Pure luxe in Beana Laponia

Algemene info

Beana Laponia

Ver weg van de bewoonde wereld, aan de oevers van de Ounasjoki rivier vindt u het kleinschalige wildernis boetiekhotel Beana Laponia. Dit is een van de weinige adults only hotel in Fins Lapland en is gelegen op 60 kilometer boven de poolcirkel. Ver weg van alle lichtvervuiling, is het een echte topplaats om het noorderlicht te spotten! Hier baadt u in pure luxe en geniet u van gastronomische hoogstandjes gecombineerd met sneeuwscooteren, unieke huskysafari’s en zoveel meer.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Adults only!
 • Kleinschalig boetiekhotel met slechts 11 kamers
 • Gastromomische topper
 • Grote kans op noorderlicht
 • Unieke activiteiten in kleine groep
 • Bezoek aan de kerstman in Rovaniemi mogelijk
Dag per dag

Dag 1 – zondag: Naar Lapland!
Vanaf Brussel vliegt u met onze rechtstreekse vlucht naar Kittilä. In het tabblad “Vluchtschema” vindt u de nodige info over de uren. U pikt de huurwagen op en rijdt doorheen het desolate Finse winterlandschap naar Beana Laponia (1u30 rijden). Wanneer u ter plaatse aankomt wordt voor u een heerlijk avondmaal voorzien. U verblijft in een een zeer comfortabele hotelkamer.

Dag 2 – maandag: Husky introductie
In Beana Laponia staat de husky centraal. Beana is dan ook het Sami voor “hond” of “husky”, en dat is nu net waar het hier allemaal om draait. Alle adembenemende foto’s die u terugvindt in de lodge, zijn van de eigen huskykennel. Elk met een eigen verhaal waar iedereen u uitgebreid en gepassioneerd kan over vertellen.
De huskykennel van de lodge is gerenommeerd op wereldvlak. De husky’s hebben reeds deelgenomen aan de langste races in Europa en staan onder leiding van Aki Holck, een van de bekendste mushers van het land.

De eerste activiteit is dan ook vanzelfsprekend een introductie tot het mennen van de huskyspan. Tijdens twee korte tochten van een viertal kilometer (twee personen per slede) leert u de kneepjes van het vak ter voorbereiding op de dagtocht binnen enkele dagen! Lunch is inbegrepen tijdens deze activiteit.

Eens aangekomen bij de lodge kan u genieten van de sauna en de jacuzzi, dagelijks vrij te gebruiken tussen 16u00 en 18u30. Na 18u30 kan u deze privé afhuren. Dit is één keer inbegrepen in de prijs van uw verblijf!

Dag 3 – dinsdag: Panoramische sneeuwscootertocht
Vandaag drijft u de snelheid wat op en ruilt u de huskyspan in voor de ronkende motoren van de sneeuwscooter. Dit is hét populairste vervoersmiddel in Lapland en een must-do voor wie naar Lapland reist. Tijdens een drie uur durende tocht (2 personen per sneeuwscooter) geniet u van adembenemende sneeuwlandschappen en uitzichten. Deze tocht wordt telkens uitgevoerd in een kleine groep met maximum 4 sneeuwscooters.
Lunch is inbegrepen tijdens deze activiteit.

Eens terug in de lodge, kan u zich opnieuw opwarmen in de sauna en gebruik maken van jacuzzi.

Dag 4 – woensdag: Vrije dag
Een vrije dag geeft u vandaag een waaier aan mogelijkheden. Gezien de ligging van de lodge tussen Kittilä en Rovaniemi, heeft u verschillende opties qua uitstappen met de huurwagen. Richting Kittilä kan u kiezen voor een dagje ski in Levi of Ylläs (skipas en -materiaal kan u ter plaatse verkrijgen) of voor een bezoekje aan het Lainio Snow Village. In Rovaniemi kan u op eigen houtje hét dorp van Kerstman bezoeken gelegen op de poolcirkel (aanrader!).

Wilt u het iets kalmer aan doen, dan kan u er ook altijd voor kiezen om de streek op eigen houtje te verkennen met de sneeuwschoenen, langlaufen of kicksledes die voor u gratis ter beschikking worden gesteld door de lodge. Lunch is niet inbegrepen op de vrije dag.

Avondmaal in de lodge.

Dag 5 – donderdag: Bezoek rendierboerderij en rendiersafari
U rijdt per wagen naar de rendierboerderij. Samen met een Sami gids vertrekt u op een onvergetelijk avontuur en maakt u een korte tocht per rendierslede (ongeveer 3km). Na de tocht keert u terug naar het Sami kamp waar u alles leert over het oudste vervoermiddel in Lapland (de rendierslee), het lasso-werpen en de levenswijze van de Sami. Rond het kampvuur volgt er een momentje voor Sami geschiedenis, Sami verhalen en typische Sami gezang (joik genoemd). Na het stillen van de eigen honger is het tijd om de rendieren te voederen en af te sluiten met enkele uitzonderlijke foto’s want nergens zal u zo dicht bij rendieren kunnen komen.

Avondmaal in de lodge.

Dag 6 – vrijdag: Unieke husky dagtocht over privé parcours
Vandaag maakt u een unieke huskytocht van maar liefst 40 kilometer. De “Beana Trail” is exclusief voorbehouden voor wie verblijft in Beana Laponia. Geen enkele andere toerist mag er gebruik van maken. Met twee personen per huskyspan maakt u een adembenemende tocht doorheen het desolaat gebied in de omgeving van de lodge. Onderweg stoppen we voor een wildernislunch aan het kampvuur.

Eens terug aangekomen aan de lodge, is het tijd om op te warmen in de sauna.

Avondmaal in de lodge.

Dag 7 – zaterdag: Vrije dag
Vandaag kan u er voor kiezen om een extra activiteit bij te boeken (ter plaatse te reserveren), of om er nog een laatste keer op uit te trekken met de huurwagen om de omgeving te ontdekken.

Ook sneeuwschoenen, langlaufen en sleëen staan vandaag wederom ter uwer beschikking. Wilt u nog even een bezoek brengen aan de huskyfarm, dan kan dat ook. Deze ligt op wandelafstand van het hotel.
Lunch is niet inbegrepen, avondmaal in de lodge.

Dag 8 – zondag: Terug naar huis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze fantastische week. Na het ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven en heeft u een vlucht terug naar Brussel.

Opmerkingen: 

 • De volgorde van de activiteiten kan lokaal steeds wijzigen. U krijgt het uiteindelijke dag-per-dag programma bij aankomt in de lodge.
 • Optionele excursies voor tijdens de vrije dag worden u ter plaatse aangeboden.
 • De bestuurder van de huurwagen dient houder te zijn van een geldig rijbewijs B (min. 1 jaar) en te beschikken over een kredietkaart op de eigen naam.
Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
06.01.19 volzet
13.01.19 volzet
20.01.19
27.01.19
03.02.19 10.02.19
17.02.19
24.02.19
03.03.19
Beana Kamer
(standaard kamer)
€ 3.225 € 3.325 € 3.275 € 3.425
Beana Plus Kamer
(ruimere kamer)
€ 3.375 € 3.475 € 3.425 € 3.575
Laponia Kamer
(met privé sauna)
€ 3.775 € 3.875 € 3.825 € 3.975
Junior Suite
(met privé sauna)
€ 4.250 € 4.350 € 4.295 € 4.450

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Kittilä – Brussel (zie vluchtschema)
 • Luchthaventaksen
 • Huurwagen tijdens het hele verblijf
 • Huurwagen cat. EDMR, type VW Polo of gelijkaardig (7x 4u, inclusief verzekering met franchise)
 • 7 overnachtingen in gekozen accommodatie
  • Halfpension, 4x lunch
  • Programma zoals beschreven, incl. gids, materiaal en thermische overall
  • Gebruik gemeenschappelijke jacuzzi en sauna (dagelijks 16.00 – 18.00 u.) – 1x privaat gebruik van de sauna en de buitenjacuzzi
  • Gebruik van sneeuwschoenen, sleeën en langlaufmateriaal
 • Engelstalige gidsen tijdens de excursies
 • Verzekering van de sneeuwscooter met een eigen aansprakelijkheid tot € 900/sneeuwscooter/schadegeval (geldig rijbewijs is noodzakelijk!)
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Optionele activiteiten op de vrije dagen.

Opmerkingen:

 • De vermelde prijzen zijn steeds per persoon.
 • Adults only – boetiekhotel: deze reis is enkel geschikt voor volwassenen (18+).
 • Volgorde van excursies kan ter plaatse wijzigen.
 • De bestuurder van de huurwagen dient houder te zijn van een geldig B-rijbewijs (min. 1 jaar) en dient te beschikken over een kredietkaart op eigen naam.
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht, …
Vluchten
VLUCHTEN HEEN VLUCHTEN TERUG
Zondag 06.01.19 tot en met zondag 03.03.19 Brussel – Kittilä Vertrek: 08u10
Aankomst: 12u20
Zondag 13.01.19 tot en met zondag 10.03.19 Kittilä – Brussel Vertrek: 13u10
Aankomst: 15u30

Rechtstreeks vliegen naar boven de poolcirkel!

Deze reis is inclusief een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä in Fins Lapland. Nordic is de enige tour operator in België waarmee u rechtstreeks kan vliegen naar zowel Fins als Noors Lapland!

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

 • U vliegt voordelig en comfortabel.
 • U vertrekt in de ochtend in Brussel en bent rond de middag reeds op uw eindbestemming zodat uw vakantie nog diezelfde dag start!
 • Om terug te keren vertrekt u na de middag en in de vooravond staat u al terug in Brussel.
 • U vermijdt een overstap in Helsinki met mogelijks lange wachttijden.
 • Wij kunnen de reizen met een rechtstreekse vlucht meteen bevestigen na boeking.

Praktisch: 

 • Gratis 23 kg ruimbagage en 6 kg handbagage inbegrepen.

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Accommodatie

Beana Laponia: a perfect hideaway!

Ver weg van de bewoonde wereld vindt u aan de oevers van de Ounasjoki rivier het kleinschalige en uiterst luxueuze wildernis boetiekhotel Beana Laponia. Dit is het enige adults only hotel in Fins Lapland en is gelegen op 60 kilometer boven de poolcirkel. Ver weg van alle lichtvervuiling is het een topplaats om het noorderlicht te spotten. Hier baadt u in pure luxe en geniet u van gastronomische hoogstandjes gecombineerd met sneeuwscooteren, unieke huskysafari’s en zoveel meer.

Elk van de 11 hotelkamers draagt de naam van een husky uit de eigen kennel en beschikt over een flatscreen tv, minibar, haardroger, waterkoker (met koffie en thee), badjas en slippers, toiletartikelen en kluis. De badkamer beschikt over een bad of douche. U kan vrij gebruik maken van de gemeenschappelijke sauna en jacuzzi elke dag van 16u00 tot 18u30.

Een privé sauna is er enkel bij kamers type Laponia en Junior Suite.
Na 18u30 kan u de binnen- en buitenjacuzzi en de sauna privé afhuren. Ook massages kunnen hier gereserveerd worden (lokaal te regelen).

Ook de keuken is van topkwaliteit. Op de kaart vindt u een variatie van lokale en internationale gerechten.

Boek online

Informatie

AFREIZEN: Elke zondag van 06.01.19 tot en met 03.03.19
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: Vanaf € 3.225 per persoon (vlucht incl.)
ACCOMMODATIE: Hotelkamer
FORMULE: 7 x ontbijt – 4 x lunch – 7 x avondmaal
REISCODE: 2 – RVBEALUX

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Adults only boetiekhotel (18+).
 • Huurwagen inbegrepen!

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid