscondities
Max. aantal deelnemers: 21
Prijs: Vanaf 950 NOK pp

Met de Poolcirkelboten kunnen we dichter bij de natuur, het ijs, en wilde dieren komen. Samen met het ervaren expeditieteam en goed beschermd in een thermisch veiligheidspak, raden we aan dit avontuur aan te gaan.

IJSLAND: Poollicht en ijs
Duur: begint om 23u, u mag zo lang blijven als u wil
Niveau: 1
Inbegrepen: Slaapzak, welkomstdrankje
Max. aantal deelnemers: 12 per nacht
Prijs: Vanaf 150 NOK pp

Verblijf een nacht op het dek en geniet van het prachtige uitzicht over het landschap gekleurd door de zachte stralen van de ondergaande zon. Tijdens de reis zullen we gebieden invaren die rijk zijn aan drijvende ijsbergen. U wordt voorzien van een warme slaapzak. Warme chocolademelk is gedurende de hele nacht beschikbaar en voor degenen die blijven tot 06:00, zijn er verse koeken en koffie buiten op het dek.

IJSLAND: Kajak
Duur: 2-4 hrs
Niveau: basis kajak ervaring is aan te raden.
Taal: Engels / Scandinavisch / Duits
Inbegrepen: Kajak-uitrusting (drysuits/snack en lunchpakket indien nodig)
Opmerking: Goede fysieke conditie vereist
Kajak informatie: Stabiele dubbele kajaks, uitstappen zijn afhankelijk van het weer en de ijsomstandigheden. Ervaren gidsen zullen u vergezellen op uw avontuur.
Max. aantal deelnemers: 10
Prijs: Vanaf 950 NOK pp

Kayak is Inuk (de taal van de Inuit) voor “boot van de mens”. Ga mee met de ervaren gidsen om 1 van de 3 poolstreken te verkennen per kajak. Je zult niet geloven hoe anders de wereld er op waterniveau uitziet. Doe mee en geniet van deze ervaring en bevoorrechte ontmoeting met de natuur.

Film

Informatie

AFREIS: 23.08.16
DUUR: 18 dagen
PRIJS: Vanaf € 8.295 pp
ACCOMMODATIE: Expeditie / zeereis
FORMULE: Volpension tijdens de zeereis
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Deze reis is enkel nog mogelijk op aanvraag
 • Begeleiding door poolreiziger DIXIE DANSERCOER en Maarten Raes, zaakvoerder van NORDIC!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort vereist.
 • Minimum 18 deelnemers – maximaal 36 deelnemers

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid