Syd Til Nord 3

Algemene info

Syd Til Nord 3

Deze unieke Scandinavische ontdekking combineert 4 verschillende landen, zodat u zeker kan zijn van voldoende variatie op uw reis. Prachtige landschappen, de nodige dosis cultuur, maar ook rust en ontspanning staan op uw programma. U rijdt over Denemarken langs de mooie hoofdstad Kopenhagen. Verder gaat het dwars door Zweden langs Stockholm en Dalarna tot Fins Lapland en uiteindelijk tot de Noordkaap! Genoeg gereden voor een tijdje, want hier scheept u in aan boord van Hurtigruten, zodat u met één van de postschepen de Noorse kust ontdekt … helemaal tot in Bergen. Bezoek deze hanzestad alvorens over de Hardangervidda hoogvlakte terug te rijden naar Oslo. Hier neemt u de ferry terug.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Hoofdsteden Kopenhagen, Stockholm en Oslo
 • Hanzestad Bergen
 • Zweedse meren en dorpen in Dalarna
 • Fins Lapland
 • Noordkaap
 • Hurtigruten langs Lofoten en Vesterålen
Dag per dag

Dag 1 – 2: Rit naar Kopenhagen (ongeveer 900 km) + bezoek aan de Deense hoofdstad
In de Deense hoofdstad en tevens hanzestad Kopenhagen (letterlijk ‘Koopmanshaven’) is het makkelijk uzelf te verwennen. Beleef een dagje in Tivoli, meer dan alleen maar een pretpark! Ga shoppen in Strøget, Kopenhagens belangrijkste winkelstraat of geniet van een terrasje in het idyllische Nyhavn. U verblijft in het prachtige hotel Admiral.

Dag 3: Malmö, Helsingborg en het Vätternmeer (375 km)
U verlaat Kopenhagen en rijdt via de 18 km lange brug/tunnel over de Sont (nieuw sinds 2000 en gekend van de crime serie “The Brigde”). In Zweden passeert u de steden Malmö en Helsingborg en vervolgt u uw weg noordelijk richting het op één na grootste meer van Zweden: het Vätternmeer. Hier verblijft u in het charmante Amalias Hus in het typisch Zweedse dorpje Gränna.

Dag 4 – 5: Stockholm, het ‘Venetië van het Noorden’ (285 km)
Via het Omberg uitzichtpunt en de historische steden Vadstena en Örebro, rijdt u verder naar Stockholm. Deze bijzonder aangename en kleurrijke stad ligt op veertien met bruggen verbonden eilanden, vandaar de naam ‘Venetië van het Noorden’. Bezoek in Stockholm zeker de Oude Stad, of ‘Gamla Stan’. Hier ligt ook het koninklijk paleis, met de traditionele wacht. Het Vasa Museum (geborgen oorlogsschip), het Stadhuis (uitreiking Nobelprijs), het Koninklijk Paleis, … ze zijn allemaal zeker een bezoekje waard. Uiteraard kan u ook relaxen op één van de vele gezellige terrasjes aan het water. U overnacht in het Clarion Hotel Sign.

Dag 6: Van zee naar meer: Siljan (310 km)
Via de universiteitsstad Uppsala en het kustplaatsje Gävle rijdt u naar het Siljanmeer in het Zweedse binnenland. Het op zes na grootste meer van Zweden en het omringende landschap zijn ontstaan door de inslag van een meteoriet. Bezoek onderweg nog de Falun mijn, beslist de moeite! Uw route eindigt vandaag in Tällberg, in de gekende provincie Dalarna. Van rode huisjes tot het Dalarna paard, veel “Zweedser” krijgt u het niet! Ook ontkomt u niet aan traditioneel geklede Zweden in deze regio. En natuurlijk de niet te vergeten prachtige natuur! U logeert hier in het charmante Greenhotel, gekend voor zijn heerlijke keuken en authentieke sfeer.

Dag 7: Het Zweedse binnenland (355 km)
Via de oevers van het Siljanmeer rijdt u verder noordelijk. Het Orsa Grönklitt Berenpark dat u passeert in Orsa is het grootste berenpark van Europa. De voornaamste attracties zijn ‘Polar World’ (het grootste ijsberenverblijf ter wereld), het ‘Leopard Center’ en ‘Tiger World’. U treft er de vier grote Scandinavische roofdieren aan: de bruine beer, de veelvraat, de wolf en de lynx. Het landschap verder noordwaarts kenmerkt zich door hoge bergen en lieflijke dalen. U logeert in het Clarion Hotel Östersund, aan de Storsjön, het vierde grootste meer van het land.

Dag 8: Naar Zweeds Lapland (575 km)
Bezoek in Östersund eventueel het openluchtmuseum Jamtli alvorens de lange route van vandaag aan te vatten. Bewust zorgen we ervoor dat u een lange rijdag heeft op deze reis. De route vandaag is iets eentoniger dan de andere, daarom voorzien we hier een groter aantal te rijden kilometers zodat u het tijdens de rest van de reis rustiger aan kan doen. In Zuid-Lapland komt u langs kleine mooie stadjes zoals Wilhelmina, Sorsele of Arvidsjaur, bekend om haar Laps openluchtmuseum Lappstaden. Verblijf in het sublieme Clarion Sense Hotel in de havenstad Luleå. U kan ter plaatse heerlijk dineren.

Dag 9: Zweeds naar Fins Lapland (355 km)
U zet de reis verder van Zweeds naar Fins Lapland. U verblijft in het charmante hotel Torassieppi, vlakbij het nationale park Pallas-Yllas. Dit unieke gebied strekt zich uit over een meer dan 100 kilometer lange keten van bergruggen die grotendeels bedekt zijn met bergtoendra. Het is hier fantastisch wandelen!

Dag 10: Naar het noorden van Europa (215 km)
U rijdt de Finse grens over, Noorwegen in. U bent op de Finnmarksvidda beland, een enorme hoogvlakte met een oppervlakte van meer dan 22.000 km². Op het plateau leven grote kuddes rendieren, traditioneel gehoed door de Sami. U rijdt langs het charmante Sami doprje Kautokeino waar u de boeiende Juhls Silver Gallery kan bezoeken. U vindt er prachtig zilversmeedwerk met vaak traditionele Sami symbolen. U rijdt u naar Karasjok, waar u overnacht in het Scandic hotel Karasjok. Bezoek hier zeker het Sami museum en parlement.

Optioneel (zie tab “Excursies” voor gedetailleerde info):
– Vogelsafari Gjesvær: € 82 per volwassene / € 42 per kind
– King Crab safari: € 166 per volwassene / € 83 per kind
– RIB safari Noordkaap: € 194 per volwassene / € 97 per kind

Dag 11: Het einde van de wereld: de Noordkaap! (215 km)
U rijdt opnieuw verder noordwaarts. Op weg naar Lakselv van waaruit u de schilderachtige Porsangerfjord afboordt, rijdt u verder tot Kåfjord om via de tunnel Honningsvåg te bereiken. Verblijf in Scandic Hotel Honningsvåg. U hebt de hele dag om het eiland Magarøya te ontdekken. Kuier door de kleurrijke vissersdorpjes Gjesvær, Kamøyvær en Skarsvåg of maak een wandeltocht naar Knivskjelodden. Of neem deel aan een van de unieke excursies: een koningskrabsafari voor de kust bijvoorbeeld, of een vogelsafari vanuit Gjesvær doorheen de Stappen eilanden. Om van de middernachtzon te genieten raden we u een nachtelijke rit naar de Noordkaap aan. Vanaf de 307 meter hoge klif heeft u een adembenemend zicht over de Arctische Oceaan!

Dag 12 – 15: Met Hurtigruten naar Bergen
In de vroege ochtend scheept u in aan boord van één van de magische schepen van Hurtigruten voor een vaart langs de prachtige scherenkust bezaaid met kleine eilandjes. Hurtigruten is een postschip dat hoofdzakelijk passagiers vervoert, maar ook nog deels vracht. Het dagelijkse laden en lossen maakt dat u deel uitmaakt van het reilen en zeilen van het leven aan boord. Het geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. U reist langs de prachtige eilandengroep Lofoten en de sfeervolle steden Hammerfest, Tromsø en Trondheim (4 overnachtingen). Meer info over deze zeereis vindt u hier.

Dag 16: Hanzestad Bergen
Rond 14u30 komt het Hurtigrutenschip aan in de Hanzestad Bergen. U heeft meteen de hele namiddag en avond om deze mooie stad te bezoeken. Zorg ervoor dat u alvast Bryggen, Fisketorget en de Fløibanen van waaruit u een prachtig zicht heeft op de stad, op uw programma plaatst. U overnacht in het mooie en heel centraal gelegen Clarion Admiral Hotel, te midden van de oude stad, in kamer met ontbijt.

Dag 17: Over de Hardangervidda (240 km)
Vandaag rijdt u langs Eidfjord (natuurcentrum!) over de Hardangervidda. Langs de imposante Vøringsfossen van 185 m gaat het verder over de Hardangervidda tot het bergdorpje Geilo. In Geilo overnacht u in het mooie Vestlia Resort. U verblijft hier in halfpension.

Dag 18: Oslo (220 km)
Rit naar de stad Oslo. Installeer u in het comfortabele Thon Hotel Opera. Dit elegante hotel ligt op 2 minuten lopen van de hoofdstraat, de Karl Johansgate. Breng zeker een bezoek aan één van de vele topattracties: het Vigeland park, Akker Brygge, het oude fort… Op het ‘museumeiland’ Bygdøy kan u het Vikingschipmuseum, het Volksmuseum (zeer groot openluchtmuseum), het Frammuseum en het Kon-Tiki Museum bezoeken.

Dag 19: Ferry naar Kiel 
Inscheping aan boord van de comfortabele schepen van Color Line rond 12u30. Vertrek om 14u00.

Dag 20: Rit naar huis (ongeveer 675 km)
Aankomst rond 10u in de ochtend en meteen ontschepen. Rit van Kiel naar huis.

Prijzen
PRIJZEN per persoon
2 volw. – dubbel kamer € 1.425
Kind -12j op kamer van ouders € 499
3 volw. – triple kamer € 1.225
1 volw. – single kamer € 2.365

Inbegrepen:

 • 14 hotelovernachtingen in kamer ontbijt
 • Avondmaal in Vestlia Resort te Geilo
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen. Elke brochure beschrijft zeer praktisch een welbepaalde regio (ongeveer 40 à 50 pag. per regio).
 • Overzichtskaart
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Het transport met Color Line van Oslo naar Kiel: eigen wagen en ferry of fly & drive. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met u wat prijs/kwaliteit de beste optie is en boeken deze zonder enige boekingskost.
 • Aangezien Hurtigruten werkt met flexibele tarieven, is de prijs voor de zeereis Kirkenes/Bergen niet inbegrepen. Het meest voordelige tarief voor uw kajuit en de wagenplaats zal u bij boeking meegedeeld worden.
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Film

Excursies

RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dit is uw kans om per boot vanop zee te genieten van het Magerøya eiland en de Noordkaap!

U vertrekt al varend vanaf Honningsvåg naar Helnes en verder naar de Noordkaap. Dit is een fantastische manier om het eiland Magerøya waar te nemen en geeft een heel ander perspectief dan het eiland vanaf de snelweg te zien.

De Noordkaap is bij de meeste mensen wel gekend. Ontelbare toeristen reizen hier elk jaar heen om deze reusachtige klif, die majestueus de zee uitkomt, te bezoeken. De meeste onder hen bezoeken hem vanop het land, maar nu krijgt u de kans hem vanuit het water te bekijken, wat een nóg diepere indruk achterlaat.

Vertrek /
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 194 per volwassene en € 97 per kind (3 tot 12jaar)
Capaciteit /

RIB King Crab Safari Noordkaap (EXCHON02)

Doe mee aan een onvergetelijke king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U raft naar de Sarnesfjord, waar de inhoud van de rieten vallen gecontroleerd wordt. U krijgt de kans de beruchte koningskrab te leren kennen en hem te proeven.

Deze dieren kunnen tot wel 2 meter wijd worden (klauwen inclusief) en tot wel 10 kilogram wegen. De meeste koningskrabben die gevangen worden, zijn echter kleinere versies van zo een 1 tot 3 kilogram. De excursie eindigt aan het Lavuucamp, waar u van boord gaat om de krab klaar te maken. De koningkrab is niet bepaald het mooiste dier, maar de smaak is fantastisch!

Vertrek 20 mei tot 30 september van 12u tot 15u30
Duur 3 uur 30 minuten
Prijs per persoon € 174 per volwassene en € 87 per kind (3 tot 12jaar)
Capaciteit /

Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)

Deze twee uur lange boottocht vertrekt vanuit Gjesvær naar het naturreservaat Gjesværstappan, op 15 km ten westen van de Nordkapp-klif gelegen.

Tien minuten na uw vertrek vanaf de pier komt u aan bij Gjesværstappan. Indien nodig kunt u gedurende de boottocht rekenen op één van onze arctische pakken om u warm te houden. Mocht u vragen hebben, staat de bemanning, inclusief de kapitein, ter beschikking om deze te beantwoorden.

Het is verboden om aan wal te gaan op het eiland, maar vanop de boot kunt u Noorwegens grootste groep papegaaiduikers, herkenbaar door hun kleurrijke bek, en rissa’s spotten. Jagende zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers en roofmeeuwen maken eveneens deel uit van de rijke vogelwereld in Gjesværstappan.

Vertrek o 06/04 tot 09/06/2018: vertrek om 12u15
o 10/06 tot 10/08/2018: vertrek om 10u00, 12u15 en 15u00
o 11/08 tot 05/09/2018: vertrek om 12u15
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 82 per volwassene en € 42 per kind (3 tot 12jaar)
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 20.05.18 tot 20.09.18
DUUR: Ferry en eigen wagen: 20 dagen / 19 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel € 1.225 pp
ACCOMMODATIE: Goede, typische hotels
FORMULE: hotels kamer ontbijt, halfpension in Vestlia
REISCODE: SYDNORD3

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Aangezien Hurtigruten werkt met flexibele tarieven, is de prijs voor de zeereis niet inbegrepen. Het meest voordelige tarief voor uw kajuit en de wagenplaats zal u op aanvraag meegedeeld worden.
 • Bij deze rondreis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

De “inside”info die jullie zelf samenstellen apprecieerden we heel erg. Prima. Vooral zeer praktisch. De vragen die nadien bij ons opkwamen, werden adequaat beantwoord. Jullie zijn erg bereikbaar .

Fam. Smulders

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid