Combinatie hotels & vakantiehuis 3

Algemene info

Combinatie Hotels en Vakantiehuis 3

Maak kennis met het Noorse fjordengebied en de charmante zuidkust. U start de reis in Oslo en rijdt meteen verder naar de Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen (+200 km!). U bevindt zich vlakbij het Jostedalsbreen Nationaal Park, waar u een gletsjertocht kan maken. Een stevige wandeling in het Jotunheimen Nationaal Park is ook een aanrader. U rijdt opnieuw zuidwaarts richting de Hardangerfjord, die gelegen is naast het Hardangervidda Nationaal Park. Na een leuke mix van fjorden, gletsjers en hooggebergte, bevindt u zich ditmaal in de regio van de hoogvlaktes. U eindigt de reis aan de zuidkust. Laat u verrassen door de vele zandstranden en de ruige kustlijnen. U verblijft in typisch Noorse hotels in combinatie met een luxueus appartement. De heenvaart wordt voorzien met Color Line, de terugvaart met Fjord Line.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De Sognefjord, Hardangerfjord en Lysefjord
 • De nationale parken Hardangervidda, Jotunheimen en Jostedal
 • De Preikestolen en Kjeragbolten
 • Fraaie staafkerken
 • Charmante zuidkust
Dag per dag

Dag 1: Rit naar Kiel (ong. 675 km) en ferry Kiel – Oslo
U rijdt naar Kiel, waar u aan boord gaat van een van de comfortabele schepen van Color Line: Color Magic of Color Fantasy. U scheept in omstreeks 12u30. Vertrek om 14u. Aan boord kan u genieten van de rust op zee, de winkelstraat, de avondshow, het aquacentrum, heerlijke buffetten, …

Optioneel: Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan in Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, een mooie tuin, golfterrein, een terras en wellnessruimte.

Dag 2-8 (za-vr): Een weekje aan de Sognefjord (350 km)
Aankomst in Oslo om 10u. U gaat meteen op weg voor een prachtige rit (+/- 6u.) doorheen de mooie Noorse natuur tot de prachtige Tindevegen, aan de voet van het Jotunheimen Nationaal Park. U daalt nadien nog even een stukje af via de Sognefjellpas, om te eindigen aan de Lustrafjord. Hier bevinden zich de prachtige appartementen van Skjolden Brygge. Elk appartement heeft zijn eigen terras met uitzicht op de fjord. U kan ook upgraden naar een huisje of een luxe blokhut met jacuzzi, vraag ernaar bij boeking! Skjolden Brygge is de ideale uitvalsbasis voor het ondernemen van tal van leuke activiteiten. Alvast een prachtige start van uw reis!

Mogelijke excursies Sognefjord (zie tabblad excursies voor meer informatie):

 • Fjordtrip Kaupanger – Gudvangen (Nærøyfjord) (EXCNA001)
 • Gletsjerkajak & gletsjertocht (Jostedal) (EXCNO02)
 • Motorboot & gletsjertocht (Jostedal) (EXCNO09)
 • Fiets & wandel door de Mørkrid vallei (EXCSO01)
 • RIB-bootavontuur op de Lustrafjord (EXCSO02)
 • Stand Up Paddling

Dag 9-10 (za-zo): Via de sneeuwweg naar de Hardangervidda (260 km)
U heeft vandaag twee opties om af te zakken richting de Hardangervidda: ofwel via de Naerøyfjord, ofwel kiest u voor een gelijkwaardig alternatief: de sneeuwweg! U rijdt vervolgens verder zuidwaarts in de richting van de Hardangerfjord, de tweede fjord tijdens uw reis. Deze ligt vlak aan het Hardangervidda Nationaal Park, dat bekend staat om zijn eindeloze hoogvlaktes. Geniet de komende twee dagen van uw verblijf in het statige Ullensvang hotel, o.b.v. half pension. Neem, na een lange wandeling, zeker een duik in het zwembad en laat u culinair verwennen!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Hardangervidda hoogvlakte
 • Vøringfossen (waterval met een verval van 185 m)
 • Hardanger natuurcentrum te Eidfjord
 • Canyon van Måbødalen
 • Hardangerfjord

Dag 11-12 (ma-di): Naar de bergboerderij in Dirdal (270 km)
Ook vandaag staat er alweer een mooie rit op het programma. Via de panoramaweg Ryfylke daalt u verder af richting de Lysefjord. U verblijft de komende 2 nachten in Byrkjedalstunet, in half pension. Breng een bezoek aan de mini dierenboerderij of ga even langs de grote souvenirshop. Ga voor uw lunch zeker langs bij het plaatselijke bakkerijtje! Byrkjedalstunet is de ideale uitvalsbasis voor de wandeling naar de beroemde Preikestolen (4 à 5u retour) of naar de gekende Kjeragbolten (5 à 6u retour).

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • De bekende wandeling naar Preikestolen of Kjeragbolten
 • Lysefjord
 • De 4444 trappen van Flørli
 • Månafossen waterval

Dag 13-15 (woe-vr): Zandstranden en vuurtorens (140 km)
Deze reis eindigt in schoonheid aan de Noorse zuidkust. Volg zeker ook even de mooie route tussen Flekkefjord en Egersund, breng onderweg een bezoek aan de historische huisjes van Helleren en de idyllisch gelegen dorpjes Sogndalstrand, Roligheten (letterlijk vertaling: “kalmte”), Ana Sira, … . U verblijft de komende 3 nachten in het zeer charmante Farsund, in een luxueuze vakantiewoning met 2 of 3 slaapkamers. Bezoek de vuurtoren van Lindesnes of maak een wandeling op het 800 m. lange zandstrand van Mandal (Sjøsanden).

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Meest zuidelijke vuurtoren van Noorwegen
 • Sjøsanden zandstrand
 • Bootje huren in Farsund
 • Kleine stadjes Flekkefjord en Egersund

Dag 16 (za): Rit naar huis (ong. 1100 km)
Vanuit Farsund rijdt u naar Kristiansand (anderhalf uur) om in te schepen aan boord van de HSC Fjordcat van Fjord Line. Het schip vertrekt om 13u30. U komt om 15u45 aan in Hirtshals. Terugrit naar België.

Prijzen
PRIJZEN
20.04.19 – 22.06.19
24.08.19 – 28.09.19
29.06.19– 17.08.19
2 volw. – Dubbel kamer in hotels € 1.415 € 1.525
Kind -12j (samen met 2 volw. en in extra bed in hotels) € 335 € 335
3 volw. – Triple kamer in hotels  € 1.095 € 1.165
4 volw. – 2 dubbel kamers in hotels  € 975 € 1.030

Inbegrepen:

 • 4 hotelovernachtingen in halfpension
 • 10 overnachtingen in 2 moderne vakantiehuizen met alle comfort
 • Bedlinnen en eindschoonmaak
 • 4 x ontbijt, 4 x avondmaal
 • Wandelkaart(en) in bruikleen bij een verblijf van 1 week in een vakantiehuis
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (ongeveer 40 à 50 pag. per regio)
 • Overzichtskaart

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Het transport naar Noorwegen: eigen wagen en ferry of fly & drive. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met u wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
Excursies

Fjordtrip Kaupanger – Gudvangen (Nærøyfjord) (EXCNA001)

U vaart op de Sognefjord , de langste van Noorwegen: meer dan 200 km. Waar de drie fjordarmen samen komen, krijgt u een indrukwekkend panorama. Wie weet ziet u wel zeehonden! Let hierbij op de kringen op het water: plots steekt zo’n zeehond z’n besnorde kop boven water. En soms ziet u kleine dolfijnen tegen de golven van de ferry in zwemmen. Naarmate u verder in de richting van Gudvangen vaart, vaart u de Nærøyfjord binnen, de smalste fjord van Noorwegen met zijn hoge en steile rotswanden.

Vertrek vanuit Kaupanger juni – augustus: 9.00 – 15.00 u.; 1 juli – 20 augustus: extra afvaarten om 12.00 en 18.00 u.
Vertrek vanuit Gudvangen juni – augustus: 12.00 – 18.00 u.; 1 juli – 20 augustus: extra afvaarten om 9.00 en 12.00 u.
Duur 2,5 uur
Prijzen autopakket 2 – 5 personen inclusief standaard wagen (< 2m hoog en < 6m lang) € 149

Contacteer ons indien u alleen reist of wanneer u met meer dan 5 personen bent.

Gletsjerkajak & gletsjertocht (Jostedal) (EXCNO02)

Styggevatnet

Van zodra het gletsjermeer ijsvrij is (meestal begin juli), kunt u een kajaktocht ondernemen. De tour begint met een 1,5 uur lange kajaktocht over het gletsjermeer en tussen de ijsschotsen tot aan de Austdalsbreen (gletsjer). De kajaks worden aan de kant gelegd en u luncht aan het einde van de gletsjer. Hier kunt u even uitrusten en genieten van de omgeving. Daarna begint u aan een tocht op de gletsjer (u krijgt de nodige uitrusting – 2 uur durende gletsjerwandeling).

Vertrek 15 juli 2019 – 25 september 2019

Contacteer ons voor prijzen en info indien je tijdens een andere periode reist:

 • 4.05.19 – 11.06.19: Nigardsbrevatnet wordt aangedaan
 • 11.06.19 – 15.07.19: Tunsbergdalsvatnet wordt aangedaan
Duur 7,5 uur
Prijs per persoon € 160 per volwassene en € 115 per kind (14-18 jaar)

Excursie mogelijk vanaf 7 jaar indien goede conditie

Mee te nemen eten, drinken, camera, warme kledij (regenjas, muts, zonnebril en wanten). Goede wandelschoenen zijn zeer sterk aangeraden


Motorboot & gletsjertocht (Jostedal) (EXCNO09)

Langsheen de ijsbergen wordt u op een 25 minuten durende boottocht naar het begin van de Austdalsbreen (gletsjertong) gebracht. Vanaf hier vertrekt u op een prachtige 2-uur durende wandeling op het ijs (u krijgt de nodige uitrusting). De Austdalsbreen gletsjer is eenvoudig om te bewandelen, maar het zijn de uitzichten die indrukwekkend zijn! Deze excursie is zeer toegankelijk voor gezinnen met jonge kinderen.

Vertrek Breheimsenteret om 10 uur of om 14 uur
Duur 4,5 uur
Prijs per persoon € 105 per volwassene en € 85 per kind (10-18 jaar)

Excursie mogelijk vanaf 5 jaar indien goede conditie

Periode 10 juli 2019 – 25 september 2019
Mee te nemen eten, drinken, camera, warme kledij (regenjas, muts en wanten). Goede wandelschoenen zijn zeer sterk aangeraden.

 

Fiets en wandel door de Mørkrid vallei (EXCSO01)

Vanuit Skjolden ontdekt u de Mørkrid vallei per fiets en te voet onder begeleiding van een gids. U vertrekt voor een 7 kilometer lange fietstocht doorheen de vallei dat u langs het Breheimen nationaal park zal voeren. Onderweg vertelt de gids u meer over het leven in de vallei waar landbouw en veeteelt – vroeger en nu – een grote rol spelen. Na ongeveer een uurtje fietsen gaat u te voet verder naar de Drivande waterval. Een rotsachtig  bergpad brengt u bij de waterval waar u geniet van een lunch in de natuur. Vervolgens neemt u dezelfde route terug naar Skjolden.

Vertrek Skjolden Brygge
Duur 3 uur tot 3 uur 30 minuten
Prijs per persoon € 59 per volwassene (vanaf 14 jaar) en € 35 per kind (min. 8 jaar)
Inbegrepen fiets, fietshelm
Mee te nemen aangepaste kledij en goede wandelschoenen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld: 14km fietsen, 2km stappen


Door de Lustrafjord met een RIB-boot (EXCSO02)

Vanuit Skjolden vertrekt de bootsafari langsheen de noordzijde van de fjord. Vanop het water maakt u kennis met kleine dorpjes en boerderijen. Via enkele tussenstops onderweg leert u meer over de lokale geschiedenis. U stopt bijvoorbeeld aan de Otta-tunnel, het dorpje Marifjøra en een oud fabriekje in Sørheim.

Uw route zet zich verder door een magnifiek landschap langsheen de Feigumfossen waterval die wel 218 meter naar beneden dondert in de fjord. Met een beetje geluk komt u ook enkele nieuwsgierige zeehonden of kleinere walvissoorten, zoals de bruinvis, tegen op deze safari. In de terugweg vaart u langs de zuidzijde van de fjord die nog andere mooie natuurpracht in petto heeft.

Vertrek Skjolden Brygge
Duur 1 uur en 10 minuten op de fjord
Prijs per persoon € 70 per volwassene (vanaf 14 jaar) en € 45 per kind
Inbegrepen wetsuit, reddingsvest
Mee te nemen aangepaste kledij en schoenen (volgens weerscondities), (zonne)bril voor de wind
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk


Stand Up Paddle (EXCSO03/EXCSO04)

Suppen, wat als afkorting voor Stand Up Paddling wordt gebruikt, is één van de nieuwste trends. Huur een SUP-board en ga al suppend de Sognefjord ontdekken. Een SUP-board is vergelijkbaar met een surfplank, wat groter is in lengte, breedte en dikte. Dit zorgt ervoor dat u makkelijker uw evenwicht kan bewaren en er eenvoudig op kan rechtstaan. Met een peddel beweegt u zichzelf voort op de prachtige fjord. Bent u het peddelen even moe dan is het board ook ideaal om op te zitten of te liggen. Met de SUP ontdekt u de fjord vanuit een ander perspectief.

Vertrek Skjolden Brygge
Duur 3 uur of een hele dag
Prijs per persoon 3 uur: € 35 per volwassene (vanaf 14 jaar) en € 30 per kind
1 dag: € 50 per volwassene (vanaf 14 jaar) en € 35 per kind
Inbegrepen Paddleboard, paddle, reddingsvest
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk

Opgelet: Vooraf geboekte excursies kunnen nadien niet meer kosteloos worden geannuleerd!

Informatie

AFREIS: Elke vrijdag van 20.04 tot 21.09.19
DUUR: Ferry en eigen wagen: 16 dagen / 15 nachten
PRIJS: Vanaf € 975 pp (o.b.v. 4 personen)
ACCOMMODATIE: Combinatie moderne vakantiewoningen en authentieke hotels
FORMULE: Hotels in halfpension: 4 x ontbijt – 4 x avondmaal, vakantiewoningen (Skjolden en Farsund) enkel logies
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Vakantiehuisje te huur van zaterdag tot zaterdag. Aantal hotels voor en na vakantiehuisje afhankelijk van afreisdag.
 • Uiteraard kunnen we op basis van deze reis ook een aangepaste reis uitwerken.
 • Ook voor 5 of meer personen kunnen we deze reis uitwerken. Contacteer ons voor een voorstel op maat!
 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.
 • De Suleskarvegen is pas open vanaf begin juni. Reist u vroeger dan dient u een omweg te nemen van 150 km. Als u graag bergwandelingen maakt, raden we aan pas te vertrekken na 01.06.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid