Superjeep expeditie

Algemene info

Superjeep expeditie

Met een speciaal aangepast en uitgerust 4×4 voertuig trekken we richting het desolate binnenland voor een uniek en ongeëvenaard avontuur. De exacte route zal afhangen van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities en is in handen van een lokale, gespecialiseerde gids. Hij kent het gebied als zijn broekzak en weet dat we het onderste uit de kan willen als het aankomt op onovertroffen landschappen en uitzonderlijke fenomenen.

Via slapende vulkanen en surrealistische sneeuwlandschappen rijden we langs het Eyjafjalla vulkaanmassief tot Jokulsárlón, het ijsbergenmeer.

We overnachten op unieke locaties zoals een eenzame berghut in the middle of nowhere, een guesthouse in een van de grootste lavavelden ter wereld en een bed & breakfast met zicht op de oceaan.

En natuurlijk genieten we van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen met, als de goden ons goedgezind zijn, zicht op het noorderlicht.

Deze reis werd speciaal samengesteld voor iedere natuurliefhebber met enige zin voor avontuur.

Dag per dag

DAG 1: VLUCHT BRUSSEL – KEFLAVÍK
Verwelkoming door onze lokale IJslandse gids. Transfer naar Reykjavík en overnachting in een comfortabel hotel en centraal gelegen 3* hotel. Vrije avond, verkenning van Reykjavík.

DAG 2: NAAR DE RAND VAN DE BESCHAVING
Na het ontbijt vertrekken we op avontuur met de superjeep. Het voertuig biedt plaats aan 15 personen, maar gezien onze bagage nemen we maximaal 12 personen mee. We starten met de befaamde Golden Circle tour. Voor velen een van de hoogtepunten, voor ons een opwarming voor het komende avontuur. Verder richting binnenland en Landmannalaugar, gelegen in een rhyolietgebergte vlakbij de Hekla vulkaan. Bijzonder populair in de zomer, zeer moeilijk bereikbaar in de winter. Elke dag hebben we een nieuwe kans op noorderlicht. Zonder enige lichtpollutie kan je in de wildernis het spectaculairste poollicht waarnemen. We zijn vandaag tussen de 5 en de 10 uur onderweg, afhankelijk van de sneeuwcondities: avontuur gegarandeerd!

DAG 3: EINDE BESCHAVING, deel 1
Vandaag trekken we dieper door in het prachtige gebied van Landmannalaugar. In overleg met de gids zijn er tal van mogelijke activiteiten: wandelen door ongeschonden  sneeuwlandschappen, een uitstap met de superjeep of gewoon genieten in de natuurlijke warmwatervijver. ’s Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd.

DAG 4: EINDE BESCHAVING, deel 2
Een nieuwe dag vol superjeep avontuur. We rijden dwars door de highlands naar de vallei van de dondergod, Þórsmörk. Onderweg doorkruisen we sneeuw- en ijsvelden en moeten eventueel rivieren doorsteken. We stoppen regelmatig om te genieten van de bijzondere natuur. We overnachten in de eenvoudige maar comfortabele berghut met opgemaakte bedden. Een natuurlijke hotpot mag daarbij niet ontbreken!

DAG 5: HET MASSIEF VAN DE EYJAFJALLA
Naar de zuidkust met een bezoek aan de Seljalands- en Skogafoss watervallen. Nadien het zwarte strand van Reynisfjara, de kliffen van Dyrhólaey en het vissersdorp Vík. We doorkruisen uitgestrekte lavavelden om onze slaapplaats te bereiken in de omgeving van  Kirkjubæjarklaustur.

DAG 6: DE BEVROREN WOESTIJN
Ons doel voor vandaag is de ijskap van de Vatnajökull, een woestijn van bevroren water. Om er te geraken doorkruisen we uitgestrekte, zwarte zandwoestijnen doorvlochten met gletsjerrivieren. Bij het Skaftafell Nationaal Park stappen we uit. Hier wagen we ons onder begeleiding aan een gletsjerwandeling. Het lijkt alsof we deelnemen aan een poolexpeditie.

In de late namiddag bereiken we het ijsbergenmeer Jökulsárlón, het zoveelste hoogtepunt van de reis. Kleine en grotere ijsbergen afkomstig van de reusachtige Vatnajökull drijven in de lagune.

DAG 7: REYKJAVÍK
Over de ringweg terug naar de bewoonde wereld, met als eindbestemming Reykjavík. In de namiddag is er tijd voor een verkenning van de meest noordelijke hoofdstad ter wereld! Overnachting in een comfortabel stadshotel.

DAG 8: TERUGVLUCHT
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJS PER PERSOON 
 afreis van 23.02. t/m 01.03.2020 – NOG 3 PLAATSEN € 2.600

Inbegrepen:

 • Icelandair vlucht van en tot Brussel
 • transfers vanaf Keflavík luchthaven naar Reykjavík centrum en terug
 • superjeep van dag 2 tot dag 7
 • 3 nachten in een berghut
 • 2 nachten in een guesthouse telkens in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair (slaapzak zelf te voorzien)
 • eerste en laatste nacht in een comfortabel hotel met privé sanitair, op basis van tweepersoonskamers, ontbijt inclusief. Single deelnemers delen de kamer met een medereiziger.
 • 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
 • lokale Engelstalige begeleiding vertrouwd met onze groepen
 • inkom Secret Lagoon
 • lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • overige maaltijden (2x diner te Reykjavik)
 • eigen slaapzak te voorzien
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • kleine groep: max. 12
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse wordt u opgewacht door onze gids

Informatie

BEGELEIDE SUPERJEEP EXPEDITIE
AFREIS: 
van 23.02. t/m 01.03.2020 (nog 3 plaatsen)
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: € 2.600
ACCOMMODATIE:  berghutten en guesthouses in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
FORMULE: 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
REISCODE: ISWINSUP

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Avontuurlijke, Engelstalig begeleide NORDIC-rondreis met kleine groep (max. 12 deelnemers)
 • Vlucht zonder begeleiding; ter plaatse wordt u op de luchthaven opgevangen door onze lokale gids

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid