Lofoten og Vesterålen 2

Algemene info

Lofoten & Vesterålen

De eilandengroep Lofoten vormt, samen met de Vesterålen archipel, een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De scherp gekartelde bergpieken, het sappige groen van de mooie dalen en de kleurrijke vissersdorpen, vormen samen het mooiste beeld dat Noorwegen zijn bezoekers kan voorschotelen. Neem deel aan een walvissafari op Vesterålen of een zeearendsafari op Lofoten en maak zo van uw reis een onvergetelijke ervaring.
Deze 10-daagse reis biedt een ideale mix tussen hotelovernachtingen en een verblijf in vakantiehuisjes. Geniet van de charme van de typische blokhutten en onthaast even in de voorgestelde stadshotels. Dé ideale manier om deze prachtige eilanden te verkennen.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Vikingmuseum in Borg
 • De vissersdorpjes op Lofoten: Henningsvær, Reine, Nusfjord en ­Å
 • Walvisssafari op Vesterålen
 • Zeearendsafari op Lofoten
 • Nyksund en Nykvåg
 • Middernachtzon vanop de stranden in Eggum en Utakleiv
 • Nappstraumen op Lofoten
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Evenes via Oslo (44 km)
Vlucht naar Evenes, via Oslo. U haalt de huurwagen af op de luchthaven en maakt een korte rit naar Harstad, de hoofdstad van de Vesterålen. U overnacht in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt.

Dag 2 tot 4: Harstad – Reine (290 km)
Na een stevig en uitgebreid ontbijt, rijdt u naar Reine: ook wel de parel van de Lofoten genoemd! In Reine, een klein en pittoresk vissersplaatsje, komt u helemaal tot rust te midden van de adembenemende natuur. Neem zeker de tijd om een wandeling te maken of bezoek het vissersdorp Å. In Reine verblijft u 3 nachten in Reinefjord Sjøhus: een kleinschalig domein met authentieke, comfortabele en hoogwaardige huisjes die pal aan de waterkant liggen. Geniet van het fantastische uitzicht!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpje Å
 • Rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Nappstraumen
 • Lofoten Stokvis Museum
 • Kvalvika beach

Dag 5: Reine – Svolvaer (120 km)
Na een relatief korte, doch mooie, rit komt u aan in Svolvaer. Maak onderweg een wandeling op het idyllische, witte strand van Ramberg. Op een zonnige dag waant u er zich op de Caraïben! Stop zeker ook in Nusfjord: het oudste en best bewaarde vissersdorp van de Lofoten.
Svolvaer is een levendig stadje en dus ideaal als tussenstop. Kuier langs de talrijke winkeltjes, galeries, cafés en restaurants. Geniet van uw verblijf in het vissersdorp waar eeuwenoude zeegaande tradities nog steeds worden bewaard. Overnachting in Thon hotel Lofoten, o.b.v. kamer met ontbijt

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpje Henningsvær
 • Aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum in Borg
 • Boottrip naar de Trollfjord
 • Strandwandelingen en de middernachtzon in Eggum of Utakleiv
 • Zeearendsafari Svolvaer (zie tab ‘excursies Lofoten’)
 • Paardrijden in Hov (zie tab ‘excursies Lofoten’)
 • 2-daags avontuur Lofoten (zie tab ‘excursies Lofoten’)

Dag 6-8: Svolvaer – Risøyhamn (160 km)
U rijdt verder in noordelijke richting tot Fiskebøl, waar u de ferry neemt naar Melbu (op de Vesterålen archipel). Via Stokmarknes, een aanloophaven voor Hurtigruten waar zich tevens het gelijknamige museum bevindt, volgt u de schilderachtige weg langs de zee naar Sortland: een pittoresk en levendig vissersdorp.
Op een klein uur afstand ten noorden van Sortland, verblijft u 3 nachten in een gezellig vakantiehuis van Andøy Friluftssenter. Het sympathieke koppel Nigel en Ingvild draagt de klanten van Nordic reeds jaren een warm hart toe! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen optioneel deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes. Wie liever op verkenning gaat, mag zeker de kustweg op het eiland Andøya niet laten liggen. Deze weg, een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn, voert langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten op zowel de bergen als de oceaan!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpjes als Nyksund en Nykvåg
 • Nationale route op het eiland Andøya
 • Koninginnewandeling van Stø naar Nyksund
 • Hurtigrutenmuseum in Stokmarknes
 • Alveland Shop and Café in Dverberg (gespecialiseerd in natuurlijke producten, handgemaakte zeep en lokale gerechten)
 • Optionele walvissafari (zie tab ‘excursies Vesterålen’)

Dag 9: Naar het eiland Hinnøya (164 km)
Vandaag begeeft u zich opnieuw richting het vasteland. Neem in de voormiddag nog even de tijd om een mooie wandeling te maken. Uw reis eindigt waar ze begon, namelijk in Harstad. U verblijft hier opnieuw in het Thon hotel Harstad, o.b.v. kamer met ontbijt. Neem zeker ook even de tijd om de stenen kerk van Trondenes te bezoeken. Deze kerk dateert uit 1250 en was de belangrijkste rooms-katholieke kerk van Noord-Noorwegen. Ze bevindt zich op de plaats waar ten tijde van de Vikingen recht werd gesproken en het parlement (Thing) bijeenkwam. De oorspronkelijke kerk uit de 12e eeuw werd vermoedelijk in hout opgetrokken.

Dag 10: Korte rit naar de luchthaven van Evenes (44 km) en vlucht terug
Rit van Harstad naar de luchthaven van Evenes waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN 2020 (per persoon)
Huurwagen cat. B – 1 dubbel kamer € 1.995
Kind -12j. op kamer van ouders (max. 1 extra bed) op aanvraag
Huurwagen cat. C – 1 triple kamer € 1.615
Huurwagen cat. U – 2 dubbel kamers € 1.415
Huurwagen cat. O – dubbel + triple kamer € 1.495
Huurwagen cat. L – 3 dubbele kamers € 1.495
Andere bezetting, huurwagen of periode: op aanvraag
TYPE HUURWAGEN
Cat. B (Europcar) VW Polo of evenwaardig
Cat. C (Europcar) VW Golf of evenwaardig
Cat. U (Europcar) VW Golf STW of evenwaardig
Cat. O (Europcar) VW Passat STW of evenwaardig
Cat. L (Europcar) VW Caravelle of evenwaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Oslo – Evenes – Oslo – Brussel in klasse L met Scandinavian Airlines (zoals gekend op datum van 15.09.19)
 • Luchthaventaks (€ 58)
 • Huurwagen 9 x 24u. Onbeperkt aantal kilometers. Omnium- en diefstalverzekering met franchise.
 • 3 overnachtingen in een luxeappartement in Reine (eindschoonmaak en bedlinnen inclusief)
 • 1 overnachting in Thon hotel Lofoten (kamer met ontbijt)
 • 3 overnachtingen in Andøy Friluftssenter incl. eindschoonmaak en bedlinnen. Indien 2 pers: verblijf in panoramisch appartement Midnattsol. Indien 3 – 4 pers: family wilderness cabin. Indien 5 – 6 pers: ’Aurora Appartement’ (deel van het Aurora guest house).
 • 2 hotelovernachtingen in Harstad op basis van kamer en ontbijt
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen.

Niet inbegrepen:

 • Optionele excursies.
 • Extra’s huurwagen; optioneel: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver, kindzitje, huur GPS; verplicht: autopass.
 • Lokale ferry (overtocht Melbu-Fiskebøl ± NOK 54 pp en NOK 157 per auto, richtprijzen 2019)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse L nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Deze reis kan verlengd worden met een 2-daagse op het ongerepte eiland Skrova, nabij Svolvaer! (zie tab ‘excursies Lofoten’)
Film

Excursies Lofoten

2-daags avontuur Lofoten (EXCLOF25)

Maak u klaar voor een onvergetelijke en avontuurlijke 2-daagse! In de namiddag vertrekt u vanuit het centrum van Svolvaer, onder begeleiding van een gids, naar het ongerepte eiland Skrova. De komende 2 dagen staat er heel wat op het programma. Zo vaart u langs de prachtige fjorden en eilanden van de Lofoten, terwijl u zeearenden en misschien zelfs walvissen kan spotten. U verkent de Trollfjord, een smalle en indrukwekkende fjord die begrensd wordt door steile bergen en wiens naam is afgeleid van de “trol”, een wezen uit de Noorse mythologie. Slapen doet u in een comfortabele lavvu of tipi, langs een wondermooi wit zandstrand onder de middernachtzon! Op de tweede dag van uw verblijf, verkent u het prachtige landschap per kajak en stopt u halverwege voor een lekkere picknick op het strand. In de namiddag keert u terug naar Svolvaer.

Vertrek 01.07.20 tot 31.08.20 (vertrek op maandag)
Duur 2 dagen
Prijs per persoon op aanvraag
Capaciteit /

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. Je vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. Je ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers

aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01.05.20 tot 30.09.20 om 10u30 en 13u00
Duur +/- 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Clean-up paddling (EXCLOF26)

De natuur op de Lofoten is overweldigend. Het helderblauwe water en de witte zandstranden in combinatie met spectaculaire pieken die vanuit zee de lucht in schieten. Helaas is het ook een fragiel landschap die heel wat uitdagingen voor zich heeft.

Met een zeer kleine groep vertrek je op tocht door het prachtige landschap, de gids toont je alle mooiste plekjes en je vaart richting prachtige landschappen. Ongeveer 1u van je 8u durende trip draag je een steentje bij aan de toekomst van de Lofoten. Op de meest afgelegen stranden spoelt soms héél veel afval aan, terwijl je deze stranden bezoekt verzamel je het afval dat zich heeft verzameld.

Vertrek het hele jaar door
Duur 8 uur
Prijs per persoon €215 per volwassene
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

Je rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar je kan genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 95
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. Je rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg breng je een bezoek aan Hovshula, waar je om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek 01.05.20 tot 31.08.20
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 125
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Visexcursie (EXCLOF27)

Een unieke ervaring voor de visliefhebber! Je trekt erop uit met een houten, authentieke, vissersboot langs de magnifieke kust van de Lofoten. De professionele crew kent de kust door en door en brengt je naar de beste plekken om vis te vangen.

Vertrek 01.05.20 tot 30.09.20
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 105 per volwassene en €95 per kind (tot 12 jaar)
Capaciteit minimum 2 deelnemers
Excursies Vesterålen

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.
Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek 01.05.20 tot 31.05.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
01.06.20 tot 31.08.20: dagelijks een afvaart
01.09.20 tot 30.09.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Arctic Night Wildlife safari (EXCAND03)

Wanneer het ’s avonds schemer, gaat de natuur stralen in dit prachtige licht en de koelte die in de lucht hangt is verkwikkend. Onderweg naar een klein meertje op een prachtige ligging heb je de kans om de koning van het bos te zien: het eland. Wanneer de zon steeds dieper zakt achter de bergen is de natuur rondom je vol met leven!

Vertrek 01.06.20 – 30.09.20
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 125 per volwassene
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.05.20 tot 20.09.20, behalve op zaterdag
DUUR: Vlucht en huurwagen: 10 dagen / 9 nachten
PRIJS: vanaf € 1.415 pp o.b.v. 4 personen (incl. vlucht)
ACCOMMODATIE: hotels en blokhutten
FORMULE:  3x ontbijt
REISCODE: LOFVES2

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Wij werken enkel samen met hotels en vakantiehuizen die we persoonlijk kennen! Zo garanderen wij u kwaliteitsvolle logies.
 • Bij deze reis ontvangt u van ons een zeer uitgebreid informatiepakket.
 • Wij passen deze reis met veel plezier aan op uw maat! U bent van harte welkom bij onze experts in Londerzeel – voor afspraak bel +32 52 55 52 54 of mail info@nordic.be.
 • NIEUW: neem ook een kijkje in ons unieke lente- en herfstaanbod.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid