Langs de grindwegen van Zuid-IJsland

Algemene info

Langs de grindwegen van Zuid-Ijsland

Met dit programma tonen we u naast de onvermijdelijke toppers van Zuid-IJsland ook minder gekende tot onbekende locaties die zeker niet hoeven onder te doen voor de toeristische trekpleisters. Ze zijn gemakkelijk te bereiken en er hoeven geen halsbrekende toeren te worden uitgehaald.

U moet ze wel weten zijn – dat verklappen we u in ons routeboek – en u dient in het bezit te zijn van een 4×4 voertuig.

Op sommige plaatsen moet er wat gewandeld worden, maar het gaat om lichte wandelingen haalbaar voor iedereen met een normale conditie.

Dag per dag

Dag 1: Reykjavík (50 km)
Lijnvlucht naar Keflavík waar uw 4×4 voertuig klaarstaat.
Op weg naar Reykjavík kan u baden in de Blue Lagoon.

[facultatief: toegangsticket tot de Blue Lagoon – ca. € 85 /pers.]

Dag 2:  Achter de schermen van de gouden driehoek (170 km)
De Mid-Atlantische breukzone waaruit IJsland ontstond, is in het þingvellir N.P. duidelijk te zien als een wonde in het landschap. Wie afwijkt van de klassieke route kan zien dat dezelfde vulkanische breukzone ook mede verantwoordelijk is voor veel dramatischere landschappen.

Aan de Gullfoss waterval kan u even bekomen van het overweldigende landschap vooraleer door te rijden naar het gebied van de warme fonteinen, Geysir.

Dag 3: Watervallen en woestijnen (200 km)
Vandaag staat de route vooral in het teken van water. De 4×4 komt goed van pas en brengt u naar de Háifoss waterval in een ruige setting van groentinten. Verder het binnenland in wijzigt het decor drastisch. Het landschap wordt uitgekleed waardoor alleen de essentie over is: zwart stof. 360° om u heen ziet u niets anders dan een zwarte woestijn van vulkanisch materiaal. Verder trekken wordt riskant met dit type voertuig dus keert u terug op uw stappen om op zoek te gaan naar een onbekende oase van watervallen.

Dag 4: Landmannalaugar (140 km)
Het kleurrijke gebergte van Landmannalaugar mag uiteraard niet ontbreken. We bezorgen u een aantal mogelijke wandelingen door het gebied.

Dag 5: Naar de voet van de vulkaan (190 km)
De zuidkust wordt gedomineerd door het massief van de Eyjafjalla- en Katla-vulkaan. Aan de achterkant van het gebergte ligt een verborgen kloof met ingekapselde waterval. Langs de voorkant liggen een paar van IJslands toeristische hoogtepunten samen met een weinig gekende, maar adembenemende lavapiste.

Dag 6:  Oog in oog met het ijs (250 km)
Verder naar het oosten bereikt u de ijszee van de Vatnajökull. In een ‘baai’ ligt het Skaftafell Nationaal  Park met talloze wandelmogelijkheden. Iets verder kan u inschepen voor een zodiactocht door de ijsbergen van het Jökulsárlón ijsmeer.

[facultatief: zodiactocht op Jökulsárlón – € 80/pers.]
[facultatief: gletsjerwandeling – € 90/pers.]

Dag 7: Naar de voet van de vulkaan (180 km)
Terug naar de omgeving van Kaap Dyrhólæy met een stop aan de Fjaðrárgljúfur canyon. Onderweg heeft u de mogelijkheid om nog een van onze voorgestelde wandelingen in te lassen.

Dag 8:  Reykjavík (180 km)
Terug naar de beschaving. Wie wil kan de reis afsluiten met een langere wandeling (ca. 4 uur) langs een ketting van watervallen.

Dag 9: Terugvlucht
Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

Prijzen
PRIJS PER PERSOON – GEDEELD SANITAIR OP PLATTELAND
2 pers. /
wagen type S
3 pers. /
wagen type F
4 pers. /
wagen type F
01.07. t.e.m. 31.08.2019 € 2.130 € 1.875 € 1.960
01.09. t.e.m. 10.09.2019 € 2.015 € 1.755 € 1835
PRIJS PER PERSOON – PRIVE-SANITAIR OP PLATTELAND
2 pers. /
wagen type S
3 pers. /
wagen type F
4 pers. /
wagen type F
01.07. t.e.m. 31.08.2019  € 2.255 € 1.935 € 2.070
01.09. t.e.m. 10.09.2019 € 2.110 € 1.810 € 1.915
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen:

 • Vlucht naar Keflavík, H/T, in de goedkoopste economy klasse
 • Luchthaventaks (€ 130)
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een tweepersoonskamer en ontbijt
 • 6 nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Huurwagen volgens het programma, onbeperkt aantal km’s en CDW-omniumverzekering (eigen risico van ca. € 3.100)
 • Uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig routeboek, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek

Niet inbegrepen:

 • Brandstof huurwagen
 • Het bedrag ‘eigen risico’ voor de huurwagen kan verlaagd worden naar ca. € 750 of volledig afgekocht worden.
  Zie ook tabblad ‘huurwagens’
 • Tweede chauffeur
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE 4X4 TYPES BIJ RONDREIZEN DOOR HET BINNENLAND.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. F Suzuki Vitara of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage4
Cat. I Toyota Landcruiser of gelijkwaardig huurwagen cat I 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagageIJsland-huurwagen-bagage2
Cat. S Suzuki Jimny 5-deurs, manueel, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personen2IJsland-huurwagen-bagage2

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een 4×4 wagen is 23 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag bedraagt ca. € 3.100.
  Tegen een supplement van ca. € 26 per dag kan de franchise worden verlaagd naar ca. € 750.
 • in tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd.
 • huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 28 per bijkomende chauffeur (Vitara/Landcruiser).
 • exra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 15/dag/bijkomende chauffeur (Jimny).
 • de wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • de bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.

Opmerkingen:

 • Het gekozen wagentype is onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • Voor programma’s die door het binnenland lopen, is een 4×4 huurwagen verplicht.
  Heeft u zelf een programma door het binnenland samengesteld dan geven we u graag advies in verband met het meest geschikte 4×4 type. Niet ieder type is geschikt voor alle pistes (F-wegen) en of rivierdoorwadingen.
Logies

Kies het geschikte logies tijdens uw individuele autorondreis.

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heeft u de mogelijkheid om zelf uw logeerformule te kiezen. Het gaat altijd om een kamer met opgemaakte bedden, inclusief badhanddoeken en ontbijt, maar u kan zelf bepalen of u een kamer wenst met gedeeld of privé-sanitair in een B&B of guesthouse of eerder opteert voor hotelnachten.

Kies vooral in functie van het gewenste comfort en niet zozeer in functie van uw budget. Op deze manier reist u volgens uw eigen normen en wensen zonder dat u er ter plaatse spijt van krijgt, wat een domper kan zetten op de beleving van uw droomreis.

B&B’s / Guesthouses – gedeeld sanitair

logies-1

Bij de overnachtingsplaatsen met gedeeld sanitair maken we vooral gebruik van boerderijen (B&B’s) en guesthouses. Meestal zijn het kleinschalige locaties die door de eigenaars zelf worden uitgebaat. In vele gevallen gaat het om een bijgebouw bij de boerderij of het privé-huis dat speciaal voor toeristen werd opgericht.
Een aantal boerderijen zijn sinds de opkomst van het toerisme volledig overgeschakeld op gastenverblijf, maar blijven de naam ‘boerderij’ gebruiken. Het gaat dikwijls om plaatsen die compleet afgelegen zijn of in een kleine nederzetting liggen. Om die reden kan u er ’s avonds ook een warme maaltijd krijgen indien gewenst.

B&B’s / Guesthouses – privé-sanitair

Kiest u voor privé-sanitair dan reserveren we gelijkaardige locaties die kamers aanbieden met een eigen badkamer. Dit wil niet per definitie zeggen dat ze mooier, luxueuzer of beter gelegen zijn.

Volgens onze mening is de B&B formule de meest charmante om IJsland te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat de normen en waarden van de eilandbewoners enigszins anders liggen dan bij ons. En ondanks het feit dat de prijs van de logeerplaatsen onderling redelijk gelijkaardig is, zijn er toch grote verschillen qua inrichting, sfeer, kamergrootte, …

Een paar partners waarmee we werken zijn Efstidalur, Storu-Laugar, Heydalur

Hotels

Heeft u liever een gelijklopend clogies-2omfortniveau gedurende de volledige reis, kies dan voor hotelovernachtingen.

Ze liggen dikwijls in, of in de onmiddellijke buurt van, een klein dorpje of stadje en hebben zo goed als altijd een restaurant.

Doordat de hotels, op het platteland, niet dik gezaaid zijn, is deze formule wel prijziger (reken op een toeslag van ca. € 30 p.p./nacht i.v.m B&B’s met privé-sanitair) en is het niet mogelijk om dit type logies bij iedere reis toe te passen.

Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.07 tot 10.09.2019
DUUR: 9 dagen / 8 nachten
PRIJS: vanaf € 2.015 p.p. op basis van 2 personen
ACCOMMODATIE: naar keuze
FORMULE: kamer met ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Gezien dit programma dwars door het binnenland loopt, kan het enkel maar tijdens de bovenvermelde periode worden gereserveerd.
 • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel (Zaventem) van midden mei tot begin oktober.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid