Ongerept Zweden

Algemene info

Ongerept Zweden

Wilt u zorgeloos genieten van een actieve vakantie in het ongerepte noorden van Zweden? Dan is dit programma een echte aanrader! ’s Zomers kan u in Lapland genieten van heerlijk lange dagen. Vanaf mei tot juli gaat de zon namelijk niet onder en hangt er vaak urenlang een mooie oranje en roze gloed aan de horizon. Weiden en bossen kleuren intens groen, de vele prachtige meren nodigen uit voor een verfrissende duik.

Uw uitvalsbasis is de charmante Pinetree Lodge, heel gezellig ingericht en prachtig gelegen in de Zweedse taiga aan een idyllisch meertje. Van hieruit neemt u deel aan een tweedaagse RIB boot safari over de Laino rivier, maakt u een prachtige wandeltocht door de dichte bossen en langs glinsterende meren, leert u vissen onder begeleiding van een ervaren gids en geniet u van heerlijke sauna- en barbecuemomenten.

Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Dat beseffen we maar al te goed. Daarom werkten we twee programma’s uit: een eerste versie, uitermate geschikt is voor families met jonge kinderen die op zoek zijn naar een zorgeloos avontuur. Een tweede, extra gekruide, variant omvat daarenboven een tweedaagse wandeltocht en optionele quad safari. Kortom, voor elk wat wils!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Unieke natuurbeleving in Zweeds Lapland met kans op elanden, rendieren, bevers, vissen,…
 • Brede waaier aan wildernisactiviteiten met gastvrije lokale gidsen
 • Voldoende vrije momenten voor individuele activiteiten of quality time
 • Tweedaagse Laino river raft boottocht met overnachting in een trappershut
 • Geweldig verblijf in de comfortabele Pinetree Lodge met sauna’s & hot tub te midden van de natuur
 • Heerlijke Scandinavische keuken
 • De meest enthousiaste husky’s van Lapland!
Programma met kinderen

Dag 1 (maandag): Vlucht naar Kiruna (Zweeds Lapland)
Jullie ‘Laps’ avontuur start met een vlucht naar Kiruna, in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt jullie op en brengt jullie diep de wildernis in naar Sarkimukka, op 67° noord. Hier bevindt zich de gezellige Pinetree Lodge, gelegen aan een idyllisch privé-meertje. De lodge beschikt over een aantal kamers en blokhutten, een heerlijk restaurant en vooral: een geweldig team! Zij stellen alles in het werk opdat jullie de komende dagen zorgeloos kunnen ontspannen en genieten. Jullie overnachten in comfortabele kamers of in een chalet met eigen sanitair. Kennismaking en een héérlijk diner.

Dag 2 (dinsdag): Kennismaking met de husky’s!
De Pinetree Lodge is in heel Scandinavië bekend omwille van z’n huskykennel: een van de allerbeste van het Hoge Noorden! Hier worden dagelijks 190 Alaskan breed husky’s met veel liefde verzorgd. In het najaar worden ze ook telkens klaargestoomd voor de komende winterraids. Samen met een lokale ‘musher’ verkennen jullie de kennel en trekken erop uit met de honden.  De honden lopen vrij door de wildernis en vergezellen jullie tijdens deze wandeltocht. Onderweg geniet jullie van een outdoor lunch. Op het einde van de wandeling, is er steevast tijd voor een heuse knuffelpartij met de hondjes!

Dag 3 – 4 (woensdag – donderdag): Tweedaagse tocht met RIB boot
Zijn jullie klaar voor avontuur? Er staat namelijk een tweedaagse tocht op het programma. Met een RIB boot bedwingen jullie de Laino rivier, een van de grote zalmrivieren van Zweeds Lapland. Het rivercamp, een oergezellige trappershut in “the middle of nowhere”, is jullie eindbestemming. Laat het hectische leven even helemaal achter u… . De lokale gidsen nemen jullie mee op sleeptouw “into the wild”. Jullie stoken samen een houtsauna warm en genieten van een gezellig diner. Dit is het Noorden ‘pur sang’! Het doel: genieten van de prachtige natuur en van de rust. Geen zorgen: snelheid maken of gevaar opzoeken hoort hier niet bij. Deze tocht is dus voor iedereen toegankelijk! De tocht start ‘s ochtends dag 3 en eindigt ‘s namiddag’s rond twee uur dag 4.

Dag 5 (vrijdag): Ontspannen aan het water
Jullie genieten van een vrije voormiddag, alvorens in de namiddag de natuur in te trekken voor een begeleide visinitiatie aan het meer. Dit niet geheel zonder reden! ’s Avonds staat er namelijk een grote ‘Swedish style’ barbecue op het programma. Deze gaat door in een tipi op het eilandje in het midden van het meer. Misschien belandt jullie zelf gevangen vis wel op de grill! Heerlijk kokerellen met een lekker Kallholmen biertje (afkomstig uit de lokale ambachtelijke brouwerij) in de hand… gezellig samen rond het vuur. Onvergetelijke familiemomenten gegarandeerd!

Dag 6 (zaterdag): Kinderen koning
Opnieuw een vrije voormiddag, waarbij jullie zelf het programma bepalen. Rust uit, geniet van een wandeling of fietstocht in de bossen en langs meren (met GPS) of huur de sauna of jacuzzi af. In de namiddag verkennen jullie de omgeving rondom de lodge. De kinderen ontdekken spelenderwijs welke bessen, kruiden en bomen er te vinden zijn. Deze excursie staat helemaal in het teken van de natuur. De avond belooft opnieuw bijzonder te worden. De kinderen overnachten (zonder ouders, maar wel vergezeld door een ervaren gids) in een typisch Lapse kota aan het water. Terwijl de kinderen een spannende avond tegemoet gaan, kunnen de ouders genieten van een avondje vrij en … van elkaar. Als dit geen win-win is?

Dag 7 (zondag): Vrije dag
’s Ochtends keren de kinderen, ongetwijfeld met vele verhalen, terug. Samen kunnen jullie nog een laatste dag ontspannen of deelnemen aan allerhande optionele activiteiten. Huur bijvoorbeeld ter plaatse mountainbikes of een wandel GPS. Het is ook mogelijk om, onder begeleiding van een gids, het Naakajärvi natuurreservaat in trekken. ‘Gewoon’ heerlijk zwemmen, barbecueën, vissen of de husky’s bezoeken, behoort echter ook tot de mogelijkheden… Alles kan, niets moet!

Dag 8 (maandag): Terug naar huis
Tijd om afscheid te nemen van de husky’s, van het geweldige team en van de prachtige Zweedse natuur. Transfer naar de luchthaven van Kiruna en vlucht naar huis (via Stockholm). Zijn jullie toch nog niet klaar om naar huis te gaan? Verleng dan jullie verblijf met een weekendje Stockholm! Contacteer ons voor info en tips.

Programma volwassenen

Dag 1 (maandag): Vlucht naar Kiruna (Zweeds Lapland)
U start uw ‘Laps’ avontuur met een vlucht naar Kiruna, in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt u op en brengt u diep de wildernis in naar Sarkimukka, op 67° noord. Hier bevindt zich de gezellige Pinetree Lodge, gelegen aan een idyllisch privé-meertje. De lodge beschikt over een aantal kamers en blokhutten, een heerlijk restaurant en vooral: een geweldig team! Zij stellen alles in het werk opdat u de komende dagen zorgeloos kan ontspannen en genieten. U overnacht in comfortabele kamers of in een chalet met eigen sanitair. Kennismaking en een héérlijk diner.

Dag 2 (dinsdag): Kennismaking met de husky’s!

De Pinetree Lodge is in heel Scandinavië bekend omwille van z’n huskykennel: een van de allerbeste van het Hoge Noorden! Hier worden dagelijks 190 Alaskan breed husky’s met veel liefde verzorgd. In het najaar worden ze ook telkens klaargestoomd voor de komende winterraids. Samen met een lokale ‘musher’ verkent u de kennel en trekt u erop uit met de honden.  De honden lopen vrij door de wildernis en vergezellen u tijdens deze stevige wandeltocht. Onderweg geniet u van een outdoor lunch.

In de namiddag, trekt u de natuur in voor een begeleide visinitiatie aan het meer. Dit niet geheel zonder reden! ’s Avonds staat er namelijk een grote ‘Swedish style’ barbecue op het programma. Deze gaat door in een tipi op het eilandje in het midden van het meer. Misschien belandt uw zelf gevangen vis wel op de grill! Heerlijk kokerellen met een lekker Kallholmen biertje (afkomstig uit de lokale ambachtelijke brouwerij) in de hand… gezellig samen rond het vuur. Welkom in Zweeds Lapland!

Dag 3 – 4 (woensdag – donderdag): Tweedaagse tocht met RIB boot
Klaar voor avontuur? Er staat namelijk een tweedaagse tocht op het programma. Met een RIB boot bedwingt u de Laino rivier, een van de grote zalmrivieren van Zweeds Lapland. Het rivercamp, een oergezellige trappershut in “the middle of nowhere”, is de eindbestemming. Laat het hectische leven even helemaal achter u… . De lokale gidsen nemen u mee op sleeptouw “into the wild”. Jullie stoken samen een houtsauna warm en genieten van een gezellig diner. Dit is het Noorden ‘pur sang’! Het doel: genieten van de prachtige natuur en van de rust. Geen zorgen: snelheid maken of gevaar opzoeken hoort hier niet bij. Deze tocht is dus voor iedereen toegankelijk! De tocht start ‘s ochtends dag 3 en eindigt ‘s namiddag’s rond twee uur dag 4.

Dag 5 (vrijdag): Vrije dag
Geniet van een vrije dag, waarbij u zelf het programma bepaalt. Ontspan, rust uit of neem deel aan allerhande optionele activiteiten. Ter plaatse kan u mountainbikes of een wandel-GPS huren. Het is ook mogelijk om, onder begeleiding van een gids, het Naakajärvi natuurreservaat in trekken.

Wie interesse heeft in wildlife, raden we aan om (van dag 4 op 5) een overnachting bij te boeken in een kijkhut. De wilde bruine beer spotten in zijn natuurlijke omgeving, is namelijk een onvergetelijke ervaring! ‘Gewoon’ heerlijk zwemmen, barbecueën, vissen of de husky’s bezoeken, behoort echter ook tot de mogelijkheden. Alles kan, niets moet!

Dag 6 -7 (zaterdag – zondag): Tweedaagse wandeltocht
U trekt er zelf op uit! Gewapend met een wandel-GPS trekt u het bos in voor een heerlijke tweedaagse wandeltocht. Avontuur, rust, stilte, … en misschien wel wildleven spotten? U overnacht in een tentenkamp (helemaal voor u klaargezet). Ter plaatse liggen alle ingrediënten klaar voor een lekkere kampvuur-maaltijd. Kortom, twee dagen puur genieten van de Zweedse uitgestrektheid en de ongerepte natuur.

Dag 8 (maandag): Terug naar huis
Tijd om afscheid te nemen van de husky’s, van het geweldige team en van de prachtige Zweedse natuur. Transfer naar de luchthaven van Kiruna en vlucht naar huis (via Stockholm). Bent u nog niet klaar om naar huis te gaan? Verleng dan uw verblijf met een weekendje Stockholm! Contacteer ons voor info en tips.

Prijzen
PRIJZEN 2019
Volwassene in dubbel kamer of familiekamer € 1.395
Volwassene in single kamer € 1.665
Kind – 12jaar  € 1.095

Inbegrepen:

 • Vluchten heen en terug met SAS Brussel- Kiruna (via Stockholm) in “T”-klasse (zoals gekend op datum van 17.09.18
 • Luchthaventaks (€ 68)
 • Transfer van en naar de lodge
 • 7 overnachtingen in Pinetree lodge:
  • 2 personen in dubbel kamer
  • 3 personen in chalet met dubbel bed en sofabed
  • 4 personen in familiekamer of 2 dubbele kamers (naar keuze)
  • 5 personen in familiekamer of 1 dubbele kamer + 1 chalet (naar keuze)
 • Verblijf op basis van vol pension (maaltijden van diner dag 1 tot ontbijt dag 8)
 • Excursies zoals beschreven:
  • Wandeling met husky’s met outdoor lunch
  • Initiatie vissen met BBQ
  • 2-daagse RIB safari met overnachting in wildernishut
  • natuurwandeling met overnachting kota (programma families) OF 2-daagse wandeling met overnachting in tent (programma volwassenen)
 • Alle nodige reisinformatie en praktische tips
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Volledig verblijf in blokhut ‘Arctic Living’ met privé sauna, leefruimte en terras met zicht op het meer en gebruik roeiboot: + €85 per nacht
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele excursies, versnaperingen en dranken (ter plaatse te boeken en betalen)

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Andere vertrekdag mogelijk mits supplement. Contacteer ons voor meer info.
 • Minimum twee deelnemers. Single reizen mogelijk op aanvraag.

Informatie

AFREIZEN: Elke maandag van 24.06.19 tot en met 26.08.19, elke vrijdag van 30.08.19 tot en met 11.10.19
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: € 1.395/ volw., €1.095 / kind
ACCOMMODATIE: Sfeervolle Lodge!
FORMULE:  Vol pension
REISCODE:  ONGEREP1/ONGEREP2
BELANGRIJKE INFORMATIE: 

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Vanaf eind augustus raden we graag onze herfstprogramma’s aan !

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid
Promotie Hurtigruten noorderlichtreis met rechtstreekse vlucht naar Bergen (30/01/20 - 10/02/20)

Interesse om mee te gaan?
Op 28/9 is er een infosessie in Londerzeel 

Gastheer: Maarten Raes. Toegang is gratis, inschrijven is wel verplicht.
KOM NAAR DE GRATIS INFODAG OP 28/9
close-link