Ski en sneeuwplezier tijdens de paasvakantie in Iso Syöte

Algemene info
Iso-Syöte-oulo

Iso Syöte

Vier Pasen op de top van Lapland! 

Bent u opzoek naar een alternatief voor de klassieke skireis? En droomt u er al langer van om winters Lapland eens in al zijn pracht te ontdekken? En wenst u rustig te verblijven in een gezellige chalet middenin de natuur of heeft u het graag wat actiever? Dan is Iso Syöte dé perfecte reisbestemming voor u!

Hier kan u in alle rust genieten van de uitgestrekte Finse natuur, de besneeuwde bossen gecombineerd met leuke activiteiten. Kies voor deze unieke locatie om de paasvakantie door te brengen en beleef zo een vakantie met z’n tweetjes of met het hele gezin op een manier die u nooit zal vergeten.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Ruime keuze aan winterse excursies – voor elk wat wils!
 • Het skigebied van Iso Syöte
 • Spa in het hotel: zwembad, jacuzzi en sauna’s
 • Blokhutten tot 8 personen met privé sauna
 • Typische Finse blokhutten en een gezellig hotel
 • Suites om bij weg te dromen!
Dag per dag

Zondag 01.04.18: Vlucht, transfer en aankomst
U vertrekt om 11u40 in Brussel en komt om 17u00 Finse tijd aan in Oulu (met overstap in Helsinki). De transfer wacht u op aan de luchthaven en brengt u naar de meest zuidelijke fell (bergtop) van Finland: Iso Syöte. U verblijft er de hele week in het gelijknamige hotel op basis van kamer en ontbijt.

Maandag 02.04.18 tot en met zaterdag 07.04.18: Beleef Fins Lapland!
Iso Syöte biedt u een comfortabel verblijf aan in één van hun hotelkamers of blokhutten. Geniet van de unieke uitzichten vanop de bergtop en dompel uzelf onder in de magie van winters Finland. Ga op ontdekking met de sneeuwscooter of laat u door de husky’s meenemen op sleeptouw voor een fascinerende natuurervaring. Breng een bezoekje aan Rudolf op de rendierboerderij of kies voor een tocht op sneeuwschoenen door de Finse bossen! Dit alles uiteraard onder begeleiding van uitstekende en ervaren lokale gidsen.

Vlakbij het hotel ligt ook het skigebied van Iso Syöte. Met 17 pistes niet heel groot, maar wel ideaal voor wie skiën wil combineren met andere activiteiten. Na een dagje sneeuwpret en avontuur kan u ontspannen in één van de sauna’s of jacuzzi’s.

Iso Syöte staat gekend voor de lekkere maaltijden en typische Finse gerechten. ‘s Avonds heeft u de keuze om de maaltijd te nemen in de vorm van een buffet of te genieten van het heerlijke à la carte menu.

Het wordt beslist een vakantie om nooit te vergeten!

Zondag 08.04.18: Transfer en vlucht naar huis
Geniet nog rustig van een uitgebreid ontbijt voor u Iso Syöte verlaat. Er wordt een transfer voorzien naar de luchthaven. Om 14u15 Finse tijd vertrekt u vanuit Oulu en na een overstap in Helsinki komt u om 18u15 aan in Brussel.

Prijzen
PRIJZEN & AFREISDATA
01.04.18
Hotelkamer
1 volw. – single kamer € 1.550
2 volw. – dubbel kamer € 1.220
3e volwassene in extra bed op dubbel kamer € 985
Kind tot 12j. in extra bed bij de ouders op de kamer (max. 1) € 945
Kelo Cottage met privé sauna
2 personen € 1.475
3 personen € 1.410
4 personen € 1.350
Korting kind tot 12j. – € 30
Fjell Top Cottage met privé sauna 
4 personen € 1.440
5 personen € 1.325
6 personen € 1.280
7 personen € 1.220
8 personen € 1.170
Korting kind tot 12j. – € 30

Inbegrepen: 

 • Vluchten Brussel-Oulu-Brussel via Helsinki met Finnair, inclusief taksen
 • Transfers van/naar de luchthaven
 • Verblijf in de gekozen accommodatie in kamer en ontbijt
 • Gebruik van hotelsauna, zwembad en jacuzzi’s tijdens de openingsuren
 • Schoonmaak: dagelijks bij hotelverblijf, eindschoonmaak bij verblijf in chalet
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Verzekering van de sneeuwscooter met een eigen aansprakelijkheid tot € 800 per ongeval (geldig rijbewijs is noodzakelijk!)
Excursies

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van het weekprogramma van Iso Syöte. Hou rekening met onderstaande info:

 • Sneeuwscooter- en hondensledetochten zijn steeds op basis van 2 personen per scooter/slede, single gebruik mogelijk mits betaling van een supplement.
 • Kinderen t.e.m. 11 jaar genieten 50% korting. Kinderen kunnen geen hondenslede of sneeuwscooter besturen en worden in de slede bij de gids geplaatst.
 • Alle safari’s zijn steeds onder begeleiding van een Engelstalige gids en zijn inclusief thermische kledij, tenzij anders vermeld. Voor aanvang krijgt u steeds de nodige instructies.
 • Alle sneeuwscootersafari’s zijn inclusief verzekering (€ 800 eigen risico per ongeval) en brandstof.
 • De vermelde duur van de excursies is bij benadering en afhankelijk van weersomstandigheden en rijvaardigheid van de klanten.
 • Gegarandeerde vertrekken, tenzij anders vermeld.
ISO SYÖTE – EXCURSIES
Dag Naam Omschrijving Duur Prijs dubbel Prijs single
Maandag en

vrijdag

14u

Sneeuwscootersafari naar de wildernis

EXCISO02

U vertrekt onder begeleiding van de gids met de scooters van aan het hotel. De route gaat naar de voet van de heuvel en verder langs fells en door de bossen. U bent omringd door uitgestrekte, besneeuwde bossen en immense bevroren meren en moerassen. Onderweg maken we een korte koffiestop bij een kampvuur. Na de stop gaat het weer de fell op naar het hotel.

Inbegrepen: koffie/thee, snack, thermische uitrusting en de nodige materialen.

3u € 99 € 139
Dinsdag 10u Sneeuwscooter- en huskysafari 6km

EXCISO07

U vertrekt met de sneeuwscooter van aan het hotel naar de huskyfarm waar de honden vol ongeduld staan te wachten om u mee te nemen op een uniek avontuur. Na een korte uitleg over het besturen van de slede trekt u de weidse natuur in. Geniet van het geluid van de slede op de sneeuw en van de heersende stilte. Onderweg zijn er stops om te wisselen en foto’s te nemen.

2 pers./hondenteam en max. 1 kind

Inbegrepen: thermische uitrusting en de nodige materialen.

3u € 175 € 215
Dinsdag 14u30 Kicksledetocht

EXCISO03

Maak kennis met een typisch Finse manier om zich te verplaatsen tijdens de wintermaanden: de kickslede. Met één been op de ‘slee’ en één been om u af te duwen wordt er vast veel plezier gemaakt van de bergtop tot beneden waar koffie geserveerd wordt aan het kampvuur bij de kota. Het vraagt wat inspanning om weer boven te geraken, maar dat maakt deel uit van deze leuke ervaring.

1 pers./slede

Inbegrepen: thermische uitrusting, warme drank en de nodige materialen.

2u / € 49
Dinsdag en woensdag

20u

Noorderlichtsafari met de sneeuwscooter

EXCISO04

Ga ‘s avonds met de sneeuwscooter op pad om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Geniet van de aparte ervaring om met de scooters door de donkere bossen te rijden. Koffiestop bij het kampvuur en met wat geluk kan u genieten van het noorderlicht spektakel!

Inbegrepen: koffie, snack, thermische uitrusting en de nodige materialen.

3u € 125 € 165
Woensdag 10u Sneeuwscootersafari en ijsvissen

EXCISO09

Zoals de andere sneeuwscootersafari’s vertrekt u aan het hotel. Na een mooie tocht komt u aan bij één van de duizenden bevroren meren in Finland. Samen met de gids worden er gaten in het ijs geboord. Geniet van de stilte, de rust en de prachtige omgeving terwijl u aan het vissen bent. Op het einde van de excursie keert u met de scooters terug naar het hotel.

Inbegrepen: koffie, thermische uitrusting en de nodige materialen.

3u à 3u30 € 120 € 160
Woensdag 10u30 Dagtocht met hondenslede

EXCISO05

Korte transfer naar de huskyfarm waar u een uitleg krijgt over het besturen van de slede. De enthousiaste husky’s zullen u luidruchtig verwelkomen, maar eens de sledes op gang komen, hoort u enkel nog de slede op de sneeuw en de stilte. Ervaar de weidsheid van Fins Lapland terwijl de honden u door de bossen en over de meren leiden. Rond de middag stopt u bij een kampvuur voor een lunch. Tijdens de verschillende stops kan u foto’s nemen en van plaats wisselen. Afhankelijk van de omstandigheden wordt 25 tot 40 km afgelegd.

2 pers./hondenteam en max. 1 kind

Inbegrepen: transfer, thermische uitrusting, lunch  en de nodige materialen.

Opmerking: Deze excursie kan ook op andere dagen van de week doorgaan (op aanvraag!).

4 à 5u € 249 /
Woensdag 14u30 Fatbiking

EXCISO18

Ook tijdens de wintermaanden kan u op fietstocht rond het hotel. De gids neemt u mee voor een toertje van ongeveer 3 km rond de heuveltop van Iso Syöte.

Inbegrepen: drankje en de nodige materialen (fiets en fietshelm).

2u / € 49
Donderdag 10u Sneeuwscootersafari naar de  rendierboerderij

EXCISO06

Ga met de sneeuwscooters naar de rendierboerderij voor een ongewoon tochtje: de rendieren nemen u mee op sleeptouw voor een kort ritje. Maak kennis met de rendieren en leer er mee over hun leven en dat van de rendierhoeders. Koffie en een snack worden geserveerd in een typische Finse kota.

Inbegrepen: drankje en de nodige materialen.

3u € 125 € 165
Donderdag 10u30 Bezoek aan huskyfarm + sledetocht 12km

EXCISO10

Transfer naar de huskyfarm waar u kennis maakt met uw hondenteam. De gids geeft u de nodige uitleg voor u op pad gaat. De honden nemen u mee doorheen de uitgestrekte Finse wildernis. Onderweg wordt er af en toe gestopt zodat u foto’s kan nemen en eens van plaats kan wisselen.

2 pers./hondenteam en max. 1 kind

Inbegrepen: transfer, thermische uitrusting en de nodige materialen.

Opmerking: Deze excursie kan ook op andere dagen van de week doorgaan (op aanvraag!).

3u € 155 € 195
Donderdag 14u Sneeuwschoenwandeling

EXCISO15

Ga in het spoor van de gids mee op zoek naar sporen van dieren! Sneeuwschoenen zijn de ideale manier om op een rustig tempo een zalig frisse neus te halen. Geniet van de prachtige omgeving en de mooie sneeuwsculpturen door moeder natuur gemaakt.

Inbegrepen: drankje, thermische uitrustingen en de nodige materialen.

2u à 2u30 / € 40
Vrijdag

10u

IJsvissen

EXCISO11

Een transfer brengt u naar één van de vele meren. Samen met de gids maakt u gaten in het ijs. Laat de lijnen zaken en beproef uw geluk tijdens het ijsvissen.

Inbegrepen: transfer, koffie, snack, thermische uitrusting en de nodige materialen.

3u / € 75
Vrijdag 9u30 Traditionele rendiersafari

EXCISO08

Neem deel aan een ‘old fashioned’ rendiersledetocht waarbij verschillende sledes aan elkaar vastgemaakt worden. Koffie en een snack worden geserveerd in een Finse kota.

Inbegrepen: koffie, snack, thermische uitrusting en de nodige materialen.

Opmerking: Deze excursie kan ook op andere dagen van de week doorgaan (op aanvraag!).

2u30

3,5-4km

/ € 100
Vrijdag 9u45 Dagtocht met de sneeuwscooter

EXCISO13

U gaat op pad voor een uitdagende sneeuwscootertocht van ongeveer 70 tot 90 km! We raden 1 persoon per scooter aan voor deze excursie om er ten volle van te kunnen genieten. Deze uitgebreide tocht neemt u mee doorheen verschillende, spectaculaire Finse landschappen. Onderweg wordt er gestopt om een kampvuur te maken en te lunchen.

Inbegrepen: thermische uitrusting, lunch, drank en de nodige materialen.

6u € 199 € 239
Op aanvraag vanaf 6 betalende volwassenen Zoo van Ranua en het dorp van de Kerstman in Rovaniemi

EXCISO01

De bus brengt u naar Ranua Wildlifepark waar u een 2-tal uur de tijd hebt voor uw bezoek (entreegeld +/- € 14 ter plaatse te betalen). Later op de dag brengt de bus u verder naar Rovaniemi voor een bezoek aan het dorp van de kerstman! Bezoek de souvenirwinkeltjes en doe mee aan allerhande korte activiteiten (ter plaats nog te betalen). Als kers op de taart kan u de kerstman ontmoeten!

Inbegrepen: busrit (min. 6 volwassenen nodig om excursie te laten doorgaan).

! Excursie zonder gids.

8u € 90 /
Dagelijks (op aanvraag) Overnachting in een sneeuwiglo

EXCISO16

Ervaar een echte arctische nacht. In een speciale slaapzak heeft u het lekker warm en kunt u genieten van een uitzonderlijke ervaring! Het kan buiten berekoud zijn, maar in de iglo zelf blijft de temperatuur constant, net onder het vriespunt.

Inbegrepen: overnachting, thermische slaapzak, ontbijt, douche en sauna in het hotel.

Opmerking: kan enkel geboekt worden in combinatie met hotel/blokhutovernachting!

1 nacht € 80 /
Accommodatie

Algemeen en ligging: Iso Syöte ligt centraal in Fins Lapland. U kan kiezen tussen een verblijf in de hotelkamers, Kelo Cottages en Fjell Top Cottages. Door de unieke ligging boven op een heuvel hebt u er bij mooi weer een prachtig uitzicht!

Faciliteiten: receptie, gezellig restaurant, 2 ruime sauna’s en een zwembad: beide gratis te gebruiken. Shuttlebusje van het verblijf naar het skibedrijf en de supermarkt en terug (ca. € 2 pp per traject, uren shuttledienst ter plaatse na te vragen). Deze zijn ook gemakkelijk bereikbaar via een mooi wandelpad (ongeveer 20 minuten wandelen).

Iso Syöte – Hotelkamers
Het hotel heeft 20 kamers voor 2 tot 3 personen. Alle kamers hebben aparte bedden en een badkamer met douche en toilet. In de kamer hebt u ook een televisie, een tafeltje met een waterkoker.
Finland-Iso-Syote-hotel (1) Finland-Iso-Syote-hotel (3)
Iso Syöte – Kelo Cottage
U kan ook kiezen voor een traditionele Finse blokhut in Kelo-stijl. De hutten werden gebouwd met volle dennenbomen. Elke blokhut heeft een living met een open haard, een eetplaats en een uitgeruste keuken. Er is een aparte slaapkamer met 2 bedden. Van de zetels in de living kunnen nog 2 aparte bedden gemaakt worden. Elke blokhut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en private sauna.

Er kunnen maximum 4 personen in een Kelo cottage overnachten. Wij raden aan om hier met maximum 2 volwassenen en 2 kleine kinderen te verblijven.

Finland-Iso-Syote-Kelo-Cottage (1) Finland-Iso-Syote-Kelo-Cottage (5)
Iso Syöte – Fjell Top Cottage
Vanaf 4 personen kan u opteren voor een verblijf in een ruime Fjell Top cottage. Deze blokhutten staan steeds twee-aan-twee. Sommige kunnen met een binnendeur met elkaar gelinkt worden, ideaal voor grotere groepjes vrienden of families!

Elke blokhut beschikt op het gelijkvloers over een living met open haard, een eetplaats, een uitgeruste keuken, een slaapkamer (dubbel bed) en een badkamer met douche, toilet en een private sauna. Er is ook een droogruimte voor kleding. Op de eerste verdieping heeft u nog 2 extra slaapkamers (elk met 2 aparte bedden) en een loft. In totaal kan u er met 8 personen verblijven. Er is nog een tweede badkamer met een douche en toilet.

Finland-Iso-Syote-Fjell-Top-Cottage (4) Finland-Iso-Syote-Fjell-Top-Cottage (1)
Finland-Iso-Syote-Fjell-Top-Cottage (5) Finland-Iso-Syote-Fjell-Top-Cottage (2)
Skigebied

Het skigebied van Iso Syöte biedt u 17 pistes en 10 liften. Het is een ideaal gebied voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. De lange, brede blauwe pistes zijn perfect voor gemakkelijke en aangename afdalingen, terwijl de rode en zwarte pistes meer uitdaging bieden voor de ervaren skiërs. Voor de waaghalzen zijn er off-piste mogelijkheden en SnowParks. De pistes worden dagelijks onderhouden voor een optimale beleving.

Skigebied Iso Syöte
Hoogte Van 200 tot 400m
Aantal liften 8
Aantal pistes 17
Aantal zwart 4
Aantal oranje 2
Aantal rood 5
Aantal blauw 6
Langste piste 1400m
Aantal km langlaufpiste 120 km (sommige pistes zijn verlicht)
Skiverhuur Ja
Skigebied Iso Syöte – skipas + materiaal – richtprijzen 2016-2017
Skipas volwassene (hele dag) € 38 (+ € 6 voor KeyCard)
Skipas kind (hele dag) € 25 (+ € 6 voor KeyCard)
> 7 jaar gratis! Als het kind een helm draagt.
Skimateriaal (hele dag) ski’s + skischoenen + skistokken € 28

Finland-Iso-Syote-Skigebied

Informatie

AFREIS: 01.04.2018
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel vanaf € 1.220 per persoon
PRIJS: Blokhut 4 volwassenen vanaf 1.350 per persoon
ACCOMMODATIE: Hotelkamer of blokhut
FORMULE: Kamer en ontbijt
REISCODE: 2-

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Lijnvluchten met Finnair vanuit Brussel via Helsinki!
 • Geldig rijbewijs is vereist voor het besturen van de sneeuwscooter (min. leeftijd is 18 jaar).
 • Volgorde van excursies kan soms ter plaatse nog wijzigen.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact