Lofoten en Vesterålen 2

Algemene info

Lofoten & Vesterålen

De eilandengroep Lofoten vormt, samen met de Vesterålen archipel, een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De scherp gekartelde bergpieken, het sappige groen van de mooie dalen en de kleurrijke vissersdorpen, vormen samen het mooiste beeld dat Noorwegen zijn bezoekers kan voorschotelen. Neem deel aan een walvissafari op Vesterålen of een zeearendsafari op Lofoten en maak zo van uw reis een onvergetelijke ervaring.
Deze 10-daagse reis biedt een ideale mix tussen hotelovernachtingen en een verblijf in vakantiehuisjes. Geniet van de charme van de typische blokhutten en onthaast even in de voorgestelde stadshotels. Dé ideale manier om deze prachtige eilanden te verkennen.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Vikingmuseum in Borg
 • De vissersdorpjes op Lofoten: Henningsvær, Reine en Å
 • Nusfjord (cultuurpatrimonium)
 • Walvisssafari op Vesterålen
 • Middernachtzon
 • De stranden van Utakleiv en Eggum
 • Nappstraumen
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Evenes via Oslo (Rit Evenes – Harstad 44 km)
Vlucht naar Evenes, via Oslo. U haalt de huurwagen af op de luchthaven en maakt een korte rit naar Harstad, de hoofdstad van de Vesterålen. U overnacht in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt.

Dag 2 tot 4: Harstad – Reine (290 km)
Na een stevig en uitgebreid ontbijt, rijdt u naar Reine: ook wel de parel van de Lofoten genoemd! In Reine, een klein en pittoresk vissersplaatsje, komt u helemaal tot rust tussen de adembenemende natuur. Neem zeker de tijd om een wandeling te maken of bezoek het vissersdorp Å. In Reine verblijft u 3 nachten in Reinefjord Sjøhus: een kleinschalig domein met authentieke, comfortabele en hoogwaardige huisjes die pal aan de waterkant liggen. Geniet van het fantastische uitzicht!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpje Å
 • Rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Nappstraumen
 • Lofoten Stokvis Museum
 • Kvalvika beach

Dag 5: Reine – Svolvaer (120 km)
Na een relatief korte, doch mooie, rit komt u aan in Svolvaer. Maak onderweg een wandeling op het idyllische, witte strand van Ramberg. Op een zonnige dag waant u er zich op de Caraïben! Stop ook zeker in Nusfjord: het oudste en best bewaarde vissersdorp van de Lofoten.
Svolvaer is een levendig stadje en dus ideaal als tussenstop. Kuier zeker langs de talrijke winkeltjes, galeries, cafés en restaurants. Geniet van uw verblijf in het vissersdorp waar eeuwenoude zeegaande tradities nog steeds worden bewaard. Overnachting in Thon hotel Lofoten o.b.v. kamer met ontbijt.

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpje Henningsvær
 • aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum in Borg
 • boottrip naar de Trollfjord
 • strandwandelingen en de middernachtzon in Eggum of Utakleiv
 • Paardrijden te Hov

Dag 6-8: Svolvaer – Risøyhamn (160 km)
U rijdt verder in noordelijke richting tot Fiskebøl, waar u de ferry neemt naar Melbu (op de Vesterålen archipel). Via Stokmarknes, een aanloophaven voor Hurtigruten waar zich tevens het gelijknamige museum bevindt, volgt u de schilderachtige weg langs de zee naar Sortland: een klein maar levendig vissersdorp.
Op een klein uur afstand ten noorden van Sortland, verblijft u 3 nachten in een gezellige blokhut van Andøy Friluftsenter met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer. Schoonmaak van de hut en beddengoed zijn inclusief. Het sympathieke koppel Nigel en Ingvild draagt de klanten van Nordic reeds jaren een warm hart toe! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen optioneel deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes. Deze unieke walvissafari begint met een diapresentatie en uitgebreide uitleg in het walviscentrum in Andenes. Nadien volgt een 3 tot 5 uur durende boottocht. Wie liever op verkenning gaat, mag zeker de kustweg op het eiland Andøya niet laten liggen. Deze weg, een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn, voert langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten op zowel de bergen als de oceaan!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Nyksund en Nykvåg
 • Optionele excursie walvissafari: € 120 per persoon/ kind 5-13: € 88 per persoon/ kind 1-4: € 55 per persoon (voor meer info zie tab ‘excursies’)
 • Nationale route op het eiland Andøya
 • Koninginnewandeling van Stø naar Nyksund
 • Hurtigrutenmuseum te Stokmarknes
 • Alveland Shop and Café in Dverberg (gespecialiseerd in natuurlijke producten, handgemaakte zeep en lokale gerechten)

Dag 9: Naar het eiland Hinnøya (164 km)
Vandaag begeeft u zich terug richting vasteland. Neem in de voormiddag nog even de tijd om een mooie wandeling te maken. Uw reis eindigt waar ze begon, namelijk in Harstad. U verblijft hier in het Thon hotel Harstad in kamer met ontbijt.

Dag 10: Korte rit naar de luchthaven van Evenes (44 km) en vlucht terug
Rit van Harstad naar de luchthaven van Evenes waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN
2 pers. in dubbel kamer met huurwagen cat. B (Toyota Yaris of evenwaardig) € 1.945
Kind tot 12j. in extra bed op aanvraag
3 pers. in triple kamer met huurwagen cat. C (VW Golf of evenwaardig) € 1.635
4 pers. in 2 dubbele kamers in hotels met huurwagen cat. U (VW Golf STW of evenwaardig) € 1.395

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Oslo – Evenes – Oslo – Brussel in klasse L met Scandinavian Airlines (zoals gekend op 03.09.18)
 • Luchthaventaks
 • 2 hotelovernachtingen in Harstad (kamer ontbijt)
 • Huurwagen in de opgegeven categorie gedurende 9 x 24u, onbeperkt aantal kilometers, omniumverzekering met franchise
 • 3 overnachtingen in een luxe blokhut in Reine (eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken inclusief)
 • 1 overnachting in Thon hotel Lofoten (kamer met ontbijt)
 • 3 overnachtingen in blokhut te Andøy Friluftsenter met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer (Eindschoonmaak en bedlinnen inclusief)
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (ongeveer 40 à 50 pag. per regio).

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Mogelijke extra’s huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver fee, kindzitje, huur GPS)

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse L nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Prijzen per persoon
Film

Excursies

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. U vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. U ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01 juni tot 31 augustus om 10u en 14u
Duur 1 uur 45 minuten tot 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.

Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek half mei tot half september
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

U rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar u kunnen genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 85 per persoon
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. U rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg brengt u een bezoek aan Hovshula, waar u om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek mei tot en met augustus
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 115 per persoon
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.05.19 tot 20.09.19, behalve op zaterdag
DUUR: Vlucht en huurwagen: 10 dagen / 9 nachten
PRIJS: v.a. € 1.395 pp o.b.v. 4 personen
VLUCHT: Vlucht via Oslo inclusief (SAS)!
ACCOMMODATIE: Stadshotel in Harstad en Svolvaer, blokhut op Vesterålen + vakantiehuis op Lofoten
FORMULE:  3x ontbijt
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid