Shortbreak puur genieten in Malangen – 4 dagen

Info
Tromso-en-omgeving

Shortbreak puur genieten in de Noorse natuur”

Een comfortabele vlucht brengt u naar  Tromsø, het mekka van de fjorden en de bergen. Malangen ligt op een dik uur rijden van de stad op een pittoresk, idyllisch schiereiland  en spreekt tot de verbeelding van elke winterreiziger. Diepblauwe fjorden en besneeuwde bergtoppen domineren hier het landschap.

In Malangen kan u kiezen uit een verblijf in een hotelkamer, een appartement of een cabin, telkens met adembenemend uitzicht op de fjord. Bovendien hebben wij een uniek en divers aanbod aan activiteiten waarvan wij de drie belangrijkste activiteiten meteen inclusief deze reis hebben gestoken: een hondensledetocht, een sneeuwschoenwandeling en een kennismaking met een Sami familie.

Speciaal “op jacht gaan” naar het noorderlicht hoeft u niet, want u verblijft hier ver weg van alle artificieel licht. Malangen is namelijk een van de beste plaatsen ter wereld om noorderlicht te zien!

Wenst u graag uw geliefde of gezin verrassen met iets uniek? Dan zal u zeker punten scoren met deze shortbreak! Vier dagen in een luxelodge in een landschap gedomineerd door imposante bergen en fjorden. Een fantastische winterbeleving als u het ons vraagt!

Dag per dag

Donderdag: Vlucht Brussel – Tromsø
We voorzien een comfortabele vlucht van Brussel naar Tromsø (zie vluchtschema), waarna u uw bagage ophaalt en meteen een transfer naar Malangen heeft. Tegen de late namiddag bent u in Malangen, uw thuis voor de rest van deze fantastische reis.

U verblijft er in halfpension en kan er kiezen uit een hotelkamer, een appartement, een standaard cabin en een deluxe cabin. Alle kamers die wij aanbieden liggen langs het water en hebben een prachtig uitzicht over de fjord!

Het lijkt wel alsof u in een levende postkaart vertoeft! U bent omringd door berglandschappen bedekt met sneeuw, grenzend aan diepblauwe fjorden. Bovendien bevindt u zich hier op de ideale locatie om het noorderlicht te spotten! Lady Aurora laat zich hier, ver weg van alle lichtvervuiling, heel graag zien. Bekijk zeker ook onze film over deze reis!

Vrijdag-zaterdag: Ontdek Noors Lapland in Malangen!
Dompel uzelf onder in de magische winterwereld van Noors Lapland. Malangen is afgelegen, dus hebben we meteen alle activiteiten voorzien! De excursies worden met een maximum van 12 à 16 personen aangeboden, dus er is geen plaats voor massatoerisme. Bovendien kan u elke dag van 16u tot 18u genieten van de heerlijke saunafaciliteiten, die inbegrepen zijn bij uw verblijf!

Exclusief excursiepakket meteen inclusief!
Alle excursies met gids en in kleine groepjes!

Huskysafari bij Camp Nikka: Dichtbij Camp Nikka staat een groepje enthousiaste husky’s te wachten om u mee te nemen naar de wildernis. Na een korte uitleg over hoe u de hondenslee moet besturen en een eerste kennismaking, kan uw avontuur pas echt beginnen! Per 2 personen krijgt u een slee en 6-8 husky’s toegewezen. In het midden van de excursie stoppen we even om van het uitzicht te genieten en van bestuurder te wisselen. Zo krijgt iedereen de kans om de slee te besturen. Na deze prachtige tocht door de Noorse wildernis kunt u inde huskykennel napraten over deze fantastische ervaring met een drankje en een snack. We houden de excursie kleinschalig zodat u ten volle kan genieten van de mooiste belevenis die het noorden te bieden heeft.

Sneeuwschoenwandeling: Volg de voetstappen van de wereldbekende Noorse avonturiers en ga op een tocht naar het onbekende! Geniet van de stilte in de besneeuwde bossen en van de geur van de rook van een kampvuur met berkenhout. Als u geluk heeft, vangt u misschien een glimp op van een vos of een sneeuwhoen. Tijdens deze tocht komt daarenboven heel wat te weten over de lokale natuur en hoe te leven in arctische gebieden.

Samicultuur in een lavvu: Vergezel enkele Sami in hun lavvu (typische tent) om naar verhalen te luisteren die duizenden jaren geleden ontstaan zijn. Leer meer over de cultuur, geschiedenis en het geloof van de Sami bij het open vuur. Terwijl u proeft van een aantal typische Samische lekkernijen, zingen zij voor u hun traditionele gezangen, ook wel Joik genoemd. U krijgt de kans om ook hun rendieren te ontmoeten en hen te voederen. Op het einde van deze unieke activiteit neemt u nog een handgemaakt souvenirtje mee naar huis.

Zondag: Transfer naar de luchthaven en vlucht Tromsø – Brussel
Vandaag neemt u afscheid van Malangen en Noors Lapland… We voorzien een transfer naar de luchthaven en een rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
4 dagen / 3 nachten – vertrek op donderdag
17.01.19 24.01.19
31.01.19
07.02.19
14.02.19
Hotelkamer met fjordzicht (max. 2 personen)
1 persoon € 1.695 € 1.675 € 1.750
2 personen € 1.395 € 1.375 € 1.450
Appartement met fjordzicht (max. 4 personen)
2 personen  € 1.450 € 1.425 € 1.495
3 personen € 1.325 € 1.295 € 1.375
4 personen  € 1.275 € 1.250 € 1.325
Standaard cabin met fjordzicht (max. 6 personen)
3 personen € 1.395 € 1.375 € 1.475
4 personen € 1.325 € 1.295 € 1.395
5 personen € 1.295 € 1.275 € 1.325
Deluxe cabin met fjordzicht (max. 6 personen)
4 personen € 1.425 € 1.395 € 1.495
5 personen € 1.350 € 1.325 € 1.425
6 personen € 1.295 € 1.295 € 1.375

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Tromsø – Brussel
 • Luchthaventaksen
 • Transfers van de luchthaven naar Malangen en terug
 • Verblijf in de gekozen accommodatie in halfpension
 • 3 activiteiten onder Engelstalige begeleiding:
  • Hondensledetocht
  • Sneeuwschoenwandeling
  • Kennismaking met de Sami
 • Toegang tot sauna in Malangen (16.00 – 18.00 u.)
 • Bed- en badlinnen
 • Eindschoonmaak

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Overige maaltijden.
 • Extra excursies.

Opmerkingen:

 • Contacteer ons indien u met meerdere personen bent dan opgegeven.
 • Volgorde van excursies kan ter plaatse wijzigen. Bij een excursie met sneeuwscooter is er een verzekering van de sneeuwscooter met franchise inbegrepen (geldig rijbewijs noodzakelijk).
 • Reserveer uw excursies meteen bij boeking. De kans is heel groot dat ter plaatse bepaalde excursies niet meer mogelijk zijn!
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht…
Excursies

ALGEMEEN:

 • Minimum 2 volwassenen per activiteit.
 • Bij alle activiteiten krijgt u een volledige thermische winteruitrusting en laarzen. Bij elke activiteit wordt een drankje en een snack voorzien (behalve de huur van fatbikes).
 • De excursies worden steeds voorzien in kleine groepjes van 2 tot 12 personen (15 voor de sneeuwscootertocht en 16 voor de samicultuur). Reserveren bij boeking is dus echt wel aangeraden.
 • Huskysafari: bijna iedereen kan een hondenslede besturen, maar u dient over een normale fysieke conditie te beschikken (af en toe moet u bvb. eens helpen de slede de heuvel op de duwen). Kinderen zitten altijd in de slede en besturen deze niet.

EXCLUSIEF EXCURSIEPAKKET INCLUSIEF!
HONDENSLEDETOCHT, SNEEUWSCHOENWANDELING EN KENNISMAKING MET DE SAMI

Malangen Resort biedt onze gasten een uniek pakket aan. Als u de hondensledetocht, de sneeuwschoenwandeling en de Samicultuur in de lavvu samen reserveert, betaalt u € 375 per persoon in plaats van € 410 per persoon. Geniet met volle teugen van het beste wat Noors Lapland te bieden heeft!

Huskysafari bij Camp Nikka – RVEMAL01

Dichtbij Camp Nikka staat een groepje enthousiaste husky’s te wachten om u mee te nemen naar de wildernis. Na een korte uitleg over hoe u de hondenslee moet besturen en een eerste kennismaking, kan uw avontuur pas echt beginnen! Per 2 personen krijgt u een slee en 5-6 husky’s toegewezen. In het midden van de excursie stoppen we even om van het uitzicht te genieten en van bestuurder te wisselen. Zo krijgt iedereen de kans om de slee te besturen. Na deze prachtige tocht door de Noorse wildernis kunt u inde huskykennel napraten over deze fantastische ervaring met een drankje en een snack.

 • Prijs: € 185 pp / kind t.e.m. 14j € 140 pp
 • Duur: 3 uur
 • Minimum leeftijd: 5 jaar

Sneeuwschoenwandeling – RVEMAL02

Volg de voetstappen van de wereldbekende Noorse avonturiers en ga op een tocht naar het onbekende! Geniet van de stilte in de besneeuwde bossen en van de geur van de rook van een kampvuur met berkenhout. Als u geluk heeft, vangt u misschien een glimp op van een vos of een sneeuwhoen. Tijdens deze tocht komt daarenboven heel wat te weten over de lokale natuur en hoe te leven in arctische gebieden.

 • Prijs: € 90 pp / kind t.e.m. 14j € 70 pp
 • Duur: 3,5 uur
 • Minimum leeftijd: 5 jaar

EXTRA OPTIONELE ACTIVITEITEN

Sneeuwscootersafari – RVEMAL03

Een minibus brengt u naar de startplaats in de bergen (1,5u rijden) waar de sneeuwscooters staan te wachten. Deze unieke sneeuwscootersafari brengt u langs de prachtige uitzichten van de regio. U deelt de scooter met z’n tweeën (bestuurder en passagier) en kan onderweg uiteraard eens wisselen. Na de excursie wordt er lunch voorzien in een lavvu (Samitent). Transfer terug naar Malangen Resort. Deze excursie is toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar. Om de scooter te besturen dient u minstens 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs!

 • Prijs: € 195 pp / kind 12-14j € 135 pp
 • Duur: 5,5 uur (waarvan 1u45min sneeuwscootertocht en 1u lunch)
 • Minimum leeftijd: 12 jaar – u moet minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken om met een sneeuwscooter te mogen rijden

Langlaufen – RVEMAL04

Langlaufen heeft een speciale plaats gekregen in het hart van de Noren. Door de jaren heen ging het over van het enige transportmiddel in de winter naar de grootste wintersportactiviteit. We beginnen bij de basis en nemen u mee op een korte trip door de besneeuwde bossen. Wees voorbereid op een stevige dosis sneeuwpret!

 • Prijs: € 85 pp / kind t.e.m. 14j € 65 pp
 • Duur: 2 uur
 • Minimum leeftijd: 5 jaar

Samicultuur in een lavvu – RVEMAL05

Vergezel enkele Sami in hun lavvu (typische tent) om naar verhalen te luisteren die duizenden jaren geleden ontstaan zijn. Leer meer over de cultuur, geschiedenis en het geloof van de Sami bij het open vuur. Terwijl u proeft van een aantal typische Samische lekkernijen, zingen zij voor u hun traditionele gezangen, ook wel Joik genoemd. U krijgt de kans om ook hun rendieren te ontmoeten en hen te voederen. Op het einde van deze unieke activiteit neemt u nog een handgemaakt souvenirtje mee naar huis.

 • Prijs: € 140 pp / kind t.e.m. 14j € 105 pp
 • Duur: 4 uur
 • Minimum leeftijd: geen, iedereen kan aan deze activiteit deelnemen

Met de husky’s op zoek naar noorderlicht – RVEMAL12

U vertrekt aan Camp Nikka voor een avondlijke hondensledetocht. Onderweg stopt het groepje aan een lavvu in de wildernis voor een gezellig kampvuur, een warm drankje en hopelijk noorderlicht aan de hemel. terugkeer met de huskysledes naar Camp Nikka. De activiteit duurt ongeveer 4 uur, maar het kan ook langer duren als er goed noorderlicht te zien is. Dan wordt er wat langer aan de lavvu gebleven. Maximum 6 personen per avond!

 • Prijs: € 205 pp
 • Duur: +/- 4 uur (soms langer)
 • Minimum leeftijd: 15 jaar
 • Mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag

Met de sneeuwschoenen op zoek naar noorderlicht – RVEMAL13

De gids neemt u mee op pad op sneeuwrakketten naar enkele fantastische uitzichtpunten op de hemel. Onderweg stoppen jullie voor het maken van een kampvuurtje en geniet je op rendiervellen met een warm drankje van een prachtig uitzicht op de sterren, maan en waarschijnlijk ook het noorderlicht. In het donker sneeuwschoenwandelen is een heel andere ervaring dan overdag, dus u zou zelfs beide kunnen doen. Maximum 8 personen per avond!

 • Prijs: € 140 pp
 • Duur: +/- 4 uur
 • Minimum leeftijd: 15 jaar
 • Mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag

Fatbiking – RVEMAL06

Een ‘fatbike’ is een bergfiets met heel brede banden, gemaakt om op een veilige manier doorheen het winterplandschap te fietsen. Gedurende 3 uur heeft u een van deze fietsen ter beschikking om de omgeving van Malangen te ontdekken. Op eigen houtje volgt u de gemarkeerde paden.

 • Prijs: € 55 pp
 • Duur: 3 uur
 • Maximum aantal personen: 5

Jacuzzi en sauna

Zowel de sauna als de jacuzzi hebben een spectaculair uitzicht op de fjord en de bergen. U kan de sauna gratis gebruiken van 16u tot 18u tijdens uw verblijf. Buiten deze uren kan u de sauna privé afhuren samen met de jacuzzi. De ideale combinatie om te ontspannen na een stevige activiteit. U dient dit zeker op voorhand te reserveren, want de sauna en jacuzzi hebben tijd nodig om de optimale temperatuur te bereiken. Dit is de perfecte activiteit om samen te genieten en voegt net dat beetje extra toe aan uw reis. Tijdens de avond kan u van hieruit misschien wel ene glimp opvangen van het noorderlicht.

Opgelet: Hou er rekening mee dat de jacuzzi niet is inbegrepen in de dagelijkse openbare sauna van 16u tot 18u.

 • Prijs: € 200
 • Duur: 2 uur
 • Maximum 8 personen
Vluchtschema
VLUCHTEN HEEN VLUCHTEN TERUG
Donderdag 17.01.19
Brussel 10u55 – Oslo 12u50

Oslo 13u50 – Tromsø 15u40

Zondag 20.01.19 Tromsø 12u55 – Brussel 16u20
Donderdag 24.01.19 tot donderdag 14.02.19
Brussel 08u05 – Tromsø 13u05* Zondag 27.01.19 tot zondag 17.02.19 Tromsø 12u55 – Brussel 16u20

Rechtstreeks vliegen naar boven de poolcirkel!

Deze reis is inclusief een rechtstreekse vlucht van Tromsø in Noors Lapland naar Brussel. Nordic is de enige tour operator in België waarmee u rechtstreeks kan vliegen naar zowel Fins als Noors Lapland!

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

 • U vliegt voordelig en comfortabel.
 • Om terug te keren vertrekt u rond de middag en in de namiddag staat u al terug in Brussel.
 • U vermijdt een overstap en een tussenstop in Oslo met vaak zeer lange wachttijden.
 • Wij kunnen de reizen met een rechtstreekse vlucht meteen bevestigen na boeking.

Praktisch: 

 • Gratis 23 kg ruimbagage en 6 kg handbagage.
 • * Korte tussenlanding in Kittilä. U verlaat hierbij het vliegtuig niet.

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Accommodatie

Malangen Resort

Standaard hotelkamer met fjordzicht

Malangen Resort heeft 10 comfortabele hotelkamers met grote ramen en een prachtig uitzicht op de fjord. Alle kamers bevinden zich in het hoofdgebouw op de bovenste verdieping. Alle kamers zijn modern ingericht en beschikken over een dubbel bed van het merk Hästens, thee- en koffiezet en een badkamer. Wifi is beschikbaar in de kamer. Er is een lift in het gebouw zodat de kamers gemakkelijk bereikbaar zijn.

Hotelkamer © Malangen Resort

Hotelkamer © Malangen Resort


Hotelkamer © Malangen Resort

Hotelkamer © Malangen Resort

Appartement met fjordzicht

Vlakbij het hoofdgebouw zijn er een aantal appartementen ondergebracht in een bijgebouw. Alle appartementen hebben 1 verdieping en zijn verdeeld over het gelijkvloers en de eerste verdieping. Ze beschikken over een terras en een prachtig uitzicht op de fjord en de achterliggende bergen. Opgelet: hier is geen lift, dus de 1e verdieping is enkel via een trap aan de buitenkant van het gebouw bereikbaar.

Ze beschikken over 2 slaapkamers, eentje met een dubbel bed en eentje met een stapelbed, dus ideaal voor koppels of families. Er is een keukentje met eettafel en een zithoek. Elke appartement heeft een badkamer met douche en toilet.

U kan gebruik maken van de wifi in het hoofdgebouw. De appartementen hebben geen wifi.

Appartementen en standaard seaside cabins © Malangen Resort

Appartementen en standaard seaside cabins © Malangen Resort


Appartement © Malangen Resort

Appartement © Malangen Resort

Standaard cabin met fjordzicht

U kan ook opteren voor een ruime seaside cabin. Deze alleenstaande huisjes hebben twee verdiepingen met een zithoek, eettafel, keuken, 3 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. De living op het gelijkvloers geeft uit op een ruim terras met een geweldig uitzicht op de fjorden en bergen. De grootste slaapkamer beschikt ook over een terrasje.

U kan gebruik maken van de wifi in het hoofdgebouw. De cabins hebben geen wifi.

Standaard seaside cabin © Malangen Resort

Standaard seaside cabin © Malangen Resort


Standaard seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Standaard seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Deluxe cabin met fjordzicht

Als het ietsje meer mag zijn, kan u kiezen voor de seaside deluxe cabins. Deze liggen wat verder weg van het hoofdgebouw, heel rustig, en vlakbij de waterkant.

Deze cabins hebben ook twee verdiepingen met daarover verdeeld een living, eettafel, keuken, 3 slaapkamers en een badkamer. De badkamer beschikt over een douche of bad en een toilet. Er is ook nog een apart toilet voorzien.

U kan gebruik maken van de wifi in het hoofdgebouw. De cabins hebben geen wifi.

Deluxe seaside cabin woonkamer © Malangen Resort

Deluxe seaside cabin woonkamer © Malangen Resort


Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort


Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Deluxe seaside cabin slaapkamer © Malangen Resort

Informatie

AFREIZEN: Elke donderdag van 17.01.19 te.m. 14.02.19
DUUR: 4 dagen / 3 nachten
PRIJS: Vanaf € 1.250 pp vluchten incl. (4 pers.)
ACCOMMODATIE: Luxueuze hotelkamer/blokhut met fjordzicht
FORMULE: Halfpension
REISCODE: 1-SBMALAN4

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • 14.02.19: op aanvraag!
 • Bekijk hier de film van deze reis (Malangen).

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid