Lofoten & Vesterålen

Algemene info

Lofoten & Vesterålen

De eilandengroep Lofoten vormt samen met de Vesterålen archipel een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De scherp gekartelde bergpieken, het sappige groen van de mooie dalen en de kleurrijke vissersdorpen vormen het mooiste beeld dat Noorwegen zijn bezoekers kan voorschotelen. Neem alvast deel aan een walvissafari op Vesterålen of een zeearendsafari op Lofoten en maak uw reis zo tot een onvergetelijke ervaring. Op deze 9-daagse reis ontdekt u op het eerste zicht slechts een klein deeltje van Noorwegen, maar vergis u niet: de afstand tussen Andenes en Å bedraagt 350 km! Daarenboven is er zo veel te zien en doen in deze regio dat 9 dagen vrijwel het minimum is voor een bezoek aan deze eilanden!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Vikingmuseum Borg
 • De vissersdorpjes op Lofoten: Henningsvær, Reine, Nusfjord, ­Å
 • Walvisssafari op Vesterålen
 • Zeearendsafari op Lofoten
 • Nyksund en Nykvåg
 • Middernachtzon vanop de stranden in Eggum en Utakleiv
 • Nappstraumen op Lofoten
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Evenes via Oslo (44 km)
Vlucht via Oslo naar Evenes. U haalt uw huurwagen af op de luchthaven en rijdt meteen verder naar Harstad, de hoofdplaats van de Vesterålen. U overnacht in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt.

Dag 2-3: Harstad – Risøyhamn (164 km)
Na een heerlijk ontbijt, verkent u verder de Vesterålen. Een klein uurtje ten noorden van Sortland – een klein maar levendig vissersdorp – verblijft u 2 nachten in een gezellige blokhut van Andøy Friluftsenter met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Vesterålen. Ontbijt, schoonmaak van de hut en beddengoed zijn inclusief. Het sympathieke koppel Nigel en Ingvild draagt de klanten van Nordic reeds jaren een warm hart toe! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen optioneel deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes. Deze unieke walvissafari begint met een diapresentatie en uitgebreide uitleg in het walviscentrum in Andenes. Nadien volgt een 3 tot 5 uur durende boottocht. Wie liever op verkenning gaat, mag zeker de kustweg op het eiland Andøya niet laten liggen. Deze weg, een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn, voert langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten op zowel de bergen als de oceaan!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Nyksund en Nykvåg
 • Optionele excursie walvissafari zie tab ‘excursies’
 • nationale route op het eiland Andøya
 • koninginnewandeling van Stø naar Nyksund
 • Hurtigrutenmuseum te Stokmarknes
 • Alveland Shop and Café in Dverberg (gespecialiseerd in natuurlijke producten, handgemaakte zeep en lokale gerechten)

Dag 4-7: Lofoten, parel van Noorwegen (123 km)
Vandaag verlaat u de Vesterålen archipel en rijdt u via Stokmarknes, een aanloophaven voor Hurtigruten waar zich tevens het gelijknamige museum bevindt, verder zuidelijk om in Melbu de ferry naar Fiskebøl te nemen. Vanuit Fiskebøl is het nog een halfuurtje rijden naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer.

Uw thuishaven voor de komende vier nachten is Svinøya Rorbuer, waar u in een moderne en goed uitgeruste vissershut verblijft. Tot 2 personen verblijft u in een rorbu met 1 slaapkamer en 1 badkamer, 3 personen verblijven in een rorbu met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Indien u met 4 volwassenen reist, dan verblijft u in Svinøya Rorbuer in een rorbu met 2 aparte slaapkamers en 2 badkamers. Ontbijt, schoonmaak van de hut en beddengoed zijn inclusief. Op aanvraag zijn nog andere opties mogelijk, zoals rorbusuites met gegarandeerd uitzicht. Huur een boot of een fiets om de eilanden rustig te ontdekken of bezoek het Lofotr Vikingmuseum in Borg, waar u een reconstructie van een Vikinghuis kan bekijken. Wandelaars komen hier uiteraard ook aan hun trekken. We geven u een heleboel tips mee voor de mooiste wandelingen! Tijdens elke rit met de wagen komt u voorbij inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval, vormt voor vele schilders een bron van inspiratie. Er wordt wel eens gezegd: Lofoten is het mooiste van Noorwegen … van Scandinavië … van Europa …? We laten u zelf ontdekken of de Lofoten inderdaad zo mooi zijn als gezegd wordt. Hoe dan ook: dit is een apart stukje Noorwegen, niet te vergelijken met Zuid-Noorwegen, Zweden of Finland. Indrukwekkend? Ongetwijfeld!

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Henningsvær, Svolvaer en Å
 • Aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum in Borg
 • boottrip naar de Trollfjord
 • strandwandelingen en de middernachtzon in Eggum of Utakleiv
 • rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Reine, parel van de Lofoten!
 • Nappstraumen
 • Paardrijden te Hov

Dag 8: Naar het eiland Hinnøya (168 km)
Vandaag begeeft u zich terug richting vasteland. Neem in de voormiddag nog even de tijd om een mooie wandeling te maken. Uw reis eindigt waar ze begon, namelijk in Harstad. U verblijft hier in het Thon hotel Harstad o.b.v. kamer en ontbijt. Neem zeker ook even de tijd om de stenen kerk van Trondenes te bezoeken. Deze kerk dateert uit 1250 en was de belangrijkste rooms-katholieke kerk van Noord-Noorwegen. Ze bevindt zich op de plaats waar ten tijde van de Vikingen recht werd gesproken en het parlement (Thing) bijeenkwam. De oorspronkelijke kerk uit de 12e eeuw werd vermoedelijk in hout opgetrokken.

Dag 9: Korte rit naar de luchthaven (44 km) en vlucht terug
Rit van Harstad naar de luchthaven van Evenes waar u uw huurwagen inlevert. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN
Huurwagen cat. B – 1 dubbel kamer € 1.695
Kind -12j. op kamer van ouders op aanvraag
Huurwagen cat. C – 1 triple kamer € 1.450
Huurwagen cat. U – 2 dubbel kamers € 1.375
Andere bezetting, huurwagen of periode: op aanvraag
TYPE HUURWAGEN
Cat. B (Europcar) Toyota Yaris of evenwaardig
Cat. C (Europcar) VW Golf of evenwaardig
Cat. U (Europcar) VW Golf STW of evenwaardig

Inbegrepen:

 • Vluchten heen en terug met Scandinavian Airlines Brussel – Oslo -Evenes – Oslo – Brussel in ‘L’-klasse (zoals gekend op datum van 03.09.18)
 • Luchthaventaks
 • Huurwagen 8 x 24u. Onbeperkt aantal kilometers. Omniumverzekering met franchise.
 • 4 overnachtingen in rorbu van Svinøya met living, badkamer, keuken en aparte slaapkamer(s) met ontbijt. Indien 3 pers.: rorbu met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Indien u met 4 volwassenen reist op basis van 2 dubbele kamers, dan verblijft u in Svinøya Rorbuer in een rorbu met 2 aparte slaapkamers en 2 badkamers.
 • 2 overnachtingen in blokhut te Andøy Friluftsenter met living, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en 1 badkamer (incl. ontbijt)
 • 2 hotelovernachtingen in Harstad op basis van kamer en ontbijt
 • Overzichtskaart
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen en info.

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Mogelijke extra’s huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver fee, kindzitje, huur GPS)

Opmerkingen:

 • Een uitzicht in de voorziene rorbu in Svinøya kan niet gegarandeerd worden. Wil u graag een hogere standaard boeken met gegarandeerd uitzicht, contacteer ons dan. We maken graag een voorstel voor een verblijf in een rorbusuite.
 • Vanuit Andenes op de Vesterålen worden van eind mei tot half september dagelijks walvissafari’s georganiseerd. Contacteer ons indien u hier een extra overnachting wenst te voorzien of deze walvissafari op voorhand wenst te boeken.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse L nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Prijzen per persoon
Boek online

Boek deze reis online

Geef hieronder uw gegevens in te beginnen met de hoofdreiziger:

HOOFDREIZIGER
Naam:
Voornaam:
Adres:
Postcode:
Gemeente:
Email:
Gsm:
Vertrekdatum:
Aantal personen in totaal
1) Naam
voornaam
geboortedatum
2) Naam
voornaam
geboortedatum
3) Naam
voornaam
geboortedatum
4) Naam
voornaam
geboortedatum
5) Naam
voornaam
geboortedatum
6) Naam
voornaam
geboortedatum
Welk kamertype had u gewenst?
Transport heen en terug
Wenst u een verzekering?

Meer info over onze verzekeringen van Allianz kan u hier terug vinden.

Geef hier uw opmerkingen en wensen

Reservatievoorwaarden
Door het verzenden van de boekingsaanvraag verklaart u zich akkoord met onze voorwaarden en gelden de van toepassing zijnde annulerings- en wijzigingskosten. Uw reservatie kan op aanvraag zijn, wij doen er alles aan u zo spoedig mogelijk een bevestiging te sturen. In geval er toch ergens een wijziging zou zijn aan het programma contacteren wij u eerst en heeft u het recht uw boeking kosteloos te annuleren. Ook als uw boeking niet kan geboekt worden aan de geafficheerde prijs heeft u meteen het recht kosteloos te annuleren.

Ik ga akkoord met de Algemene verkoopsvoorwaarden.

Ik geef toestemming aan Nordic Info om mijn reservatie onmiddellijk uit te voeren en doe bijgevolg afstand van mijn verzakingsrecht.

Film
Excursies

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. U vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. U ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01 juni tot 31 augustus om 10u en 14u
Duur 1 uur 45 minuten tot 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.

Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek half mei tot half september
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

U rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar u kunnen genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 85
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. U rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg brengt u een bezoek aan Hovshula, waar u om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek mei tot en met augustus
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 115
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.05.19 tot 20.09.19, behalve op zaterdag
DUUR: Vlucht en huurwagen: 9 dagen / 8 nachten
PRIJS: € 1.695 pp o.b.v. 2 personen (incl. vlucht)
ACCOMMODATIE: Hotels en rorbu
FORMULE: 8 x ontbijt
REISCODE:

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

Conclusie: intens, zeer de moeite, zeer tevreden, dank voor de “online” info en de “last minute” tips. Voor herhaling vatbaar, zéker opnieuw in overleg en samenwerking met jullie!!! (mogelijks ook actief “winters lapland”; we brengen dan wel een rendiervel mee).

Fam. Wynant

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid