Nordic Fjord en Wildlife

Algemene info

Nordic fjord en wildlife

Een prachtige rondreis voor wie op zoek is naar een mix van cultuur, natuur en wildlife! U bezoekt Ålesund, parel van de Art Nouveau, en snuift meteen de gezelligheid op van een typisch kleinschalige Noorse stad. Deze route combineert de grootsheid en ruwheid van het majestueuze hooggebergte, met de gezelligheid aan de Noorse fjorden. Daarenboven laten we u, tijdens de wildlife excursies, kennismaken met een stukje Noors dierenleven: spot de lieflijke papegaaiduikers, de robuuste muskusos en de koning van het woud: de eland! U verblijft in een stadshotel, in een sfeervol berghotel en een modern wellnesshotel.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Art Nouveau in Ålesund
 • Het meer van Stryn
 • Fjorden en hooggebergte
 • Muskusossafari
 • Elandsafari
 • RIB – safari
Dag per dag

Dag 1: Vlucht Brussel – Ålesund en verkenning van de stad
Vlucht van Brussel naar Ålesund. Ga alvast op verkenning in deze prachtige Art Nouveau stad. Ålesund is een echte parel, de mooiste huizen vindt u in de Apotekergate en de voetgangerszone Kongensgate. Ontdek de drie eilanden waarop Ålesund werd gebouwd, de schilderachtige zee-engte, de glinsterende zee en de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sunnmørsalpen. U overnacht de komende 2 nachten in het centraal gelegen Scandic Parken Hotel, in kamer ontbijt. In de stad zelf vindt u talloze leuke adresjes voor een heerlijk avondmaal.

Dag 2: Papegaaiduikers spotten!
Maak u klaar voor een ontmoeting met de papegaaiduiker! Een high speed RIB boot neemt u mee naar de rotsen waarop deze dieren broeden. Kijk goed rond, u kan namelijk nog vele andere vogelsoorten spotten en wie weet ook een zeehonden kolonie! De gids vertelt u alles over deze omgeving en laat u kennis maken met een prachtig stukje Noorse kustlijn. Geniet van deze unieke 2u. durende boottocht.

Er wordt een afvaart voorzien om 12u en om 18u.

Dag 3 – 5: Naar het hooggebergte en haar bewoners (235 km)
U pikt uw huurwagen op in het centrum van de stad en gaat op weg voor een 4u. durende rit langs ruige bergtoppen, groene dennen en de imposante watervallen van Amotan (10 min. ten zuiden van Gjora). Uw eindbestemming voor vandaag ligt net boven het Dovrefjell Nationaal Park, de heimat van de muskusos. U overnacht in het sfeervolle Bjerkeløkkja (kamer en ontbijt), net buiten het centrum van Oppdal. Deze karaktervolle oude bergboerderij vormt de ideale uitvalsbasis voor een wandeling in het Dovrefjell Nationaal Park, op zoek naar de muskusos. U verblijft in één van de oude boerderijgebouwen die gerenoveerd zijn tot uiterst charmante kamers. Er staat ook een elandsafari op het programma.

Dag 6 – 8: Uitrusten aan de fjord (295 km)
Na het hooggebergte, volgen de fjorden. Op uw weg komt u langs Snøhetta, een architecturaal hoogstandje én prachtig uitzichtpunt vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Dovrefjell Nationaal Park. Vanaf de parking in Hjerkinn neemt het een half uurtje om tot dit magnifiek uitzichtpunt te komen.

Nadien rijdt u door, tussen het Reinheimen en Breheimen Nationaal Park, en neemt u de prachtige panoramaroute Gamle Strynefjell. Welkom aan de Nordfjord! U verblijft in Loen in het comfortabele Alexandra Hotel. Dit luxueus hotel heeft een mooie ligging en is gekend omwille van haar spafaciliteiten en voor haar zeer uitgebreid buffet. Geniet de komende 4 dagen met volle teugen van uw verblijf in de Noorse fjordenregio.

Mogelijke uitstappen en wandelingen:
• de imposante Kjenndal-, Bødal- en Briksdalbreen (gletsjers)
• het betoverende meer van Stryn
• rondvaart op de Geirangerfjord (Unesco)
• bezoek aan Dalsnibba sneeuwhoogte (1.476 m)
• wandeling naar de Storsæterfossen (inside tip van Nordic)
• wandeling naar Homlong met zicht op de Geirangerfjord
• Loenvatnet en het schitterende Lødalen
• Gamle Strynefjell met het zomerskicentrum

Dag 9: Inleveren huurwagen en vlucht terug
U rijdt terug naar Ålesund (135 km) waar u de huurwagen inlevert en u de terugvlucht neemt van Ålesund naar Brussel (via Oslo).

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
BEZETTING Prijs
2 personen samen reizend – huurwagen cat B. (type Vw Polo) – dubbel kamer € 1.840
3 personen samen reizend – huurwagen cat C. (type Vw Golf) – triple kamer € 1.675
4 personen samen reizend – huurwagen cat U. (type Vw Golf STW) – 2 x dubbel kamer € 1.735

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel – Ålesund – Brussel en taksen (€ 60) met Scandinavian Airlines in klasse L (via Oslo)
 • Hotelovernachtingen zoals omschreven (8 x ontbijt, 3 x avondmaal)
 • Huurwagen in de gekozen categorie 6 X 24u, onbeperkt aantal kilometers en omniumverzekering (met franchise)
 • Muskusossafari, Elandsafari en RIB safari inclusief

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Upgrade huurwagen

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
Excursies


Muskusossensafari (Oppdal) (EXCNO07)

Het Dovrefjell Nationaal Park is de ideale plek om muskusossen te spotten. Een gids neemt u mee doorheen het park en laat u kennis maken met deze dieren in hun natuurlijke habitat. Muskusossen kunnen tot 400 kg wegen en worden beschouwd als zeer vredelievende dieren. Toch raden we u aan een veilige afstand te houden. Met wat geluk ziet u er ook rendieren en andere fauna. Tijdens de safari wandelt u doorheen het nationale park met haar erg fotogenieke landschap. Vergeet dus zeker uw fototoestel niet; een verrekijker kan ook van pas komen.

Vertrek treinstation Oppdal, aan de toeristische dienst
Duur 5 tot 7 uur
Periode dagelijks van 09 juni tot 12 augustus / elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13 augustus tot 02 september
Mee te nemen lunchpakket (koffie wordt voorzien) en warme/waterbestendige kledij (het weer in de bergen durft al eens te wispelturig te zijn).


Elandsafari (Oppdal) (EXCNO06)

Ontmoet de koning van het woud! Bij het vallen van de duisternis, maakt u een busrit doorheen de omgeving van Oppdal. Dit vergroot uw kans om elanden te spotten. Er worden koffie en koekjes voorzien.

Vertrek treinstation Oppdal, aan de toeristische dienst (vertrekuur afhankelijk van de zonsondergang, tussen 19u30 en 22u30)
Duur 2,5 tot 3 uur
Periode elke woensdag en vrijdag van 01 juni tot 31 augustus
Mee te nemen warme en waterbestendige kledij


RIB safari (Ålesund) (EXCAL001)

Ga gedurende 2 uur uitwaaien op het water en spot verschillende vogelkolonies onderweg. Naast de schattige papegaaiduikers kan u ook de machtige arenden zien! U vertrekt in een high speed RIB boot vanuit Alesund en passeert naast vogels ook zeehonden. De boot brengt u dicht bij de natuur waarover de gids u alles kan vertellen. De organisatie voorziet een thermisch pak, bril en reddingsvest.

! kinderen moeten groter zijn dan 1m40 om deel te kunnen nemen.

Vertrek Dronning Sonjas Plass
Duur 2 uur (vertrek om 12u of 18u)
Periode 16 juni tot 18 augustus
Mee te nemen  warme kledij


Opgelet
: Vooraf geboekte excursies kunnen nadien niet meer kosteloos worden geannuleerd!

Informatie

AFREIS: Elke zo.ma. of di. vanaf 10.06.19 tot 02.09.19
DUUR:  9 dagen /  8 nachten
VLUCHT: Brussel – Ålesund – Brussel inclusief (met overstap). Eveneens mogelijk met eigen wagen en ferry – contacteer ons hiervoor
PRIJS:  € 1.840 pp in dubbel kamer
ACCOMMODATIE:
FORMULE:  8 x ontbijt, 3 x avondmaal

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.
 • In deze reis werden vluchten vanaf Brussel voorzien. U kan ook rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam. Dat komt meestal goedkoper uit!

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid