Fjorden & Lofoten: de hoogtepunten van Zuid & Noord

Algemene info
Fjorden-en-lofoten

Noorse fjorden en Lofoten

Deze gevarieerde rondreis vat het beste van Zuid- en Noord-Noorwegen samen in een 13-daagse groepsreis Noorse fjorden & Lofoten. Na een vlucht van Brussel naar Oslo gaat de reis verder via de Hardangervidda, de Hardangerfjord en Bergen naar het rijk van de fjorden en gletsjers. We logeren in uitstekende hotels van een betere klasse. Wie houdt van cultuur wordt verwend in steden als Oslo, Bergen en Trondheim, en ook de staafkerken die we bezoeken zullen u zeker en vast bekoren. De grootste troef van Noorwegen is uiteraard de natuur:  we zien fjorden, vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst, gletsjers en natuurparken als de Hardangervidda en Jostedalsbreen. We rijden langs de prachtige Atlanterhavsveien en Molde naar Trondheim, waar onze rondrit door Zuid-Noorwegen eindigt. We gaan we aan boord van de Nordlandsbanen, voor een spectaculaire treinrit naar Bodø. Van hieruit nemen we de ferry naar de prachtige eilanden Lofoten en Vesterålen. We bezoeken er unieke vissersdorpjes en eindigen deze reis met een van de hoogtepunten, een walvissafari in Andenes.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Unieke combinatie fjorden en Lofoten!
 • Bezoek aan Bergen, Oslo en Trondheim
 • Nærøyfjord en Geirangerfjord
 • Gletsjers
 • Atlantische route
 • Ontdekking van de Lofoten en Vesterålen eilanden
 • Middernachtzon!
 • Walvissafari én zeearendsafari
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo
Vlucht vanuit Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we halt bij het Vigelandpark en bezoeken we het het Vikingschipmuseum. Nadien checken we in in het Thon Hotel Opera. De centrale ligging van het hotel nodigt u meteen uit om de stad te gaan verkennen. Avondmaal in het hotel.

Dag 2: Bezoek Oslo
In de voormiddag heeft u nog even om de stad verder te verkennen. Wie wil kan deelnemen aan een begeleide stadswandeling. We vertrekken nadien per luxe autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het gezellige berghotel Bardøla Høyfjellshotell.  Avondmaal in het hotel.

Dag 3 Ontdekking Hardangervidda, Hardangerfjord en Bergen (240km)
Vandaag rijden we over de hoogvlakte Hardangervidda naar de imposante Vøringfossen-waterval (183m hoog). Rond de middag houden we even halt in Eidfjord waar we het Hardanger Natursenter bezoeken. Nadien rijden we over de imposante Hardangerbrua langs de fjord verder tot de hanzestad Bergen waar we verblijven in het centraal gelegen hotel Thon Rosenkrantz. Op een paar honderd meter hiervandaan kan u meteen de oude haven “Bryggen” of de vismarkt Fisketorget bezoeken. Wie wil kan optioneel ook de Fløibaan naar de 319m hoge stadsberg nemen waar u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord heeft. Een begeleide stadswandeling staat op het programma. Avondmaal in het hotel.

Dag 4: Fjorden, werelderfgoed en gletsjers (370km)
Vandaag vertrekken we richting een van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Nærøyfjord: denk aan het Engelse “narrow fjord” – smalle fjord. We houden halt bij de prachtige staafkerk van Borgund. Nadien varen we de Sognefjord over, van Fodnes naar Mannheller, en rijden verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt, een van de betere hotels van Noorwegen, een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg zien we eveneens onze eerste gletsjer op deze reis, de Bøyabreen. Avondmaal in het hotel.

Dag 5: Briksdalbreen, Panoramaweg en genieten van de spa in Alexandra Hotel (ong. 150km)
Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar Briksdalbreen. U kan hier tevens lunchen (niet inbegrepen). In de namiddag maken we een rit over de Panoramaveien vanwaar we meermaals kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en de verschillende binnen- en buitenzwembaden. Een aanrader is een rit met de kabelbaan Loen Skylift naar een hoogte van 1011m, met een prachtig uitzicht over de omgeving!

Dag 6: Langs de Geirangerfjord, de Trollenweg en de Atlanterhavsveien naar Håholmen (225km)
Hét hoogtepunt van een reis door Noorwegen zijn de fjorden. De Geirangerfjord, beschouwd als de mooiste fjord van Noorwegen die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt, moet u gezien hebben. We varen de fjord af, van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen! Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Overnachten en dineren doen we in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie tijdens  deze reis, gelegen op het autovrije eiland Håholmen dat u per lokale ferry bereikt. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met houten vloeren en een eigen badkamer. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

Dag 7: Langs de kust naar Trondheim! (275km)
We genieten van ons ontbijt alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. Bezoek aan de staafkerk van Kvernes. Nadien rijden we over de  eilanden en langs een imposant en ruw kustlandschap. In de namiddag zetten we koers verder naar het noorden, verder naar de middernachtzon! We bereiken Trondheim waar een begeleide stadswandeling op het programma staat. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. Avondmaal in het hotel.

Dag 8: Nordlandsbanen naar Bodø
Na een vroeg ontbijt nemen we de trein richting “The Arctic”. Deze spoorlijn Trondheim-Bodø, ook wel Nordlandsbanen genoemd, is meer dan 700 km lang. De werken aan de spoorlijn begonnen reeds in 1902 maar pas tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze verder uitgebouwd.  Tijdens de 10-uur durende rit naar het hoge Noorden, overschrijdt u de Poolcirkel.  Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Nordlys in Bodø.

Dag 9: Naar de mooiste eilanden van Europa!
In de voormiddag nemen we de ferry richting de Lofoten-eilanden. Na aankomst in Moskenes starten we meteen met de verkenning van deze imponerende eilandengroep, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken enkele mooie vissersdorpjes en rijden verder naar Svolvaer, hoofdplaats en belangrijkste vissershaven. Avondmaal en overnachting in het mooi gelegen Thon hotel Svolvær.

Dag 10: Zeearendsafari!
In de voormiddag schepen we in aan boord van een lokale ferry voor een tocht langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord en Raftsundet. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zee-arenden, maar ook bruinvissen en zeehonden zijn mogelijk. In de namiddag kan u nog op eigen houtje Svolvær verder verkennen. Leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken. Avondmaal en overnachting in Thon hotel Svolvær.

Dag 11: Ontdekking van Lofoten en verder naar de Vesterålen
We starten de dag rustig. Al tijdens het ontbijt zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. We doen het vissersdorpje Henningsvær aan. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Vrije lunch in Henningsvaer of omgeving alvorens verder koers te zetten naar het noorden, naar de Vesterålen-eilanden.  We houden even halt voor het avondmaal vooraleer we verder rijden naar Hotel Marena in Andenes waar we overnachten.

Dag 12: Walvissafari
Na het ontbijt, korte wandeling naar de haven. We starten met een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag start de 3 tot 4 uur durende walvissafari. U heeft een heel grote kans om walvissen te zien en wordt begeleid door biologen die u alles kunnen vertellen over deze fascinerende dieren! Na deze belevenis zetten we onze reis verder richting Sandtorg waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel.

Dag 13: Vlucht terug naar Brussel
Vroeg ontbijt, nadien mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN REISPERIODE 1 – 18.06.20-30.06.20
2 volw. – dubbel kamer €3.430
3 volw. – triple kamer  €3.235
1 volw. – single kamer €3.995
PRIJZEN REISPERIODE 2 – 16.07.20-28.07.20
2 volw. – dubbel kamer €3.540
3 volw. – triple kamer €3.340
1 volw. – single kamer €4.095
Boek vóór 31.10.19 en geniet van €50 korting per persoon

Inbegrepen:

 • Vlucht Brussel-Oslo en Evenes-Brussel incl. taksen
 • Nederlandstalige ervaren reisleider/gids
 • Busreis met comfortabele autocar
 • Boottocht op de Geirangerfjord
 • Treinrit van Trondheim naar Bodø
 • Ferry van Bodø naar Moskenes
 • 12 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels (een paar exclusieve hotels!!!)
 • 12 x ontbijt
 • 12 x avondmaal
 • Inkom in het Vikingschipmuseum
 • Inkom in het Hardanger Natursenter
 • Inkom staafkerk van Borgund
 • Bezoek staafkerk van Kvernes
 • Inkom in Nusfjord
 • Natuur- en arendsafari op Lofoten
 • Walvisssafari
 • Stadswandeling in Oslo, Bergen, Trondheim
 • Tol- en waterwegen
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Bagageservice

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Min. 20/Max. 32 deelnemers
 • De vluchturen verschillen per afreisdatum, deze zullen u bij boeking bevestigd worden.
 • Hotels onder voorbehoud van wijziging.

Informatie

REISPERIODE 1: 18.06 tot 30.06.20
REISPERIODE 2: 16.07 tot 28.07.20
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel vanaf €3.430
ACCOMMODATIE: combinatie van uitstekende en authentieke hotels
FORMULE: 12 x ontbijt – 12 x avondmaal
REISCODE: 1 – GRPFJORD2

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Deze reis is erg populair, we raden u aan snel te boeken!
 • Naast heel wat bezoeken zijn ook een walvissafari en zeearendsafari inbegrepen
 • U brengt een nacht op een autovrij eiland door
 • Boek vóór 31.10.19 en geniet van €50 korting p.p.

We zijn zeer tevreden, want alle denkbare vragen en interessante weetjes die we als verwachtingsvolle reiziger hadden, konden we terugvinden. Alles wordt ook zeer gestructureerd en ter zake weergegeven. Kortom, nog voor we op reis vertrokken, hadden we het zekere gevoel zeer professioneel en kwaliteitsvol begeleid te zullen worden. Het was al echt een beetje zoals op reis gaan, heel tof.

Fam. Hans en Patricia

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid
Promotie Hurtigruten noorderlichtreis met rechtstreekse vlucht naar Bergen (30/01/20 - 10/02/20)

Interesse om mee te gaan?
Op 28/9 is er een infosessie in Londerzeel 

Gastheer: Maarten Raes. Toegang is gratis, inschrijven is wel verplicht.
KOM NAAR DE GRATIS INFODAG OP 28/9
close-link