Lofoten og Vesterålen

Algemene info

Lofoten & Vesterålen

De eilandengroep Lofoten vormt, samen met de Vesterålen archipel, een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De scherp gekartelde bergpieken, het sappige groen van de mooie dalen en de kleurrijke vissersdorpen vormen het mooiste beeld dat Noorwegen zijn bezoekers kan voorschotelen. Neem alvast deel aan een walvissafari op Vesterålen of een zeearendsafari op Lofoten en maak uw reis zo tot een onvergetelijke ervaring. Op deze 9-daagse reis ontdekt u op het eerste gezicht slechts een klein deeltje van Noorwegen, maar vergis u niet: de afstand tussen Andenes en Å bedraagt 350 km! Daarenboven is er zo veel te zien en te doen in deze regio dat 9 dagen vrijwel het minimum is voor een bezoek aan deze eilanden!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Vikingmuseum in Borg
 • De vissersdorpjes op Lofoten: Henningsvær, Reine, Nusfjord en ­Å
 • Walvisssafari op Vesterålen
 • Zeearendsafari op Lofoten
 • Nyksund en Nykvåg
 • Middernachtzon vanop de stranden in Eggum en Utakleiv
 • Nappstraumen op Lofoten
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Evenes via Oslo (44 km)
Vlucht via Oslo naar Evenes. U haalt uw huurwagen af op de luchthaven en rijdt meteen verder naar Harstad, de hoofdplaats van de Vesterålen. U overnacht in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt.

Dag 2-3: Harstad – Risøyhamn (164 km)
Na een heerlijk ontbijt, verkent u verder de Vesterålen. Een klein uurtje ten noorden van Sortland – een klein maar levendig vissersdorp – verblijft u 2 nachten in een gezellig vakantiehuis van Andøy Friluftssenter. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Vesterålen. Het sympathieke koppel Nigel en Ingvild draagt de klanten van Nordic reeds jaren een warm hart toe! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen optioneel deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes. Wie liever op verkenning gaat, mag zeker de kustweg op het eiland Andøya niet laten liggen. Deze weg, een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn, voert u langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten op zowel de bergen als de oceaan!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Nyksund en Nykvåg
 • Optionele walvissafari (zie tab ‘excursies Vesterålen’)
 • Nationale route op het eiland Andøya
 • koninginnewandeling van Stø naar Nyksund
 • Hurtigrutenmuseum in Stokmarknes
 • Alveland Shop and Café in Dverberg (gespecialiseerd in natuurlijke producten, handgemaakte zeep en lokale gerechten)

Dag 4-7: Lofoten, parel van Noorwegen (123 km)
Vandaag verlaat u de Vesterålen archipel en rijdt u via Stokmarknes, een aanloophaven voor Hurtigruten waar zich tevens het gelijknamige museum bevindt, verder zuidelijk. In Melbu neemt u de ferry naar Fiskebøl. Vanuit Fiskebøl is het nog een halfuurtje rijden naar Svolvaer, de hoofdstad van de Lofoten.
Uw thuishaven voor de komende 4 nachten is Svinøya Rorbuer, waar u in een moderne en goed uitgeruste vissershut verblijft. Op aanvraag zijn nog andere opties mogelijk, zoals rorbusuites met een gegarandeerd uitzicht. Huur een boot of een fiets om de eilanden rustig te ontdekken of bezoek het Lofotr Vikingmuseum in Borg, waar u een reconstructie van een Vikinghuis kan bekijken. Wandelaars komen hier uiteraard ook aan hun trekken. We geven u een heleboel tips mee voor de mooiste wandelingen! Tijdens elke rit met de wagen komt u voorbij inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval, vormt voor vele schilders een bron van inspiratie. Er wordt weleens gezegd: Lofoten is het mooiste van Noorwegen … van Scandinavië … van Europa …? We laten u zelf ontdekken of de Lofoten inderdaad zo mooi zijn. Hoe dan ook: dit is een apart stukje Noorwegen, niet te vergelijken met Zuid-Noorwegen, Zweden of Finland. Indrukwekkend? Ongetwijfeld!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • Vissersdorpjes als Henningsvær, Svolvaer en Å
 • Aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum in Borg
 • Boottrip naar de Trollfjord
 • Strandwandelingen en de middernachtzon in Eggum of Utakleiv
 • Rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Reine, parel van de Lofoten!
 • Nappstraumen
 • Paardrijden in Hov (zie tab ‘excursies Lofoten’)
 • Zeearendsafari Svolvaer (zie tab ‘excursies Lofoten’)
 • 2-daags avontuur Lofoten (zie tab ‘excursies Lofoten’)

Dag 8: Naar het eiland Hinnøya (168 km)
Vandaag begeeft u zich terug richting het vasteland. Neem in de voormiddag nog even de tijd om een mooie wandeling te maken. Uw reis eindigt waar ze begon, namelijk in Harstad. U verblijft hier opnieuw in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt. Neem zeker ook even de tijd om de stenen kerk van Trondenes te bezoeken. Deze kerk dateert uit 1250 en was de belangrijkste rooms-katholieke kerk van Noord-Noorwegen. Ze bevindt zich op de plaats waar ten tijde van de Vikingen recht werd gesproken en het parlement (Thing) bijeenkwam. De oorspronkelijke kerk uit de 12e eeuw werd vermoedelijk in hout opgetrokken.

Dag 9: Korte rit naar de luchthaven (44 km) en vlucht terug
Rit van Harstad naar de luchthaven van Evenes waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN 2020 (per persoon)
Huurwagen cat. B – 1 dubbel kamer € 1.725
Kind -12j. op kamer van ouders (max. 1 extra bed) op aanvraag
Huurwagen cat. C – 1 triple kamer € 1.450
Huurwagen cat. U – 2 dubbel kamers € 1.375
Huurwagen cat. O – dubbel + triple kamer € 1.465
Huurwagen cat. L – 3 dubbele kamers € 1.465
Andere bezetting, huurwagen of periode: op aanvraag
TYPE HUURWAGEN
Cat. B (Europcar) VW Polo of evenwaardig
Cat. C (Europcar) VW Golf of evenwaardig
Cat. U (Europcar) VW Golf STW of evenwaardig
Cat. O (Europcar) VW Passat STW of evenwaardig
Cat. L (Europcar) VW Caravelle of evenwaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Oslo – Evenes – Oslo – Brussel in klasse L met Scandinavian Airlines (zoals gekend op datum van 15.09.19)
 • Luchthaventaks (€ 58)
 • Huurwagen 8 x 24u. Onbeperkt aantal kilometers. Omnium- en diefstalverzekering met franchise.
 • 4 overnachtingen in een rorbu van Svinøya met living, badkamer, keuken en aparte slaapkamer(s). Ontbijt, eindschoonmaak en bedlinnen zijn inclusief. Tot 2 personen verblijft u in een rorbu met 1 slaapkamer en 1 badkamer. Indien 3 pers.: rorbu met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Indien 4 volwassenen (o.bv. 2 dubbele kamer): rorbu met 2 slaapkamers en 2 badkamers. 5-6 personen verblijven in een rorbu met 3 slaapkamers.
 • 2 overnachtingen in Andøy Friluftssenter incl. ontbijt, eindschoonmaak en bedlinnen. Indien 2 pers: verblijf in panoramisch appartement Midnattsol. Indien 3 – 4 pers: family wilderness cabin. Indien 5 – 6 pers: ’Aurora Appartement’ (deel van het Aurora guest house).
 • 2 hotelovernachtingen in Harstad op basis van kamer en ontbijt
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen.

Niet inbegrepen:

 • Optionele excursies.
 • Extra’s huurwagen; optioneel: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver, kindzitje, huur GPS; verplicht: autopass.
 • Lokale ferry (overtocht Melbu-Fiskebøl ± NOK 54 pp en NOK 157 per auto, richtprijzen 2019)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Een uitzicht in de voorziene rorbu in Svinøya kan niet gegarandeerd worden. Wil u graag een hogere standaard boeken met gegarandeerd uitzicht, contacteer ons dan. We maken graag een voorstel voor een verblijf in een rorbusuite.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse L nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Deze reis kan verlengd worden met een 2-daagse op het ongerepte eiland Skrova, nabij Svolvaer! (zie tab ‘excursies Lofoten’)
Boek online

Boek deze reis online

Geef hieronder uw gegevens in te beginnen met de hoofdreiziger:

HOOFDREIZIGER
Naam:
Voornaam:
Adres:
Postcode:
Gemeente:
Email:
Gsm:
Vertrekdatum:
Aantal personen in totaal
1) Naam
voornaam
geboortedatum
2) Naam
voornaam
geboortedatum
3) Naam
voornaam
geboortedatum
4) Naam
voornaam
geboortedatum
5) Naam
voornaam
geboortedatum
6) Naam
voornaam
geboortedatum
Welk kamertype had u gewenst?
Transport heen en terug
Wenst u een verzekering?

Meer info over onze verzekeringen van Allianz kan u hier terug vinden.

Geef hier uw opmerkingen en wensen

Reservatievoorwaarden
Door het verzenden van de boekingsaanvraag verklaart u zich akkoord met onze voorwaarden en gelden de van toepassing zijnde annulerings- en wijzigingskosten. Uw reservatie kan op aanvraag zijn, wij doen er alles aan u zo spoedig mogelijk een bevestiging te sturen. In geval er toch ergens een wijziging zou zijn aan het programma contacteren wij u eerst en heeft u het recht uw boeking kosteloos te annuleren. Ook als uw boeking niet kan geboekt worden aan de geafficheerde prijs heeft u meteen het recht kosteloos te annuleren.

Ik ga akkoord met de Algemene verkoopsvoorwaarden.

Ik geef toestemming aan Nordic Info om mijn reservatie onmiddellijk uit te voeren en doe bijgevolg afstand van mijn verzakingsrecht.

Film
Excursies Lofoten

2-daags avontuur Lofoten (EXCLOF25)

Maak u klaar voor een onvergetelijke en avontuurlijke 2-daagse! In de namiddag vertrekt u vanuit het centrum van Svolvaer, onder begeleiding van een gids, naar het ongerepte eiland Skrova. De komende 2 dagen staat er heel wat op het programma. Zo vaart u langs de prachtige fjorden en eilanden van de Lofoten, terwijl u zeearenden en misschien zelfs walvissen kan spotten. U verkent de Trollfjord, een smalle en indrukwekkende fjord die begrensd wordt door steile bergen en wiens naam is afgeleid van de “trol”, een wezen uit de Noorse mythologie. Slapen doet u in een comfortabele lavvu of tipi, langs een wondermooi wit zandstrand onder de middernachtzon! Op de tweede dag van uw verblijf, verkent u het prachtige landschap per kajak en stopt u halverwege voor een lekkere picknick op het strand. In de namiddag keert u terug naar Svolvaer.

Vertrek 01.07.20 tot 31.08.20 (vertrek op maandag)
Duur 2 dagen
Prijs per persoon op aanvraag
Capaciteit /

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. Je vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. Je ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers

aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01.05.20 tot 30.09.20 om 10u30 en 13u00
Duur +/- 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Clean-up paddling (EXCLOF26)

De natuur op de Lofoten is overweldigend. Het helderblauwe water en de witte zandstranden in combinatie met spectaculaire pieken die vanuit zee de lucht in schieten. Helaas is het ook een fragiel landschap die heel wat uitdagingen voor zich heeft.

Met een zeer kleine groep vertrek je op tocht door het prachtige landschap, de gids toont je alle mooiste plekjes en je vaart richting prachtige landschappen. Ongeveer 1u van je 8u durende trip draag je een steentje bij aan de toekomst van de Lofoten. Op de meest afgelegen stranden spoelt soms héél veel afval aan, terwijl je deze stranden bezoekt verzamel je het afval dat zich heeft verzameld.

Vertrek het hele jaar door
Duur 8 uur
Prijs per persoon €215 per volwassene
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

Je rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar je kan genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 95
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. Je rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg breng je een bezoek aan Hovshula, waar je om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek 01.05.20 tot 31.08.20
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 125
Capaciteit minimum 2 deelnemers
Excursies Vesterålen

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.
Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek 01.05.20 tot 31.05.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
01.06.20 tot 31.08.20: dagelijks een afvaart
01.09.20 tot 30.09.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Arctic Night Wildlife safari (EXCAND03)

Wanneer het ’s avonds schemer, gaat de natuur stralen in dit prachtige licht en de koelte die in de lucht hangt is verkwikkend. Onderweg naar een klein meertje op een prachtige ligging heb je de kans om de koning van het bos te zien: het eland. Wanneer de zon steeds dieper zakt achter de bergen is de natuur rondom je vol met leven!

Vertrek 01.06.20 – 30.09.20
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 125 per volwassene
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.05.20 tot 20.09.20, behalve op zaterdag
DUUR: Vlucht en huurwagen: 9 dagen / 8 nachten
PRIJS: vanaf € 1.375 pp o.b.v. 4 personen (incl. vlucht)
ACCOMMODATIE: Hotel, blokhut en rorbu
FORMULE: 8 x ontbijt
REISCODE: FDLOFVES

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Wij werken enkel samen met hotels en vakantiehuizen die we persoonlijk kennen! Zo garanderen wij u kwaliteitsvolle logies.
 • Bij deze reis ontvangt u van ons een zeer uitgebreid informatiepakket.
 • Wij passen deze reis met veel plezier aan op uw maat! U bent van harte welkom bij onze experts in Londerzeel – voor afspraak bel +32 52 55 52 54 of mail info@nordic.be.
 • NIEUW: neem ook een kijkje in ons unieke lente- en herfstaanbod

Conclusie: intens, zeer de moeite, zeer tevreden, dank voor de “online” info en de “last minute” tips. Voor herhaling vatbaar, zéker opnieuw in overleg en samenwerking met jullie!!! (mogelijks ook actief “winters lapland”; we brengen dan wel een rendiervel mee).

Fam. Wynant

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid