Ongerept Zweden per fiets, per kano en te voet 1

Algemene info

Ongerept Zweden 1

In de zomer kan u in Värmland genieten van lange dagen. De zon verdwijnt ’s nachts, maar niet voor lang. Weiden en bossen kleuren intens groen, de vele verfrissende meren nodigen uit om te zwemmen. Per fiets, per kano en te voet ontdekt u dit imponerende en zeer ongerepte stukje Zweden. Deze reis laat u op een comfortabele manier kennismaken met de Zweedse wildernis en is daarom ook uitermate geschikt voor families met kinderen. Uw uitvalsbasis is de charmante B&B Klarälvsbanan, ondergebracht in een voormalige boerderij in Olsäter. Gedurende 2 nachten kampeert u op idyllische plekjes in de vrije natuur.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De ongerepte natuur van Värmland
 • Afwisselende combinatie van activiteiten
 • Avontuurlijke 2-daagse wandeltocht
 • Spannende 2-daagse kanotocht
 • Fietsen, zwemmen, vissen
 • Kamperen op een onbewoond eiland
 • Ontmoet de eland, koning van het woud
 • Gezellige Klarälvsbanan B&B
 • Al het eten en het nodige kampeermateriaal worden voorzien
Dag per dag

Dag 1: Brussel – Stockholm
Vlucht naar Stockholm. Op eigen houtje naar Stockholm centrum. U verblijft er 1 nacht in Comfort (Xpress) Hotel Stockholm, gelegen aan het centraal station.

Dag 2: Stockholm – Karlstad – Olsäter (+/- 50 km)
Vanuit Stockholm centraal station neemt u de trein naar Karlstad. In het station van Karlstad wordt u opgewacht en naar Klarälvsbanan B&B gebracht, een gezellige B&B ondergebracht in een voormalige boerderij. Dit wordt uw uitvalsbasis voor de komende week. Avondmaal in de B&B. Nadien is er tijd om te acclimatiseren, te relaxen of een avondwandeling te maken.

Dag 3: Trekking (+/- 14 km)
’s Ochtends staat een informatiebijeenkomst op het programma, waarbij u uw reisschema, een wandel GPS en de nodige kaarten ontvangt. De komende 2 dagen gaat u te voet op pad door de prachtige bossen van Olsäter. De streek die u al wandelend zal verkennen, is een van de mooiste en meest ongerepte regio’s van Värmland. U wandelt naar Butorp (via de Butorp Trail) in de richting van het prachtige meer van Hästatjärna en langs de Pinot rail naar de oevers van het Gräsmången meer. Hier slaat u uw tent op. De tent en slaapmatje worden voor u klaargezet in de nabijgelegen berghut, zodat u overdag tijdens het wandelen enkel een slaapzak en het nodige eten, om zelf een lekkere maaltijd te bereiden, hoeft mee te dragen.

Dag 4: Trekking (+/- 12 km)
U wandelt verder over de Butorp trail tot uw eindbestemming, Klarälvsbanan B&B. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Op 2 wielen (+/- 35 km)
Per mountainbike doorkruist u de eindeloze bossen en rijdt u langs prachtige, frisse meren. De route voert voornamelijk over grindwegen door een licht heuvelachtig gebied rond het Västra Örten meer. ’s Avonds avondmaal en overnachting in Klarälvsbanan B&B.

Dag 6: Vrije dag
Vrije dag om te ontspannen en rustig te genieten van de pittoreske omgeving. Wie ook vandaag op zoek is naar wat meer actie kan fietsen langs de Klarälvabanan, een kilometerslang geasfalteerd fietspad, of zwemmen en vissen in het nabijgelegen meer. Avondmaal en overnachting in de B&B.

Dag 7: Op het water (+/- 14 km)
Uw kano en een kanowagentje voor de korte landtransporten liggen klaar voor een onvergetelijke kanotocht. U peddelt op de Klarälven rivier en gaat verder via twee andere meren. U slaat uw tent op op een van de onbewoonde eilanden van het Västra Örten meer. U kan zelf een eilandje uitkiezen waar u wenst te kamperen. Op een kampvuur bereidt u zelf uw maaltijd voor vanavond. Het kampeermateriaal, eten en kookgerief worden mee in de kano vervoerd.

Dag 8: Ontspannen kanovaren (+/- 17 km)
Vanaf uw uitgekozen eilandje peddelt u ontspannen verder over het Västra en Östra Örten meer. In de late namiddag wordt u opgepikt in de buurt van het Lerssjön meer (eindpunt van de kanotocht, de exacte plaats wordt in overleg beslist). U wordt teruggebracht naar B&B Klarälvsbanan. Avondmaal en overnachting.

Dag 9: Olsäter – Karlstad – Stockholm (+/- 50km)
Transfer naar Karlstad station. U neemt er de trein terug naar Stockholm. Overnachting in Comfort (Xpress) Hotel Stockholm.

Dag 10: Stockholm – Brussel
Op eigen houtje naar de luchthaven, voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN per persoon
Bezetting / Periode 16.06.18 – 09.09.18
Volwassene € 1.275
Kind 10 – 15 jaar in extra bed (Max. 3 extra bedden) € 860

Inbegrepen:

 • Vluchten heen en terug met SAS Brussel- Stockholm in “L”-klasse (zoals gekend op datum van 26.09.17 en luchthaventaks (€ 54)
 • 2 hotelovernachtingen in Comfort Xpress Sockholm, op basis van kleine standaardkamer (bed 140cm) + ontbijt kit
 • Trein heen en terug van Stockholm naar Karlstad
 • Transfer heen en terug van het station in Karlstad naar Olsäter
 • Programmabijeenkomst
 • 5 overnachtingen in Klarälvsbanan B&B
 • Alle nodige kampeer- en kookmateriaal voor de 2 nachten kamperen in de vrije natuur
 • Alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 8. Wanneer u kampeert wordt het nodige eten voor het zelf bereiden van een maaltijd voorzien. De andere dagen wordt het diner voor u klaargemaakt in Klarälvsbanan B&B. Het lunchpakket wordt zelf door u klaargemaakt bij het ontbijt.
 • Huur mountainbikes, kano en kanowagentje, klaargezet op de plaats van vertrek zoals voorzien in het programma, transfers naar begin en/of eindpunt van elke tocht
 • Overzichtskaart Zweden
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Optioneel: upgrade naar superior kamer in Comfort Express (ruimere kamer met bedden 140 – 200cm): + € 27 per kamer per nacht
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Versnaperingen voor onderweg, dranken

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Aangezien tijdens deze reis alle eten wordt voorzien en voor het kamperen tent en slaapmatje worden klaargezet nabij de kampeerplek of worden vervoerd per kano, hoeft u zelf niet voor eten te zorgen of geen al te zware rugzak te dragen. Omwille van dit aangeboden comfort, is deze reis zowel geschikt voor koppels, groepjes vrienden of families met kinderen vanaf ± 10 jaar. Wandelrugzakken voor de 2-daagse wandeltocht zijn indien gewenst ter plaatse beschikbaar.
 • We geloven in kleinschaligheid om de Zweedse natuur op deze manier te beleven. Klarälvsbanan B&B beschikt slechts over 5 kamers, waarbij 2 kamers telkens een badkamer delen. 3 familiekamers beschikken over een eigen badkamer.
 • Indien deze actieve combinatiereis u bevalt, maar u liever de hele week kampeert: bekijk op nordic.be onze reis ‘Ongerept Zweden per fiets, per kano en te voet 2’. Dit programma is iets uitdagender en daarom geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 01.07.18 tot 31.08.18
DUUR: Vlucht: 10 dagen / 9 nachten
PRIJS: € 1.275 per persoon (€ 860 per kind 10-16 jaar)
ACCOMMODATIE: Sfeervolle B&B en 2 nachten kamperen (kampeermateriaal inbegrepen)
FORMULE:  9 x ontbijt, 6 x lunch(pakket), 7 x diner
REISCODE: ONGEREP1
BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.

De vakantie is zeer goed verlopen. Het was een arrangement op ons niveau, zoals we hadden verwacht. We zijn beiden niet in extreem goede conditie, maar de trektocht is probleemloos gegaan. Vooral de afwisseling tussen fiets, kano en wandelen maakte het meer dan een gewone wandelvakantie. De ontvangst en omkadering is zoals het hoort bij dit soort vakantie. Pluspunt is dat de organisator daar zelf de tocht heeft uit de grond gestampt, waardoor hij concrete tips kan geven. Ik vond het vervelend dat voor we naar daar gingen we nog niets hadden gehoord over de route, maar de eerste avond werd alles wel echt goed uitgelegd.

Fam. Van Hecke

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid