Lapland Hyttertur

Algemene info

Lapland Hyttertur

Reis helemaal tot aan de Noordkaap, ver boven de poolcirkel! Beleef de eenzaamheid en de verlatenheid van het Hoge Noorden en het barre, doch prachtige landschap van taiga en toendra. Onderweg maakt u kennis met de Sami cultuur: ontdek het Finse én Noorse Sami parlement en breng een bezoek aan de typische Sami dorpen Karasjok en Kautokeino met hun interessante musea. Bovendien heeft u er veel kans om elanden of rendieren te spotten. ‘s Avonds geniet u van de rust en ontspant u in uw comfortabele blokhut met eigen sauna. Op en top Lapland!

Hoogtepunten op deze reis:

 • De Samicultuur
 • Nationale parken
 • De Noordkaap
 • Supergezellige blokhutten
 • Heerlijke sauna’s
 • Leuke excursiemogelijkheden
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Luleå
Vanuit Brussel vliegt u met SAS (via Stockholm) naar het bruisende havenstadje Luleå. Uw huurwagen staat voor u klaar op de luchthaven. U verblijft in het gloednieuwe Clarion Sense Hotel, gelegen in het centrum van de stad, en één van de beste hotels van Lapland! Bezoek hier Luleå’s Gammelstad, opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Gammelstad is, met zijn kerk en 424 houten gebouwen, het grootste en best bewaarde voorbeeld van een ‘kerkdorp’ in Zweden. Ook een rustig boottochtje door de prachtige Botnische archipel is ook een absolute aanrader!

Dag 2 -3 -4: De roestige kleuren van het Pallas Nationaal Park (290 km)
Uw eerste accommodatie bevindt zich in het ongerepte Finland, nabij het mooie Pallas nationaal Park. Dit unieke gebied strekt zich uit over een meer dan 100 km lange keten van bergruggen die grotendeels bedekt zijn met bergtoendra. Naast het maken van lange wandelingen kan u hier ook heerlijk fietsen, kajakken, vissen of deelnemen aan een van de optionele activiteiten. U verblijft hier 3 dagen in een authentieke Finse blokhut met alle nodige comfort én een privé sauna. Gezelligheid en ontspanning verzekerd!

Dag 5 – 6: Karasjok en het Noorse Sami Parlement (375 km)
U rijdt verder noordwaarts, langs het uitgestrekte Lemmenjoki nationaal park, naar Inari. Het grootste Sami dorp in Finland is prachtig gelegen aan het gelijknamige meer. Inari vormt het hart van de Finse Sami cultuur. Breng zeker een bezoek aan het uitermate interessante Siida museum. U komt er meer te weten over de cultuur van de Samen en het Finse Sami parlement!

In de namiddag vervolgt u uw weg doorheen de Finse taiga en rijdt u de Noorse hoogvlakte Finnmarksvidda op. Uw eindbestemming is Karasjok, de hoofdstad van de Noorse Sami. U kan er gaan vissen, wandelen of kanovaren. Verken ook even het stadje zelf en breng een bezoek aan het Noorse Sami museum en parlement. U logeert 2 nachten in een gezellige blokhut van Engholm Husky Lodge. Eén tot drie personen verblijven in het blokhutje Danskar/Latnja, vier à vijf personen in Buvri/Raktu. Wie dit wenst, kan kennismaken met de tientallen enthousiaste husky’s!

Dag 7: Naar de Noordkaap! (345 km)
Via Lakselv rijdt u langs de schilderachtige Porsangerfjord tot Kåfjord, om via de tunnel Honningsvåg te bereiken. U verblijft in Scandic Hotel Honningsvåg op basis van kamer en ontbijt. Om van de middernachtzon te genieten, raden we u aan een nachtelijke rit naar de Noordkaap te maken. Deze 307 m. hoge klif is een mythische plek en biedt een adembenemend uitzicht over de Arctische Oceaan! U kan hier ook deelnemen aan tal van excursies, waaronder een boottocht naar het unieke Gjesværstappan natuurreservaat. U heeft er bovendien een grote kans om papegaaiduikers, zeearenden en zeehonden te spotten!

Mogelijke excursies (zie tabblad excursies voor meer informatie):

 • Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)
 • King Crab Safari (EXCHON02)
 • RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dag 8-9: Welkom in Alta (210 km)
U volgt de Porsangerfjord tot Russenes. Vanaf hier neemt u de weg over het hoogland. Wie niet bang is van een omweg, kan langs Hammerfest rijden: een sfeervol vissersstadje met leuke restaurants en musea. Vervolgens gaat het verder naar Alta voor een bezoek aan de bijna 7.000 jaar oude rotstekeningen en de moderne noorderlichtkathedraal. U verblijft bij de sympathieke eigenaars “Trasti og Trine”. Zij baten een kleinschalige lodge uit aan de Finnmarksvidda. Johnny Trasti is een gerenommeerde Noorse chef-kok die met veel plezier de lekkerste gerechten op tafel tovert. 2 personen verblijven in een hotelkamer, vanaf 3 personen verblijft u in het gezellige vakantiehuis aan de B&B.

Dag 10-11-12: Puur genieten van Zweeds Lapland (375 km)
Via het mooie Sami dorpje Kautakeino, daalt u terug af naar Zweden. U eindigt de reis met een blokhutverblijf aan de Zweedse meren. Zo heeft u nog even de tijd om te ontspannen en te genieten, alvorens huiswaarts te keren. U verblijft in een prachtige blokhut van Pinetree Lodge met sauna, een ruim terras en uitzicht op het meertje. In de Lodge kan u genieten van lekkere maaltijden, bereid met lokale producten, en van een geweldige sfeer. De gastvrije gidsen nemen u graag mee de wijde natuur in.

Mogelijke excursies (zie tabblad excursies voor meer informatie):

 • Wandeltocht met husky’s (incl. lunch) 
 • Wandeling Naakajärvi natuurreservaat (incl. lunch) 
 • RIB safari Laino rivier (incl. lunch)
 • 2-daagse RIB safari met overnachting wildernishut
 • Berenspotten vanuit een kijkhut 
 • Individuele 2-daagse wandeltocht met GPS

Uiteraard kunt u ook op eigen houtje de natuur verkennen. Vanaf de lodge vertrekken heel mooie, goed gemarkeerde paden die u zowel te voet als per mountainbike kan verkennen. Daarenboven is het heerlijk zwemmen in het meer, kan u uren genieten in de sauna en van gezellige barbecue-momenten.

Dag 13: Vlucht naar huis (265 km)
Via rustige wegen en kleine dorpjes, keert u terug naar Luleå luchthaven, waar u de huurwagen inlevert. Terugvlucht in de vroege namiddag naar Brussel.

Optioneel: wie de terugreis liever iets rustiger houdt, kan opteren voor nog een laatste nacht in Luleå stad.

Prijzen
PRIJZEN 2019 per persoon
2 pers. (in dubbel kamer in het hotel)
– huurwagen cat. ECMR
€ 1.670
3 pers. (in triple kamer in het hotel)
– huurwagen cat. CDMR
€ 1.480
4 pers. (in 2 dubbele kamers in het hotel)
– huurwagen cat. CWMR
€ 1.360
TYPE HUURWAGEN
cat. ECMR Seat Ibiza of evenwaardig
Cat. CDMR VW Golf of evenwaardig
Cat. CWMR VW Golf Sportscombi of evenwaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Lulea-Brussel (via Stockholm) in klasse L met SAS (zoals gekend op datum van 17.09.18)
 • Luchthaventaks (€ 61)
 • Huurwagen 12 x 24u in de opgegeven categorie
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Omniumverzekering met franchise
 • 12 overnachtingen zoals beschreven
 • 2x ontbijt (4x indien overnachting in B&B in Alta)
 • Bedlinnen en eindschoonmaak
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (ongeveer 40 à 50 pag. per regio).
 • Overzichtskaart
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Autopass (grensoverschrijding) huurwagen: richtprijs 425 SEK ter plaatse te betalen (tol incl.)
 • Mogelijke extra’s huurwagen (vb: huur GPS, kindzitje, extra bestuurder, young driver fee, ophalen buiten openingsuren*, …)
 • Optionele excursies

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Bij boeking wordt nagekeken of klasse L nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • * Weekends + weekdagen na 19u of voor 7u (openingsuren onder voorbehoud)

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Excursies

RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dit is uw kans om per boot vanop zee te genieten van het Magerøya eiland en de Noordkaap!

U vertrekt al varend vanuit Honningsvåg naar Helnes en verder naar de Noordkaap. Dit is een fantastische manier om het eiland Magerøya vanuit een geheel ander perspectief waar te nemen.

De Noordkaap is bij de meeste mensen wel gekend. Ontelbare toeristen reizen hier elk jaar heen om deze reusachtige klif, die majestueus uit de zee oprijst, te bezoeken. De meeste onder hen bezoeken hem vanop het land, nu krijgt u echter de kans hem vanuit het water te bekijken, wat een nóg diepere indruk nalaat!

Vertrek /
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 215 per volwassene
Capaciteit /

RIB King Crab Safari – Noordkaap (EXCHON02)

Neem deel aan een onvergetelijke kingcrab safari in de omgeving van de Noordkaap. U raft naar de Sarnesfjord, waar de inhoud van de rieten vallen wordt gecontroleerd. U komt meer te weten over de koningskrab. U krijgt ook de kans om de krab te proeven.

Deze dieren kunnen tot wel 2 meter groot worden (klauwen inclusief) en tot wel 10 kilogram wegen. De meeste koningskrabben die worden gevangen, zijn echter kleinere versies van ongeveer 1 tot 3 kilogram. De excursie eindigt aan het Lavuucamp, waar u van boord gaat om de krab klaar te maken. De koningskrab is niet bepaald het mooiste dier, de smaak echter is fantastisch!

Vertrek 20 mei tot 30 september van 12u tot 15u30
Duur 3 uur 30 minuten
Prijs per persoon € 175 per volwassene
Capaciteit /

Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)

Deze twee uur durende boottocht vertrekt vanuit Gjesvær naar het natuurreservaat Gjesværstappan, gelegen op 15 km ten westen van de Noordkaap.

Tien minuten na uw vertrek vanaf de pier, komt u aan bij Gjesværstappan. Indien nodig kunt u tijdens de boottocht gebruik maken van een arctisch pak om u warm te houden. Mocht u vragen hebben, staat de bemanning – inclusief de kapitein – te uwer beschikking om deze te beantwoorden.

Het is verboden om aan wal te gaan op het eiland, maar vanop de boot kunt u Noorwegens grootste groep papegaaiduikers, herkenbaar door hun kleurrijke bek, en rissa’s spotten. Jagende zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers en roofmeeuwen maken eveneens deel uit van de rijke vogelwereld in Gjesværstappan.

Vertrek o 06/04 tot 09/06/2018: vertrek om 12u15
o 10/06 tot 10/08/2018: vertrek om 10u00, 12u15 en 15u00
o 11/08 tot 05/09/2018: vertrek om 12u15
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 85 per volwassene en € 45 per kind (4 tot 12 jaar)
Capaciteit /

Wandeltocht met husky’s (incl. lunch)(EXCKA03)

Bent je altijd al geïnteresseerd geweest in sledehonden? Neem een kijkje achter de schermen! Je wordt meegenomen in de kennel waar er een aantal honden worden meegenomen voor een wandeling door de bossen. De honden genieten van het vrij rennen door de natuur en je krijgt zo een beter inzicht in de roedel! Halverwege wordt er een gezellig houtvuur gemaakt en geniet je van koffie en een lunch. De gids vertelt graag nog wat verder over de husky’s.

Vertrek /
Duur 3 tot 4 uur
Prijs per persoon € 70 per volwassene en € 35 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Wandeling Naakajärvi natuurreservaat (incl.lunch)(EXCK04)

Na het ontbijt neemt jouw gids je mee naar het Naakajärvi natuurreservaat, een prachtig eco-park met diepe canyons, ongerepte bossen, uitgestrekte moerassen, idyllische stroompjes en meren rijk aan vis. De dennenbossen rondom Manalainen met zijn 500-jaar oude dennenbomen is één van Europa’s meest beschermde gebieden. Je maakt een heerlijke wandeling door het gebied, je volgt de wandelpaden of gewoon het kompas. Jouw gids vertelt je alles wat je wilt weten over de flora en fauna van deze regio. Tijdens het kampvuur wordt de lunch klaargemaakt.

Vertrek /
Duur 5 uur
Prijs per persoon € 90 per volwassene en € 45 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

RIB safari Lainio rivier (incl. lunch)(EXCKA02)

Samen met de gids begin je deze dagtocht ten noorden van Kangos op de Lainio rivier, één van de oudste rivieren van Noord-Scandinavië. De rivier stroomt grotendeels door onbewoond gebied waardoor je kan genieten van de ongerepte natuur! Je volgt de rivier voor enkele uren en geniet van een lunch op een prachtig zandstrand. Aan het eind van de dag word je opgehaald om terug naar de lodge te gaan.

Vertrek /
Duur 5 uur
Prijs per persoon € 130 per volwassene en € 65 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

2-daagse RIB safari met overnachting wildernishut (EXCKA01)

Na het pakken van jouw spullen voor deze 2-daagse trip rijd je samen met de gids naar het startpunt van de tocht aan de Lainio rivier. Deze rivier is één van de oudste rivieren van Noord-Scandinavië en is beroemd onder vele vissers! Je geniet van ongerepte natuur en peddelt langs zandstranden, prachtige bossen en canyons met verticale kliffen. Volg de rivier stroomafwaarts en geniet van een lunch op de oevers. Na enkele uren kom je aan in Repolanto, de prachtige wildernishut. Geniet van de welverdiende sauna en het eten aan het kampvuur. Na het ontbijt de volgende dag vervolg je de trip. Bij het eindpunt word je opgehaald. Aankomsttijd aan de lodge wordt geschat rond 13:00. Deze excursie is inclusief lunch, diner en ontbijt.

Vertrek /
Duur 2 dagen
Prijs per persoon € 260 per volwassene en € 130 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Individuele 2-daagse wandeltocht met GPS (EXCKA06)

Vind de weg door het bos met behulp van een gps. Het doel is je tentenkamp te vinden. Deze is volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om het avondmaal te bereiden in een gezellige lavvu en om een aangename nacht tegemoet te gaan, het kamp heeft geen stromend water noch elektriciteit en brengt je dus helemaal terug naar de natuur. Geniet met volle teugen van de rust van de omgeving!

Vertrek /
Duur 2 dagen
Prijs per persoon € 70 per volwassene en € 35 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Berenspotten vanuit een kijkhut (EXCKA05)

Breng de nacht door in een berenkijkhut. Deze hut staat heel dicht bij een plaats waar de beren regelmatig komen om te eten. Geniet van de stilte, observeer en houd zeker jouw camera bij de hand! De kans dat je de volgende wilde dieren zal spotten is zeer groot: koningsadelaars, beren, vossen, raven, kraaien, veelvraten…

Je hoeft zelf niet voor vervoer of slaapgerief te zorgen. Ook ontbijt is inbegrepen in deze avontuurlijke excursie.

Vertrek /
Duur1 nacht
Prijs per persoon € 210 per volwassene en € 105 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 10.06.19 tot 20.09.19
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: Vanaf € 1.360 per persoon (vlucht incl.)
ACCOMMODATIE: 3 unieke blokhutten en 2 hotels
FORMULE: Hotel: kamer/ontbijt. Blokhutten: enkel logies
REISCODE: LAPHYTTE

BELANGRIJKE INFORMATIE: 

 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

Wat moeten we vertellen van de Husky Lodge : dit is zo’n adresje dat anders is dan anders (zeer positief bedoeld). Zeer vriendelijke mensen, uiterst behulpzaam, altijd bereid tot uitleg, .. Onze kinderen zijn al aan het sparen om hier zeker terug te komen. Prachtige handmade blokhutten, prachtige husky’s, warme mensen.

Fam. Braes

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid