Fjorden & Lofoten: de hoogtepunten van Zuid & Noord

Algemene info
Fjorden-en-lofoten

Noorse fjorden en Lofoten

Deze gevarieerde rondreis vat het beste van Zuid- en Noord-Noorwegen samen in een 13-daagse groepsreis Noorse fjorden & Lofoten. Na een vlucht van Brussel naar Oslo gaat de reis verder via de Hardangervidda, de Hardangerfjord en Bergen naar het rijk van de fjorden en gletsjers. We logeren in uitstekende hotels van een betere klasse. Qua cultuur staan Oslo, Bergen en staafkerken op het programma. Qua natuur voorzien we fjorden van de UNESCO-werelderfgoedlijst, gletsjers en natuurparken als de Hardangervidda en Jostedalsbreen. Langs de prachtige Atlanterhavsveien en Molde eindigt onze reis in Zuid-Noorwegen in de Koningsstad Trondheim. Daar gaan we aan boord van de trein Nordlandsbanen voor een spectaculaire rit naar Lofoten. We logeren hier op de prachtige eilanden Lofoten en Vesterålen. We bezoeken de unieke vissersdorpjes en eindigen deze reis in Andenes waar we aan een walvissafari deelnemen alvorens terug te vliegen vanaf Evenes.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Unieke combinatie fjorden en Lofoten!
 • Bezoek aan Bergen en Oslo
 • Nærøyfjord en Geirangerfjord
 • Gletsjers
 • Atlantische route
 • Oude koningsstad Trondheim
 • Ontdekking van de Lofoten en Vesterålen eilanden
 • Middernachtzon!
 • Walvissafari én zeearendsafari
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo
We vliegen van Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we halt bij het Vigelandpark en bezoeken we het Vikingmuseum. Nadien checken we in in het centraal gelegen Thon Hotel Opera, of  Clarion hotel The Hub. We logeren hier op basis van halfpension. De centrale ligging van het hotel nodigt u meteen uit om op verkenning te gaan in Oslo.

Dag 2: Bezoek Oslo
In de voormiddag heeft u nog even om de stad verder te verkennen. Wie wil kan deelnemen aan onze begeleide stadswandeling. We vertrekken nadien per luxe autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het gezellige berghotel Bardøla. Overnachting in halfpension.

Dag 3 Ontdekking Hardangervidda, Hardangerfjord en Bergen (240km)
Vandaag rijden we over de hoogvlakte Hardangervidda naar de imposante Vøringfossen-waterval (183m hoog). Rond de middag houden we even halt in Eidfjord waar we het Hardanger Natursenter bezoeken. Nadien rijden we over de nieuwe en imposante Hardangerbrua langs de fjord verder tot de hanzestad Bergen waar we verblijven in het centraal gelegen hotel Thon Rosenkrantz. Op een paar honderd meter hiervandaan kan u meteen de oude haven “Bryggen” bezoeken of de vismarkt Fisketorget.

Dag 4: Fjorden, werelderfgoed en gletsjers (370km)
Vandaag vertrekken we richting een van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Nærøyfjord: denk aan het Engelse “narrow fjord” – smalle fjord. We maken een stop aan de prachtige staafkerk van Borgund. Nadien varen we de Sognefjord over en rijden zo verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt, een rustpunt tijdens deze reis en een van de beste hotels van Noorwegen. Onderweg zien we eveneens onze eerste gletsjer op deze reis, de Bøyabreen.

Dag 5: Briksdalbreen, Panoramaweg en genieten van de spa in Alexandra (ong. 150km)
Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar Briksdalbreen. U kan nog op eigen houtje lunchen nabij de Briksdalgletsjer. In de namiddag maken we een omweg langs de Panoramaveien vanwaar we meermaals kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en de verschillende binnen- en buitenzwembaden.

Dag 6: Langs de Geirangerfjord, de Trollenweg en de Atlanterhavsveien naar Håholmen (225km)
Een niet te missen natuurtafereel in Noorwegen zijn de fjorden. De Geirangerfjord, de mooiste fjord van Noorwegen, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, moet u gezien hebben. We varen de fjord af van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, tevens de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen! Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Overnachting in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie van deze reis. Dit hotel ligt aan de Atlantische weg op het autovrije eiland Håholmen, dat u per lokale ferry bereikt. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met houten vloeren en een eigen badkamer, gratis WIFI. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

Dag 7: Langs de kust naar Trondheim! (275km)
We doen het rustig aan en verkennen nog even het eiland alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. De weg van vandaag gaat over eilanden en fjorden langs een imposant en ruw kustlandschap. We brengen nog een bezoek aan de staafkerk van Kvernes. In de namiddag gaat onze route verder naar het noorden, verder naar de middernachtzon! Maar eerst overnachten we nog in Trondheim: de K(r)oningsstad van Noorwegen. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. U kan deelnemen aan een begeleide stadswandeling. Overnachting in het uitstekende Thon Nidaros hotel.

Dag 8: Nordlandsbanen naar Bodø
Vroeg ontbijt en vervolgens nemen we de trein richting “The Arctic”. Rond half acht gaan we aan boord van de trein en in ongeveer 10u sporen we naar het hoge Noorden. U passeert de Poolcirkel en komt rond half zes aan in Bodø! Deze spoorlijn Trondheim – Bodø, ook wel Nordlandsbanen genoemd, is een meer dan 700 km lange spoorweg van Norges Statsbaner (NSB). De spoorweg werd hoofdzakelijk uitgebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook al werd hierover reeds in 1872 gedacht en begon het werk in 1902 reeds. ‘s Avonds overnachting in het Thon Hotel Nordlys in Bodø.

Dag 9: Naar de mooiste eilanden van Europa!
Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Bodø, nemen we de ferry die ons naar Moskenes brengt. Na aankomst starten we meteen met de verkenning van de imponerende eilandengroep Lofoten, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken meteen Nusfjord (UNESCO werelderfgoed!) en Reine, twee van de mooiste vissersdorpjes op de Lofoten. We verblijven in Svolvær, de hoofdstad en belangrijkste vissershaven van Lofoten. Avondmaal en overnachting in het nieuwe Thon hotel Svolvær.

Dag 10: Zeearendsafari!
In de voormiddag schepen we in aan boord van een lokale ferry voor een vaart langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord en Raftsundet. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zee-arenden, maar ook bruinvissen en zeehonden zijn mogelijk. Als snack wordt u een lekkere vissoep aangeboden. In de namiddag kan u nog op eigen houtje Svolvær verder verkennen. Leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken. Avondmaal en overnachting in Thon hotel Svolvær.

Dag 11: Ontdekking van Lofoten en verder naar de Vesterålen
Al tijdens het ontbijt zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. We doen het vissersdorpje Henningsvær aan. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Nadien zetten we verder koers naar het noorden, naar de Vesterålen-eilanden, thuishaven van verschillende walvissoorten. In de late namiddag bereiken we Risøyhamn waar we verwelkomd worden door Nigel en Ingvild, een sympathiek koppel dat ons een typisch diner zal serveren in een sfeervol kader. Na het diner gaat het verder naar Andenes waar we logeren in hotel Marena of Thon Andrikken.

Dag 12: Walvissafari
Na het ontbijt, korte wandeling naar de haven. We starten met een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag start de 3 tot 4 uur durende walvissafari. U heeft een heel grote kans om walvissen te zien en wordt begeleid door biologen die u alles kunnen vertellen over deze fascinerende dieren! Na deze belevenis zetten we verder koers richting Sandtorg waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel.

Dag 13: Vlucht terug naar Brussel
Vroeg ontbijt, nadien mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
Afreis 19.06.19
2 volw. – dubbel kamer € 3.545
3 volw. – triple kamer (in Andenes single en dubbel) € 3.375
1 volw. – single kamer € 4.095
Afreis 25.07.19
2 volw. – dubbel kamer € 3.415
3 volw. – triple kamer € 3.245
1 volw. – single kamer € 3.975
 

Inbegrepen:

 • Vlucht Brussel – Oslo heen en Evenes – Oslo – Brussel terug incl. taksen
 • Nederlandstalige ervaren reisleider/gids
 • Busreis met comfortabele autocar
 • Treinrit van Trondheim naar Bodø
 • 12 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels (een paar exclusieve hotels!!!)
 • 12 x ontbijt
 • 12 x avondmaal
 • Ferry van Bodø naar Moskenes
 • Natuur- en arendsafari op Lofoten met snack
 • Inkom in het Hardanger Natursenter
 • Inkom in het Vikingmuseum
 • Inkom in Nusfjord
 • Inkom staafkerk van Borgund
 • Walvisssafari (!)
 • Fjordtocht op de Geirangerfjord
 • Stadswandeling in Bergen
 • Stadswandeling in Trondheim
 • Stadswandeling in Oslo
 • Bezoek staafkerk van Kvernes
 • Tol- en waterwegen
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Min. 18/Max. 32 deelnemers

Informatie

REISPERIODE : 19.06 tot 01.07.19 – VOLGEBOEKT
REISPERIODE : 25.07 tot 06.08.19 – VOLGEBOEKT
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel vanaf € 3.355 pp
ACCOMMODATIE: combinatie van authentieke, uitstekende hotels + nacht op een eiland
FORMULE: 12 x ontbijt – 12 x avondmaal
REISCODE: 1 – GRPFJORD

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Elk jaar is deze reis heel snel volzet! Snel boeken!
 • U slaapt een nacht op een autovrij eiland!
 • Alle excursies inclusief! Zelfs walvissafari en arendsafari!

We zijn zeer tevreden, want alle denkbare vragen en interessante weetjes die we als verwachtingsvolle reiziger hadden, konden we terugvinden. Alles wordt ook zeer gestructureerd en ter zake weergegeven. Kortom, nog voor we op reis vertrokken, hadden we het zekere gevoel zeer professioneel en kwaliteitsvol begeleid te zullen worden. Het was al echt een beetje zoals op reis gaan, heel tof.

Fam. Hans en Patricia

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid