IJsland volledig

IJsland-volledig

 IJsland volledig

Sinds IJsland miljoenen jaren geleden oprees uit zee heeft Moeder Natuur kosten noch moeite gespaard om het eiland te voorzien van een indrukwekkend decor. Ook nu nog wordt het landschap er dagelijks vormgegeven. Het eiland is een levend pretpark voor natuurliefhebbers.

Alles lijkt geschapen te zijn vanuit de overtreffende trap. Het aanbod is enorm en indrukwekkend, de tegenstellingen frappant, de details groots en de sfeer pakkend.

Tijdens deze Nederlandstalig begeleide rondreis gaan we op zoek naar die boeiende diversiteit.
Alle aspecten dat het magische eiland te bieden heeft, komen aan bod.

Eerst volgen we de zuidkust met zijn dramatische land- schappen, talloze watervallen, glinsterende gletsjers en ijsmeren, de vulkanische stranden en de vogelkliffen.

Daarna zijn de Oostfjorden aan de beurt met fraaie rotskusten, kleine nederzettingen, de gestreepte Hengifoss waterval en de Litlanesfoss waterval die geschraagd wordt door basaltzuilen.

Húsavik, het walvis mekka, is ons uitgangspunt om de uiterst vulkanische regio rondom het Mývatn meer te bezoeken. De magmakamer onder het eiland ligt hier dicht bij het aardoppervlak. De breukzone die dwars over het eiland loopt, zorgt ervoor dat de oerenergie gemakkelijk kan ontsnappen. Talloze zwavelbronnen, borrelende en stomende modderpoelen, kraters, warmwaterbronnen en lavavelden zijn het resultaat.

Meer naar het westen trekt het Snaefellsnes schiereiland onze aandacht. Met een honderden kilometerslange kustlijn is het een interessant gebied voor een boottocht en een wandeling langs de fraaie en soms zeer woeste rotskust.

Informatie

REISPERIODE: 16.06. tot 26.06.20 (nog 1 plaats)
DUUR: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: € 3.600 pp
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE:  kamer met ontbijt – 8 x avondmaal
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

  • deze comfortabele hotelrondreis staat onder leiding van een professionele, Nederlandstalige NORDIC-gids
  • min. 15 – max. 25 deelnemers

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid