Noorderlicht en Sterren (05.03 – 15.03.17)

Algemene info
Noorderlicht-en-sterren-1

 Noorderlicht & Sterren

Op deze unieke noorderlichtreis nemen we u mee naar het “hoge Noorden”, van Tromsø tot Kirkenes en terug naar Bergen. Dat aan boord van het comfortabele Hurtigrutenschip MS Nordlys, een van de meest moderne schepen van de vloot. U vliegt met onze gids rechtstreeks vanuit Brussel naar Tromsø, dé internationale stad van het noorderlicht. Daar  zal u 2 nachten verblijven. Tromsø is meteen uw perfecte uitvalsbasis voor een aantal leuke excursies. Verscheidene wetenschappers zijn het erover eens dat ook in de winter 2016-2017 zeer veel zonneactiviteit wordt verwacht: kortom het ideale moment om een noorderlichtreis te beleven. De gehele reis staat dan ook in het teken van noorderlicht en sterren. Gedurende de winter kan u met een excursie zelfs de Noordkaap bezoeken. Op de zuidwaartse route vaart het schip langs de unieke eilanden Vesterålen en Lofoten. U vaart nadien nog langs schilderachtige steden als Ålesund en Trondheim en maakt kennis met de spectaculaire fjorden. We komen uiteindelijk aan in Bergen, de prachtige hanzestad die we zullen verkennen.

Hoogtepunten:

 • Bezoek aan Bergen
 • De Noordkaap
 • Zeereis met Hurtigruten
 • Lofoten
 • Noorderlicht
 • Tromsø, Parijs van het Noorden.
Dag per dag

05.03.17: Rechtstreekse vlucht naar Tromsø
We verzamelen op de luchthaven van Zaventem en vliegen rechtstreeks naar Tromsø. Hier komen we nog voor de middag aan, waarna we meteen inchecken in het mooi gelegen Scandic Ishavshotel. We verblijven er twee nachten, half pension inbegrepen. Het hotel staat gekend om het exclusieve ontbijt dat ze er aanbieden.

06.03.17: Ontdek Tromsø met een van onze excursies
De komende drie dagen kan u op ontdekkingstocht gaan door een van de meest noordelijke steden ter wereld, méér dan 300 kilometer boven de Poolcirkel gelegen.
Tromsø is niet heel groot, dus u kan gemakkelijk te voet op verkenning. Tijdens uw verblijf heeft u eveneens de keuze uit een aantal optionele activiteiten. Bekijk daarvoor het tabblad “Excursies” en maak een keuze uit ons aanbod. U kan er echter ook voor kiezen om het “het Parijs van het Noorden” op eigen houtje te bezichtigen. Bezoek er onder andere het Planetarium en het Polaria museum, waar u meer te weten komt over het noordpoolgebied. Met de Fjellheisen (kabellift) verkrijgt u een memorabel panoramisch uitzicht over de gehele stad. Bovendien zijn er twee kerken het bezoeken waard: de houten domkerk, met 750 plaatsen één van de grootste van het land, en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal, de IJszeekathedraal die wereldberoemd is om haar eigenzinnige, moderne architectuur en grote ramen uit glasmozaïek.

07.03.17: Excursies en inschepen aan boord van Hurtigruten
Vandaag heeft u heel de dag vrij om deel te nemen aan een van de voorgestelde optionele excursies. Naar de late namiddag toe begeven we ons richting Hurtigrutenkade om in te schepen aan boord van MS Nordlys en zetten we koers richting Noordkaap.

08.03.17: Hammerfest en de Noordkaap
Vroeg in de ochtend bereikt u Hammerfest, ’s werelds meest noordelijke stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 op voor zijn handelsvoering met Rusland. Hier bevindt u zich nog slechts op 2.100 km van de Noordpool. Het Hurtigrutenschip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. In het kader van een optionele excursie kan u het 307m hoge, uit de oceaan verrijzende, Noordkaapplateau bezoeken, gelegen op 71°10’21” noorderbreedte.

Excursiemogelijkheden:

 • 6A: De Noordkaap (€ 144 pp)

09.03.17: Kirkenes, het eindpunt van de reis
’s Morgens bevindt u zich op slechts 10 kilometer van de Russische grens in Kirkenes. Op dit drielandenpunt van Noorwegen, Rusland en Finland kan u een deelnemen aan een zinderende sneeuwscootertocht of een excursie naar de Noors-Russische grens ondernemen. ‘s Namiddags legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Nadien gaan we verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat ’s avonds Berlevåg wordt aangedaan.

Excursiemogelijkheden:

 • 7A: De Russische grens (€ 64 pp)
 • 7C: Sneeuwscootersafari (€ 194 pp)
 • 7D: Bezoek aan het sneeuwhotel (€ 76 pp)

10.03.17: Hammerfest en Tromsø
In Hammerfest gedenkt de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil de eerste exacte meting van de aardbol. ‘s Werelds meest noordelijke stad behaalde overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting in de straat en in de huizen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø, het wordt een blij weerzien met de stad waar uw avontuur begon. U kan een van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwen, smakelijke Arctic-bier proeven.

Excursiemogelijkheden:

 • 8C: Middernachtconcert in de IJszeekathedraal (€ 66 pp)

11.03.17: Vesterålen en Lofoten
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Vanuit Harstad vindt een optionele excursie plaats naar Trondenes en het kustplaatsje Sortland met zijn blauwgeschilderde huizen. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund, behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. Bij goed weer maakt het schip een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich tegenwoordig het Hurtigrutenmuseum. Tegen de avond verlaat u de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.

Excursiemogelijkheden:

 • 9A: Eilandenwereld Vesterålen (€ 98 pp)
 • 9F: Wandeling door het vissersdorp Svolvær (€ 62 pp)

12.03.17: Poolcirkel, Zeven Zusters
Het is de moeite waard om vroeg op te staan: u passeert de kleurrijke coulissen van de vruchtbare Helgelandoevers. Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: de bergketen de Zeven Zusters en het uit sagen bekende rotseiland Torghatten, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont.

13.03.17: Trondheim en Kristiansund
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegangspoort tot de binnenstad. In de Nidarosdom, Noorwegens grootste gotische kerk, worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen in een zijkapel getoond. Onze gids neemt u ‘s morgensvroeg mee op een begeleide stadswandeling in de stad Trondheim. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de tocht daarna over open zee naar Molde, dat dankzij haar vruchtbare ligging aan de Golfstroom, ook wel ‘Rozenstad’ genoemd wordt. Rechts glinsteren in de zon de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. Kristiansund, de als ‘stokvisstad van Noorwegen’ geldende stad was lange tijd de belangrijkste exporthaven van die gezouten en gedroogde vis.

14.03.17: Scherentuin, ontscheping
Vandaag neemt u afscheid. Uw laatste dag aan boord vat aan. Maar, voor het zover is, liggen er nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor u. De Nordfjord bijvoorbeeld, onder de reusachtige Jostedalsgletsjer. Of de ‘scherentuin’, de talrijke rotseilanden voor de op zeven bergen gebouwde stad Bergen. We logeren nog een nachtje in Bergen in het prachtige Clarion Admiral Hotel, half pension inbegrepen. Voordat we dineren, bezoeken we onder het mum van een begeleide stadswandeling de charmante haven- en hanzestad. We bezoeken Bryggen met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, ‘Gamle Bergen’, het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en de vismarkt. Wie wil, kan optioneel ook de Fløibaan naar de 319 meter hoge stadsberg nemen, waar u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord heeft.

15.03.17: Vlucht terug naar Zaventem
Onze reis nadert zijn einde. U kan nog even de stad intrekken en eventueel een souvenirtje kopen voor de thuisblijvers. U neemt de herinneringen aan ‘de mooiste zeereis ter wereld’ en hopelijk heel veel noorderlichtfoto’s mee naar huis. Vlucht van Bergen naar Brussel via Kopenhagen of Oslo.

Prijzen
PRIJZEN
BEZETTING Polar buitenhut Arctic superior buitenhut Minisuite / Suites
N O P U M
2 volw. – dubbel kamer € 2.195 € 2.245 € 2.275 € 2.345 op aanvraag
3 volw. – triple kamer € 1.995 € 2.125 op aanvraag
1 volw. – single kamer € 2.895 € 2.945 € 2.995 € 3.145 op aanvraag

Inbegrepen

 • Vluchten heen: Brussel – Tromsø. Rechtstreekse vlucht!
 • Vluchten met Scandinavian Airlines terug: Bergen-Kopenhagen/Oslo-Brussel
 • Luchthaventaksen
 • Alle transfers in Bergen: hotel-luchthaven en Hurtigruten-hotel
 • Transfers in Tromsø: luchthaven-hotel
 • 1 overnachting in het mooi gelegen hotel Admiral halfpension
 • 2 overnachtingen in het mooi gelegen Ishavshotel halfpension
 • Nederlandstalige reisbegeleider / gids
 • Hurtigruten zeereis Tromsø – Kirkenes – Bergen (7 nachten) in de geboekte hutcategorie incl. volpension aan boord
 • 10 x ontbijt – 10 x avondmaal – 7 x lunch
 • Gegidste stadswandeling in Tromsø
 • Gegidste stadswandeling in Trondheim
 • Gegidste stadswandeling in Bergen
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Extra excursies aan land

Kajuittypes

 • U-kajuit: Arctic superior (hoog gelegen) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • P-kajuit: Arctic superior (promenadedek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • O-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • N-kajuit: Polar standaard (tussendek) buitenkajuit, aparte bedden (bed en sofabed)
 • Meer info over de kajuiten kan u hier aantreffen.

Opmerkingen

 • Minimum 12 deelnemers
 • Prijzen per persoon
 • Het kajuitnummer aan boord van Hurtigruten kan vooraf aangevraagd worden mits een betaling van 136 EUR per kajuit. Indien niet vooraf aangevraagd, wordt uw kajuitnummer bij het inschepen toegekend.
 • Deze reis kan geboekt worden tot eind oktober en wordt daarna afgesloten!
 • Nieuwe annuleringsvoorwaarden voor deze groepsreis vanaf 6 oktober 2016:
  • Tot 120 dagen voor afreis: het betaalde voorschot
  • Van 120 tot 45 dagen voor afreis: 50% van de reissom
  • Minder dan 45 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Excursies

Zondag 05.03.17: Avondmaal in een Sami kamp – EXCTOS30

Deze excursie biedt u de kans om ’s avonds rendieren te voederen en in het kamp te genieten van een 2-gangendiner. De Sami vertellen u graag meer over hun cultuur, geloof en het belang van het noorderlicht voor hen. Als afsluiter wordt u getrakteerd op de typische gezangen (joik) van de Sami. Met wat geluk krijgt u vanavond ook het noorderlicht te zien.

 • Prijs: € 150 pp / kind -12j € 75 pp
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel om 18u
 • Duur: +/- 5 uur
 • Inbegrepen: transfer, ervaren Engelstalige gids, Sami maaltijd (2-gangen), Sami verhalen en gezangen, koffie/thee en snacks.
 • Zelf te voorzien: warme kledij, wanten, muts, degelijke winterschoenen, camera.
 • Minimum aantal personen: 2

Maandag 06.03.17: Aurora Safari naar een Base Station – met maaltijd – EXCTOS24

U wordt om 18u30 opgepikt met de bus aan het Radisson Blu Hotel voor een Noorderlichtexcursie van 5 uur. Op 4 plaatsen ten noorden, oosten, zuiden en westen van de stad hebben we basisstations met een lavvo of huisje met een vuurtje en toiletten. Elke station ligt in een andere regio met vaak een ander weerstype. Elke dag wordt er rond 17u30 beslist naar welk basisstation er die avond gereden zal worden. Men kiest de op dat moment de meest ideale plaats uit om de grootste kans te hebben het Noorderlicht te kunnen zien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de weersvoorspellingen, windrichtingen, lokale mensen en 15 jaar ervaring!

Er wordt koffie, warme chocomelk en cake voorzien. Tijdens de busrit wordt een film getoond over het Noorderlicht. In seizoen 2015-2016 werd op 83% van de ‘aurora safari’s’ noorderlicht gezien.

Er is een mogelijkheid om een warme maaltijd te voorzien. Deze moet steeds op het moment van boeking besteld worden. De maaltijd wordt altijd gemaakt van lokale producten (rendiervlees, vissoep, vis of lam). Een vegetarische maaltijd kan ook besteld worden.

 • Prijs met maaltijd: € 135 / kind -12j € 80 pp
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel om 18u30
 • Duur: 5 à 7 uur
 • Inbegrepen: transfer naar het basisstation met een comfortabele bus, introductiefilm over Noorderlicht tijdens de busrit, ervaren Engelstalige gids, assistentie fotografie, warme chocolademelk, koffie, cake
 • Minimum aantal personen: 2

Maandag 06.03.17: Huskysafari namiddag – RVETOS03

U wordt opgepikt aan het Radisson Blu Hotel voor een transfer naar het startpunt van de hondensledetocht (ong. 40min.). Dit bevindt zich in een schitterende vallei net buiten Tromsø met zicht op de Lyngen Alps en enkele ruwe fjorden. Voor anderhalf uur zal dit het panorama zijn waar u samen met de viervoeters door zal sleeën.

Op de huskyfarm maakt u kennis met de husky’s en krijgt u uitleg over hoe u de hondenslede moet besturen. 120 enthousiaste husky’s zijn er helemaal klaar voor! Per team van twee zal u om de beurt de slede besturen. Tijdens deze 4 uur durende excursie wordt u begeleid door zeer ervaren gidsen. U bestuurt zelf de slede!

 • Prijs: € 180 pp (2 personen per slede) / kind 6-12j € 90 pp
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel om 11u30
 • Duur: +/- 4,5 uur (hondensledetocht 1,5 uur – 15km)
 • Inbegrepen: transfers, nodige materialen, thermische pakken, wanten, warme drank en cake
 • Minimum aantal personen: 2

Dinsdag 07.03.17Rendiersafari – EXCTOS29

U wordt opgehaald aan het Radisson Blu Hotel en rijdt langs de kust tot bij de rendieren. Samen met een Sami gids vertrekt u op een onvergetelijk avontuur met de rendierslede (2,5km, +/- 35 minuten). Na de tocht keert u terug naar het Sami kamp waar u alles leert over het oudste vervoermiddel in Noorwegen (de rendierslee), het lasso-werpen en de levenswijze van de Sami. Rond het kampvuur volgt er bij een Bidos (traditionele rendier soep) een momentje voor Sami geschiedenis, Sami verhalen en typische Sami gezang (joik genoemd). Na het stillen van de eigen honger is het tijd om de rendieren te voederen en af te sluiten met enkele uitzonderlijke foto’s want nergens zal u zo dicht bij rendieren kunnen komen.

 • Prijs: € 175 pp / kind -16j € 85 pp
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel 09u00
 • Duur: 4 à 5u (35 minuten sledetocht)
 • Inbegrepen: transfer, rendiersledetocht, ervaren Sami gids, thermische kledij, warme drank en cake, Sami lunch (Bidos, rendiersoep), Sami verhalen, joik gezangen, lasso-werpen, voederen van de rendieren.
 • Minimum aantal personen: 2
 • Maximum aantal personen: 10

Dinsdag 07.03.17: Langlaufen 3u – EXCTOS19

Langlauftrip voor beginners door vlakke terreinen en voorbereide sporen. U wordt naar het noordelijkste deel van het eiland van Tromsø gebracht, waar u een introductie zal krijgen alvorens van start te gaan. U krijgt uitgebreid uitleg en oefent enkele technieken in. U wordt omringd door prachtige vergezichten. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 120 pp (niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar)
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel om 13u
 • Duur: 3 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren Engelstalige gids, huur materiaal (ski’s, skischoenen, skistokken), warme drank en lokale snack
 • Minimum aantal personen: 2
 • Maximum aantal personen: 15
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

Dinsdag 07.03.17: Sneeuwschoenwandeling 2u – EXCTOS17

Sneeuwschoenwandeling voor beginners, met introductie en op een laag tempo. Na een korte transfer van een 10-tal minuten krijgt u een introductie in het sneeuwschoenwandelen. U wandelt samen met de gids in een prachtige omgeving. Er wordt regelmatig gestopt voor foto’s en informatie. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 80 pp / kind -12j € 60 pp
 • Vertrek: Radisson Blu Hotel om 10u
 • Duur: 2 uur
 • Inbegrepen: transfers, ervaren Engelstalige gids, huur sneeuwschoenen, warme drank en Noorse cake
 • Zelf te voorzien: warme kledij (minstens twee lagen), winterschoenen, zonnebril, muts en wanten
 • Minimum aantal personen: 2
Film

Informatie

REISPERIODE: 05.03 tot 15.03.17
DUUR: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: Vanaf € 2.195 pp
MAALTIJDEN: Volpension aan boord van Hurtigruten
VLUCHT: Vlucht Brussel-Tromsø en Bergen-Brussel inclusief!

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Deze reis is enkel nog beschikbaar op aanvraag
 • Deze reis wordt begeleid door een gids van NORDIC
 • Bijkomende excursies moeten meteen bij boeking besteld worden
 • Uw heenvlucht van Brussel naar Tromsø is een rechtstreekse vlucht!
 • Aan boord heeft u de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden voor het geval er noorderlicht te zien zou zijn.

De reis zelf was PRACHTIG,wij hebben er van genoten en willen dit nog eens overdoen in de zomer. De gids,de heer Jacques De Prince , is een man die alles op een zeer verstaanbare en rustige manier uitlegde,een betere kun je niet hebben,echt een pluim voor die man.

Fam. Remory

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid