IJsland met mobilhome

Algemene info
IJsland-4-windstreken

IJsland met mobilhome

Een ideale formule om in alle vrijheid rond te reizen.
Gezien er talloze opties zijn, stellen we dit 14-daags voorbeeldprogramma voor, maar indien u meer of minder tijd wenst te besteden, helpen we u graag bij het uitwerken van een gepersonaliseerd programma.

In het voorbeeldprogramma werd zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor mobilhomes.

De laatste nacht wordt voorzien in een hotel nabij de internationale luchthaven zodat u de volgende ochtend onmiddellijk kan inchecken op de terugvlucht zonder u nog te moeten bekommeren over de mobilhome.

Er zijn mobilhomes geschikt voor 2 tot 5 personen en 4×4 campers geschikt voor het binnenland voor max. 2 volwassenen met 2 kinderen.

Dag per dag

Dag 1: Reykjavík (50km)
Na het afhalen van de huurwagen rijdt u via de Blue Lagoon naar de omgeving van Selfoss.

Dag 2: de Mid-Atlantische riftzone (150km)
Pal op de Mid-Atlantic Rift ligt het Þingvellir nationaal park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Een van de bekendste is de Alamannagjá kloof, waar u letterlijk tussen de 2 continenten wandelt.

Verder langs de breuklijn bereikt u het Geysir gebied en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

Dag 3: de Hekla & het groene zuiden (220km)
Via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy.
Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen.

Aan de voet ervan bevindt zich een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en vogelkliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels waaronder de papegaaiduiker.

Dag 4: spoelvlaktes en lavavelden (220km)
Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het Skaftafell nationaal park met talloze wandelmogelijkheden.

Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen die gedurende miljoenen jaren werden gevormd, afdrijven naar open zee en in een kwestie van ‘uren’ herleid worden tot hun oorspronkelijke staat.

Deze wereld van ijs bereikt u pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’, het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan.

 •  facultatief: begeleide gletsjerwandeling – ca. € 100/pers.

Dag 5: Vatnajökull nationaal park (150km)
Een volledige dag om Skaftafell te bezoeken en de zuidrand van de gletsjer te ontdekken.

Dag 6: ijstongen en fjorden (190km)
U ruilt de bevroren wereld in voor een totaal ander landschap dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland.
Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en ooit een veilige haven voor Franse en Belgische IJslandvaarders.

 • facultatief: zodiactocht op het Jökulsárlón ijsmeer – ca. € 80/pers.

Dag 7-8: geothermisch Mývatn (190km / 100km)
De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek u vandaag via een omweg langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer.

Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren,…, allen getuigen van een onzichtbare oerkracht.

Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur.
In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt.
Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen.

 •  facultatief: walvistocht vanuit Husavík – ca. € 80/pers.

Dag 9: naar de tijd van toen (250km)
Via Akureyri bereikt u de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland.
De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 km van de poolcirkel. Het was vanaf de 2de helft van de 19de tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring.

Hoewel de visserij voor een lokale, economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. Meer komt u vandaag te weten.

 •  facultatief: walvistocht vanuit Dalvík – ca. € 84/pers.

Dag 10: zeehonden en draken spotten (250km)
Vandaag sturen we u verder naar het westen via een mooie kustroute. Mits enig geluk ziet u zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van hun jacht op voedsel.  Of wat dacht u van een duik in een warmwaterbad?

Dag 11: Snæfellsnes (175km)
Het Snæfellsnes schiereiland is een haven van rust en een ideale plaats voor een wandeling langs de woeste rotskusten. Het wordt door een langgerekte bergketen, die in het uiterste westen uitloopt in de Snæfells vulkaan, in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

Dag 12: Snæfellsnes (160km)
Verdere verkenning van het Snæfellsnes schiereiland. Op weg naar het zuiden bezoekt u nog de langste rij perfect gevormde basaltzuilen van het eiland, en kan u naar de top van de ‘Vuurburcht’ wandelen, een vulkaankrater die als een open wond in het vlakke landschap ligt.

Dag 13: de beruchte Walvisbaai (150km)
Wilt u ook Reykjavik bezoeken dan kan u vandaag onder de Walvisbaai door onmiddellijk naar de hoofdstad rijden om er een volledige dag te spenderen. Kiest u liever voor een extra portie natuur dan volgt u de Walvisbaai en heeft u de mogelijkheid om een avontuurlijke wandeling te maken (ca. 3u30′) naar de op een na hoogste waterval van IJsland.

Inleveren van de mobilhome nabij de internationale luchthaven en hotelovernachting.

Dag 14: terugvlucht
Met een shuttle bus of te voet, afhankelijk van de ligging van het hotel, naar de internationale luchthaven en terugvlucht.

Prijzen
PRIJZEN PER PERSOON
2 pers. /
mobilhome
3 pers. /
mobilhome
4 pers. /
mobilhome
5 pers. /
mobilhome
01.05. t/m 20.06.2020   € 2.390 € 1.815 € 1.570 € 1.390
21.06. t/m 19.08.2020  € 3.260 € 2.430 € 2.070 € 1.810
20.08. t/m 15.09.2020 € 2.365 € 1.795 € 1.550 € 1.370
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen:

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de goedkoopste economy klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon op de vlucht
 • luchthaventaks
 • 12 nachten volledig uitgeruste mobilhome volgens het aantal personen vanaf dag 1 t/m dag 13, onbeperkt aantal km’s
 • uitrusting mobilhome: picknicktafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles en tablet met mobile WIFI (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
 • tweede bestuurder en verzekering huurwagen verlaging franchise (eigen risico max. € 650) en gravel protection. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • 1 hotelnacht nabij de internationale luchthaven (dag 13) op basis van kamer & ‘grabbel’ ontbijt + transfer indien nodig
 • uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene info en tips, ons eigen routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen:

 • maaltijden
 • brandstof huurwagen
 • staanplaatsen campings
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijs voor kinderen op aanvraag.
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
Huurwagens

IJsland-mobilhome_l

Type 2 à 3 personen: dag- en nachtconfiguratie

Type-3

Type 4 à 5 personen: 

Type-6

Algemene voorwaarden:

 • De minimumleeftijd voor het huren van een 4×4 wagen is 23 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • Alle prijzen zijn inclusief onbeperkt aantal kilometers, verlaging van het eigen risico, verzekering tegen schade veroorzaakt door opspattend grind (gravel protection) en een tweede bestuurder. Het eigen risico is reeds verlaagd naar ca. € 650.
  De franchise kan volledig afgekocht worden mits een toeslag van € 18 per dag.
 • In tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt.
 • Een verzekering tegen as- en zandstormen kan worden afgesloten aan € 12 of € 16 per dag. De minimum franchise van € 200 wordt bij dergelijke schade altijd aangerekend. Heb je de franchise helemaal afgekocht dan is deze verzekering ook al inbegrepen.
 • Huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd op aanvraag.
 • De wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • De bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.
Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

Afreizen: dagelijks van 01.05. tot 15.09.20
Duur: 14 dagen/13 nachten
Prijs: vanaf € 2.365 p.p. ( 2-pers. mobilhome)
Accommodatie: mobilhome + 1 hotelnacht

Goed om weten:

 • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussels Airport van midden mei tot begin oktober.

ONZE EXTRA SERVICE:

 • Op IJsland kan de herstelkost van schade aan de wagen oplopen. Bij Nordic is de extra verzekering die ervoor zorgt dat de franchise (eigen risico) beperkt blijft altijd inbegrepen. Zie algemene voorwaarden en de rubriek inbegrepen bij iedere reis.
  U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte, grote kosten op het einde van de reis.
 • Een tweede chauffeur is gratis.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid