Velkommen i nord 2

Alg. info

Velkommen I nord 2

Ontdek het Arctische noorden off-the-beaten track! Geen platgetreden wandelpaden en drukke uitzichtpunten, maar ongerepte plekjes en rustgevende hotels die u op een ontspannen tempo ontdekt. U reist vanuit de havenstad Luleå door Finland, via Rovaniemi en Inari naar het noorden. Deze prachtige route is een aparte ervaring: langzaam ziet u de bomen verkleinen en verdwijnen. Tot u uiteindelijk aankomt bij het Varanger schiereiland: een onherbergzame vlakte met een unieke biodiversiteit en een fascinerende kustlijn. Hier voelt u zich letterlijk aan het einde van de wereld!

Vervolgens reist u verder via Karasjok, de hoofdstad van de Noorse Sami, naar de Noordkaap. Kuier door de heerlijke, typisch Noorse vissersdorpjes. Wie wil kan deelnemen aan een koningskrabsafari of een boottocht maken door het Gjesværstappan natuurreservaat: een geweldige plek om zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden te spotten! Na een uitgebreid bezoek aan de Noorse kust, rijdt u terug zuidwaarts naar Alta. De stad huist niet enkel de gekende Unesco prehistorische rotsschilderingen, ze is ook de ideale uitvalsbasis om de indrukwekkende Alta Canyon te bezoeken. Eindig uw reis op een ontspannen manier met een gastvrij verblijf in het hart van Zweeds Lapland. Nog even genieten dus, alvorens terug huiswaarts te vliegen!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Indrukwekkende arctische kustlijn
 • Kleurrijke vissersdorpen
 • Boeiende Sami cultuur
 • Uniek wildleven zoals rendieren, elanden, zeehonden en papegaaiduikers
 • Gastvrije B&B’s in Kongsfjord, Alta en Zweeds Lapland!
Dag per dag

Dag 1: Aankomst in Fins Lapland (10 km)
Vanuit Brussel vliegt u met SAS (via Stockholm) naar het bruisende havenstadje Luleå. Uw huurwagen staat voor u klaar op de luchthaven. U heeft slechts een korte rit voor de boeg naar het centrum van de stad. U verblijft er op basis van kamer en ontbijt in het gloednieuwe Clarion Sense Hotel: één van de beste hotels van Lapland! Bezoek zeker Luleå’s Gammelstad dat ook terug te vinden is op de Unesco Werelderfgoedlijst. Gammelstad, met zijn kerk en 424 houten gebouwen is het grootste en best bewaarde voorbeeld van een ‘kerkdorp’ in Zweden.

Dag 2: Rovaniemi en het kerstdorp (250 km)
Vandaag rijdt u langs de Zweedse kust verder naar Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman. Maak eventueel een omweg via het Ranua Wildlife Park, waar u alle dieren die in Lapland wonen kan ontmoeten. In Rovaniemi is vooral het Arktikum museum een bezoekje waard. Hier komt u alles te weten over het leven boven de poolcirkel. Uiteraard is ook een bezoek aan “de enige echte Kerstman” die op de Poolcirkel woont een aanrader! U overnacht op basis van kamer en ontbijt in het beste hotel van de stad: het Arctic Light Hotel!

Dag 3: Sami cultuur in Inari (325 km)
U rijdt verder noordwaarts, langs het uitgestrekte Lemmenjoki nationaal park. Uw rit eindigt in Inari, het grootste Sami dorp in Finland. Dit dorp is prachtig gelegen aan het gelijknamige meer en vormt het hart van de Sami cultuur. Hier bevindt zich namelijk het Finse Sami parlement. Bezoek zeker het uitermate interessante Siida museum over de cultuur van de Samen! Vanuit het dorpje starten ook verschillende wandelingen en het is mogelijk om het immense Inari meer te verkennen per boot. U verblijft in het Inarin Kultahovi hotel, op basis van kamer en ontbijt.

Dag 4-5: Het einde van de wereld (295 km)
U rijdt naar het meest ongerepte stukje van Noorwegen: het Varanger schiereiland. Dit eiland is een onherbergzame vlakte met een unieke biodiversiteit en fascinerende kustlijn. Geniet van lange wandelingen langs ruwe kliffen en prachtige zandstranden. Dit is ook de perfecte locatie om vogels en zeehonden te spotten. U verblijft in het charmante Kongsfjord Gjestehus, een zeer gastvrij en zeer mooi gelegen verblijf. U geniet er van half pension.

Dag 6: Karasjok (285 km)
U volgt de weg zuidwaarts over de prachtige Finnmarksvidda, een enorme hoogvlakte met een oppervlakte van meer dan 22.000 km². Op het plateau leven grote kuddes rendieren, traditioneel gehoed door de Sami. U eindigt uw route vandaag in Karasjok de hoofdstad van de Noorse Sami. Bezoek hier zeker het Sami museum en -parlement. Overnachting in het Scandic hotel Karasjok op basis van kamer en ontbijt.

Dag 7: Naar de Noordkaap! (340 km)
Via Lakselv rijdt u langs de schilderachtige Porsangerfjord tot Kåfjord, om via de tunnel Honningsvåg te bereiken. U verblijft in Scandic Hotel Bryggen in Honningsvåg, op basis van kamer en ontbijt. Om van de middernachtzon te genieten, raden we u aan een nachtelijke rit naar de Noordkaap te maken. Deze 307 m. hoge klif is een mythische plek en biedt een adembenemend uitzicht over de Arctische Oceaan! U kan hier ook deelnemen aan tal van excursies, waaronder een boottocht naar het unieke Gjesværstappan natuurreservaat. U heeft er bovendien een grote kans om papegaaiduikers, zeearenden en zeehonden te spotten!

Optioneel: 
– Vogelsafari Gjesvær
– King Crab Safari
– RIB Safari Noordkaap

Dag 8-9: Welkom in Alta (215 km)

U volgt de Porsangerfjord tot Russenes. Vanaf hier neemt u de weg over het hoogland. Wie niet bang is van een omweg, kan langs Hammerfest rijden: een sfeervol vissersstadje met leuke restaurants en musea. Vervolgens gaat het verder naar Alta voor een bezoek aan de bijna 7.000 jaar oude rotstekeningen en de moderne noorderlichtkathedraal. U verblijft bij de sympathieke eigenaars “Trasti og Trine”. Zij baten een kleinschalige lodge uit aan de Finnmarksvidda. Johnny Trasti is een gerenommeerde Noorse chef-kok die met veel plezier de lekkerste gerechten op tafel tovert. Verblijf in half pension.

Dag 10-11: Puur genieten van Zweeds Lapland (335 km)
U rijdt terug zuidwaarts, naar het hart van Zweeds Lapland. U verblijft er twee nachten op basis van half pension in de geweldige Aurora Mountain Lodge. Deze kleinschalige B&B beschikt over 6 dubbele kamers en 14 chalets. Geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant en ontspan in de gezellige lounge en heerlijke wellness met sauna en jacuzzi. Dit is een geweldige plek om te wandelen langs de vele meren of over het Kuormakka gebergte, te mountainbiken, paard te rijden of kano te varen. Bovendien staat gastvrijheid hier centraal: maak kennis met de lokale bevolking van het dorpje Lannavaara, bezoek de lokale husky kennel of maak tijd voor een uitgebreide babbel met de fantastische uitbaters van de lodge!

Dag 12: Luleå en de Botnische Golf (350 km)
U eindigt de reis in Luleå. Breng nog een laatste dag door aan de Botnische Golf, gekend om zijn prachtige zandstranden en unieke rotsige eilanden voor de kust. Dit is een geliefde plek bij Zweden én Noren om hun weekends door te brengen! Opnieuw overnachting in Clarion Sense op basis van kamer en ontbijt.

Dag 13: Vertrek naar huis (10 km)
Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Luleå. Vlucht met SAS naar Brussel (via Stockholm).

Prijzen
PRIJZEN 2019 per persoon
2 personen in dubbele kamer
– huurwagen cat. ECMR
€ 1.970
3 personen in dubbele kamer met extra bed
– huurwagen cat. CDMR
€ 1.825
4 personen in dubbele kamer
– huurwagen cat. CWMR
€ 1.875
TYPE HUURWAGEN
Cat. ECMR VW Golf Polo of evenwaardig
Cat. CDMR VW Golf of evenwaardig
Cat. CWMR VW Golf Variant of evenwaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten heen- en terug met SAS Brussel – Luleå in “L” klasse (zoals gekend op datum van 28.09.2018)
 • Luchthaventaks (€ 69)
 • Huurwagen 12 x 24u
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Omnium- en diefstalverzekering met franchise
 • 12 overnachtingen op unieke locaties
 • 12 x ontbijt,  6 x diner
 • Overzichtskaart
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen.
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Autopass (grensoverschrijding) huurwagen: richtprijs 425 SEK ter plaatse te betalen (tol incl.)
 • Mogelijke extra’s huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren*, young driver fee, kindzitje, huur GPS, …)
 • Optionele excursies

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse R nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • * Weekends + weekdagen na 19u of voor 7u (openingsuren onder voorbehoud)
Excursies

RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dit is uw kans om per boot vanop zee te genieten van het Magerøya eiland en de Noordkaap!

U vertrekt al varend vanaf Honningsvåg naar Helnes en verder naar de Noordkaap. Dit is een fantastische manier om het eiland Magerøya waar te nemen en geeft een heel ander perspectief dan het eiland vanaf de snelweg te zien.

De Noordkaap is bij de meeste mensen wel gekend. Ontelbare toeristen reizen hier elk jaar heen om deze reusachtige klif, die majestueus de zee uitkomt, te bezoeken. De meeste onder hen bezoeken hem vanop het land, maar nu krijgt u de kans hem vanuit het water te bekijken, wat een nóg diepere indruk achterlaat.

Vertrek /
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 215 per volwassene
Capaciteit /

RIB King Crab Safari Noordkaap (EXCHON02)

Doe mee aan een onvergetelijke king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U raft naar de Sarnesfjord, waar de inhoud van de rieten vallen gecontroleerd wordt. U krijgt de kans de beruchte koningskrab te leren kennen en hem te proeven.

Deze dieren kunnen tot wel 2 meter wijd worden (klauwen inclusief) en tot wel 10 kilogram wegen. De meeste koningskrabben die gevangen worden, zijn echter kleinere versies van zo een 1 tot 3 kilogram. De excursie eindigt aan het Lavuucamp, waar u van boord gaat om de krab klaar te maken. De koningkrab is niet bepaald het mooiste dier, maar de smaak is fantastisch!

Vertrek 20 mei tot 30 september van 12u tot 15u30
Duur 3 uur 30 minuten
Prijs per persoon € 175 per volwassene
Capaciteit /

Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)

Deze twee uur lange boottocht vertrekt vanuit Gjesvær naar het naturreservaat Gjesværstappan, op 15 km ten westen van de Nordkapp-klif gelegen.

Tien minuten na uw vertrek vanaf de pier komt u aan bij Gjesværstappan. Indien nodig kunt u gedurende de boottocht rekenen op één van onze arctische pakken om u warm te houden. Mocht u vragen hebben, staat de bemanning, inclusief de kapitein, ter beschikking om deze te beantwoorden.

Het is verboden om aan wal te gaan op het eiland, maar vanop de boot kunt u Noorwegens grootste groep papegaaiduikers, herkenbaar door hun kleurrijke bek, en rissa’s spotten. Jagende zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers en roofmeeuwen maken eveneens deel uit van de rijke vogelwereld in Gjesværstappan.

Vertrek o 06/04 tot 09/06/2018: vertrek om 12u15
o 10/06 tot 10/08/2018: vertrek om 10u00, 12u15 en 15u00
o 11/08 tot 05/09/2018: vertrek om 12u15
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 85 per volwassene en € 45 per kind (4 tot 12jaar)
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.06.19 tot 30.09.19
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: € 1.970 pp in dubbele kamer
ACCOMMODATIE:  Combinatie stadshotels en charmante B&B’s
FORMULE: 12x ontbijt, 6x diner
REISCODE: NOSAM

BELANGRIJKE INFORMATIE: Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid