Op zoek naar beren en veelvraten!

Algemene info
Finland-beren-en-veelvraten

Op zoek naar beren en veelvraten! 

Tijdens deze fantastische shortbreak ontdekt u de best bewaarde geheimen van de Finse taiga. U verblijft in hotel Kalevala, een authentiek wellness hotel in de regio Kuhmo met prachtig uitzicht over het Lammasjärvimeer. Dit gebied nabij de Russische grens is de thuishaven van de wilde bruine beer, de bever, de veelvraat, het rendier en verschillende vogelsoorten. In de wildernis nabij het hotel zijn verschillende observatiehutten gelegen. Wat u hoort en ziet hangt af van de periode waarin u reist: met wat geluk vangt u zelfs een glimp op van de grijze wolf, deze is zelden ergens anders te zien.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Unieke fauna als beren, elanden en wolven
 • Authentiek hotel met Finse wellness en lokale keuken
 • Overnachting in een berenkijkhut
 • Prachtige wouden en meren
Dag per dag

Dag 1: Aankomst in Kuhmo
Vlucht van Brussel naar Kajaani (via Helsinki). Transfer naar hotel Kalevala, gelegen in de regio Kuhmo, een bijzondere regio nabij de Russische grens. Ontvangst met heerlijk diner en wellness avond. U kan gebruik maken van de sauna en buitenjacuzzi met zicht op het meer. U verblijft hier 5 dagen (4 nachten) op basis van halfpension.

Dag 2: Verkenning en elandsafari
Na het ontbijt neemt de gids u mee op een verkennende wandeling op zoek naar sporen van de bruine beer. Op deze 2-3 uur durende excursie krijgt u alvast heel wat informatie over de bruine beer. ‘s Middags wordt u opnieuw naar het hotel gebracht, waar u de namiddag vrij heeft om te genieten van de prachtige omgeving. Na het avondmaal, ongeveer rond 22u, vertrekt u op elandsafari! De Europese eland is het grootste dier binnen de familie van de hertachtigen. Het geluid dat deze dieren maken in de schemering creëert een speciale atmosfeer. Het is mogelijk dat u op deze excursie ook het zeldzame bosrendier te zien krijgt.

Dag 3: Unieke overnachting in de berenkijkhut
Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om op eigen houtje de omgeving te ontdekken of het Petola Visitor Centre (gelegen op ongeveer 700m van het hotel) te bezoeken. Petola is een groot centrum waar u informatie vindt over de Finse roofdieren (beer, wolf, veelvraat en lynx). In de namiddag wordt een transfer voorzien naar de observatiehutten waar u de nacht doorbrengt om beren, wolven en veelvraten te observeren. De wilde bruine beer spotten in zijn natuurlijke omgeving is een onvergetelijke ervaring! Deze nacht is inclusief transfers (ongeveer 50 min. per rit), snacks en diner, slaapzakken, deken, kussen en een persoonlijke gids. Opgelet, roken is verboden tijdens deze nacht en absolute stilte is verplicht. Duur: 16:00 – 7:00.

Dag 4: Vrije dag
Na uw overnachting in de observatiehut, kan u genieten van een deugddoend ontbijt en wat vrije tijd om even uit te rusten. Op deze vrije dag kan u relaxen, wandelen langs een van de vele natuurpaden of deelnemen aan optionele activiteiten (zie het tabblad ‘Excursies’). Ter plaatse kan u ook fietsen, Nordic walking stokken, kajaks, SUP-boards of roeibootjes huren of een van Kumo’s musea bezoeken. Avondmaal en overnachting.

Optionele excursies:

 • Wandeltocht met de husky’s
 • Zwemtocht in de Pajakkakoski stroomversnelling
 • Wellness ervaring
 • Quad safari
 • Initiatie Nordic Walking
 • Initiatie vissen met outdoor lunch

Dag 5: Terug naar huis
Einde van deze mooie reis. Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Brussel. U wilt nog niet naar huis? Vraag gerust een verlenging aan in hotel Kalevala!

Optioneel: combineer deze reis met een citytrip Helsinki! (+ 3dagen)
Wie liever iets langer in het mooie Finland verblijft, kan ervoor kiezen om de eerste dag niet onmiddellijk door te vliegen naar Kajaani. U neemt dan gewoon de vlucht van Brussel naar Helsinki, waar u drie nachten verblijft in hotel Lilla Roberts. Lilla Roberts is een prachtig designhotel gelegen in het hartje van de stad. Kuier langs de haven, de marktplaats, de schitterende Domkerk, de designbuurt rond het Esplanadi en het mooie Kaivopuisto-park. U kan bovendien een bezoek brengen aan het interessante Töölö-district met Kiasma museum voor eigentijdse kunst en de Finlandia Hall van Alvar Altoo, het Seurasaari openluchtmuseum en de Suomenlinna vesting. Of  waarom geen boottocht maken naar het kuststadje Porvoo of het bruisende Tallinn? Na drie nachten vliegt u door naar Kajaani en vervolgt u het programma zoals hierboven beschreven.

Accommodatie

Finland-hotel kalevala (1)HOTEL KALEVALA

Algemeen en ligging: Authentiek hotel gelegen aan de oevers van het Lammasjärvi meer

Faciliteiten: Restaurant en terras met zicht op het meer, verhuur fietsen en kajaks, heerlijke wellness en outdoor jacuzzi’s

Kamers: 47 comfortabele kamers met eigen badkamer

Prijzen
PRIJZEN  2019 per persoon
vertrek van 10.07.18 tot 24.07.18 voor en na
2 volw. – dubbel kamer € 1.465 € 1.365
3 volw. – triple kamer € 1.395 € 1.335
1 volw. (samenreizend) – single kamer € 1.725 € 1.475
1 volw. (alleen reizend) – single kamer € 2.250 € 1.980

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Helsinki – Kajaani – Helsinki – Brussel in klasse R met Finnair (zoals gekend op 01.10.18)
 • Luchthaventaks € 64
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • 3 overnachtingen in half pension in hotel Kalevala in een standaardkamer met douche/wc
 • Vrij gebruik wellness tussen 18 en 20u
 • 1 overnachting in een berenkijkhut met diner en snacks
 • Begeleide wandeling ‘in de sporen van de bruine beer’
 • Elandsafari
 • Toegang tot het Petola Carnivore Centre
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Kamer met uitzicht op het meer: + € 10 per persoon per nacht
 • Optionele verlengingen op aanvraag:
  • Verlenging hotel Kalevala (prijzen vanaf € 68 per persoon per nacht in dubbel kamer)
  • Verlenging Helsinki in hotel Fabian (prijzen vanaf € 79 per persoon per nacht in dubbel kamer)
 • Extra optionele excursies
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Minimum 12 jaar
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse R nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
Excursies

Alle excursies minimum 2 deelnemers. Single prijzen op aanvraag. 

Wandeltocht met de husky’s: € 95 per persoon

Wandeltocht waarbij u samen met de husky’s de natuur ontdekt! Ook in de zomer zijn deze honden gretig om u de mooiste plaatsen van het bos te laten zien. De wandeling gaat over onontdekte paden en is inclusief transfers en picknick lunch. Duur: 5 à 6 uur

Zwemtocht in de Pajakkakoski stroomversnelling: € 140 per persoon

Deze spannende zwemtocht vindt plaats in de Pajakkakoski stroomversnelling in het centrum van Kuhmo. Voor deze zwemtocht krijgt u een thermisch pak en een zwemvest. Allereerst zal u even drijven in het water om gewoon te worden aan de omstandigheden. Een gids helpt u tijdens deze tocht en legt de veiligheidsprocedures nog eens uit. Na een zwemtochtje in rustig water, gaat u samen met de andere deelnemers en de gids door de stroomversnelling. Hierna is het mogelijk om dit één voor één te doen. Er zijn redders aan het einde van de versnelling die ervoor zorgen dat iedereen veilig uit het water geraakt. Deze ervaring is compleet met een tas ‘hot toddy’ of koffie. Aan het einde van de tocht krijgt u een diploma uitgereikt in de tipi. Duur: +/- 3 uur

Wellness ervaring voor koppels : € 100 per persoon

Geniet van een Typisch Finse turf sauna en heerlijke massage! Totale duur: +/- 1.5 à 2 uur. Extra massage’s of scrubs, huur jacuzzi of infra rood sauna op aanvraag.

Quad safari: € 49  / €89 per persoon 

Ga met de quad op ontdekkingstocht. U bepaalt zelf uw route: verschillende opties worden ter plaatse met u overlegd. Duur excursie: +- 2 uur / +- 4 uur.

Initiatie Nordic Walking: € 38 per persoon

Maak kennis met deze beroemde Finse sport! Duur excursie: +- 2 uur.

Initiatie vissen met outdoor lunch: € 110 per persoon 

Begeleide excursie naar de Pajakka stroom, waar u grote kans hebt op het vissen van o.a. snoek en baars. U geniet tussendoor van een gezellige outdoor lunch. Op en top Fins! Totale duur (incl. transfers): +- 4 uur.

Informatie

AFREIZEN: Elke dag van 01.05.19 tot 27.09.19
DUUR:  5 dagen / 4 nachten (met verlening Helsinki 8 dagen)
PRIJS: vanaf € 1.365 pp in dubbele kamer
ACCOMMODATIE:  Wellness hotel Kalevala
FORMULE:  halfpension
REISCODE: FIOPZOEK

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Minimum 12 jaar
 • We kunnen deze reis geheel aanpassen naar uw eigen wensen

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid