Blokhut aan het meer

Algemene info
Shortbreak-blokthut-aan-het-meer

Blokhut aan het meer

Deze reis is ideaal voor wie een combinatie wil van de charme van een Finse blokhut aan een meer met de nabijheid van gezellige steden en culturele activiteiten. U verblijft 1 week in een authentieke blokhut in het Nuuksio Nationaal Park, op 1 uur rijden van Helsinki en op rijafstand van verschillende kuststadjes. In uw blokhut geniet u van ruimte, uitgestrekte natuur, een eigen strandje, sauna, barbecue en vuurplaats. Wie dat wenst kan ook opteren voor een blokhut in het Saimaa merengebied of het Koli Nationaal Park. Contacteer ons hiervoor!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Authentieke blokhut met eigen sauna, gelegen aan een meer
 • Het prachtige Nuuksio Nationaal Park
 • Zuidkust met charmante kuststeden
 • Bruisend Helsinki
Dag per dag

Dag 1 : vrijdag of zaterdag: Vlucht naar Helsinki
Vanaf Brussel voorzien we een vlucht met Finnair naar Helsinki. Daar pikt u uw huurwagen op en rijdt u naar uw blokhut (ongeveer 50km). Afhankelijk van de gekozen blokhut vertrekt u op vrijdag of zaterdag.

 • Aankomst op vrijdag: villa Anna, villa Eino en villa Juhani
 • Aankomst op zaterdag: villa Taavetti, villa Toini villa Maria

Wie ervoor kiest te reizen met eigen wagen en ferry dient woensdag te vertrekken naar Travemünde om ‘s avonds laat in te schepen. U overnacht 2 maal aan boord in een binnenkajuit en komt vrijdagochtend aan in Helsinki (één volledige dag aan boord). Opgelet: uitzondering voor de blokhutten met drie slaapkamers (vanaf vijf personen), aankomst is voorzien op zaterdag.

Dag 1-8: vrijdag – vrijdag of zaterdag – zaterdag : Blokhutverblijf Nuuksio Nationaal Park
Geniet acht dagen van een comfortabel blokhutverblijf te midden van de natuur met uw eigen meer, roeibootje, barbecue en een sauna. U zal snel rust en inspiratie vinden door de duizenden bomen en meren die u omringen. Dit is een heerlijke plaats om even stil te staan, te ontspannen en gezellig samen te zijn. Bovendien bevindt u zich op rijafstand van verschillende leuke steden: de havenstad Hanko met haar mooie villawijk en gezellige restaurants, Tammisaari met haar leuk strand en prachtig oude centrum, het charmante kunstenaarsdorp Fiskar en natuurlijk de bruisende hoofdstad Helsinki. Andere opties zijn een bezoek aan de historische Manor Svarta met een prachtig park en museum, de Bengtskär vuurtoren of de Ëkenas archipel waar u boottochten kan maken of kan gaan kajakken tussen de honderden eilanden. Vanaf uw blokhut kan u prachtige wandelingen maken in het Nuuksio nationaal park. Het natuurcentrum Haltia is ook een bezoekje waard! In de winter kan u ijsvissen, langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

Dag 8 – vrijdag of zaterdag: Vlucht naar huis
Vandaag neemt u afscheid van uw blokhut en de Finse zuidkust. U levert uw huurwagen terug in en vliegt naar Brussel. Wie ervoor koos met eigen wagen en ferry te reizen, neemt vrijdagnamiddag de ferry terug naar Travemünde. Aankomst zaterdagavond.

Blokhutten

Beschrijving van de blokhutten: ver weg van het dagelijks leven, prachtig gelegen in het Nuuksio Nationaal Park. Elke blokhut is handgemaakt en u geniet er van een eigen strandje, vuurplaats en sauna.

Villa Anna (blokhut met één slaapkamer):
Villa Anna is een ideale blokhut voor een koppel dat er even tussen uit wil, in alle rust. De blokhut van 75m² is handgemaakt uit prachtige boomstammen en is gelegen aan het meer. U beschikt over een eigen terras (15m²), privéstrand, roeiboot en vuurplaats. De blokhut bestaat uit één slaapkamer, een living met haardvuur, een goed uitgeruste keuken, sauna met douche en toilet, vaatwasmachine en tv.

Finland-Nuuksio-nationaal-park-Hawkhill-villa-anna (2)

Villa Eino (blokhut met twee slaapkamers):
Villa Eino bestaat uit traditioneel bewerkte boomstammen en werd in 2013 gerestaureerd. Deze blokhut van 85m² bestaat uit twee slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, sauna met douche en toilet, vaatwasmachine en tv. U beschikt over een eigen terras (25m²), privéstrand, roeiboot en vuurplaats.

Finland-Nuuksio-nationaal-park-Hawkhill_VILLA_EINO (7)

Villa Maria (blokhut met twee slaapkamers):
Villa Maria is een modernere en ruimere blokhut van 90m² met twee slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, sauna met douche en toilet, vaatwasmachine en tv. U beschikt over een klein terrasje, privéstrand, roeiboot en overdekt barbecuehuis.

Villa Taavetti (blokhut met drie slaapkamers):
Villa Taavetti is een prachtige blokhut uit handbewerkte boomstammen. De blokhut biedt voldoende ruimte voor 6-8 personen en is 110m² groot. Ze beschikt over 3 slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, sauna met 2 douches en toilet, vaatwasmachine en grote tv. U beschikt over een eigen terras (20m²), privéstrand, roeiboot, vuurplaats en barbecue.

Finland-Nuuksio-nationaal-park-Hawkhill _ VILLA TAAVETTI (2)

NIEUW : Villa Juhani (blokhut met drie slaapkamers):
Villa Juhani is een gloednieuwe, doch enorm authentieke blokhut. De blokhut biedt ruimte voor 6-8 personen en is maar liefst 160m² groot. Ze beschikt over 2 slaapkamers met telkens 2 single bedden, een slaapzolder met vier bedden, een uitgeruste keuken, ultramoderne sauna met 2 douches en toilet en tv. U beschikt over een privéstrand, roeiboot, vuurplaats en barbecue.

Transport

U kan ofwel opteren om met Finnair vanuit Brussel naar Helsinki te vliegen en ter plaatse een wagen te huren of met de ferry en eigen wagen te reizen. Gaat u met de ferry, dan bent u drie dagen extra onder weg. Met Finnlines neemt u dan de ferry in Travemunde (03:00). Na twee overnachtingen komt u aan in Helsinki (09:00). Voor de terugreis vertrekt u in de namiddag in Helsinki (17:00) en komt u na één overnachting ‘s avonds in Travemunde (21:30) aan.

Finland-ferry-finnlines

Prijzen
PRIJZEN 2020 (per persoon) – fly & drive
juni – augustus voor en na
2 volw. – met villa Anna en huurwagen  EDMR type VW Polo € 1.315 € 1.040
3 volw. – met villa Eino en huurwagen  CDMR type VW Golf € 1.110 € 925
4 volw. – met villa Eino en huurwagen CWMR type VW Golf STW € 935 € 795
5 volw. – met villa Taveetti en huurwagen SFAR type VW Tiguan 4×4 € 1.070 € 980
6 volw. – met villa Taveetti en huurwagen FVAR type VW caddy maxi € 950 € 875
PRIJZEN 2020 (per persoon) – ferry & eigen wagen
juni-augustus voor en na
2 volw. + 1 standaard wagen – 1 binnenkajuit en blokhut villa Anna € 1.520 op aanvraag
3 volw. + 1 standaard wagen – 1 binnenkajuit en blokhut villa Eino € 1.090 op aanvraag
4 volw. + 1 standaard wagen – 1 binnenkajuit en blokhut villa Eino € 820 op aanvraag
5 volw. + 1 standaard wagen – 2 binnenkajuiten en blokhut villa Taveetti € 995 op aanvraag
6 volw. + 2 standaard wagens – 2 binnenkajuiten en blokhut villa Taveetti € 940 op aanvraag

Inbegrepen:

 • Gekozen transport:
  • Vlucht Brussel-Helsinki-Brussel met Finnair in klasse Z (incl. luchthaventaks (€ 45) en prijs zoals gekend op 30.09.19) + huurwagen 7 x 24u (incl. onbeperkt aantal kilometers en omnium- en diefstalverzekering met franchise)
  • Ferry Travemünde-Helsinki-Travemünde in een binnenkajuit (incl. standaardwagen – max. 2,1m hoog en 6m lang)
 • Verblijf van 7 nachten in een authentieke Finse blokhut
 • Alle nutsvoorzieningen, hout en lokale taksen
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Indien fly & drive formule: mogelijke extra’s huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver fee, kindzitje, huur GPS, …)
 • Bedlinnen en handdoekenset: € 25 per persoon
 • Eindschoonmaak: € 150 (Villa Taavetti: € 160)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Andere blokhutten (villa Maria, Juhani en Toini) op aanvraag
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

Informatie

AFREIZEN: Vrijdag of zaterdag, het hele jaar door
DUUR: Vlucht en huurwagen: 8 dagen / 7 nachten
DUUR: Ferry en eigen wagen: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: vanaf € 935 per persoon (o.b.v. 4 reizigers fly & drive)
ACCOMMODATIE:  Authentieke Finse blokhut
FORMULE:  geen maaltijden inbegrepen
REISCODE: FIBLOK

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Nordic werkt enkel samen met hotels nadat ze geprospecteerd werden.
 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Wij passen deze reis met veel plezier aan op uw maat! Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Contacteer onze experts voor een reis op maat.

Als je graag eens echt rustig wil zitten, weg van alle stress en drukte in de wereld, is dit het paradijs, Villa Anna in Finland! Ik wil snel terug!

Fam. Van Bael

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid