Lofoter Hyttertur

Algemene info

Lofoten & Vesterålen

Verken de mooiste eilanden van Noorwegen tijdens een charmeverblijf in mooie blokhutten op Vesterålen en Lofoten. U vliegt op Evenes en start uw verblijf met een bezoek aan de Vesterålen. U logeert er in een blokhut bij de immer sympathieke Nigel en Ingvild. Nadien verblijft u nog een week in een mooie en centraal gelegen blokhut op de Lofoten. Tijd genoeg dus om de plaatselijke vissersdorpjes te bezoeken, een van de talrijke prachtige wandelingen te maken of te genieten van de middernachtzon vanop de stranden van Utakleiv of Eggum.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Vikingmuseum in Borg
 • De vissersdorpjes op Lofoten: Henningsvær, Reine en Å
 • Nusfjord (Unesco)
 • Walvisssafari op Vesterålen
 • Middernachtzon
 • De stranden van Utakleiv en Eggum
 • Nappstraumen
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Evenes via Oslo
Vlucht via Oslo naar Evenes. U haalt uw huurwagen af op de luchthaven en rijdt meteen verder naar Harstad, de hoofdplaats van de Vesterålen. U overnacht in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt.

Dag 2 en 3: Harstad – Risøyhamn (164 km)
U verkent de Vesterålen verder in noordelijke richting. Uw eindbestemming is Risøyhamn, gelegen op een klein uurtje ten noorden van Sortland: een klein maar levendig vissersdorp. U verblijft er 2 nachten in een gezellige blokhut van Andøy Friluftsenter met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Vesterålen. Het sympathieke koppel Nigel en Ingvild draagt de klanten van Nordic reeds jaren een warm hart toe! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen optioneel deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes. Deze unieke walvissafari begint met een diapresentatie en uitgebreide uitleg in het walviscentrum in Andenes. Nadien volgt een 3 tot 5 uur durende boottocht. Wie liever op verkenning gaat, mag zeker de kustweg op het eiland Andøya niet laten liggen. Deze weg, een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn, voert langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten op zowel de bergen als de oceaan!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Nyksund en Nykvåg
 • Optionele excursie walvissafari: € 120 per persoon / kind 5-13: € 88 per persoon/ kind 1-4: € 55 per persoon (voor meer info zie tab ‘excursies’)
 • nationale route op het eiland Andøya
 • koninginnewandeling van Stø naar Nyksund
 • Hurtigrutenmuseum te Stokmarknes
 • Alveland Shop and Café in Dverberg (gespecialiseerd in natuurlijke producten, handgemaakte zeep en lokale gerechten)

Dag 4 tot 10: Blokhut op Lofoten: parel van Noorwegen (150 km)
U komt voorbij Sortland en Stokmarknes (thuishaven van het Hurtigruten museum), alvorens u de ferry neemt naar Lofoten. Via een prachtige route, die tussen de diepe inhammen en de hoge spitse bergpieken slingert, nadert u uw blokhut (exclusief door Nordic verhuurd). Het vakantiehuis is centraal gelegen, zodat u makkelijk zowel het zuiden als het noorden van deze supermooie archipel verder kan ontdekken! In deze reis werd blokhut L307 voorzien (zie blokhutten – Lofoten & Vesterålen).

Huur een boot of een fiets om de eilanden rustig te ontdekken, of bezoek het Lofotr Vikingmuseum in Borg waar u een reconstructie van een Vikinghuis kan bekijken. Wandelaars komen hier uiteraard ook aan hun trekken. We geven u een heleboel tips mee voor de mooiste wandelingen! Tijdens elke rit met de wagen rijdt u langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval vormt voor vele schilders een bron van inspiratie, wat in vele musea en kunstgalerijen op doek terug te vinden is. Er wordt wel eens gezegd: Lofoten is het mooiste van Noorwegen … van Scandinavië … van Europa …? We laten u zelf ontdekken of de Lofoten inderdaad zo mooi zijn als gezegd wordt. Hoe dan ook: dit is een apart stukje Noorwegen, niet te vergelijken met Zuid-Noorwegen, Zweden of Finland. Indrukwekkend? Ongetwijfeld!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Henningsvær, Svolvær en Å
 • aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum in Borg
 • boottrip naar de Trollfjord
 • strandwandelingen en de middernachtzon in Eggum of Utakleiv
 • rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Reine, parel van de Lofoten!
 • Nappstraumen
 • Paardrijden te Hov

Dag 11: Naar het eiland Hinnøya (196 km)
Vandaag begeeft u zich terug richting vasteland. Neem in de voormiddag nog even de tijd om een mooie wandeling te maken. Uw reis eindigt waar ze begon, namelijk in Harstad. U verblijft hier in het Thon hotel Harstad in kamer met ontbijt..

Dag 12: Korte rit naar de luchthaven van Evenes (44 km) en vlucht terug
Rit van Harstad naar de luchthaven van Evenes waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN BIJ VERTREK 03.07 – 14.08.19
2 pers. in dubbel kamer met huurwagen cat. B (Toyota Yaris of evenwaardig) € 1.895
3 pers. in triple kamer met huurwagen cat. C (VW Golf of evenwaardig) € 1.485
4 pers. in 2 dubbele kamers in hotels met huurwagen cat. U (VW Golf STW of evenwaardig) € 1.395
Kind tot 12j. in extra bed op aanvraag
PRIJZEN BIJ VERTREK VOOR 03.07 OF NA 14.08.18
2 pers. in dubbel kamer met huurwagen cat. B (VW Polo of evenwaardig) € 1.795
3 pers. in triple kamer met huurwagen cat. C (VW Golf of evenwaardig) € 1.425
4 pers. in 2 dubbele kamers in hotels met huurwagen cat. U (VW Golf STW of evenwaardig) € 1.345
Kind tot 12j. in extra bed op aanvraag

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Oslo – Evenes – Oslo – Brussel in klasse L met Scandinavian Airlines (zoals gekend op 03.09.18)
 • Luchthaventaks
 • 2 hotelovernachtingen in Harstad (kamer ontbijt)
 • Huurwagen in de opgegeven categorie gedurende 11 x 24u, onbeperkt aantal kilometers, omniumverzekering met franchise
 • Huur van een blokhut op Vesterålen met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer  (Eindschoonmaak en bedlinnen inclusief)
 • Een schitterend vakantiehuis met alle comfort op de Lofoten
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (ongeveer 40 à 50 pag. per regio).
 • Wandelkaart(en) in bruikleen bij een verblijf van 1 week in een vakantiehuis
 • Reisgids Sofie Maertens

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Schoonmaak en/of beddengoed in het vakantiehuis op Lofoten.
 • Mogelijke extra’s huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver fee, kindzitje, huur GPS)

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse L nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Prijzen per persoon
Film

Excursies

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. U vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. U ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01 juni tot 31 augustus om 10u en 14u
Duur 1 uur 45 minuten tot 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.

Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek half mei tot half september
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

U rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar u kunnen genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 85 per persoon
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. U rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg brengt u een bezoek aan Hovshula, waar u om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek mei tot en met augustus
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 115 per persoon
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Informatie

AFREIZEN: Elke woensdag of vrijdag van 29.05.19 tot 21.08.19
DUUR: Vlucht en huurwagen: 12 dagen / 11 nachten
PRIJS: v.a. € 1.345 pp o.b.v. 4 personen
VLUCHT: Vlucht via Oslo inclusief (SAS)!
ACCOMMODATIE: Stadshotel in Harstad, blokhut op Vesterålen + vakantiehuis op Lofoten
FORMULE: 2 x ontbijt
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.
 • Bij vertrek op vrijdag reist u eerst naar Lofoten en eindigt uw reis op de Vesterålen.

Wat Uw organisatie betreft zijn we over de hele lijn zeer tevreden. Alles was, net als vroeger bij Harry van Lint, tot in de puntjes geregeld en dat was wel heel fijn! Wat ons betreft krijgt U op alle onderstaande vragen 10/10 behalve voor de hytten, daar geven we 12/10!!!! De informatie op voorhand was goed op tijd, duidelijk en volledig. We zijn ginder trouwens nog Belgen tegengekomen die zeer onder de indruk waren van Uw organisatie en informatie.

Fam. Dedroog

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid