Harriniva Wilderness Hotel op maat!

Info
Harriniva-op-maat

 Harriniva op maat

Het Harriniva Wilderness Hotel is gelegen aan de oevers van de Muonio rivier en vlakbij de Zweedse grens en het Pallas-Ylläs Nationaal Park.
Harriniva kiest bewust voor duurzaam toerisme en doet er alles aan om het authentieke karakter van de omgeving te respecteren.

Met deze “op maat” – formule kan u heel eenvoudig zelf uw multi-activiteitenweek samenstellen en geniet u van een onvergetelijk avontuur en de rustgevende natuur. Beleef het beste wat Lapland te bieden heeft en laat met deze reis enkel een voetafdruk achter in de sneeuw!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Tal van winterse activiteiten
 • Verblijf in alle rust in Harriniva
 • Hondensledetocht
 • Sneeuwscootertocht
 • Rendiersafari
 • Unieke overnachting in Aurora dome mogelijk
Dag per dag

Zondag: Vlucht naar Kittilä
Vanaf Brussel voorzien we een vlucht naar Kittilä. De vluchturen zijn afhankelijk van de gekozen afreisdatum. In het tabblad “Vluchtschema” vindt u de nodige info. Ter plaatse staat een transfer te wachten die u naar het Harriniva Wilderness Hotel brengt (+/- 1 uur). Avondmaal in het hotel. U verblijft in een hotelkamer met privé sanitair.

Zondag tot zondag: Winterse week in Lapland!
Bijna 200 dagen per jaar kan u in Harriniva genieten van Koning Winter. Ontdek de met sneeuw bedekte landschappen, meren van ijs en pure wildernis tijdens sneeuwschoenwandelingen, sneeuwscooterritten, hondensledetochten en rendiersafari’s. Leer ijsvissen of langlaufen.

Dompel uzelf onder in een op en top Finse traditie: sauna en ijszwemmen. De poolnachten zorgen voor ongeziene kleuren aan de hemel en wie weet vangt u op een avond ook een glimp op van het noorderlicht!

Breng (optioneel) een nacht door in een sneeuwiglo of een luxueuze noorderlicht-tent aan de oever van de rivier.

Deze reis voorziet een weekverblijf in een hotelkamer in half pension. Het excursieprogramma kan u helemaal zelf samenstellen. Maak uw keuze uit het ruime aanbod dat te vinden is op het tabblad “Excursies”. We raden ten zeerste aan de excursies op voorhand te boeken, zodat u ter plaatse niet teleurgesteld wordt.

Kies voor een vakantie in Harriniva en beleef er een ‘once in a lifetime experience’ !

Zondag: Vlucht terug naar Brussel
Jammer genoeg komt aan alle mooie liedjes een eind. Na het ontbijt brengt een transfer u terug naar de luchthaven en heeft u een vlucht terug naar Brussel (* zie vluchtschema).

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
06.01.19 volzet
13.01.19 volzet
20.01.19
27.01.19
03.02.19 10.02.19
17.02.19
24.02.19
03.03.19
1 volw. – single kamer € 1.795 € 1.895 € 1.925 € 2.075
2 volw. – dubbel kamer € 1.375 € 1.495 € 1.450 € 1.595
3 volw. – triple kamer € 1.275 € 1.395  € 1.350 € 1.495
Korting kind tot 12j. & op de kamer bij 2 volw.  – € 525 – € 525 – € 525 – € 525

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Kittilä – Brussel (zie vluchtschema)
 • Luchthaventaksen
 • Transfers van de luchthaven naar het hotel en terug
 • 7 overnachtingen in een hotelkamer in Harriniva in halfpension
  • Complete thermische uitrusting gedurende het gehele verblijf (indien u 1 of meerdere excursies boekt)
 • Engelstalige gidsen tijdens de excursies
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele excursies.

Opmerkingen:

 • Reserveer uw excursies meteen bij boeking! De kans is heel groot dat ter plaatse bepaalde excursies niet meer mogelijk zijn!
 • De volgorde van de excursies kan wijzigen. Ter plaatse krijgt u een finaal weekoverzicht.
 • Bij een excursie met sneeuwscooter is er een verzekering van de sneeuwscooter met franchise inbegrepen (geldig rijbewijs noodzakelijk).
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht, …
Accommodatie

Hotel Harriniva

Hotel Harriniva ligt naast de prachtige Muonio-rivier vlakbij de nationale parken van Ylläs en Pallas. U verblijft hier in één van de gezellige hotelkamers. Geniet na de een van de activiteiten van een warm drankje of een pintje. Af en toe worden er ’s avonds gezellige muziekavonden georganiseerd. Boek optioneel nog een leuke avond in de Aurora Wellness (2 sauna’s, 2 jacuzzi’s en een lounge met open haard).

Hotelkamer

Alle hotelkamers in het hotel zijn ingericht met een gezellige houten interieur. Ze hebben steeds een private badkamer. U kan hier met 1 tot 3 personen verblijven (steeds volwaardige bedden). U kan gratis gebruik maken van de gemeenschappelijke sauna van het hotel.

Hotelkamer ©Hotel Harriniva

Hotelkamer ©Hotel Harriniva

Vluchten
VLUCHTEN HEEN VLUCHTEN TERUG
Zondag 06.01.19 tot en met zondag 03.03.19 Brussel – Kittilä Vertrek: 08u10
Aankomst: 12u20
Zondag 13.01.19 tot en met zondag 10.03.19 Kittilä – Brussel Vertrek: 13u10
Aankomst: 15u30

Rechtstreeks vliegen naar boven de poolcirkel!

Deze reis is inclusief een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä in Fins Lapland. Nordic is de enige tour operator in België waarmee u rechtstreeks kan vliegen naar zowel Fins als Noors Lapland!

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

 • U vliegt voordelig en comfortabel.
 • U vertrekt in de ochtend in Brussel en bent rond de middag reeds op uw eindbestemming zodat uw vakantie nog diezelfde dag start!
 • Om terug te keren vertrekt u na de middag en in de vooravond staat u al terug in Brussel.
 • U vermijdt een overstap in Helsinki met mogelijks lange wachttijden.
 • Wij kunnen de reizen met een rechtstreekse vlucht meteen bevestigen na boeking.

Praktisch: 

 • Gratis 23 kg ruimbagage en 6 kg handbagage inbegrepen.

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Excursies

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van Harriniva op maat. Hou rekening met onderstaande info:

 • Minimum 2 volwassenen per activiteit, tenzij anders vermeld.
 • Alle safari’s zijn steeds onder begeleiding van een Engelstalige gids en zijn inclusief thermische kledij. Voor aanvang krijgt u steeds de nodige instructies.
 • Alle sneeuwscootersafari’s zijn inclusief verzekering (€ 800 eigen risico per bestuurder, per scooter, per activiteit) en brandstof.
 • Sneeuwscooter- en hondensledetochten zijn steeds op basis van 2 personen per scooter/slede. Single gebruik mogelijk mits betaling van een supplement. Single reizigers dienen dit supplement sowieso te betalen.
 • De vermelde duur van de excursies is bij benadering en afhankelijk van weersomstandigheden en rijvaardigheid van de klanten.
 • Kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar genieten van 40% korting. Zij zitten in de slede achter de scooter van de gids of in de hondenslede. De gids bepaalt ter plaatse of een tiener een hondenslede zelf kan besturen en of hij/zij achterop de sneeuwscooter kan zitten.
 • Alle excursies zijn afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden.
HARRINIVA – EXCURSIES
Dag Naam Omschrijving Duur Prijs 
Rendierexcursies

Ma, Wo, Vr, Za

10u30

Lokale rendiercultuur

(EXCHAR05)

Leer de cultuur van de rendierherders kennen en neem deel aan een echte rendiersafari. Een transfer van ongeveer 20 minuten brengt u naar de rendierboerderij van Torassieppi. Het originele gebouw dateert uit 1847 en werd volledig behouden met de originele inrichting van toen. Tijdens het bezoekt krijgt u het verhaal te horen van de familie die er de laatste jaren leeft. De informatieve diashow leert u meer over het leven van de rendierherders.

Intussen staan de rendieren klaar voor een sledetocht doorheen de Finse natuur. U zit steeds per twee in de slede en de gids leidt in de eerste slede. Lunch wordt geserveerd in een traditionele Kota.

Naderhand krijgt u de kans om het sneeuwhotel in het winterdorp te zien.

Minimum leeftijd: 5 jaar

3-4u € 150/pers.
Di, Do

20u30

Noorderlicht rendiersafari

(EXCHAR12)

Beleef een mystieke, nachtelijke safari in een bosrijke omgeving. Als u geluk hebt, ziet u misschien het noorderlicht!

U wordt naar de Torassieppi rendierboerderij gebracht waar de plaatselijke rendierherder u zal meenemen op een nachtelijke rendiersafari. Relax op de rendierslede en geniet van het donkere bos met zijn, hopelijk, heldere sterrenhemel.

Minimum leeftijd: 12 jaar

1u30 € 130/pers.
Sneeuwscooterexcursies
Ma, di, vr 13u30

Zo
10u

Panorama safari

(EXCHAR11)

Na een korte introductie neemt u deel aan een mooie sightseeing rit door het Finse winterlandschap. Deze sneeuwscootertocht van ongeveer 30 km lang brengt u naar ongerepte gebieden. Meestal gaat de tocht zelf tot in Zweden, net over de rivier! U heeft geen ervaring nodig om aan deze excursie deel te nemen.

Minimum leeftijd: 5 jaar

2u

30km

€ 115/pers.

(2 pers./scooter)

€ 150/pers.

(1 pers./scooter)

Do en Za

10u

Tocht naar het winterdorp

(EXCHAR18)

Veiligheids- en rij-instructies door de lokale gids bereiden u voor op uw avontuur naar het winterdorp! De tocht van 40km gaat over bevroren meren en door uitgestrekte bossen. Na een gegidst bezoek aan het winterdorp en het sneeuwhotel luncht u op een zeer unieke plek: het ijsrestaurant.

Minimum leeftijd: 12 jaar

3u30 € 190/pers.

(2 pers./scooter)

€ 235/pers.

(1 pers./scooter)

Za

15u

Tweedaagse sneeuwscootertocht

(EXCHAR16)

Neem uw koffers voor een heuse overnachting in de wildernis! De safari start met een sneeuwscootertocht door het hart van de Finse wildernis. Na ongeveer 50 km komt u aan bij de hut en maakt u kennis met één van de Finse tradities: sauna. Na de heerlijke maaltijd is het tijd om in uw slaapzak te kruipen. Na het ontbijt wordt de terugtocht van een 30-tal km naar Harriniva ingezet. Terugkeer is gepland om 11u.

Minimum leeftijd: 18 jaar (u dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs!)
Minimum aantal deelnemers: 4 volwassenen

2-daagse

80km

€ 525/pers.

(1 pers./scooter)

Ma, Wo, Vrij, Zo

21u

Sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht

(EXCHAR09)

Tijdens deze avondexcursie trekt u met de sneeuwscooters de donkere natuur in op zoek naar “lady aurora”: het noorderlicht! De 20km lange rit brengt u naar de top van één van de nabij gelegen “fells” (heuvels) waar u kan genieten van een warm drankje, en hopelijk, een kraakheldere hemel.

Minimum leeftijd: 12 jaar

2u
20km
€ 120/pers.

(2 pers./scooter)

€ 155/pers.

(1 pers./scooter)

Hondensledetochten

Do

10u30

Wie is de Meister?

(EXCHAR19)

Ontmoet “Meister” en de bijna 400 andere husky’s tijdens de begeleide tour naar het Harriniva Arctic Sleddog Centre! Na de nodige uitleg van de gids, vertrekt u voor een tocht van 9km, een ideale, korte kennismaking met een hondenslede.

Minimum leeftijd: 5 jaar

1u30 à 2u

9km

€ 110/pers.

(2 pers./slede)

Ma en Di

13u

Vr en Za

10u30

Tour de Olosvuoma

(EXCHAR07)

U start de excursie met een bezoek aan het Harriniva Arctic Sleddog Centre en aansluitend maakt u een tocht van 17km met een hondenslede. Laat u betoverende door de boomloze moerassen en met sneeuw bedekte bomen.

Minimum leeftijd: 12 jaar

2u30

17km

€ 150/pers.

(2 pers./slede)

Do

10u30

Dagtocht hondenslede

(EXCHAR10)

Breng een volledige dag door met de husky’s tijdens deze 25 km lange tour door het fantastische landschap. Geniet van de lunch aan een gezellig kampvuur. Tijdens deze excursie heeft elke deelnemer een eigen slede.

Minimum leeftijd: 15 jaar

4-5u € 390/pers.

(bestuur elk uw eigen slede!)

Vr

10u

Tweedaagse huskytocht

(EXCHAR15)

Tijdens deze 2-daagse hondensledetocht maakt u kennis met één van de laatste wildernissen van Europa. Aan het einde van de dag kan u genieten van de aangename warmte in een sauna. Overnachting in een hut. Lunch wordt 2 keer voorzien aan een kampvuur. Iedereen bestuurd zijn/haar eigen slede.

Minimum leeftijd: 18 jaar

2-daagse € 595/pers.

(bestuur elk uw eigen slede!)

Woe en Za

20u30

Hondensledetocht op zoek naar het noorderlicht

(EXCHAR13)

Geniet van een avondlijke hondensledetocht met kans op het zien van het noorderlicht. Zelfs op een bewolkte avond is dit één van de meest romantische trips doorheen de Finse bossen.

Minimum leeftijd: 12 jaar

1u30 € 150/pers.

(2 pers./slede)

Andere excursies
Di
10u

Do en Zo
14u

Langlaufschool

(EXCHAR20)

Finnen worden ‘geboren met langlauflatten aan’. Deze korte introductie-excursie leert u de geheimen van deze nationale sport. De gids geeft u een korte les en geeft u de nodige info om eventueel later zelf een deel van de meer dan 250km lange langlaufpaden te ontdekken.

Minimum leeftijd: 5 jaar

2u € 60/pers.
Woe en Vr

9u30

Sneeuwschoenen en spa!

(EXCHAR21)

Een korte transfer brengt u naar de regio Pallas. Dit nationale park staat bekend om de adembenemende landschappen. U wandelt op sneeuwschoenen naar een hoger gelegen gebied. Geniet van de mooie uitzichten! Lunch wordt geserveerd aan een kampvuur. U brengt tijdens de excursie ook een bezoek aan het Pallas natuurcentrum. Na uw terugkeer kan u nog genieten van de Arctische spa van Hotel Jeris met sauna’s, hot tub een en sprong in het ijskoude meer. Achteraf wordt u terug naar Harriniva gebracht.

Minimum leeftijd: 12 jaar

5-6u € 120/pers.
Do

14u

IJskarten

(EXCHAR30)

IJskarten doet u op een ijspiste op de Muonio rivier in een speciale elektrisch aangedreven kart met spijkerbanden. U glijdt met deze icekarts over het ijs en maakt bochten door te driften. Alles draait dus bij het ijskarten om behendigheid! Het ijskarten zelf duurt ongeveer 20 minuten.

Deze is activiteit is geschikt voor deelnemers vanaf 1m40, een rijbewijs is niet nodig voor deze activiteit!

Minimum aantal deelnemers: 4 volwassenen

2-3u € 85/pers.
Ma en Za

21u

Sneeuwschoenwandeling op zoek naar het noorderlicht

(EXCHAR06)

Trek u sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar het noorderlicht. De gids brengt u naar de beste plaats om het noorderlicht te kunnen spotten. Warme dranken inclusief.

Minimum leeftijd: 12 jaar

2-3u € 70/pers.
Di en Za
10u

Zo
13u

IJsvissen

(EXCHAR08)

Beproef uw geluk tijdens het ijsvissen! Een gids geeft u het nodige materiaal en een introductie in de kunst van het ijsvissen. Een warme drank is inbegrepen.

Minimum leeftijd: 5 jaar

2u € 35/pers.
Woe, vr

15u

Arctische spa en rooksauna

(EXCHAR23)

Transfer naar Hotel Jeris. Geniet van de spa-faciliteiten van de Arctic Spa: jacuzzi, relaxatiebad, traditionele Finse rooksauna, ijszwemmen. Transfers en een handdoek inclusief.

Minimum leeftijd: 5 jaar
Minimum aantal deelnemers: 4 volwassenen

3-4u € 55/pers.
Di

21u

Opzoek naar het Noorderlicht per minibus

(EXCHAR24)

Tijdens deze excursie brengt een minibus u naar de beste plaatsen op die avond het noorderlicht te kunnen spotten. De gids bekijkt de weerberichten om te naar de beste plaats te brengen. Er zijn stops voorzien in Zweden en Finland. Warme dranken zijn voorzien.

Kan enkel ter plaatse gereserveerd worden en is afhankelijk van de weersvoorspellingen. 

Minimum leeftijd: 12 jaar
Minimum aantal deelnemers: 4 volwassenen

1u30 € 115/pers.
Bijzondere overnachtingen!
Dagelijks

20u30

Iglo overnachting

(EXCHAR02)

Transfer naar Torassieppi voor een uitzonderlijke overnachting in een echte sneeuwiglo! De buitentemperaturen kunnen gemakkelijk dalen tot -30 °C, maar binnen blijft de temperatuur constant en net onder nul. Zachte, warme matrassen, thermische slaapzakken en warme bessendrank houden u warm en comfortabel. Op wandelafstand van de sneeuwiglo’s vindt u sauna, toiletten en douches.

Inbegrepen zijn: transfer, slaapzakken, warme dranken en ontbijt.

Minimum leeftijd: 12 jaar

1 nacht € 100/pers.
Dagelijks

15u30 (20u30 op zondag)

Aurora Glamping overnachting

(EXCHAR25)

Transfer voor een overnachting in een luxueuze ‘Aurora Dome’ (tent). Geniet op een comfortabele manier van een overnachting in de wildernis! De tent heeft langs de noordzijde een weids uitzicht naar de hemel. Wie weet kan u van daar genieten van het noorderlicht spektakel. Zelf tijdens bewolkte nachten is dit een hele leuk ervaring. Op wandelafstand van de tent vindt u sauna, toiletten en douches.

Inbegrepen zijn: transfer, private dome/tent en ontbijt.

Minimum leeftijd: 5 jaar

1 nacht € 320/tent
Huur materiaal (ter plaatse te regelen)
Dagelijks Sneeuwschoenen Huur set sneeuwschoenen. Per dag Richtprijs € 10/pers.
Dagelijks Langlaufschoenen en – latten Huur set langlaufschoenen en – latten. Per dag Richtprijs € 10/pers.

Informatie

AFREIZEN: Elke zondag van 06.01.19 tot en met 03.03.19
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: Vanaf € 1.375 pp vluchten incl.!
ACCOMMODATIE: Hotelkamer
FORMULE: Halfpension
REISCODE: 2 – RVHAROPM

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bijkomende excursies moeten meteen bij boeking besteld worden.
 • Geldig rijbewijs is vereist voor het besturen van de sneeuwscooter (min. leeftijd is 18 jaar).

Harriniva: weinig of niets op aan te merken, prima faciliteiten, verzorgde maaltijden, erg vriendelijk personeel en bedden met uitstekende hoofdkussens. Voor ons iets te warm op de kamers, maar we hadden de thermostaat snel gevonden. Ook de omvang van het complex (we wilden aanvankelijk naar iets kleiners) stoorde op geen enkel moment: rustig en gezellig uitblazen na alle actie.

Fam. De Grauwe

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid