Dwars door IJsland

Algemene info
Dwars-door-IJsland

Dwars door IJsland – groepsreis

Op deze reis krijgt u de diverse natuurfenomenen, spectaculaire landschappen en het unieke karakter van IJsland te zien.

U verkent naast de klassieke hoogtepunten ook het onbewoonde ruige binnenland, dat tot de meest desolate vulkanische gebieden van Europa behoort.

Deze allesomvattende tour biedt u de perfecte mix tussen cultuur en natuur en is een totaalervaring die u nog lang zal bijblijven.

Een paar hoogtepunten op deze reis:

 • De geothermische velden van Geysir
 • De Gullfoss en Dettifoss watervallen
 • Het kleurrijke Landmannalaugar
 • De gitzwarte landschappen langs de Sprengisandur piste
 • De fjordenkust van het Snæfellsnes schiereiland
Dag per dag

Dag 1: Brussel – Reykjavík
Individuele vlucht naar Keflavík. Bustransfer van de luchthaven naar uw hotel in Reykjavík.
Overnachting in Reykjavík.


Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir
We begeven ons naar het Thingvellir National Park, een imposant natuurgebied dat ook historisch van belang is aangezien daar het eerste parlement ter wereld werd opgericht in de 10e eeuw. De geothermische velden van Geysir bevatten een verscheidenheid aan warme bronnen en borrelende poelen, waaronder de geiser Strokkur die elke 5-10 minuten water spuit. In de Haukadalurvallei nemen we deel aan een herbebossingsinitiatief door er een aantal boompjes te planten. Daarna rijden we door naar Gullfoss, één van de meest spectaculaire watervallen van IJsland.
Overnachting in de omgeving van Hvolsvöllur.


Dag 3: Vík – Dyrhólæy – Kirkjubæjarklaustur
We krijgen twee prachtige watervallen te zien, Skógafoss en Seljalandsfoss. Daarna rijden we verder naar de klifrots van Dyrhólæy, een in zee uitstekende rots waar een grote kolonie papegaaiduikers broedt tijdens de zomer. We stoppen nog even in het charmante kustdorpje Vík vooraleer we de imposante zwarte zandstranden van Mýrdalssandur doorkruisen. We sluiten de dag af in Eldhraun, het grootste lavaveld op aarde sinds het einde van de ijstijden.
Overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.


Dag 4: Jökulsárlón – Skaftafell
We rijden door prachtige landschappen richting Vatnajökull gletsjer, de grootste van Europa, en de Öræfajökullvulkaan, de hoogste top van IJsland. We zetten de tocht verder tot aan de Jökulsárlón lagune, een gletsjermeer waarin imposante ijsschotsen naar zee afdrijven (optioneel: boottocht langs de ijsbergen). Daarna keren we terug richting Svínafellsjökull, waar we een gletsjertong van dichtbij kunnen bekijken. Onderweg passeren we het Skaftafell National Park.
Overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.


Dag 5: Landmannalaugar
Via een bergroute door het ruige binnenland bereiken we Landmannalaugar, een regio die bekend staat om zijn kleurrijke bergformaties en geothermische activiteit (mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warmwaterbron). Het landschap hier wordt gekenmerkt door diepe valleien en met mos bedekte bergen en lavavelden.
Overnachting in de omgeving van Thjórsárdalur.


Dag 6: Sprengisandur
Vandaag trekken we het onbewoonde binnenland in en komen we oog in oog te staan met eindeloze zandvlakten en onherbergzame dorre hoogvlaktes. We doorkruisen het binnenland via Sprengisandur, één van de drie routes door het IJslandse binnenland. We nemen ons eigen lunchpakket mee (geen voorzieningen onderweg) en houden een lunchstop in de Nýidalur berghut te midden van het desolate woestijnlandschap. Doordat er geen bruggen zijn, banen we ons een weg door meerdere rivierbeddingen op onze route.
Overnachting in de omgeving van Mývatn.


Dag 7: Tjörnes – Ásbyrgi – Dettifoss – Mývatn
Vandaag staat een grote verscheidenheid aan landschappen op het programma. We rijden door het dorpje Húsavík en het schiereiland Tjörnes, het meest noordelijke onderdeel van onze reis. We bewonderen de hoefijzervormige canyon Ásbyrgi en de indrukwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval in Europa. Daarna begeven we ons naar het natuurreservaat rond het meer van Mývatn, een waar paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers. In de omgeving van het meer bezichtigen we ook nog de geothermische zwavelbronnen van Hverarönd, de vulkanische kraters van Krafla en enkele opmerkelijke lavaformaties.
Overnachting in de omgeving van Mývatn.


Dag 8: Akureyri – Skagafjördur
We bezoeken de imposante Godafosswaterval, en zetten dan onze tocht verder richting Akureyri, de levendige “hoofdstad van het Noorden” en de tweede grootste stad van IJsland na Reykjavík. We trekken wat tijd uit om deze stad te verkennen. Zo kunnen we onder meer een bezoek brengen aan de botanische tuinen en het geothermisch zwembadcomplex, gaan shoppen of gewoon de sfeer opsnuiven en een lokaal cafeetje opzoeken. Daarna rijden we verder naar de regio Skagafjördur, waar vele IJslandse saga’s hun oorsprong vinden. In de regio worden ook veel IJslandse paarden gefokt. ‘s Avonds kunnen we een ritje te paard maken of gaan wandelen door de pittoreske omgeving (facultatief).
Overnachting in de omgeving van Hvammstangi.


Dag 9: Hvammstangi – Eiríksstadir – Snæfellsnes schiereiland
De reis gaat verder over glooiiende akkers en de heide van Laxárdalsheidi naar het Vikinghuis van Eiríksstadir, de thuishaven van Erik de Rode en zijn zoon Leif, twee van de meest beruchte Vikings allertijden. Daarna rijden we door naar een verlaten locatie met wonderlijk zicht op het schiereiland Snæfellsnes.


Dag 10: Snæfellsjökull National Park
Vandaag brengen we de dag door in het Snæfellsnes National Park. We rijden rond de legendarische Snæfellsjökull, de gletsjer die volgens Jules Verne de toegangspoort naar het midden van de aarde zou zijn. Daarna rijden we door naar de zwarte stranden van Djúpalónssandur. We stoppen ook aan het pittoreske vissersdorpje Arnarstapi, bekend vanwege zijn spectaculaire basaltformaties. We maken nog een mooie wandeling tussen de dorpjes Arnarstapi en Hellnar vooraleer we de terugreis naar Reykjavík aanvatten.

Overnachting in Reykjavík.


Dag 11: Reykjavík – Brussel
Bustransfer van uw hotel naar de luchthaven van Keflavík en individuele terugvlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
11.07.19 – VOLZET
18.07.19 – VOLZET
01.08.19 – VOLZET
15.08.19 – VOLZET
2 volw. – dubbel kamer € 3.940
1 volw. – single kamer € 4.810

Inbegrepen:

 • Vluchten heen en terug met Icelandair vanaf Brussel naar Keflavík in de goedkoopste economy klasse
 • Luchthaventaks
 • Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Reykjavík en terug
 • 9-daagse Nederlands-/Engelstalig begeleide rondreis vanaf Reykjavík
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Reykjavík
 • 8 overnachtingen met ontbijt op het platteland
 • 8 avondmalen
 • Toegang tot het Eric de Rode Vikingmuseum

Niet inbegrepen:

 • Annulerings- en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Facultatieve excursies
 • Alle niet vermelde maaltijden
 • Dranken bij de maaltijden

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • Groepje van max. 19 pers.

Optionele excursies (ter plaatse te regelen met de gids):

 • Blue Lagoon (dag 1 bij aankomst – ca. € 90 pp)
 • Boottocht op Jökulsárlón Glacial Lagoon (dag 4 – ca. € 48 pp)
 • Paardrijtocht (dag 8)
 • Walvisexcursie in Reykjavik (dag 10 – ca. € 90 pp)

Informatie

AFREIZEN: 11 en 18.07.19 + 01 en 15.08.19
DUUR: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: vanaf € 3.940 pp
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE: 10 x ontbijt – 8 x avondmaal
REISCODE: RIJATW

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Individuele vlucht naar Keflavík. U wordt de volgende ochtend opgehaald door de gids.
 • Groepje van max. 19 personen.
 • Nederlands/Engels begeleide reis.

We hebben een prachtige reis kunnen maken door een prachtig land. Het programma zat zeer goed in elkaar en dankzij de Nederlandstalige, plaatselijke gids hebben we nog enkele verdoken hoekjes kunnen zien. Het is altijd aan te bevelen iemand uit het land zelf de rondleiding te laten begeleiden. Dit geeft er een extra dimensie aan. De hotels waren goede standaardhotels.

Fam. Van Lantschoot

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid
Promotie Hurtigruten noorderlichtreis met rechtstreekse vlucht naar Bergen (30/01/20 - 10/02/20)

Interesse om mee te gaan?
Op 28/9 is er een infosessie in Londerzeel 

Gastheer: Maarten Raes. Toegang is gratis, inschrijven is wel verplicht.
KOM NAAR DE GRATIS INFODAG OP 28/9
close-link