Arctische luxe – met de sneeuwscooter naar Isfjord Radio

Algemene info
Spitsbergen

Spitsbergen

Vergezel je gids voor de trip van jouw leven. Reis door de adembenemende arctische landschappen, ervaar de stilte en ontdek een boutique hotel aan het einde van de wereld. Top deze unieke ervaring af met een heerlijk menu geserveerd door een van de beste keukens van Spitsbergen! Je spendeert tijdens deze reis 3 onvergetelijke dagen op de sneeuwscooter.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Je maakt kennis met het laatste stadje voor de wildernis, Longyearbyen
 • Afhankelijk van de reisperiode kan je het noorderlicht of de middernachtzon aanschouwen
 • Je overnacht in het unieke boutique hotel “Isfjord Radio”
 • Geniet van 3 dagen sneeuwscooterplezier
Dag per dag

Dag 1: Aankomst op Spitsbergen
Bij aankomst op de luchthaven van Longyearbyen neem je de bus naar het Basecamp Hotel. Op wandelafstand van het hotel vind je enkele eetgelegenheden waar je terecht kan voor het avondmaal.

Dag 2: Start de motoren!
Geniet van een stevig ontbijt vooraleer de gids je om 10u ophaalt bij het hotel. De gids overloopt het programma van de trip, mogelijke routes en benodigdheden. Na de meeting ontvang je jouw winterse uitrusting om volledig warm aan deze ervaring te beginnen. Na een uitgebreide uitleg over de sneeuwscooters en de veiligheid trek je de wildernis in voor jouw eerste uurtjes sneeuwscooteren richting Kapp Line en Isfjord Radio.

De tocht gaat over magnifieke gletsjers, langs besneeuwde bergen en langs bevroren fjorden. Vanop de sneeuwscooter kan je optimaal genieten van het betoverende landschap en de prachtige blauwe en witte kleur van de bergen en omgeving. Onderweg geniet je in de arctische stille witte landschappen van een wildernislunch. Afhankelijk van de weersomstandigheden en sneeuwcondities kiest jouw gids van hieruit de route naar Isfjord Radio. Je komt net voor de avond aan in Hotel Isfjord Radio waar de medewerkers je warm zullen onthalen en waar je tevens geniet van een heerlijk driegangendiner.

Dag 3: Verkenning van de westkust
Voor je aan jouw verdere trip start kan je genieten van een stevig ontbijt. De gids kiest vandaag opnieuw de route afhankelijk van de sneeuw, indien het weer goed meezit ga je verder zuidwaarts richting de Fritjof gletsjer. Met een beetje geluk spot je wel dé koning van de noordpool, de ijsbeer. De wildernislunch nuttig je in de open natuur. In de namiddag keer je terug richting het hotel waar je voor het diner kan genieten van een welverdiende rust. Warm op in de sauna en neem een dip in de Arctische Oceaan, een ervaring om “u” tegen te zeggen!

Dag 4: Terugkeer naar de bewoonde wereld
Na opnieuw een stevig ontbijt ga je terug richting Longyearbyen. Met goed weer neemt de gids je mee naar Barentsburg, de thuisbasis voor een 300-tal inwoners. Ontdek het geïsoleerde leven in dit kleine dorp en bezoek enkele Russische gebouwen, hier voel je pas echt de geschiedenis van Spitsbergen. Je komt in de namiddag terug aan in Longyearbyen.

Overnachten doe je in Basecamp Hotel in het centrum.

Dag 5: Transfer
Ontbijt en transfer naar de luchthaven.

Opmerkingen: 

 • Contacteer ons voor het aan- en afreispakket.
 • Het hier beschreven programma is een indicatie. Het definitieve reisprogramma is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment. De route kan hierdoor aangepast worden.
 • Je dient over een geldig rijbewijs te beschikken indien je wenst deel te nemen aan deze reis. Door het avontuurlijke karakter van de trip, dien je over een goede fysieke conditie te beschikken.
Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN DATA
Elke zondag en donderdag van 16.02.20 tot 23.02.20 27.02.20 en
elke zondag van 01.03.20 tot 10.05.20
Elke donderdag van 01.03.20 tot 10.05.20
Dubbel kamer – Eigen sneeuwscooter € 2.390 € 2.495 € 2.495
Dubbel kamer – Gedeelde sneeuwscooter € 2.075 € 2.195 € 2.180
Single kamer – Eigen sneeuwscooter € 2.580 € 2.795 € 2.790

Inbegrepen:

 • Transfer luchthaven-Longyearbyen-luchthaven.
 • 2 overnachtingen in Basecamp Hotel met ontbijt
 • 3-daagse Sneeuwscootersafari:
  • 2 overnachtingen in Isfjord Radio met gedeeld sanitair
  • Volpension tijdens de trip (2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner)
  • De nodige materialen
  • “Climate investment” van 250 NOK pp
  • Verzekering sneeuwscooter met franchise van 175 pp pd
 • Ervaren, Engelstalige gidsen

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Vluchten naar/van Longyearbyen (contacteer ons voor de mogelijkheden).
 • Dranken en overige maaltijden.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon.
 • In Isfjord Radio deelt een single reiziger de kamer met een andere deelnemer van de groep. Als je ook daar een single kamer wenst, dan dient er een supplement betaald te worden (prijs op aanvraag).
 • Het hier beschreven programma is een indicatie. Het definitieve reisprogramma is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment. De route kan hierdoor aangepast worden.
 • Je dient over een geldig rijbewijs te beschikken indien je wenst deel te nemen aan deze reis. Door het avontuurlijke karakter van de trip, dien je over een goede fysieke conditie te beschikken.
Accommodatie

BASECAMP HOTEL

In het hart van Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse, arctische pelsjagers. De inrichting van Basecamp Hotel belichaamt deze sferen tot in de kleinste details. De muren zijn er bedekt met drijfhout, pels van robben, oude kaarten en voorwerpen die verwijzen naar vervlogen en meer recente tijden. Hier overnacht je in een van de authentiek ingerichte kamers tijdens uw verblijf in Longyearbyen.

Basecamp Hotel heeft 16 kamers en biedt plaats aan een 40-tal gasten. Elke kamer is individueel ingericht in de traditionele trapper-stijl met drijfhout, zeehondenpels en leisteen. Geen twee kamers zijn hetzelfde. Ze beschikken allemaal over comfortabele bedden en een private badkamer met douche en toilet. De tweepersoonskamers hebben een dubbel bed of twee enkele bedden. De driepersoonskamers zijn voorzien van stapelbedden. Tegen een meerprijs kan je ook kiezen voor een van de suites (met aparte slaapkamers en een zithoek).

Om trouw te blijven aan de trappers-stijl, werden er geen televisietoestellen voorzien in de kamers. Het hotel heeft wel een boekenkast in de lobby staan waaruit je een boek kan kiezen.

ISFJORD RADIO

Het Isfjord Radio Station ligt in vogelvlucht op ongeveer 90km ten westen van Longyearbyen. Tot enige jaren geleden was dit afgelegen radiostation een van de belangrijkste communicatiemiddelen tussen Svalbard en het Noorse vasteland.

De gebouwen werden volledig gerenoveerd en zeer smaakvol ingericht. Vandaag de dag doet het dienst als wildernishotel met een hoog niveau aan comfort. De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen. Je verblijft hier steeds in een kamer met gedeeld sanitair. Het lijkt misschien minderwaardig, maar er zijn genoeg voorzieningen en alles is van uitermate hoge kwaliteit.

De lokale chef tovert verrassend lekkere en gevarieerde maaltijden op tafel! De diners zijn om de vingers bij af te likken en het ontbijt zorgt er voor dat je de dag stevig kan starten.

Praktisch

Opmerkingen:

 • Moeilijkheidsgraad: ervaring met sneeuwscooter is niet vereist, maar wel aangeraden. 
 • Minimum aantallen: 4 deelnemers en 3 sneeuwscooters (ter plaatse kunnen bvb. al mensen zijn ingeschreven zodat je gewoon mee aansluit om aan 4 personen te komen).
 • Minimum leeftijd: 15 jaar.
 • Geldig rijbewijs vereist!

Extra informatie: 
Deze reis is een expeditie voor avonturiers. Je moet bereid zijn lange dagen op een sneeuwscooter door te brengen. Een goede fysieke gezondheid is een must (geen rug-, nek-, of polsproblemen!). Hou er rekening mee dat het weer snel kan omslaan en dat de koude en wind hard kunnen zijn. De sneeuwscooters zijn echter gemakkelijk te besturen en de handvaten zijn verwarmd.

Alvorens te vertrekken zal de gids je een korte uitleg geven over het besturen van een sneeuwscooter. Er wordt gestart aan een matige snelheid zodat iedere deelnemer de sneeuwscooter eerst gewoon kan worden. Hoewel elke sneeuwscooter twee personen kan dragen, wordt het toch zeer sterk aanbevolen dat elk lid van de safari zijn eigen sneeuwscooter bestuurt. Het is immers moeilijker om te sturen met een passagiers en deze kunnen door de inactiviteit vooral sneller kou krijgen.

CO2 investment: 
Aangezien Nordic en de lokale verhuurder milieubewuste organisaties zijn, wil het proberen om klimaatneutraal te blijven. Hiervoor zal een extra klimaatcompensatie van 250 NOK per persoon aangerekend worden. Dit bedrag gaat volledig naar het Basecamp Foundations bosproject in Masai Mara, Kenia. De bomen gaan daar de CO2-uitstoot tegen door de CO2 te binden en zo de negatieve invloed ervan te verminderen.

Internationaal paspoort: 
Om aan deze reis deel te nemen, dien je over een internationaal paspoort te beschikken. Bij aankomst en bij vertrek op Spitsbergen wordt de identiteit gecontroleerd door de douane. Het is dus van belang dat je over een internationaal paspoort beschikt dat nog minstens 6 maanden na terugkeer geldig is.

Zich verplaatsen op het eiland/veiligheid: 
In het stadsgedeelte van Longyearbyen hoef je je geen zorgen te maken over ijsberen. Maar wanneer je naar de rand van de stad gaat, zal je borden tegenkomen die je er op wijzen dat je de stad gaat verlaten en dat je dit onder geen geval mag doen zonder het dragen van een wapen. Ga niet voorbij deze borden en ga zeker niet de wildernis in zonder dat je een ervaren gids mee hebt en passend materiaal ter bescherming. Op al onze trips gaan ervaren, lokale gidsen mee die het juiste materiaal mee hebben om zich in de wildernis te begeven. Zij zorgen dus voor jouw veiligheid zodat je optimaal kunt genieten van het avontuur.

Materiaal

Vereist materiaal:

 • Internationaal paspoort + geldig rijbewijs B.
 • Waterdichte zak of rugzak voor persoonlijke uitrusting die meegaat tijdens de sneeuwscootersafari – geen koffer! Je kan tijdens de meerdaagse tocht jouw gewone bagage achterlaten in het Basecamp Hotel.
 • Neem tijdens de meerdaagse tocht enkel het hoogstnodige mee:
  • Tandenborstel en eventueel een kam/borstel
  • Genoeg warme, liefst wollen, sokken
  • Ondergoed
  • Extra thermisch ondergoed
  • Extra fleecetrui
  • Gemakkelijke kledij voor tijdens het avondmaal
  • Warme muts, buff, een paar dunne en een paar dikke handschoenen
 • Voorzie warme kledij die je in laagjes draagt: thermische onderlaag, fleece trui, winterjas, stevige winterboek, wollen sokken, winterschoenen, muts/sjaal/wanten, …
 • Indoor schoeisel/slippers: in de hotels doe je jouw winterschoenen uit en ruil je deze voor een ander paar. Voorzie hiervoor slippers of stevige sokken die je gemakkelijk vindt.
 • Toiletartikelen
 • Zonnebril en zonnecrème
 • Contactlenzen voor brildragers
 • Kredietkaart waarmee je extra’s ter plaatse kan betalen

Aanbevolen materiaal:

 • Fototoestel in een waterdichte zak, extra geheugenkaarten en batterij, oplader
 • Camerastatief als je foto’s wil nemen van de sterrenhemel en het noorderlicht

Ter plaatse wordt volgend materiaal voorzien:

 • Sneeuwscooter (meest moderne en milieuvriendelijke op de markt)
 • Sneeuwscooterkledij (thermisch pak, winterlaarzen, wanten, helm, bivakmuts en/of bril)
 • Lakens, handdoeken en doucheartikelen in de hotels
 • Voorraden
 • Brandstof

Informatie

AFREIZEN: Elke zondag en donderdag van 01.03.19 tot 15.05.19
DUUR: 5 dagen / 4 nachten
MAALTIJDEN: 4 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x avondmaal
PRIJS: Vanaf € 2.390 pp
REISCODE: 1 – RSPITISF

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Een geldig rijbewijs is verplicht voor het besturen van een sneeuwscooter!
 • Reeds ervaring met een sneeuwscooter aanbevolen.
 • We raden ten stelligste aan om over een internationaal paspoort te beschikken wanneer je naar Spitsbergen reist.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid