Syd Til Nord 2

Algemene info

Syd Til Nord 2

Ontdek het mooiste van Zweden en Noorwegen tijdens deze uitgebreide rondreis met eigen wagen! U rijdt door de Zweedse bossen en langs de Botnische Golf naar de Sami hoofdstad Karasjok. Verder noordwaarts gaat het naar de magische Noordkaap en de ruige Noorse kustgebieden. U bezoekt de arctische universiteitsstad Tromsø, de unieke vissersdorpen van Lofoten en de Unesco mijnstad Røros. De Scandinavische natuur en cultuur, net als de ruige Noorse kust, zijn uw reisgezel op deze route waarbij u deze twee prachtige Scandinavische landen combineert.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De beroemde Noordkaap!
 • Prachtige Noorse kustlijn met de eilanden Lofoten en Vesterålen
 • Sfeervolle Zweedse en Noorse steden
 • Boeiende Sami cultuur
 • Unieke dierenwereld met rendieren, elanden, papegaaiduikers en walvissen
Dag per dag

Dag 1: Rit naar Kiel (675 km)
Over Duitse autowegen rijdt u naar Kiel waar u, vanaf 12u30, kan inschepen aan boord van de comfortabele schepen van Color Line. Vertrek om 14u00.

OptioneelOptioneel: Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan in Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, een mooie tuin, golfterrein, een terras en wellnessruimte.

Dag 2: Dalarna, op en top Zweeds! (375 km)
In de voormiddag vaart u door de prachtige Oslofjord. De aankomst in Oslo is voorzien rond 10u. U start de rit langs Kongsvinger en over de Noors/Zweedse grens naar Värmland: een Zweedse provincie gekend voor haar dichte bossen en enkele van de grootste elandenpopulaties van Scandinavië! Eindbestemming voor vandaag is het Greenhotel in Tällberg, aan het Siljanmeer. Van rode huisjes, traditioneel geklede Zweden tot het Dalarna paard: veel “Zweedser” kan het niet!

Dag 3: Naar de Baltische zee (375 km)
Via het charmante stadje Hudiksvall rijdt u richting de kust. U komt aan in Höga Kusten, Unesco werelderfgoed. Nergens ter wereld is het hoogteverschil tussen kust en zee zo groot. Dit natuurgebied is een echt wandelparadijs en biedt prachtige uitzichten over de Baltische Zee. U verblijft in de B&B Länsmansgården Ådalen in Lugnvik. Typisch Zweeds!

Dag 4: Luleå’s Gammelstad (Unesco) (445 km)
Via Höga Kusten en het prachtige Skuleskogen Nationaal Park, rijdt u naar het Zweedse kuststadje Luleå. U verblijft in het sublieme Clarion Sense Hotel: één van de favoriete hotels van Nordic! Geniet ter plaatse van een heerlijk diner. Bezoek zeker Luleå’s Gammelstad dat eveneens terug te vinden is op de Unesco Werelderfgoedlijst. Gammelstad, met zijn kerk en 424 houten gebouwen, is het grootste en best bewaarde voorbeeld van een ‘kerkdorp’ in Zweden. Kerkdorpen zijn typisch voor Scandinavië. Ze zijn ontstaan door de geografische omvang van de kerkelijke gemeenten en de moeilijke klimatologische omstandigheden. Deze factoren zorgden ervoor dat het traditionele wekelijkse kerkbezoek een behoorlijk lastige onderneming was. De oplossing? Bouw een dorp rond de kerk waar men kan overnachten… .

Dag 5: Het hart van Zweeds Lapland (350 km)
Via lieflijke Zweedse dorpen rijdt u noordwaarts, naar het hart van Zweeds Lapland. U verblijft er in de geweldige Aurora Mountain Lodge. Deze kleinschalige B&B beschikt over 6 dubbele kamers en 14 chalets. Geniet van een lekkere maaltijd in het restaurant en ontspan in de gezellige lounge en heerlijke wellness met sauna en jacuzzi. Dit is een geweldige plek om te wandelen langs de vele meren of over het Kuormakka gebergte, te mountainbiken, paard te rijden of kano te varen. Bovendien staat gastvrijheid hier centraal: maak kennis met de lokale bevolking van het dorpje Lannavaara, bezoek de lokale husky kennel of maak tijd voor een uitgebreide babbel met de fantastische uitbaters van de lodge!

Dag 6: Noorse Sami in Karasjok (350 km)
U steekt de Noorse grens over en komt terecht op de Finnmarksvidda, een enorme hoogvlakte met een oppervlakte van meer dan 22.000 km². Op het plateau leven grote kuddes rendieren, traditioneel gehoed door de Sami. U rijdt langs het charmante Sami dorpje Kautokeino, waar u de boeiende Juhls Silver Gallery kan bezoeken. U vindt er prachtig zilversmeedwerk, vaak met traditionele Sami symbolen. U rijdt naar Karasjok, waar u overnacht in het Scandic hotel Karasjok. Bezoek hier zeker het Sami museum en parlement.

Dag 7: Naar de Noordkaap! (240 km)
Op weg naar Lakselv, van waaruit u de schilderachtige Porsangerfjord afboordt, rijdt u verder tot Kåfjord om via de tunnel Honningsvåg te bereiken. U verblijft in Scandic Hotel Honningsvåg. Om van de middernachtzon te genieten, raden we u aan een nachtelijke rit naar de Noordkaap te maken. Deze 307 m. hoge klif is een mythische plek en biedt een adembenemend uitzicht over de Arctische Oceaan!

Optioneel (zie tab “Excursies” voor gedetailleerde info):
– Vogelsafari Gjesvær
– King Crab safari
– RIB safari Noordkaap

Dag 8: Werelderfgoed in Alta (220 km)
U volgt de Porsangerfjord tot Russenes. Vanaf hier neemt u de weg over het hoogland. Wie niet bang is van een omweg, kan langs Hammerfest rijden: een sfeervol vissersstadje met leuke restaurants en musea. Breng hier een bezoek aan de Struve Cirkelboog, een door Unesco beschermde reeks van driehoeksmeetpunten. Deze strekken zich uit van Hammerfest tot aan de Zwarte Zee. Nadien rijdt u verder naar Alta voor een bezoek aan de bijna 7.000 jaar oude rotstekeningen. U overnacht in Thon Hotel Alta.

Dag 9-10: Tromsø: “Parijs van het Noorden” (395 km)
Uw route loopt langs een natuurdecor van fjorden, meren en bergmassieven naar de Lyngen Alpen. Daarna gaat het verder naar Tromsø, de grootste stad van Noord-Noorwegen en vaak “Parijs van het Noorden” genoemd. Bezoek hier zeker Polaria, het Polarmuseet en de IJszeekathedraal.
U overnacht tweemaal in het uitstekende Clarion The Edge Hotel. Zin in een gastronomisch diner? Boek dan zeker een tafeltje in restaurant Fiskekompaniet!

Dag 11 – 12: Via Senja naar de walvissen in Vesterålen (300 km + ferry)
U neemt de weg naar Brensholmen, niet zo ver van Tromsø, en gaat er aan boord van de ferry naar Botnhamn. Nadien rijdt u over de toeristische route van Senja, een 90 kilometer lange weg tussen de kade van de ferry en Gryllefjord. Van hieruit neemt u de 2-uur durende ferry naar Andenes, het noordelijkste puntje van de Vesterålen archipel. In Risøyhamn wordt u verwelkomd door het immer sympathieke koppel Nigel en Ingvild. Hier verblijft u 2 nachten in een gezellige kamer of blokhut (afhankelijk van de samenstelling van het reisgezelschap) van Andøy Friluftssenter.

Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Vesterålen. Maak bijvoorbeeld een rit langs de idyllische westkust van het eiland Andøya. Bezoek verder de kleine vissersdorpjes Nyksund en Nykvåg of stap in de voetsporen van koningin Sonja op de prachtige koninginnenwandeling tussen Stø en Nyksund. U wandelt zowel hoog in de bergen, als langs de zee! Tijdens uw verblijf op Vesterålen kan u eveneens deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes.

Optionele excursie walvissafari zie tab ‘excursies’

Dag 13 – 14: Lofoten: hoogtepunt van de reis! (50 km)
Vanuit Melbu op de Vesterålen eilanden is er een ferry naar Fiskebøl, op de Lofoten eilanden. De verschillende routes op deze eilanden voeren u door het karakteristieke en adembenemende landschap van de Lofoten: een mix van steile bergtoppen, witte stranden en het smaragdgroene water van de oceaan. De getijdenstromen tussen de eilanden en de oceaan er rond, vormen de bron van de visindustrie op Lofoten en de vele tradities. Langs de kust vindt u overal vissersdorpjes met hun kenmerkende rorbuer of vissershuisjes. Svolvaer, de hoofdplaats van de Lofoten, is niet ver weg. U verblijft er twee nachten in het nieuwe en mooi gelegen Thon Hotel Lofoten.

Dag 13-14: Lofoten: hoogtepunt van de reis! (50 km)
Vanuit Melbu op de Vesterålen eilanden is er een ferry naar Fiskebøl, op de Lofoten eilanden. De verschillende routes op deze eilanden voeren u door het karakteristieke en adembenemende landschap van de Lofoten: een mix van steile bergtoppen, witte stranden en het smaragdgroene water van de oceaan. De getijdenstromen tussen de eilanden en de oceaan er rond, vormen de bron van de visindustrie op Lofoten en de vele tradities. Langs de kust vindt u overal vissersdorpjes met hun kenmerkende rorbuer of vissershuisjes. Svolvaer, de hoofdplaats van de Lofoten, is niet ver weg. U verblijft er twee nachten in het nieuwe en mooi gelegen Thon Hotel Lofoten.

Optioneel: Trollfjord en zeearend safari

Dag 15: Terug naar het vasteland (130 km)
Langs de kleurrijke dorpjes Henningsvær, Nusfjord, Reine en Å, rijdt u naar het zuidelijkste punt van Lofoten. U verlaat de archipel en neemt de ferry van Moskenes naar Bodø. Deze 4 uur durende overvaart brengt u terug naar het vasteland. Vergeet tijdens het wegvaren niet nog even achterom te kijken naar de machtige Lofotenwand. U overnacht in Bodø in het Thon hotel Nordlys.

Dag 16: Steek de poolcirkel over (230 km)
Wie houdt van adembenemende kustlandschappen, bezaaid met honderden eilandjes, kan overwegen om vandaag de machtige RV17 af te rijden. Reken hiervoor op een hele dag (rijden + ferry’s). Deze weg nr. 17 of Kystriksveien (Kustweg) is een nationale toeristenweg en loopt van Bodø naar het zuiden. Ziet u een lange autorit niet zitten? Neem dan gewoon de E6. Zo heeft u meer tijd voor een bezoek aan de gigantische Svartisen gletsjer en het centrum nabij de Poolcirkel. Het laagste punt van de Svartisen ligt slechts 20 meter boven zeeniveau. Dit maakt van de Svartisen de laagst gelegen gletsjer op het Europese vasteland. Overnachting in Mo I Rana in het Meyergarden Hotel.

Dag 17: Op bezoek bij de Vikingen (390 km)
U rijdt verder zuidwaarts tot het dorpje Stiklestad. Geniet van de omgeving rond het hotel. Het St. Olavs pelgrimspad loopt door dit dorpje, maar u kan ook één van de vele andere wandelingen maken. Ga op zoek naar de drie verschillende soorten kerkjes, elk van een andere religie. Daarnaast is dit ook de ideale plaats om een Vikingdorp te bezoeken. Eén van de bekendste veldslagen in Noorwegen, ‘de slag bij Stiklestad’, vond hier plaats. U overnacht in het Stiklestad hotel dat bekend staat voor zijn originele architectuur.

Dag 18: Mijnstad Røros: Unesco! (230 km)
U rijdt zuidwaarts via de koninklijke stad Trondheim. Neem even tijd voor een wandeling langs de Gamle Bybrua, de oude stadsbrug, en de Nidaros kathedraal. De bouw van de kathedraal startte in 1070, maar de oudste delen die nu nog te zien zijn, dateren uit het midden van de 12de eeuw. Nadien gaat u verder tot de oude mijnstad Røros. Dit is het hoogst gelegen stadje van Noorwegen (Unesco Werelderfgoed). Overnachting in het charmante Røros hotel Vertshuset.

Dag 19: Langs Elverum naar Oslo (385 km)
Laatste rit van de reis! U rijdt verder naar Oslo, langs diepe wouden met lieflijke meren. Maak onderweg een tussenstop in het Skogmuseet, het bosmuseum in Elverum, waar u alles te weten komt over de bosbouw in Noorwegen. U verblijft in Hotel Holmenkollen, net buiten de stad.

Dag 20: Ferry naar Kiel
In de voormiddag heeft u nog de kans om een bezoek te brengen aan Oslo. Parkeer bijvoorbeeld nabij de haven en breng te voet een bezoek aan Akker Brygge. U scheept in om 12u30 aan boord van de comfortabele schepen van Color Line. Vertrek om 14u.

Dag 21: Rit naar huis (ong. 675 km)
Aankomst in Kiel rond 10u ‘s ochtends. Terugrit naar België.

Prijzen
PRIJZEN 2020 (per persoon)
2 volw. – dubbel kamer (Tranebæra wilderness cabin in Andøy Friluftsenter) € 1.685
Kind -12j op kamer van ouders (Family wildernes cabin in Andøy Friluftsenter) € 825
3 volw. – triple kamer (Family wildernes cabin in Andøy Friluftsenter) € 1.515
1 volw. – single kamer (Tranebæra wilderness cabin in Andøy Friluftsenter) € 2.775

Inbegrepen:

 • 18 hotelovernachtingen in kamer ontbijt
 • Ferry Moskenes-Bodø (Lofoten naar vasteland) voor wagen en passagiers
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen
 • Landkaart Zweden
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • Zo-do: € 75 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • Vr-za en feestdagen: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65
 • Het transport naar en van Noorwegen: eigen wagen & ferry. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met u wat prijs/kwaliteit de beste optie is zonder boekingskost.
 • Optionele excursies: Boek uw gewenste optionele activiteiten vooraf erbij, om te vermijden dat deze ter plaatse reeds volgeboekt zouden zijn!
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen:

 • Lokale ferry’s ter plaatse te betalen (vb. overtocht Brensholmen-Botnhamn ± NOK 80 pp en NOK 240 per auto, overtocht Gryllefjord-Andenes ± NOK 220 pp en NOK 575 per auto, richtprijzen 2017).
Transport

Aan- en afreispakket

 • Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie.
 • Relatief kort rijden (Antwerpen-Kiel is ongeveer 675km)
 • Zeer moderne cruiseferry (230m lang) met zwembad, winkelstraat van 160m, … Beslist een belevenis!
 • Bijkomend voordeel is dat u de Oslofjord in vaart: een prachtig begin van de reis!
 • Deze ferry vertrekt dagelijks om 14u – inchecken om 12u30
 • Na een prachtige 20u durende minicruise komt u aan om 10u00 in Oslo stad
Nordic Info boekt deze ferry voor u zonder boekingskost! Zo bent u verzekerd van een vlot reisverloop. Nordic Info zoekt samen met u naar het voordeligste ticket (economy of flex). Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive. U vliegt dan heen en terug op Oslo met Brussel Airlines of Scandinavian Airlines. Noorwegen-Colorline
Accommodatie

Green Hotel

Greenhotel-01Algemeen en ligging: Dit hotel gelegen aan het Siljan meer, probeert de tradities van de regio in ere te houden door gebruiken, decor en kledij letterlijk in een traditioneel jasje te steken.

Faciliteiten: Restaurant met terras, tennisplein, speeltuin voor kinderen, fietsverhuur.

Kamers: 100 kamers, in een authentieke Dalarna inrichting met geweldig zicht op het meer.


Scandic Hotel Karasjok

rica karasjokAlgemeen en ligging: Het Scandic Hotel Karasjok is een modern hotel gelegen in het centrum van Karasjok, in het hart van Finnmark.

Faciliteiten: 2 restaurants, 1 bar, lobby, sauna, gym, solarium, wifi, parking, receptie, bagageruimte en gast PC.

Kamers: 66 kamers (budget, standaard, superior en junior suite) voorzien van tv, film, netwerk telefoon, douche/bad.


Rica Hotel Honningsvag

Rica HonningsvagAlgemeen en ligging: Dit zomerhotel is gelegen naast de ‘Hurtigruten’ kade en Honningsvåg haven. Afstand tot de Noordkaap is ong. 35 km.

Faciliteiten: 2 restaurants, bar, lift, wifi, parking (betalend), receptie, gast PC.

Kamers: 174 kamers (budget single, standaard, superior, deluxe), met tv, telefoon, douche, toilet en wifi.


Clarion The Edge

Noorwegen-Hotel-The-EdgeAlgemeen en ligging: Clarion The Edge  is het meeste recente hotel in de stad Tromsø met 290 moderne kamers. Het hotel ligt aan de kade in het stadscentrum, met uitzicht op de fjord.

Faciliteiten: Restaurant, bar, wifi, Skybar, fitnessruimte.

Kamers: 290 kamers (suite, deluxe, superior, standaard), allen met douche en/of bad, strijkijzer, wifi, telefoon, minibar en tv.Holmenkollen Scandic Park Hotel

2.HolmenkollenParkHotelRica-fasade-web_Width_733Algemeen en ligging: Het hotel is slechts 15 minuten verwijderd van het stadscentrum van Oslo. Het Holmenkollen Park Hotel Scandic is gelegen in een rustige omgeving met zicht op het stadscentrum.

Faciliteiten: Restaurant, bar, spa en fitness

Kamers: 336 kamers met digitale tv/internet

Excursies Höga Kusten

Gegidste wandeling in de whiskydistillerie (EXCBJ001)

Brengt u en bezoek aan de High Coast Distillery, dan is de gegidste tour in de whisky distillerie een echte aanrader. Een ervaren gids neemt u gedurende één uur mee doorheen het distilleerproces: van de ruwe grondstoffen tot de moutsilo en vervolgens naar de magazijnen. Na afloop van de tour kan u de bar en het restaurant bezoeken, waar er een brede selectie van huidige en voorgaande whiskyedities wordt aangeboden.

Periode Hele jaar door
Prijs € 20 per persoon
Duur 1 uur
Minimum aantal deelnemers 2 personen
Excursies: Noordkaap

RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dit is uw kans om per boot vanop zee te genieten van het Magerøya eiland en de Noordkaap!

U vertrekt al varend vanaf Honningsvåg naar Helnes en verder naar de Noordkaap. Dit is een fantastische manier om het eiland Magerøya waar te nemen en geeft een heel ander perspectief dan het eiland vanaf de snelweg te zien.

De Noordkaap is bij de meeste mensen wel gekend. Ontelbare toeristen reizen hier elk jaar heen om deze reusachtige klif, die majestueus de zee uitkomt, te bezoeken. De meeste onder hen bezoeken hem vanop het land, maar nu krijgt u de kans hem vanuit het water te bekijken, wat een nóg diepere indruk achterlaat.

Vertrek /
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 215 per volwassene
Capaciteit /

RIB King Crab Safari Noordkaap (EXCHON02)

Doe mee aan een onvergetelijke king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U raft naar de Sarnesfjord, waar de inhoud van de rieten vallen gecontroleerd wordt. U krijgt de kans de beruchte koningskrab te leren kennen en hem te proeven.

Deze dieren kunnen tot wel 2 meter wijd worden (klauwen inclusief) en tot wel 10 kilogram wegen. De meeste koningskrabben die gevangen worden, zijn echter kleinere versies van zo een 1 tot 3 kilogram. De excursie eindigt aan het Lavuucamp, waar u van boord gaat om de krab klaar te maken. De koningkrab is niet bepaald het mooiste dier, maar de smaak is fantastisch!

Vertrek 20 mei tot 30 september van 12u tot 15u30
Duur 3,5 uur
Prijs per persoon € 185 per volwassene
Capaciteit /

Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)

Deze twee uur lange boottocht vertrekt vanuit Gjesvær naar het naturreservaat Gjesværstappan, op 15 km ten westen van de Nordkapp-klif gelegen.

Tien minuten na uw vertrek vanaf de pier komt u aan bij Gjesværstappan. Indien nodig kunt u gedurende de boottocht rekenen op één van onze arctische pakken om u warm te houden. Mocht u vragen hebben, staat de bemanning, inclusief de kapitein, ter beschikking om deze te beantwoorden.

Het is verboden om aan wal te gaan op het eiland, maar vanop de boot kunt u Noorwegens grootste groep papegaaiduikers, herkenbaar door hun kleurrijke bek, en rissa’s spotten. Jagende zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers en roofmeeuwen maken eveneens deel uit van de rijke vogelwereld in Gjesværstappan.

Vertrek o 06.04 tot 09.06.2020: vertrek om 12u15
o 10.06 tot 10.08.2020: vertrek om 10u00, 12u15 en 15u00
o 11.08 tot 05.09.2020: vertrek om 12u15
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 90 per volwassene en € 45 per kind (4 tot 12 jaar)
Capaciteit /
Excursies: Lofoten

Trollfjord Safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. Je vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. Je ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers

aan boord staan in voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01.05.20 tot 30.09.20 om 10u30 en 13u00
Duur +/- 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Clean-up paddling (EXCLOF26)

De natuur op de Lofoten is overweldigend. Het helderblauwe water en de witte zandstranden in combinatie met spectaculaire pieken die vanuit zee de lucht in schieten. Helaas is het ook een fragiel landschap die heel wat uitdagingen voor zich heeft.

Met een zeer kleine groep vertrek je op tocht door het prachtige landschap, de gids toont je alle mooiste plekjes en je vaart richting prachtige landschappen. Ongeveer 1u van je 8u durende trip draag je een steentje bij aan de toekomst van de Lofoten. Op de meest afgelegen stranden spoelt soms héél veel afval aan, terwijl je deze stranden bezoekt verzamel je het afval dat zich heeft verzameld.

Vertrek het hele jaar door
Duur 8 uur
Prijs per persoon €215 per volwassene
Capaciteit /

Lofoten te paard (EXCGI001)

Je rijdt langs het strand, voorbij oude Viking-ruïnes tot de Storhaugen Hill, waar je kan genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens gaat de tocht verder naar het kleine vissersdorpje Hovsund. Deze tocht is toegankelijk voor iedereen!

Vertrek het hele jaar door
Duur 1,5 uur
Prijs per persoon € 95
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Paardrijden onder de middernachtzon (EXCGI002)

Hov is in het noorden van de Lofoten gelegen. Je rijdt er op paarden over de witte stranden onder het magische licht van de middernachtzon. Onderweg breng je een bezoek aan Hovshula, waar je om middernacht een warm drankje aangeboden krijgt.

Vertrek 01.05.20 tot 31.08.20
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 125
Capaciteit minimum 2 deelnemers

Visexcursie (EXCLOF27)

Een unieke ervaring voor de visliefhebber! Je trekt erop uit met een houten, authentieke, vissersboot langs de magnifieke kust van de Lofoten. De professionele crew kent de kust door en door en brengt je naar de beste plekken om vis te vangen.

Vertrek 01.05.20 tot 30.09.20
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 105 per volwassene en €95 per kind (tot 12 jaar)
Capaciteit minimum 2 deelnemers
Excursies: Vesterålen

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.
Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek 01.05.20 tot 31.05.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
01.06.20 tot 31.08.20: dagelijks een afvaart
01.09.20 tot 30.09.20: afvaarten op woensdag en zaterdag
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Arctic Night Wildlife safari (EXCAND03)

Wanneer het ’s avonds schemer, gaat de natuur stralen in dit prachtige licht en de koelte die in de lucht hangt is verkwikkend. Onderweg naar een klein meertje op een prachtige ligging heb je de kans om de koning van het bos te zien: het eland. Wanneer de zon steeds dieper zakt achter de bergen is de natuur rondom je vol met leven!

Vertrek 01.06.20 – 30.09.20
Duur 4 uur
Prijs per persoon € 125 per volwassene
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: Dagelijks van 10.06.20 tot 10.09.20
DUUR: Ferry en eigen wagen: 21 dagen / 20 nachten
PRIJS: € 1.685 pp in dubbele kamer
ACCOMMODATIE: Hotels
FORMULE: Kamer en ontbijt
REISCODE: SYDNORD2

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Wij werken enkel samen met hotels en vakantiehuizen die we persoonlijk kennen! Zo garanderen wij u kwaliteitsvolle logies.
 • Bij deze reis krijgt u van ons een zeer uitgebreid pakket informatie.
 • Wij passen deze reis met veel plezier aan op uw maat! U bent van harte welkom bij onze experts in Londerzeel – voor afspraak bel +32 52 55 52 54 of mail naar info@nordic.be
 • NIEUW: neem ook een kijkje in ons uniek herfstaanbod!

Beste Katia, wij willen u bedanken voor onze fantastische reis door Noorwegen. Jullie info-boekjes met de uitstapjes en wandelingen zijn een grote hulp geweest bij het maken van keuzes en worden samen
met de foto’s bewaard als herinnering. Proficiat hiervoor. De stafkaarten waarvoor eveneens dank, worden u morgen teruggezonden.

Fam. Defilette

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

Syd Til Nord 2

Algemene info

Syd Til Nord 2

Ontdek het mooiste van Zweden en Noorwegen tijdens deze uitgebreide rondreis met eigen wagen! U rijdt door de Zweedse bossen en langs de Botnische Golf naar de Sami hoofdstad Karasjok. Verder noordwaarts gaat het naar de magische Noordkaap en de ruige Noorse kustgebieden. U bezoekt de arctische universiteitsstad Tromsø, de unieke vissersdorpen van Lofoten en de Unesco mijnstad Røros. De Scandinavische natuur en cultuur, net als de ruige Noorse kust, zijn uw reisgezel op deze route waarbij u deze twee prachtige Scandinavische landen combineert.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De beroemde Noordkaap !
 • Prachtige Noorse kustlijn met de eilanden Lofoten en Vesterålen
 • Sfeervolle Zweedse en Noorse steden
 • Boeiende Sami cultuur
 • Unieke dierenwereld met rendieren, elanden, papegaaiduikers en walvissen
Dag per dag

Dag 1: Rit naar Kiel (675 km)
Over Duitse autowegen rijdt u naar Kiel waar u, vanaf 12u30, kan inschepen aan boord van de comfortabele schepen van Color Line. Vertrek om 14u00.

OptioneelWie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken alvorens in te schepen aan boord van Color Line. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan in Alveslohe op 75 km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegant en rustgevend hotel beschikt over een parking, een mooie tuin, golfterrein, een terras en wellnessruimte.

Dag 2: Dalarna, op en top Zweeds! (375 km)
In de voormiddag vaart u door de prachtige Oslofjord. De aankomst in Oslo is voorzien rond 10u. U start de rit langs Kongsvinger en over de Noors/Zweedse grens naar Värmland: een Zweedse provincie gekend voor haar dichte bossen en enkele van de grootste elandenpopulaties van Scandinavië! Eindbestemming voor vandaag is het Greenhotel in Tällberg, aan het Siljanmeer. Van rode huisjes, traditioneel geklede Zweden tot het Dalarna paard: veel “Zweedser” kan het niet!

Dag 3: Naar de Baltische zee (375 km)
Via het charmante stadje Hudiksvall rijdt u richting de kust. U komt aan in Höga Kusten, Unesco werelderfgoed. Nergens ter wereld is het hoogteverschil tussen kust en zee zo groot. Dit natuurgebied is een echt wandelparadijs en biedt prachtige uitzichten over de Baltische Zee. U verblijft in de B&B Länsmansgården Ådalen in Lugnvik. Typisch Zweeds!

Dag 4: Luleå’s Gammelstad (Unesco) (445 km)
Via Höga Kusten en het prachtige Skuleskogen Nationaal Park, rijdt u naar het Zweedse kuststadje Luleå. U verblijft in het sublieme Clarion Sense Hotel: één van de favoriete hotels van Nordic! Geniet ter plaatse van een heerlijk diner. Bezoek zeker Luleå’s Gammelstad dat eveneens terug te vinden is op de Unesco Werelderfgoedlijst. Gammelstad, met zijn kerk en 424 houten gebouwen, is het grootste en best bewaarde voorbeeld van een ‘kerkdorp’ in Zweden. Kerkdorpen zijn typisch voor Scandinavië. Ze zijn ontstaan door de geografische omvang van de kerkelijke gemeenten en de moeilijke klimatologische omstandigheden. Deze factoren zorgden ervoor dat het traditionele wekelijkse kerkbezoek een behoorlijk lastige onderneming was. De oplossing? Bouw een dorp rond de kerk waar men kan overnachten… .

Dag 5: Het hart van Zweeds Lapland (350 km)
Via liefelijke Zweedse dorpen rijdt u noordwaarts, naar het hart van Zweeds Lapland. U verblijft er  in de geweldige Aurora Mountain Lodge. Deze kleinschalige B&B beschikt over 6 dubbele kamers en 14 chalets. Geniet van een lekkere maaltijd in het restaurant en ontspan in de gezellige lounge en heerlijke wellness met sauna en jacuzzi. Dit is een geweldige plek om te wandelen langs de vele meren of over het Kuormakka gebergte, te mountainbiken, paard te rijden of kano te varen. Bovendien staat gastvrijheid hier centraal: maak kennis met de lokale bevolking van het dorpje Lannavaara, bezoek de lokale husky kennel of maak tijd voor een uitgebreide babbel met de fantastische uitbaters van de lodge!

Dag 6: Noorse Sami in Karasjok (350 km)
U steekt de Noorse grens over en komt terecht op de Finnmarksvidda, een enorme hoogvlakte met een oppervlakte van meer dan 22.000 km². Op het plateau leven grote kuddes rendieren, traditioneel gehoed door de Sami. U rijdt langs het charmante Sami dorpje Kautokeino, waar u de boeiende Juhls Silver Gallery kan bezoeken. U vindt er prachtig zilversmeedwerk, vaak met traditionele Sami symbolen. U rijdt naar Karasjok, waar u overnacht in het Scandic hotel Karasjok. Bezoek hier zeker het Sami museum en parlement.

Dag 7: Naar de Noordkaap! (240 km)
Op weg naar Lakselv, van waaruit u de schilderachtige Porsangerfjord afboordt, rijdt u verder tot Kåfjord om via de tunnel Honningsvåg te bereiken. U verblijft in Scandic Hotel Honningsvåg. Om van de middernachtzon te genieten, raden we u aan een nachtelijke rit naar de Noordkaap te maken. Deze 307 m. hoge klif is een mythische plek en biedt een adembenemend uitzicht over de Arctische Oceaan!

Optioneel (zie tab “Excursies” voor gedetailleerde info):
– Vogelsafari Gjesvær
– King Crab safari
– RIB safari Noordkaap

Dag 8: Werelderfgoed in Alta (220 km)
U volgt de Porsangerfjord tot Russenes. Vanaf hier neemt u de weg over het hoogland. Wie niet bang is van een omweg, kan langs Hammerfest rijden: een sfeervol vissersstadje met leuke restaurants en musea. Breng hier een bezoek aan de Struve Cirkelboog, een door Unesco beschermde reeks van driehoeksmeetpunten. Deze strekken zich uit van Hammerfest tot aan de Zwarte Zee. Nadien rijdt u verder naar Alta voor een bezoek aan de bijna 7.000 jaar oude rotstekeningen. U overnacht in Thon Hotel Alta.

Dag 9-10: Tromsø: “Parijs van het Noorden” (395 km)
Uw route loopt langs een natuurdecor van fjorden, meren en bergmassieven naar de Lyngen Alpen. Daarna gaat het verder naar Tromsø, de grootste stad van Noord-Noorwegen en vaak “Parijs van het Noorden” genoemd. Bezoek hier zeker Polaria, het Polarmuseet en de IJszeekathedraal. U overnacht tweemaal in het uitstekende Clarion The Edge Hotel. Zin in een gastronomisch diner? Boek dan zeker een tafeltje in restaurant Fiskekompaniet!

Dag 11: Via Senja naar Vesterålen (150 km + ferry)
U neemt de weg naar Brensholmen, niet zo ver van Tromsø. U gaat er aan boord van de ferry naar Botnhamn. Nadien rijdt u over de toeristische route van Senja, een 90 kilometer lange weg tussen Botnhamn en Gryllefjord. De zee met haar rijke visgronden rond het eiland, vormde de samenleving van Senja tot wat het nu is. De cultuur rond de vele fjorden ademt het karakteristieke, levendige kustleven van dit gedeelte van Noord-Noorwegen. Kleine, verspreide vissersdorpjes en gehuchten gelegen op smalle strookjes vlak land, hangen op het eerste gezicht bijna aan de bergen langs de fjorden. In Gryllefjord neemt u de ferry naar Andenes, gelegen op de Vesterålen archipel. U overnacht in Hotel Marena. Neemt u graag deel aan de walvissafari vanuit Andenes? Contacteer ons dan voor boeking.

Dag 12: Walvissen & verkenning Vesterålen (150 km)
Indien u dit wenst, kan u vandaag deelnemen aan de walvissafari vanuit Andenes. Deze unieke walvissafari start met een diapresentatie en uitgebreide uitleg in het walviscentrum in Andenes. Nadien volgt een 3 tot 5 uur durende boottocht. U heeft uitgebreid de tijd om de walvissen te bekijken. Doet u liever wat anders vandaag, geniet dan van een verkenning van de Vesterålen eilanden. De kustweg op het eiland Andøya bijvoorbeeld voert langs de oceaan en via langgerekte, witte stranden. Deze prachtige weg is een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskin en ligt vlakbij de machtige open zee! U overnacht in Vesterålen Kysthotell.

Optionele excursie walvissafari zie tab ‘excursies’

Dag 13-14: Lofoten: hoogtepunt van de reis! (50 km)
Vanuit Melbu op de Vesterålen eilanden is er een ferry naar Fiskebøl, op de Lofoten eilanden. De verschillende routes op deze eilanden voeren u door het karakteristieke en adembenemende landschap van de Lofoten: een mix van steile bergtoppen, witte stranden en het smaragdgroene water van de oceaan. De getijdenstromen tussen de eilanden en de oceaan er rond, vormen de bron van de visindustrie op Lofoten en de vele tradities. Langs de kust vindt u overal vissersdorpjes met hun kenmerkende rorbuer of vissershuisjes. Svolvaer, de hoofdplaats van de Lofoten, is niet ver weg. U verblijft er twee nachten in het nieuwe en mooi gelegen Thon Hotel Lofoten.

Optioneel: Trollfjord en zeearend safari

Dag 15: Terug naar het vasteland (130 km)
Langs de kleurrijke dorpjes Henningsvær, Nusfjord, Reine en Å, rijdt u naar het zuidelijkste punt van Lofoten. U verlaat de archipel en neemt de ferry van Moskenes naar Bodø. Deze 4 uur durende overvaart brengt u terug naar het vasteland. Vergeet tijdens het wegvaren niet nog even achterom te kijken naar de machtige Lofotenwand. U overnacht in Bodø in het Thon hotel Nordlys.

Dag 16: Steek de poolcirkel over (230 km)
Wie houdt van adembenemende kustlandschappen, bezaaid met honderden eilandjes, kan overwegen om vandaag de machtige RV17 af te rijden. Reken hiervoor op een hele dag (rijden + ferry’s). Deze weg nr. 17 of Kystriksveien (Kustweg) is een nationale toeristenweg en loopt van Bodø naar het zuiden. Ziet u een lange autorit niet zitten? Neem dan gewoon de E6. Zo heeft u meer tijd voor een bezoek aan de gigantische Svartisen gletsjer en het centrum nabij de Poolcirkel. Het laagste punt van de Svartisen ligt slechts 20 meter boven zeeniveau. Dit maakt van de Svartisen de laagst gelegen gletsjer op het Europese vasteland. Overnachting in Mo I Rana in het Meyergarden Hotel.

Dag 17: Op bezoek bij de Vikingen (390 km)
U rijdt verder zuidwaarts tot het dorpje Stiklestad. Geniet van de omgeving rond het hotel. Het St. Olavs pelgrimspad loopt door dit dorpje, maar u kan ook één van de vele andere wandelingen maken. Ga op zoek naar de drie verschillende soorten kerkjes, elk van een andere religie. Daarnaast is dit ook de ideale plaats om een Vikingdorp te bezoeken. Eén van de bekendste veldslagen in Noorwegen, ‘de slag bij Stiklestad’, vond hier plaats. U overnacht in het Stiklestad hotel dat bekend staat voor zijn originele architectuur.

Dag 18: Mijnstad Røros: Unesco! (230 km)
U rijdt zuidwaarts via de koninklijke stad Trondheim. Neem even tijd voor een wandeling langs de Gamle Bybrua, de oude stadsbrug, en de Nidaros kathedraal. De bouw van de kathedraal startte in 1070, maar de oudste delen die nu nog te zien zijn, dateren uit het midden van de 12 de eeuw. Nadien gaat u verder tot de oude mijnstad Røros. Dit is het hoogst gelegen stadje van Noorwegen (Unesco Werelderfgoed). Overnachting in het charmante Røros hotel Vertshuset.

Dag 19: Langs Elverum naar Oslo (385 km)
Laatste rit van de reis! U rijdt verder naar Oslo, langs diepe wouden met lieflijke meren. Maak onderweg een tussenstop in het Skogmuseet, het bosmuseum in Elverum, waar u alles te weten komt over de bosbouw in Noorwegen. U verblijft in Hotel Holmenkollen, net buiten de stad.

Dag 20: Ferry naar Kiel
In de voormiddag heeft u nog de kans om een bezoek te brengen aan Oslo. Parkeer bijvoorbeeld nabij de haven en breng te voet een bezoek aan Akker Brygge. U scheept om 12u30 in aan boord van de comfortabele schepen van Color Line. Vertrek om 14u.

Dag 21: Rit naar huis (ong. 675 km)
Aankomst in Kiel rond 10u ‘s ochtends. Terugrit naar België.

Prijzen
PRIJZEN 2019
2 volw. – dubbel kamer € 1.675
Kind -12j op kamer van ouders € 575
3 volw. – triple kamer € 1.450
1 volw. – single kamer € 2.735

Inbegrepen:

 • 18 hotelovernachtingen in kamer ontbijt
 • Ferry Moskenes-Bodø (Lofoten naar vasteland) voor wagen en passagiers
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen
 • Overzichtskaart
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Het transport naar en van Noorwegen: eigen wagen & ferry. Het transport voorgesteld in deze reis is slechts een voorstel. Op het moment van boeking bekijken we samen met u wat prijs/kwaliteit de beste optie is zonder boekingskost.
 • Optionele overnachting Duitsland, hotel Gut Kaden:
  • Zo-do: € 75 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 55
  • Vr-za en feestdagen: € 85 per persoon, gratis extra bed kind -12j (max. 1), single supplement € 65

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Lokale ferry’s ter plaatse te betalen (vb. overtocht Brensholmen-Botnhamn ± NOK 80 pp en NOK 240 per auto, overtocht Gryllefjord-Andenes ± NOK 220 pp en NOK 575 per auto, richtprijzen 2017).
Transport

Aan- en afreispakket

 • Voor deze reis raden wij de ferry met Color Line aan van Kiel naar Oslo en terug. De ideale start van uw vakantie.
 • Relatief kort rijden (Antwerpen-Kiel is ongeveer 675km)
 • Zeer moderne cruiseferry (230m lang) met zwembad, winkelstraat van 160m, … Beslist een belevenis!
 • Bijkomend voordeel is dat u de Oslofjord in vaart: een prachtig begin van de reis!
 • Deze ferry vertrekt dagelijks om 14u – inchecken om 12u30
 • Na een prachtige 20u durende minicruise komt u aan om 10u00 in Oslo stad
Nordic Info boekt deze ferry voor u zonder boekingskost! Zo bent u verzekerd van een vlot reisverloop. Nordic Info zoekt samen met u naar het voordeligste ticket (economy of flex). Indien gewenst kunnen wij deze reis ook uitwerken in de formule fly and drive. U vliegt dan heen en terug op Oslo met Brussel Airlines of Scandinavian Airlines. Noorwegen-Colorline
Accommodatie

Green Hotel

Greenhotel-01Algemeen en ligging: Dit hotel gelegen aan het Siljan meer, probeert de tradities van de regio in ere te houden door gebruiken, decor en kledij letterlijk in een traditioneel jasje te steken.

Faciliteiten: Restaurant met terras, tennisplein, speeltuin voor kinderen, fietsverhuur.

Kamers: 100 kamers, in een authentieke Dalarna inrichting met geweldig zicht op het meer.


Scandic Hotel Karasjok

rica karasjokAlgemeen en ligging: Het Scandic Hotel Karasjok is een modern hotel gelegen in het centrum van Karasjok, in het hart van Finnmark.

Faciliteiten: 2 restaurants, 1 bar, lobby, sauna, gym, solarium, wifi, parking, receptie, bagageruimte en gast PC.

Kamers: 66 kamers (budget, standaard, superior en junior suite) voorzien van tv, film, netwerk telefoon, douche/bad.


Rica Hotel Honningsvag

Rica HonningsvagAlgemeen en ligging: Dit zomerhotel is gelegen naast de ‘Hurtigruten’ kade en Honningsvåg haven. Afstand tot de Noordkaap is ong. 35 km.

Faciliteiten: 2 restaurants, bar, lift, wifi, parking (betalend), receptie, gast PC.

Kamers: 174 kamers (budget single, standaard, superior, deluxe), met tv, telefoon, douche, toilet en wifi.


Clarion The Edge

Noorwegen-Hotel-The-EdgeAlgemeen en ligging: Clarion The Edge  is het meeste recente hotel in de stad Tromsø met 290 moderne kamers. Het hotel ligt aan de kade in het stadscentrum, met uitzicht op de fjord.

Faciliteiten: Restaurant, bar, wifi, Skybar, fitnessruimte.

Kamers: 290 kamers (suite, deluxe, superior, standaard), allen met douche en/of bad, strijkijzer, wifi, telefoon, minibar en tv.

Holmenkollen Scandic Park Hotel

2.HolmenkollenParkHotelRica-fasade-web_Width_733Algemeen en ligging: Het hotel is slechts 15 minuten verwijderd van het stadscentrum van Oslo. Het Holmenkollen Park Hotel Scandic is gelegen in een rustige omgeving met zicht op het stadscentrum.

Faciliteiten: Restaurant, bar, spa en fitness

Kamers: 336 kamers met digitale tv/internet

Excursies

RIB Safari Noordkaap (EXCHON03)

Dit is uw kans om per boot vanop zee te genieten van het Magerøya eiland en de Noordkaap!

U vertrekt al varend vanaf Honningsvåg naar Helnes en verder naar de Noordkaap. Dit is een fantastische manier om het eiland Magerøya waar te nemen en geeft een heel ander perspectief dan het eiland vanaf de snelweg te zien.

De Noordkaap is bij de meeste mensen wel gekend. Ontelbare toeristen reizen hier elk jaar heen om deze reusachtige klif, die majestueus de zee uitkomt, te bezoeken. De meeste onder hen bezoeken hem vanop het land, maar nu krijgt u de kans hem vanuit het water te bekijken, wat een nóg diepere indruk achterlaat.

Vertrek /
Duur 3 uur
Prijs per persoon € 215 per volwassene
Capaciteit /

RIB King Crab Safari Noordkaap (EXCHON02)

Doe mee aan een onvergetelijke king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U raft naar de Sarnesfjord, waar de inhoud van de rieten vallen gecontroleerd wordt. U krijgt de kans de beruchte koningskrab te leren kennen en hem te proeven.

Deze dieren kunnen tot wel 2 meter wijd worden (klauwen inclusief) en tot wel 10 kilogram wegen. De meeste koningskrabben die gevangen worden, zijn echter kleinere versies van zo een 1 tot 3 kilogram. De excursie eindigt aan het Lavuucamp, waar u van boord gaat om de krab klaar te maken. De koningkrab is niet bepaald het mooiste dier, maar de smaak is fantastisch!

Vertrek 20 mei tot 30 september van 12u tot 15u30
Duur 3 uur 30 minuten
Prijs per persoon € 175 per volwassene
Capaciteit /

Vogelsafari Gjesvær (EXCGJE01)

Deze twee uur lange boottocht vertrekt vanuit Gjesvær naar het naturreservaat Gjesværstappan, op 15 km ten westen van de Nordkapp-klif gelegen.

Tien minuten na uw vertrek vanaf de pier komt u aan bij Gjesværstappan. Indien nodig kunt u gedurende de boottocht rekenen op één van onze arctische pakken om u warm te houden. Mocht u vragen hebben, staat de bemanning, inclusief de kapitein, ter beschikking om deze te beantwoorden.

Het is verboden om aan wal te gaan op het eiland, maar vanop de boot kunt u Noorwegens grootste groep papegaaiduikers, herkenbaar door hun kleurrijke bek, en rissa’s spotten. Jagende zeearenden, zeekoeten, alken, aalscholvers en roofmeeuwen maken eveneens deel uit van de rijke vogelwereld in Gjesværstappan.

Vertrek o 06/04 tot 09/06/2018: vertrek om 12u15
o 10/06 tot 10/08/2018: vertrek om 10u00, 12u15 en 15u00
o 11/08 tot 05/09/2018: vertrek om 12u15
Duur 2 uur
Prijs per persoon € 85 per volwassene en € 45 per kind (4 tot 12jaar)
Capaciteit /

Trollfjord safari – zeearendsafari (EXCLOF11)

De Lofoten zijn werkelijk spectaculair! De groene bergen, die tot 1000 meter hoogte kunnen reiken, de witte zandstranden en de ontelbare vissersdorpjes maken van dit gebied een bruisende culturele plek alsook een prachtig natuurgebied. U vindt er tal van vogelsoorten zoals adelaars, aalscholvers, zeemeeuwen en papegaaiduikers. Maar met goed geluk vallen er ook orka’s, bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Deze eilanden genieten internationale bekendheid en voor vele bezoekers is het werkelijk een unieke ervaring.

Verken en ontdek de Lofoten-eilanden vanop zee. U ontmoet de gids en de rest van de groep best 30 minuten voor aanvang van de excursie voor het aantrekken van aangepaste kledij en een korte briefing omtrent de veiligheidinstructies. Deze safari heeft een gegarandeerd vertrek en de ervaren schippers aan boord staan garant voor heel wat kennis en goede verhalen. Ze weten altijd of er adelaars en/of walvissen in de buurt zijn en trachten u een zo onvergetelijk mogelijke ervaring te bezorgen.

Vertrek 01 juni tot 31 augustus om 10U en 14u
Duur 1 uur 45 minuten tot 2 uur
Prijs per persoon € 95 per volwassene en € 75 per kind (tot 14 jaar)
Capaciteit /

Walvissafari Andenes (EXCAND01)

Een walvissafari start steeds met een museumbezoek. De meeste gidsen die hier werken zijn zeebiologen en dus uitermate geschikt voor het geven van wat extra informatie omtrent de verschillende walvissoorten en het onderzoek errond. Eenmaal aan boord wordt er nog even praktische informatie overlopen, alvorens uw avontuur begint.

Na een tocht van ongeveer 40 minuten, waarbij u kan genieten van een uitzicht over de eilanden Andøya, Senja en Bleiksøya en u verschillende vogelsoorten kan spotten, bevindt u zich in het walvissengebied.

Vertrek half mei tot half september
Duur 2,5 – 4 uur
Prijs per persoon € 120 per volwassene, € 88 per kind (tot 14 jaar), € 55 per kind (onder de 5 jaar)
Capaciteit /

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.06.19 tot 20.09.19
DUUR: Ferry en eigen wagen: 21 dagen / 20 nachten
PRIJS: € 1.675 pp in dubbele kamer
ACCOMMODATIE: Hotels
FORMULE: Kamer en ontbijt
REISCODE: SYDNORD2

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Opgelet: de ferry’s Brensholmen – Botnhamn (naar Senja) en Gryllefjord – Andenes (van Senja naar Vesterålen) varen van 20.05 tot 04.09. U kan deze reis ook plannen met een verblijf in Senja na 04.09, maar dan moet u helemaal om rijden. Dit is in totaal meer dan 500 km extra! We kunnen deze reis uiteraard ook herwerken zodat in dit geval de afstanden beter verdeeld worden.
 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Nordic werkt enkel samen met hotels en vakantiehuizen nadat ze geprospecteerd werden.

Beste Katia, wij willen u bedanken voor onze fantastische reis door Noorwegen. Jullie info-boekjes met de uitstapjes en wandelingen zijn een grote hulp geweest bij het maken van keuzes en worden samen
met de foto’s bewaard als herinnering. Proficiat hiervoor. De stafkaarten waarvoor eveneens dank, worden u morgen teruggezonden.

Fam. Defilette

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid